Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2016

ΟΥΤΕ ΜΕ ΤΟΝ ΦΑΣΙΣΜΟ ΤΗΣ ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΑΣ ΟΥΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΑ ΤΟΥ ΦΑΣΙΣΜΟΥ



1. Η απάντησή σας αναδεικνύει ότι δεν καταλαβαίνετε τίποτα, αλλά ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΙ και τον ισχυρισμό μας ότι ΠΑΙΖΕΤΕ ΣΥΝΕΙΔΗΤΑ ΜΙΚΡΟΠΑΡΑΤΑΞΙΑΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΑΚΙΑ με τους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη, επιχειρώντας την ΣΤΕΓΝΗ πολιτική εκμετάλλευσή τους με την πολιτική εξαγοράς συνειδήσεων που κάνετε με τα λεφτά των δημοτών, τα οποία επιθυμείτε να διαχειρίζεστε με τρόπο αδιαφανή ώστε να εξασφαλίζετε αντάλλαγμα σε ψηφαλάκια.

2. Η απάντησή σας αποδεικνύει ότι δεν έχετε καμία σχέση με κάθε ΑΡΙΣΤΕΡΗ και ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΕΥΑΙΣΘΗΤΗ προσέγγιση της έννοια της κοινωνικής πολιτικής. Αυτά που γράφετε για να δικαιολογήσετε την πρακτική της αδιαφανούς διαχείρισης των κονδυλίων για κοινωνική πολιτική, αυτά τα ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ για "όσους φορούν ρούχα από το κοινωνικό παντοπωλείο και θα ανοίξει η γη να τους καταπιεί" αναδεικνύουν ότι ΕΤΣΙ ΣΚΕΠΤΟΣΑΣΤΕ ΕΣΕΙΣ.
Εμείς  που δεν είμαστε νεοφιλελεύθεροι καργαριστεροί φιλάνθρωποι θεωρούμε ότι η κοινωνική πολιτική του δήμου είναι ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ, είναι ΑΝΑΓΚΑΙΑ ΑΝΤΑΠΟΔΟΣΗ στον ανήμπορο πολίτη για την διατήρηση της κοινωνικής συνοχής στην πόλη και όχι μέσο κοινωνικού στιγματισμού και δημιουργίας σχέσεων εξάρτησης και υποτέλειας προς την "φιλάνθρωπη" εξουσία που διαχειρίζεται κάποια αιρετή εντεταλμένη σύμβουλος της διοικήσεως, καρέκλας υποτελούς.

Επειδή ακριβώς γνωρίζουμε καλά, αφού δεν είμαστε εμείς της "χρηματιστηριακής αριστεράς", ότι όλοι μπορεί κάποτε να βρεθούμε στην θέση αυτών των ανθρώπων πρέπει να έχει διασφαλιστεί ότι ΟΥΔΕΙΣ θα τους εκβιάσει, θα τους εκμεταλλευτεί,  θα τους εγκλωβίσει αλλά θα λάβουν την πρόνοια της κοινωνίας χωρίς να τους θωπεύσουν στα οπίσθια.
ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΔΙΑΣΦΑΛΙΖΕΤΑΙ ΑΠΟ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΑ ΟΡΓΑΝΑ.

3. Ο Καλλικράτης - ο νόμος - το θεσμικό πλαίσιο με το οποίο λειτουργείτε και παριστάνεστε τους φιλάνθρωπους, ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ να ανεβάσετε στην ΔΙΑΥΓΕΙΑ την απόφαση που έλαβε το δημοτικό συμβούλιο - με την αρνητική ψήφο του κ. Τζούρα και την δική μου.
Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΣΤΗΝ ΔΙΑΥΓΕΙΑ  - ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΟ ΝΟΜΟ - οφείλει να γράφει επακριβώς την ΕΙΣΗΓΗΣΗ που εγκρίθηκε και τα ονομάτάκια όλων των δημοτικών συμβούλων που ψήφισαν την ΕΙΣΗΓΗΣΗ προς το δημοτικό συμβούλιο και όχι την "έκθεση της κοινωνικής λειτουργού" όπως ΕΣΦΑΛΜΕΝΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΤΙΚΑ την αποκαλείτε για δημιουργία εντυπώσεων.

ΘΑ ΠΑΡΑΝΟΜΗΣΕΤΕ;

ΔΕΝ ΘΑ ΑΝΕΒΑΣΕΤΕ ΣΤΗΝ ΔΙΑΥΓΕΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ή ΔΕΝ ΘΑ ΒΑΛΕΤΕ ΤΗΝ ΕΙΣΗΓΗΣΗ που έχει τα αρχικά των συνδημοτών μας;

ΠΟΣΟ ΥΠΟΚΡΙΤΕΣ ΠΑΙΖΕΙ ΝΑ ΕΙΣΑΣΤΕ;

ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΕΣΤΕ ΜΕ ΤΕΤΟΙΑ ΑΣΤΕΙΑ ΓΚΑΙΜΠΕΛΙΚΑ  ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ ΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΤΕ ΝΑ ΑΠΟΚΟΜΊΣΕΤΕ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ δηλαδή μικροπαραταξιακά οφέλη;;;;

4. Τα προσωπικά δεδομένα των απόρων συνδημοτών μας που "προστατεύετε" με τόσο ζήλο από τους αιρετούς τα έχουν δύο ανώνυμες εταιρίες, είναι στην διάθεση δηλαδή των στελεχών και των υπαλλήλων τους και βέβαια στον διορισμένο αμειβόμενο ειδικό σύμβουλο του δημάρχου που η εντεταλμένη αιρετή δημοτική σύμβουλος ΑΝΕΧΕΤΑΙ να εκπροσωπεί την πόλη στην τετραμερή των φορέων που διαχειρίζονται τα παχυλά κονδύλια του ΕΣΠΑ για το κοινωνικό παντοκοροϊδείο σας.

ΩΣ ΓΝΗΣΙΟΙ ΑΝΤΙΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ ΚΑΙ (κρυφο)ΝΕΟΦΙΛΕΛΕΔΕΣ θεωρείτε προφανώς ότι τα προσωπικά δεδομένα των συμπολιτών μας είναι καλύτερα προστατευμένα από τις ΑΝΩΝΥΜΕΣ ΕΤΑΙΡΙΕΣ από ότι από τους δημοκρατικά εκλεγμένους εκπροσώπους της τοπικής κοινωνίας.
ΑΥΤΟ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΕΣΤΕ!

ΑΝ ΤΟ ΚΑΝΕΤΕ ΣΥΝΕΙΔΗΤΑ ΛΥΠΟΜΑΣΤΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ.

ΚΑΙ ΕΥΛΟΓΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΜΠΑΘΕΙΑ ΣΑΣ ΠΟΥ ΕΥΤΥΧΩΣ ΟΔΗΓΗΣΕ ΝΑ ΜΗΝ ΔΕΧΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΜΑΣ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ ΓΙΑ ΚΟΙΝΗ ΚΑΘΟΔΟ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ.

Νομίζαμε τότε ότι την απευθύναμε την πρόταση σε δημοκράτες και αριστερούς.
Αν την είχατε δεχτεί τώρα θα είμαστε και εμείς εγκλωβισμένοι σε αυτή την απίστευτη ιδεολογική σας κωλοτούμπα στο κενό.
ΑΓΙΟ ΕΙΧΑΜΕ!

ΑΞΙΟ ΤΟ ΧΡΙΣΜΑ ΣΑΣ ΚΑΙ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΤΗΡΙΞΗ  ΑΠΟ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΠΟΥ ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙΤΕ ΚΑΙ ΠΟΥ ΑΝΑΖΗΤΟΥΝ ΑΠΕΓΝΩΣΜΕΝΑ ΤΡΟΠΟΥΣ ΝΑ ΣΑΣ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΟΥΝ αλλά δεν βρίσκουν.
Εκτός από την δεξιά.
Γι΄αυτή είναι εύκολο.
Την πολιτική τους υλοποιείτε, με τις πιο ακραίες μεθόδους της ενεργείτε, σας το λέει σε κάθε συμβούλιο ο Κόσσυβας κάνοντας σας πλάκα.

Εμείς ως ΓΝΗΣΙΟΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ πιστεύουμε ότι ΟΙ ΑΙΡΕΤΟΙ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΕΙΝΑΙ πιο έμπιστοι και ευαίσθητοι από τα στελέχη των ανωνύμων εταιριών και τον διορισμένο μετακλητό υπάλληλο.
Δεν θα βρεθούμε "στου δρόμου τα μισά", υπάρχει ΧΑΟΣ ΑΝΤΙΛΗΨΗΣ.
ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΙΡΕΤΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΠΟ ΦΑΣΙΣΤΕΣ, ΕΤΑΙΡΙΟΚΡΑΤΕΣ  ΚΑΙ ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΕΣ.

Το ίδιο άλλωστε με εμάς πρέπει να ήθελε να υπερασπιτεί και η παραιτηθείσα πρόεδρος της επιτροπής κοινωνικών δομών συντρόφισσα σας Χρυσούλα Μάζη , που είχε ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ και ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ και σας υπέδειξε ευγενικά στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο "να ακούτε και λίγο τους προβληματισμούς των άλλων δημοτικών παρατάξεων" όταν συζητούσαμε αυτό ακριβώς το θέμα.

5. Ξεπερνάει κατά πολύ τα όρια της θεσμικής λειτουργίας αλλά και της κοινής λογικής  να υπερασπίζεστε ότι είναι για το καλό των συνδημοτών μας που έχουν την ανάγκη της κοινωνικής πρόνοιας να επιλέγονται από ΕΝΑΝ ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΟ ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΗ που δεν δίνει πουθενά λογαριασμό και για να μην σπεύσετε να κάνετε μικροπολιτική πάλι και να πουλήσετε προστασία στην κοινωνική λειτουργό, αυτό που γράφω ισχύει πρώτα για την διευθύντρια της οικονομικής υπηρεσίας και μετά για οποιοδήποτε άλλο υπηρεσιακό στέλεχος του δήμου.
ΕΙΝΑΙ ΑΡΧΗ, δεν είναι αμφισβήτηση της επάρκειας ή της τιμιότητας καμίας/κανενός υπαλλήλου.
ΞΕΡΕΤΕ ΑΠΟ ΑΡΧΕΣ ή όλα τα κρίνετε κατά περίπτωση;

6. Ο υπερβάλλων εξουσιαστικός ζήλος σας προφανώς σας κάνει να πιστεύεται ότι δικαιούστε να διαχειρίζεστε το δημόσιο χρήμα ανεξέλεγκτα και ότι η διαφάνεια στην διαχείρισή του αφορά τους άλλους και όχι εσάς που έχετε αυτοχριστεί ως οι μόνοι προστάτες του δημόσιου συμφέροντος, της πόλης και των απόρων συνδημοτών μας.

Οι έχοντες πραγματική ανάγκη βοήθειας συνδημότες μας πρέπει να γνωρίζουν ότι μπορούν να απευθυνθούν στον δήμο για βοήθεια που τους εξασφαλίζουν οι σηνδημότες τους  από το δημόσιο χρήμα, χωρίς να πρέπει να γίνουν τσιράκια κανενός "υπευθύνου" που δεν τους βοηθάει ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥ, και αυτή θα την έχουν χωρίς ΑΝΤΑΛΛΑΓΜΑΤΑ (πολιτικά ή ό,τι άλλο φανταστείτε) προς κανένα.

ΑΥΤΟ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΜΑΣΤΕ, ΑΥΤΟ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΜΑΣΤΕ και αυτό διασφαλίζεται ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΕΛΕΓΧΟ ΤΩΝ ΚΟΝΔΥΛΙΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΤΡΟΠΟΥ ΔΙΑΘΕΣΗΣ ΤΟΥΣ και όχι από την αντικατάσταση του δημοτικού συμβουλίου από τα Δ.Σ. ΑΝΩΝΥΜΩΝ ΕΤΑΙΡΙΩΝ.

ΚΡΙΜΑ ...
ΛΥΠΑΜΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΤΗΦΟΡΟ ΣΑΣ.
Θα έχει άραγε ποτέ σταματημό;


ΑΓΓΕΛΟΣ ΝΤΑΒΙΑΣ

ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΜΕΝ - ΔΙΑΣΤΡΕΒΛΩΣΗ ΔΕ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΟ ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑΣ ΚΑΙ ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ



Με ένα άρθρο μνημείο εμπορίου ευαισθησίας και διαστρέβλωσης επιχειρούν οι της διοίκησης να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα. 
ΤΥο άρθρο μας το έστειλαν αγανακτησμένοι αναγνώστες μας, γιατί εμείς ΕΧΟΥΜΕ ΓΡΑΜΜΕΝΑ ΤΑ SITE που λειτουργούν χωρίς ίχνος δημοκρατικής ευαισθησίας, σχολιάζουν άρθρα και απόψεις χωρίς να τις φιλοξενούν, κάνουν ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ υπέρ της εξουσίας.

Το άρθρο αυτό:
  1. Μας επιβεβαιώνει ως προς την ουσία.
  2. Διαστρεβλώνει προκλητικά και με πλήρη συνείδηση τις θέσεις που εξέφρασε τόσο ο κ. Τζούρας, όσο και εμείς.
  3. Κάνει προκλητικό εμπόριο ευαισθησίας.
 Τα ερωτήματα που μας γίνονται θα απαντηθούν. Αλλά πρώτα ο αναγνώστη μας πρέπει να διαβάσει το άρθρο δημοτικής συμβούλου - εντεταλμένης να διαχειρίζεται δημόσιου χρήμα που δημοσιεύτηκε σε άλλο site (τα boldαρίσματα και η αρίθμηση των σημείων που θα σχολιάσουμε δικά μας):


ΝΑ ΤΙ ΛΕΕΙ ΛΟΙΠΟΝ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΣΤΕΙΛΑΝ ΟΙ ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΜΕΝΟΙ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΜΑΣ:

Στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου στις 17/2/16, ανάμεσα στα διάφορα θέματα είχαμε και την έγκριση της δαπάνης για οικονομικά βοηθήματα σε ορισμένους συμπολίτες μας που δοκιμάζονται βάρβαρα από την ανέχεια και την αρρώστια. 
Δύο από τους δημοτικούς συμβούλους ζήτησαν να μάθουν τα ονόματα αυτών των συμπολιτών μας, με το αιτιολογικό ότι θέλουν να ελέγξουν αν πράγματι τα χρήματα πηγαίνουν σε οικογένειες που έχουν ανάγκη.  
Τους απαντήσαμε ότι ΑΥΤΑ τα στοιχεία ανήκουν στα προσωπικά δεδομένα που πρέπει να προστατεύονται με ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ  ευαισθησία. 
Προφανώς δεν ικανοποιήθηκαν, ο ένας μάλιστα θεώρησε χρήσιμο να δημοσιοποιήσει την έκθεση της κοινωνικής λειτουργού (1) στο blog του. Δεν συνηθίζω να το επισκέπτομαι, έμαθα όμως για τη δημοσίευση από οργισμένους συμπολίτες μας, οι οποίοι μου τηλεφώνησαν έντρομοι, για να μου πουν ότι από τα αρχικά των ονομάτων που αναφέρει η έκθεση αναγνώρισαν τα άτομα και ένιωσαν μεγάλη ντροπή στην ιδέα ότι αυτή η αναγνώριση μπορεί να έχει γίνει και από πολλούς άλλους.


Μετά ταύτα θα ήθελα να ρωτήσω τον δημοτικό σύμβουλο που έκανε την ανάρτηση τα εξής:

-Ποια υπηρεσία πρόσφερε στο κοινό του Χαλανδρίου, το οποίο εκπροσωπεί στο δημοτικό συμβούλιο;

-Ποια βοήθεια πρόσφερε στους δοκιμαζόμενους συμπολίτες μας με αυτή τη δημοσίευση και μάλιστα σε μια κορύφωση του δράματός τους;

-Ποια η χρησιμότητα να γνωρίζουμε εγώ, εκείνος ή ακόμα και όλο το δημοτικό συμβούλιο το τι συμβαίνει πίσω από την κάθε πόρτα, αν δηλαδή κάποιος βιώνει μια τραγωδία λόγω πένθους, αρρώστιας, ανεργίας, εξάρτησης, ή απλώς κατάθλιψης εξαιτίας των πρακτικών εξευτελισμού της ανθρώπινης αξιοπρέπειας στην οποία κάποιοι επιδίδονται;

-Σκέφτηκε ότι με όσα γίνονται, έχουμε ΟΛΟΙ και ιδιαίτερα τα παιδιά μας την πιθανότητα να βρεθούμε στην ίδια θέση; (2)

 Θα θέλαμε τότε να γνωρίζει ο διπλανός μας (πολύ περισσότερο ολόκληρη η πόλη) (3) αυτό που μας συμβαίνει,  πώς θα αισθανθούν τα παιδιά μας ακούγοντας σχόλια του τύπου «αυτός φοράει ρούχα από το παντοπωλείο», «σ’ αυτόν φέρνουν φαγητό από τα συσσίτια»,  «αυτός είναι ΦΤΩΧΟΣ!» (άρα και απορριπτέος από το κοινωνικό σύνολο… );  

Ή μήπως θα παρακαλάμε να ανοίξει η γη να μας καταπιεί και θα προσευχόμαστε όταν περνάμε να σκύβουν όλοι για να μη μας δουν, όπως κάνουν οι χριστιανοί την Πεντηκοστή που γονατίζουν για να μη «δουν» τις ψυχές που επιστρέφουν στον κάτω  κόσμο!


Θα ήθελα επίσης ο συνάδελφος να συνειδητοποιήσει ότι εκπροσωπώντας τους συμπολίτες μας στο δημοτικό συμβούλιο σημαίνει ότι οφείλει και να προστατεύει την αξιοπρέπειά τους (4), πολύ περισσότερο την ώρα που αυτή ΘΙΓΕΤΑΙ  ΒΑΝΑΥΣΑ και να «κατεβάσει» το δημοσίευμα, ζητώντας συγγνώμη για το ολίσθημα στο οποίο τον οδήγησε ο υπερβάλλων ζήλος του. (5)

Απλώς θα ήθελα…

ΠΕΡΙΕΚΤΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: Συνέντευξη του Τάκη Φωτόπουλου στη Φωτεινή Μαστρογιάννη, εφ'όλης της ύλης για την πολιτική κατάσταση & τα αίτια της, τη διέξοδο

 http://www.antipagkosmiopoihsh.gr/2016/02/24/o-takis-fotopoulos-milai-gia-tin-politiki-katastasi-tin-ee-ke-tin-pagkosmiopiisi/

Συνέντευξη εφ'όλης της ύλης του Τάκη Φωτόπουλου στη διαδικτυακή εκπομπή της Φωτεινής Μαστρογιάννη, Take the money & run. [Σύντομα θα προστεθούν υπότιτλοι λόγω της χαμηλής ποιότητας του ήχου της τηλεδιάσκεψης.]
Στη συνέντευξη θίγονται:
—Το αίτιο της καταστροφής των λαϊκών στρωμάτων στην Ελλάδα: Η μεταπολεμική ενσωμάτωση στη διεθνή αγορά που εντάθηκε με την ένταξη μας στην ΕΟΚ/ΕΕ και οδήγησε στην πλήρη καταστροφή της αυτοδυναμίας της χώρας, μέσα από την καταστροφή των παραγωγικών μας τομέων, και στη συνακόλουθη χρεοκοπία
— Ο λόγος της ανάδυσης των νεο-εθνικιστικών κινημάτων στην Ευρώπη - η πλήρης αποδόμηση της Εθνικής και Οικονομικής Κυριαρχίας των λαών μέσα στην παγκοσμιοποίηση και ιδιαίτερα την Ευρωζώνη, και ο ρόλος συναυτουργού της παγκοσμιοποιητικής “Αριστεράς” που μετέτρεψε το αντι-παγκοσμιοποιητικό κίνημα σε ένα "πανηγυράκι" για "έναν καλύτερο κόσμο" του Παγκόσμιου Κοινωνικού Φόρουμ, που χρηματοδοτούσαν πολυεθνικές, ο Σόρος κλπ.
—Η νεοφιλελεύθερη παγκοσμιοποίηση, άμεση συνέπεια των 4 "ελευθεριών" των αγορών που επέβαλε η Νέα Διεθνής Τάξη μέσω των συνθηκών Μάαστριχτ κλπ. για χάρη της ανταγωνιστικότητας που είναι σήμερα το απόλυτο οικονομικό κριτήριο για την παραγωγή
—Η εξελισσόμενη λατινοαμερικανοποίηση της Ελλάδας και η ανάγκη για μέτωπο για την κοινωνική και εθνική απελευθέρωση και για αμεση έξοδο από την ΕΕ  και ΝΑΤΟ, καθώς και αποδέσμευση από τους θεσμούς της παγκοσμιοποίησης (ΠΟΕ, ΔΝΤ κλπ.)
—Το BREXIT και τα αυξανόμενα λαϊκά κινήματα κατά της παγκοσμιοποίησης σε όλη την Ευρώπη

ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΕΔΩ:

http://www.antipagkosmiopoihsh.gr/2016/02/24/o-takis-fotopoulos-milai-gia-tin-politiki-katastasi-tin-ee-ke-tin-pagkosmiopiisi/

ΕΔΣΝΑ: Ενέκρινε η Εκτελεστική Επιτροπή την επικαιροποίηση του ΠΕΣΔΑ


Η Εκτελεστική Επιτροπή ενέκρινε σήμερα την επικαιροποίηση του κειμένου της δεύτερης αναθεώρησης του Περιφερειακού Σχεδιασμού Διαχείρισης των Απορριμμάτων Αττικής, όπως αυτό είχε ψηφιστεί από το Περιφερειακό Συμβούλιο κατά τη συνεδρίασή του, τον Οκτώβριο του 2015, δρομολογώντας την τελική διαδικασίας της έγκρισής του.

Το επικαιροποιημένο κείμενο λαμβάνει πλέον υπόψη του τις παρατηρήσεις που κατατέθηκαν από τις αρμόδιες Διευθύνσεις της Περιφέρειας, τα υπουργεία Εσωτερικών και Περιβάλλοντος, από τη δημόσια διαβούλευση, διάρκειας πέντε μηνών. Παράλληλα, το κείμενο ενσωματώνει πλέον, ως αναπόσπαστο τμήμα του, ύστερα από τη σχετική επεξεργασία και αξιολόγηση από την Ομάδα Εργασίας του ΕΔΣΝΑ, τα Τοπικά Σχέδια Διαχείρισης των Δήμων. Το κείμενο είναι πλήρως συμβατό με την ευρωπαϊκή και εθνική νομοθεσία καθώς και με τον ΕΣΔΑ. Και τούτο σε χρόνο ρεκόρ, μικρότερο των 12 μηνών.

Ο υπό αναθεώρηση ΠΕΣΔΑ, με αποκεντρωμένο και δημόσιο χαρακτήρα, βασίζεται στις κατευθύνσεις του ΕΣΔΑ, τις αρχές της εγγύτητας, της πρόληψης, της μείωσης, της ανακύκλωσης, της επανάχρησης, της κομποστοποίησης, στο πλαίσιο της προώθησης της κυκλικής οικονομίας. Με την έγκριση της ΕΕ δρομολογείται πλέον η εκπόνηση Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΣΜΠΕ) και η σχετική β' φάση δημόσιας διαβούλευσης ενόψει της τελικής της έγκρισης στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα από το Περιφερειακό Συμβούλιο.