Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Τετάρτη 24 Ιουνίου 2015

ΑΣΥΓΧΩΡΗΤΟ ΛΑΘΟΣ ΤΗΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ! ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΤΟ ΔΕΝΤΡΟ ΣΤΗΝ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΕΩΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΕΝΤΡΟ ΤΟΥ ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑΚΗ





Στη γειτονιά μας  ο συγγραφές που έμενε κάποτε ήταν ο Αντώνης Σαμαράκης και όχι ο ποιητής Μανώλης Αναγνωστάκης.
Ο Αντώνης Σαμαράκης έμενε για ένα διάστημα, όταν ήταν νέος, στο μικρό πλίνθινο σπίτι που φαίνεται στη φωτογραφία στο βάθος αριστερά (σε κόκκινο κύκλο) ,  πριν ανοίξει η οδός Μεταμορφώσεως (η φωτογραφία έχει τραβηχτεί το 1981).
Εμείς οι πλαιότεροι ακόμη και τώρα όταν θέλουμε να  προσδιορίσουμε το σημείο αυτό λέμε "στου Σαμαράκη".
 Ακριβώς πίσω φαίνεται το μεγάλο πεύκο, που όμως δεν ανήκε στο οικόπεδο του πλίνθινου σπιτιού, αλλά στο οικόπεδο της οικογένειας Γκούβη (που έχουν τα καθαριστήρια στη γειτονιά μας και μπορούν να σας πληροφορήσουν σχετικά).
Οταν λοιπόν άνοιξε η Μεταμορφώσεως  ο Δήμος θέλοντας να τιμήσει τον Σαμαράκη αποφάσισε ότι  το πεύκο αυτό, που πια είχε βρεθεί στη μέση του δρόμου, ήταν ένα καλό σημείο για να τοποθετηθεί μία μαρμάρινη πλάκα καθώς και το μπρούτζινο γλυπτό με το παιδάκι που κρατά ψηλά τον ήλιο ,έργο του γλύπτη Διονυσίου Γερολυμάτου , το οποίο δυστυχώς κλάπηκε τα τελευταία χρόνια.

Μπορείτε να δείτε και το σχετικό βίντεο:

Ευχαριστώ 
ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΛΑΚΗ 
(Επί  60 χρόνια κάτοικος της γειτονιάς )


ΣΧΟΛΙΟ: ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΕΧΕΤΕ ΔΙΚΙΟ και σας ευχαριστούμε για την συμβολή σας στην αποκατάσταση του λάθους της Πλατείας.

Αναγνώστη συγνώμη για το λάθος.

ΠΟΣΑ ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ ....



Δεν μας χέζεις ρε σφε Νίκο ....

Από σήμερα κατατίθενται οι αιτήσεις εγγραφής στους Παιδικούς Σταθμούς

Έντυπο αιτήσεων 2015-2016 για τους Παιδικούς Σταθμούς. Έναρξη εγγραφών 24/06/2015

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Προϋποθέσεις κατάθεσης αιτήσεων και τρόπος μοριοδότησης για τις εγγραφές των νηπίων στους παιδικούς σταθμούς του Δήμου Χαλανδρίου για το σχολικό έτος 2015-2016 σύμφωνα με την υπ' αριθ. 232/2015 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Δείτε αναλυτικά:

1. 232/2015 ΑΠΟΦΑΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
2. ΕΝΤΥΠΟ ΑΙΤΗΣΕΩΝ


ΣΧΟΛΙΟ: Κάντε αίτηση και καλού κακού πάρτε και ένα τηλέφωνο τον αρμόδιο αντιδήμαρχο να του πείτε ότι θα τον ψηφίσετε στας επόμενας εκλογάς.
ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ, έτσι και αλλιώς.
Από το τάξιμο δεν χρεωκόπησε άλλωστε ποτέ κανείς. Από το δώσιμο την έχουν πατήσει όσοι την πάτησαν.

Το Σπίρτο σάς προσκαλεί στο Road Festival 4.

Το φεστιβάλ που έγινε θεσμός επιστρέφει και φέτος στο θέατρο Ρεματιάς Χαλανδρίου.

Φέτος το Road Festival θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 26 Ιουνίου και σας περιμένει με πολλή μουσική, έκθεση εικαστικών, παρουσία βιβλίου, λαχειοφόρο αγορά και πολλά άλλα δρώμενα.

Από τις 17.00 ώς τις 24.00, θα λειτουργεί στο χώρο έκθεση εικαστικών με συμμετοχή από όλα τα μαθήματα και τα σεμινάρια που διεξήχθησαν στο Σπίρτο τη χρονιά που πέρασε. Οι μαθητές από τα τμήματα ζωγραφικής, φωτογραφίας, χειροποίητου κοσμήματος, decoupage, faux bijoux, αναπαλαίωσης ξύλινου επίπλου, πλεξίματος με βελόνες και με βελονάκι, εικονογράφησης παιδικού βιβλίου, χειροποίητου σαπουνιού, origami, comics και arduino σάς περιμένουν για να σας παρουσιάσουν τη δουλειά τους.

Παράλληλα με την έκθεση, θα ακούσετε και μουσικές συναυλίες. Η βραδιά θα ξεκινήσει με την παρουσίαση του τμήματος ακορντεόν, θα συνεχιστεί με τη συναυλία των μαθητών και των καθηγητών του τμήματος παραδοσιακής μουσικής του Σπίρτου και θα κορυφωθεί με την καθιερωμένη συναυλία του τμήματος μοντέρνας μουσικής του Σπίρτου καθώς και των αντίστοιχων ensemble, που λειτουργούσαν καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς με μαθητές απ’ όλα τα τμήματα.

Το βράδυ, ανάμεσα στις συναυλίες, θα διεξαχθεί και η κλήρωση της λαχειοφόρου, η οποία περιλαμβάνει δώρα πακέτα εικαστικών σεμιναρίων καθώς και μαθήματα μουσικών οργάνων. Λαχνοί θα προπωλούνται τις ημέρες πριν από το φεστιβάλ στο Σπίρτο (Αποστολοπούλου 11, Κάτω Χαλάνδρι, http://www.tospirto.com/epikoinonia/), καθώς και στο χώρο του φεστιβάλ κατά τη διάρκεια της έκθεσης και των συναυλιών. Αναζητήστε τους και κάντε δώρο, σ’ εσάς και τους αγαπημένους σας, τη δυνατότητα να παρακολουθήσετε δωρεάν το σεμινάριο που σας ενδιαφέρει.

Για πρώτη φορά στο φετινό φεστιβάλ, στο χώρο της Ρεματιάς, θα υπάρχει και παρουσία βιβλίων από τις εκδόσεις Γαβριηλίδη (Aγ. Ειρήνης 17, Μοναστηράκι).

Τέλος, στο χώρο θα λειτουργεί σταθμός συλλογής ανθρωπιστικού υλικού για την υποστήριξη του έργου της ΜΕΤΑδρασης. Συγκεκριμένα, η ΜΕΤΑδραση θα συγκεντρώσει παπούτσια (ανδρικά, γυναικεία, παιδικά) για να καλύψει τις ανάγκες των προσφύγων στα νησιά του ΒΑ Αιγαίου. Η συνεισφορά σας θα είναι καλοδεχούμενη.
Σας περιμένουμε...

Road Festival 4

Παρασκευή 26 Ιουνίου 2015 
Θέατρο Ρεματιάς (Πεζόδρομος Προφήτη Ηλία) 
Γενική είσοδος 4 ευρώ 
Για παιδιά κάτω των 10 ετών η είσοδος είναι δωρεάν.

Προπώληση ΤΟ ΣΠΙΡΤΟ (Αποστολοπούλου 11, Χαλάνδρι, 210.6753306)  
www.tospirto.com

Με τη βοήθεια των: 
Εκδόσεις Γαβριηλίδη (www.gavrielidesbooks.gr
ΜΕΤΑδραση (www.metadrasi.org)

Χορηγοί Επικοινωνίας:

www.innersound-radio.com  

ΣΥΝΕΔΡΙΑΖΕΙ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΥΡΙΟ ΠΕΜΠΤΗ 25 ΙΟΥΝΙΟΥ










H πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου σάς καλεί σε συνεδρίαση του σώματος, στο Παλαιό Δημαρχείο (Γρ. Γυφτόπουλου 2), την 25η Ιουνίου 2015, ημέρα Πέμπτη και ώρα 20:30, για συζήτηση και λήψη απόφασης σχετικά με τα παρακάτω θέματα της ημερήσιας διάταξης, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 67 του Ν. 3852/2010:

ΘΕΜΑΤΑ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ

1. Άνοιγμα τραπεζικού λογαριασμού ταμειακής διαχείρισης στην Τράπεζα της Ελλάδος.

2. Καθορισμός τιμής μονάδος ανά τετραγωνικό μέτρο για την εισφορά σε γη που μετατρέπεται σε χρήμα στην περιοχή Πάτημα Ι του Δήμου Χαλανδρίου.

3. Τροποποίηση της υπ΄ αριθμ. 209/2015 απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου για το Φεστιβάλ Ρεματιάς 2015.

4. Τροποποίηση της υπ΄ αριθμ. 196/2015 απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου με τίτλο «Συνοδεία των μελών του Κ.Α.Π.Η. από το προσωπικό του, στις εκδρομές και στις λοιπές μετακινήσεις».

5. Έγκριση υποβολής νέας τροποποιητικής πρότασης της πράξης ‘Δημιουργία Κοινωνικών Δομών Άμεσης Αντιμετώπισης της Φτώχειας στο Δήμο Χαλανδρίου’.

6. Έγκριση υποβολής πρότασης στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα ‘HORIZON 2020 – WASTE4THINK’.

7. Ορισμός μελών Κοινής Επιτροπής Παρακολούθησης για την υλοποίηση του προγράμματος ‘Στέγαση και Επανένταξη’.


4ο Ανοιχτό Τουρνουά σκάκι για παιδιά 2015 (ΤΥΠΕΤ)



Εξωραϊστικός – Επιμορφωτικός – Φιλανθρωπικός  Αθλητικός Σύλλογος Άνω Βριλησσίων
«Η Μεταμόρφωση του Σωτήρος»
ΑΘ. ΔΙΑΚΟΥ 14 &; ΜΕΓ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ – 15235 ΒΡΙΛΗΣΣΙΑ

Σκακιστικό Τμήμα του Συλλόγου
http://anovrilissia.blogspot.com

4ο Ανοιχτό Τουρνουά Σκάκι για παιδιά



Με απόλυτη οργανωτική επιτυχία ο Σύλλογός μας διοργάνωσε το 4ο Ανοιχτό Τουρνουά σκάκι για παιδιά το Σάββατο 20 Ιουνίου 2015 που πλέον έχει γίνει ετήσιος θεσμός στα Βριλήσσια.

Το συγκεκριμένο εγχείρημα ήταν μεγαλεπήβολο για τα δεδομένα και το σκακιστικό μέγεθος του Συλλόγου μας που αγωνίζεται στην Β΄ τοπική κατηγορία Αττικής. Εισπράξαμε το χαμόγελο των παιδιών (με τα οποία μοιραστήκαμε και την αγωνία τους αλλά και την χαρά τους), τα θετικά σχόλια των περαστικών και την προτροπή των γονιών που έφεραν τα παιδιά τους να επαναλάβουμε ανάλογες δραστηριότητες στο μέλλον. Όλα αυτά καταδεικνύουν πως το τουρνουά συνοδεύτηκε από απόλυτη οργανωτική επιτυχία, όπου συστατικό της ήταν η αγάπη μιας μικρής ομάδας ατόμων για το σκάκι και τα παιδιά…

Για να δείτε το δελτίο τύπου, την τελική βαθμολογία, φωτογραφίες και video από τους αγώνες και από τις απονομές των μεταλλίων του 4ου Ανοιχτού Τουρνουά σκάκι για παιδιά 2015(ΤΥΠΕΤ)

πατήστε εδώ!!!

Αναμένουμε με πολύ ενδιαφέρον τα σχόλιά σας στο blog του Συλλόγου μας!!!

Ο Γενικός Γραμματέας
και εκπρόσωπος του σκακιστικού
τμήματος του Συλλόγου

Αλέξανδρος Γιαννακούλιας
τηλ: 6992299943
mail: alex_giannak@yahoo.gr

ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ή ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ; (του Α. Κρούστη)



Φιλελευθερισμός σημαίνει , μικρός κράτος και ενίσχυση της επιχειρηματικότητας. Αυτό προϋποθέτει ελάχιστους φόρους και ελευθερία στην οικονομική δραστηριότητα.

Αν εσείς διαπιστώνεται (νέο)φιλελευθεροποίηση της οικονομίας μας από την κρατικίστικη Ευρώπη που φορολογεί ότι κινείται ή δεν κινείται….

Αν εσείς πιστεύεται ότι οι εταίροι μας θέλουν να αναπτύξουν τη χώρα μας , παρά να εξασφαλίσουν τα χρήματα τους…

Αν εσείς δεν αντιλαμβάνεστε ότι όλη η διαπραγμάτευση (όπως και η προηγούμενη) , κύριο στόχο είχε την διάσωση του προσοδοθηρικού κράτους…

Αν δεν καταλαβαίνετε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ σας κορόιδεψε ξεδιάντροπα , μόνο και μόνο για να συντηρήσει τον πελατειακό του Γαργαντούα…

Τότε καλά να πάθουμε που νιώθουμε Αριστεροί, διαλεγόμαστε Αριστερά και ξαναψηφίζουμε Αριστερά, πιστεύοντας ότι το κάνουμε για πρώτη φορά νομίζοντας παράλληλα ότι αντιστεκόμαστε στη «Δεξιά» Ευρώπη.

Με αυτό το Αριστερό πλευρό να κοιμάστε!!!

Υ.Γ. Αν δεν αλλάξουμε πλευρό σε λίγα χρόνια το πρόβλημα θα ξαναεμφανιστεί μπροστά μας και αυτή τη φορά φοβάμαι περισσότερο απειλητικό.

Αντώνης Κρούστης

Υποβολή του Α’ Μέρους της Έκθεσης του Αστεροσκοπείου Αθηνών για την Αποτύπωση τιμών συγκεντρώσεων σωματιδιακής και αέριας ρύπανσης από την πυρκαγιά στον Ασπρόπυργο


Το πρώτο μέρος της αξιολόγησης του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, αναφορικά με τις άμεσες επιπτώσεις στην ατμόσφαιρα από την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το Σάββατο, 6 Ιουνίου 2015 στη θέση Πεύκο Μαυράκη στον Ασπρόπυργο, σε ιδιωτικό υπαίθριο χώρο αποθήκευσης των υπό ανακύκλωση απορριμμάτων, υπέβαλε στην Περιφέρεια Αττικής, το Ινστιτούτο Ερευνών Περιβάλλοντος και Βιώσιμης Ανάπτυξης του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Η Περιφέρεια Αττικής, ενημερώνοντας υπεύθυνα τους πολίτες, δίνει στη δημοσιότητα την αξιολόγηση σχετικά με τις επιτόπιες μετρήσεις. Σύμφωνα με το Αστεροσκοπείο: «Ελλείψει πυκνών μετρήσεων σε όλες τις περιοχές όπου υπάρχουν αναφορές, εκτίμηση για την επίδραση της πυρκαγιάς στο σύνολο του Λεκανοπεδίου Αττικής, θα δοθεί με χρήση ατμοσφαιρικού μοντέλου διασποράς ρύπων (Μέρος Β της Έκθεσης), μαζί με τις χημικές αναλύσεις για την περιεκτικότητα σε τοξικές ενώσεις».

Βρείτε τη σχετική έκθεση στον παρακάτω σύνδεσμο: http://www.patt.gov.gr/site/index.php?option=com_content&view=article&id=15478:ypovoli-tou-a-merous-tis-ekthesis-tou-asteroskopeiou-athinon-gia-tin-apotyposi-timon-sygkentroseon-somatidiakis-kai-aerias-rypansis-apo-tin-pyrkagia-ston-aspropyrgo&catid=3:2008-09-06-21-42-59&Itemid=31