Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Δευτέρα 22 Ιουνίου 2015

"Ούτε Βήμα Πίσω" εκδήλωση 23/06/15 στο Χαλανδρι από iskra και rproject


ΟΙ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΙΣ ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ....


1995! ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΟΙ ΝΕΩΤΕΡΟΙ ..... ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΕΝΩΜΕΝΗ ΕΥΡΩΠΗ! ΤΙ ΡΟΛΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ!


"Συρρίκνωση της εθνικής δύναμης ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΣΤΟ ΒΩΜΟ μιας συλλογικής δημοκρατικής διαδικασίας. 
Συρρίκνωση στο βωμό ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ που θέλουν να μηδενοποιήσουν τις εθνικές κυβερνήσεις.

Δεν λέω να φύγουμε. Χρειάζονται μάχες μέσα στην κοινωνία ....."

ΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ άραγε από όσα συμβαίνουν σήμερα; 
Σου φαίνονται διαφορετικά;

Ο τίτλος του βίντεο δεν είναι απολύτως ακριβής. 
Ο Ανδρέας μόλις έχει βγει από συμβούλιο αρχηγών και τα έχει πάρει με την συμπεριφορά των .... "εταίρων" που τον εκβίασαν και έχει καταλάβει ότι δεν υπάρχει πια ΟΧΙ στο διευθυντήριο.

Οι μάχες στις οποίες αναφέρθηκε ο Ανδρέας - βεβαίως - δεν δόθηκαν ποτέ αφού μετά από μερικούς μήνες, 

στις 23 Ιουνίου του 1996 - ΣΑΝ ΑΥΡΙΟ ΠΡΙΝ 19 ΧΡΟΝΙΑ -  ο Ανδρέας δραπέτευσε στην αιωνιότητα.

ΜΕΝΟΥΜΕ - σου λέει - ΕΥΡΩΠΗ .... ΑΛΛΑ ΤΟ ΠΑΜΕ ΚΑΡΦΙ ΓΙΑ ΚΟΡΕΑ (ΝΟΤΙΑ ΚΑΙ ΒΟΡΕΙΑ)




Η επιλογή της διοργάνωση της αποψινής συγκέντρωσης στο Σύνταγμα είναι ατυχέστατη, κατά την ταπεινή μου γνώμη αναγνώστη μου.

Ατυχέστατη όχι με τους όρους και τα επιχειρήματα με τα οποία επιτίθενται σε αυτή και τους διοργανωτές της, οι ιδεολογικά  "σκληροί" δικοί μας που θα ήθελαν ακόμα και να την απαγορεύσουν, τώρα που κατέλαβαν την εξουσία.

Ανεγκέφαλοι που πρέπει να τιθασευτούν από τις δυνάμεις της λογικής και της δημοκρατίας, όπως το ίδιο πρέπει να γίνει και με τους άλλους κουφιοκεφαλάκηδες - Αδώνηδες και λοιπούς συγγενείς - που πρέπει να περιθωριοποιηθούν από τους μετριοπαθείς του από εκεί στρατοπέδου μην αντί για να "Μείνουμε Ευρώπη και να γίνουμε Σύγχρονο Ευρωπαϊκό Κράτος" που λέει ο Αντώνης ο Κρούστης και είναι επιθυμητός στόχος και για την από εδώ πλειοψηφία, γίνουμε - πάλι -  εδώ Άπω Ανατολή (Κορέα - Βιετνάμ κλπ).

Διότι είναι προφανές πλέον ότι πολλοί ομιλούν με όρους .... εμφυλίου.

ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΟΛΩΝ ΝΑ ΔΙΑΔΗΛΩΝΟΥΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΙΕΡΟ και βέβαια οφείλουμε να το υπερασπιζόμαστε όλοι.
ΕΜΕΙΣ ΕΙΔΙΚΑ!
Και "υπερασπιζόμαστε" ένα δικαίωμα του άλλου όχι όταν με αυτό συμφωνούμε.
Αυτό είναι εύκολο. Και δεν είναι "διkaίωμα του άλλου" τότε.
Υπερασπιζόμαστε ένα δικαίωμα του άλλου ΟΤΑΝ ΔΙΑΦΩΝΟΥΜΕ ΜΕ ΑΥΤΟ.

Αλλά έχουμε και δικαίωμα κριτικής. Και το ασκούμε.
Η σημερινή συγκέντρωση είναι ΑΤΥΧΕΣΤΑΤΗ λόγω του χρόνου - της ημέρας και της ώρας - που επιλέχτηκε να γίνει. 

Την ώρα ακριβώς που τον Τσίπρα - ΤΟΝ ΕΚΛΕΓΜΕΝΟ ΕΛΛΗΝΑ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ - θα τον έχουν βάλει   στην μέση όλοι οι .... "εταίροι" (μη χέσω το εταιριλίκι τους) και θα τον στρίβουν για να μας βάλει περισσότερους φόρους, την ώρα που σε όλη την Ευρώπη οργανώνονται συλλαλητήρια στήριξης της θέσης της ελληνικής διαπραγματευτικής ομάδας, την ύστατη ώρα της μάχης, στο Σύνταγμα - δυνάμεις "εθνικές και πατριωτικές" (κατά τον αυτοπροσδιορισμό τους) θα καλούν τον Γερούν (γερά - γάμα τα μ....) και το ΔΝΤ "να αντέξουν" στις πιέσεις του .... Τσίπρα (όπως ζητάει δημοσίως και αναίσχυντα  ο Μπάμπης ο ΚΑΡΑΦΛΟΥ), δηλαδή να τον στύψουν περισσότερο.

Ο Γερούν (γερά γ.... τα μ......) θα δείχνει στον Τσίπρα στην Βρυξέλλα εικόνες από τον δορυφορικό ΣΚΑΙ! Και θα του λέει "ΚΟΙΤΑ ΤΙ ΘΕΛΕΙ Ο ΛΑΟΣ ΣΟΥ";

Αυτά Αντώνη Κρούστη - γιατί εμείς, εδώ στο Πλατειάκι -  σας ανεβάσαμε  το "κάλεσμα" αλλά εσείς θα έπρεπε να σκεφτείτε ότι πρέπει να προστατεύσετε το διαχρονικό σας αφήγημα:
ΟΤΙ ΒΑΖΕΤΕ ΔΗΛΑΔΗ ΩΣ ΓΝΗΣΙΟΙ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΠΟΥ ΟΤΑΝ ΔΙΝΕΙ ΜΑΧΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΗΝ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΟΛΟΙ!

Θα μου πεις αυτά τα λέγατε τότε που είχατε εσείς το γκουβέρνο.

Και τα λέγατε στους άλλους.

Τώρα το πρόβλημά σας είναι να ξαναπάρετε το γκουβέρνο.

Ποια ΠΑΤΡΙΔΑ τώρα και ποια δημοκρατία ....

Και μη μου απαντήσεις - να χαρείς -  ότι Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΕΙΣΑΣΤΕ ΕΣΕΙΣ, και ότι την υπερασπιζόσαστε  από την "ανεύθυνη" κυβέρνησή της και τον "αλήτη" (κατά Τζήμερο) πρωθυπουργό (ΝΑΙ ΕΤΣΙ ΑΠΟΚΑΛΕΙ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΠΟΥ ΕΞΕΛΕΞΕΣ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑ - Ο ΤΖΗΜΕΡΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΜΟΥ ΣΤΟ TWEETER).

Διότι η κυβέρνηση είναι και πρόσφατα εκλεγμένη και στηρίζεται από την πλειοψηφία του ελληνικού λαού.

ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΜΗΝ ΠΑΡΙΣΤΑΝΕΤΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΣΗΜΑΝΤΗ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΑ, φίλε Αντώνη.

Όπως μη μου απαντήσεις ότι αν δεν γίνει το δικό σου η χώρα θα καταστραφεί και άρα εσείς έχετε υποχρέωση να μας σώσετε από τον πρωθυπουργό που ψηφίσαμε.

ΑΣΤΟ!
Να χαρείτε!
ΟΧΙ ΑΥΤΟΚΛΗΤΟΙ ΣΩΤΗΡΕΣ!

Έχετε υποχρέωση να στηρίξετε την ΕΘΝΙΚΗ προσπάθεια που δίνεται κάτω από την εντολή της πλειοψηφίας του ελληνικού λαού.

Και εμείς έχουμε υποχρέωση - όσο το δικό μας στρατόπεδα κυβερνάει - και μην ελπίζετε ότι αυτό θα τελειώσει γρήγορα - να σας εξασφαλίζουμε ότι οι απόψεις σας διακινούνται ελεύθερα και έχετε την δυνατότητα να πείσετε την πλειοψηφία κάποια στιγμή (αν τα καταφέρετε, που αν τα καταφέρετε θα είναι από τα δικά μας λάθη, λέω εγώ).

ΑΛΛΑ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΚΑΝΕΤΕ ΣΉΜΕΡΑ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΓΚΛΗΜΑ.

Είναι κάτι χειρότερο: ΕΙΝΑΙ ΛΑΘΟΣ!

ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΣΥΣΚΕΨΗ ΤΗΣ "ΕΝΩΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ" ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑTΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΤΟ Σ-Κ ΣΤΟ ΣΙΝΕ ΚΕΡΑΜΙΚΟΣ



ΝΑ ΝΙΚΗΣΕΙ Ο ΛΑΟΣ, ΝΑ ΝΙΚΗΣΕΙ Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ

1.1 Βρισκόμαστε στην κορύφωση της σύγκρουσης που εγκαινίασε η εκλογική νίκη του ΣΥΡΙΖΑ. Η στιγμή του απολογισμού δεν έχει έρθει ακόμα. Δική μας ευθύνη σήμερα είναι ο σχεδιασμός των πολιτικών κινήσεων που θα βελτιώσουν τη θέση μας σε αυτή τη σύγκρουση και άρα και τη δυνατότητα μας να δώσουμε τη μάχη από καλύτερες θέσεις σε κάθε πιθανό ενδεχόμενο.

1.2 Η εμπειρία των πρώτων μηνών έχει δείξει ξεκάθαρα ότι η επιθυμία του αντίπαλου είναι η ταπείνωση της καινούργιας κυβέρνησης. Είναι φανερό ότι τα νεοφιλελεύθερα οικονομικά και πολιτικά κέντρα, εντός και εκτός Ελλάδας, αυτή τη στιγμή δίνουν μία μάχη συνολική. Μία μάχη για την διατήρηση της απόλυτης ηγεμονίας του νεοφιλελεύθερου παραδείγματος. Η ύπαρξη και πολύ περισσότερο η επιτυχία μιας αριστερής κυβέρνησης στην Ελλάδα θέτει τις βάσεις για μία συνολικότερη διαδικασία αποδόμησης της νεοφιλελεύθερης ηγεμονίας. Ακριβώς για αυτό στους αντίπαλους σχεδιασμούς ο στόχος δεν περιορίζεται απλά στην ανατροπή μιας κυβέρνησης που αντιστάθηκε. Ζητούμενο είναι οι πολιτικές εξελίξεις να επιβεβαιώσουν με κάθε τρόπο την λογική του μονόδρομου.

1.3 Βασικό όπλο σε αυτή τη διαδικασία όλο αυτό το διάστημα ήταν η οικονομική ασφυξία που έχουν δημιουργήσει. Παράλληλα βιώνουμε και προσπάθειες δημιουργίας μιας κοινωνικής αντίδρασης με χαρακτηριστικά «κινήματος κατσαρόλας». Οι συγκεκριμένες κινήσεις προσπαθούν να συμβάλουν στην δημιουργία πολιτικής ασφυξίας με όρους κοινωνικών δυνάμεων. Το γεγονός ότι και ο αντίπαλος επιλέγει να οργανώσει και με όρους κοινωνικούς την αντιπολίτευση στην κυβέρνηση, αναδεικνύει την κρισιμότητα για την έκβαση της σύγκρουσης του συγκεκριμένου πεδίου. Το πολιτικό προσωπικό του μνημονίου (ΝΔ, Ποτάμι, ΠΑΣΟΚ) συμβάλουν με όλες τους τις δυνάμεις τόσο στο σχέδιο δημιουργίας οικονομικού πανικού όσο και στις προσπάθειες κινήματος κατσαρόλας. Είναι φανερό ότι η πολιτική αντιπαράθεση θα οξυνθεί το επόμενο διάστημα παίρνοντας νέα χαρακτηριστικά σε επίπεδο αναδιοργάνωσης κοινωνικών μπλοκ και ταξικών πολώσεων.

1.4 Η πραγματική δύναμη του ΣΥΡΙΖΑ ήταν και παραμένει η σχέση του με την κοινωνική πλειοψηφία. Η σχέση μας με την κοινωνία αποτελεί και το τελικό όριο κάθε εκβιασμού. Ακριβώς για αυτό το λόγο είναι αναντικατάστατος ο ρόλος που μπορεί να διαδραματίσουν σε αυτή τη σύγκρουση τόσο οι δυνάμεις του κόμματος όσο και συνολικότερα οι κοινωνικοί αγώνες. Σήμερα χρειαζόμαστε περισσότερο από ποτέ την ζωντανή δράση, διαβούλευση, οργανωτική και πολιτική λειτουργία του κόμματος καθώς και την ανάπτυξη κοινωνικών αγώνων. Η ύπαρξη ενός λαού που διαβουλεύεται ανοιχτά, οργανώνει πρωτοβουλίες και παίρνει την κατάσταση στα χέρια του αποτελεί το πιο σημαντικό μας όπλο απέναντι σε κάθε εκβιασμό.

1.5 Το πανευρωπαϊκό κίνημα αλληλεγγύης που έχει δημιουργηθεί από κοινωνικά κινήματα, συνδικάτα και πολιτικές οργανώσεις αναδεικνύει και το βάθος της σημερινής σύγκρουσης αλλά και τον ουσιαστικά πολιτικό της χαρακτήρα. Το κίνημα αλληλεγγύης μας δίνει πολύτιμες δυνάμεις και την ίδια στιγμή συμβάλει στην καλύτερη οργάνωση μέσα σε κάθε χώρα στους κοινούς μας αγώνες ενάντια σε μία Ευρώπη της απόλυτης κυριαρχία των αγορών όπως σχεδιάζεται σήμερα μέσα από συνθήκες όπως η ΤΤΙΡ, ή το ασφυκτικό νεοφιλελεύθερο πλαίσιο της οικονομικής διακυβέρνησης (περιορισμοί του οικονομικού εξαμήνου, καθιέρωση μονοπρόσωπου Υπουργού Οικονομικών της Ευρωζώνης, καθιέρωση της αρχής που μεταθέτει την ευθύνη της χρεωκοπίας των Τραπεζών στους Καταθέτες, καθιέρωση ειδικού ευρωπαϊκού κοινοβουλίου μόνο για τις χώρες της Ευρωζώνης). Συμβολή στον αγώνα για μια άλλη Ευρώπη αποτελεί και η πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική που ακολουθεί η νέα κυβέρνηση.

1.6 Το γεγονός ότι παρά τις πιέσεις και τους εκβιασμούς η κυβέρνηση προχωράει στην υλοποίηση κρίσιμων κομματιών του προγράμματος μας (ανθρωπιστική κρίση, ρυθμίσεις οφειλών, ιατροφαρμακευτική κάλυψη των ανασφάλιστων, επαναφορά των απολυμένων κτλ) δίνει πολύτιμες ανάσες στην κοινωνία και την ίδια στιγμή ενισχύει την σχέση εμπιστοσύνης με τον ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό που αξίζει να τονιστεί ιδιαίτερα είναι ότι μετά από 5 χρόνια αυταρχισμού και ακροδεξιού σκοταδισμού στο κομμάτι της δημοκρατίας και των κοινωνικών δικαιωμάτων συντελείται μια πραγματική τομή (παρέμβαση για τις φυλακές, μετανάστες 2ης γενιάς, δικαιώματα ομόφυλων ζευγαριών). Οργανικό κομμάτι μιας αριστερής πολιτικής αποτελεί και η ανάγκη για μια πολιτιστική επανάσταση σε επίπεδο κουλτούρας, παιδείας και ιδεών.

1.7 Η μέχρι σήμερα ανυποχώρητη στάση της κυβέρνησης απέναντι σε τελεσίγραφα και εκβιασμούς, η ξεκάθαρη θέση μας ότι μισθοί και συντάξεις έχουν προτεραιότητα, έχει δείξει και τα όρια του αντιπάλου. Δεν είναι τυχαίο ότι η ΕΚΤ συνεχώς ανατροφοδοτεί με ρευστότητα της ελληνικές τράπεζες ούτε ότι και τις δύο φορές που η ελληνική πλευρά βρέθηκε μπροστά σε δυσκολία πληρωμής βρέθηκε λύση. Είναι φανερό ότι ανεξαρτήτως των δημόσιων τοποθετήσεων που μπορεί διάφοροι εκπρόσωποι των θεσμών να κάνουν ένα ενδεχόμενο χρεοκοπίας δεν είναι καθόλου εύκολα διαχειρίσιμο. Ακόμα και ένα ενδεχόμενο μη αποπληρωμής του ΔΝΤ στο τέλος του Ιουνίου πιθανότατα θα οδηγήσει σε ένα νέο πιο έντονο κύκλο διαπραγματεύσεων. Η συγκεκριμένη διαπίστωση δεν αναιρεί τον υπαρκτό κίνδυνο ενός ατυχήματος αλλά δείχνει ότι και η ελληνική κυβέρνηση έχει ισχυρά όπλα στα χέρια της.

2.1 Όπως αναφέρθηκε και εισαγωγικά το κρίσιμο σήμερα είναι να σχεδιάσουμε τις κινήσεις που θα μας επιτρέψουν να δώσουμε τη μάχη από καλύτερες θέσεις σε κάθε πιθανό ενδεχόμενο. Αυτές οι κινήσεις δεν περιορίζονται απλά σε πρωτοβουλίες κυβερνητικές αλλά και πρωτοβουλίες πολιτικές μέσα στους κοινωνικούς χώρους.

2.2 Πριν αναφερθούμε όμως σε συγκεκριμένες κινήσεις υπάρχει μία ανάγκη συμφωνίας σε επίπεδο μεθοδολογίας σχεδιασμού των συγκεκριμένων πρωτοβουλιών. Ο σχεδιασμός αυτός δεν μπορεί παρά να εκπορεύεται από την κατανόηση της συγκυρίας στην οποία σήμερα βρισκόμαστε. Βασικό χαρακτηριστικό της σημερινής συγκυρίας συνεχίζει να είναι η παγκόσμια οικονομική κρίση και οι διαδικασίες κοινωνικού μετασχηματισμού που αυτή πυροδότησε. Οι κυρίαρχες δυνάμεις χρησιμοποίησαν τη κρίση ως μια ευκαιρία εμβάθυνσης του νεοφιλελευθερισμού. Βιώσαμε μια συνολική επίθεση απέναντι στα δικαιώματα και στις κατακτήσεις της κοινωνικής πλειοψηφίας, απέναντι στη δημοκρατία και τις κοινωνικές ελευθερίες. Μια προσπάθεια δημιουργίας συνολικά ενός πιο επιθετικού και αυταρχικού καπιταλισμού.

2.3 Βασική λειτουργία της οικονομικής κρίσης είναι η βίαιη αναδιανομή εισοδήματος και εξουσίας από τα κάτω προς τα πάνω. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο γ.γ. του ΟΟΣΑ όταν ανακοίνωσε την έκθεση για τις οικονομικές ανισότητες, σήμερα έχουν οξυνθεί περισσότερο από ποτέ. Η Ελλάδα βρίσκεται μάλιστα στις πρώτες θέσεις στην κατάταξη τόσο σε επίπεδο Ευρώπης και ευρωζώνης όσο και συνολικά στις χώρες του οργανισμού. Ζούμε σε μία χώρα όπου το 10% των πιο πλούσιων κατέχει το 56% του συνολικού πλούτου της χώρας. Ίσως ένα από τα πιο χαρακτηριστικά παραδείγματα λειτουργίας της κρίσης είναι το παράδειγμα των ΕΛΠΕ. Κατάφεραν να υπερδιπλασιάσουν τα κέρδη τους μέσα στην καρδιά της κρίσης (από 178εκ το 2013 σε 417εκ το 2014) και την ίδια στιγμή να μειώσουν 20% το εργατικό κόστος μέσα από την εντατικοποίηση και την ελαστική εργασία. Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτή η διαδικασία βίαιης αναδιανομής συνέβη μέσα σε ένα πλαίσιο μείωσης του ΑΕΠ σχεδόν 25%. Η πολιτική εσωτερικής υποτίμησης οδήγησε το 40% του πληθυσμού στο όριο ή κάτω από το όριο της φτωχιάς, δημιουργώντας συνθήκες ανθρωπιστικής κρίσης. Παράλληλα η τεράστια ανεργία ειδικά των νέων τροφοδοτεί νέες μεταναστευτικές ροές.

2.4 Οποιαδήποτε πολιτική έχει στόχο σήμερα να εξυπηρετήσει τις ανάγκες της πλειοψηφίας οφείλει να έχει στον πυρήνα της την αναδιανομή. Μια αντίστροφη αναδιανομή από αυτή που ζήσαμε μέσα στην κρίση. Αναδιανομή εξουσίας και πλούτου από τα πάνω προς τα κάτω. Από το κεφάλαιο προς τον κόσμο της εργασίας και την κοινωνική πλειοψηφία. Εντός αυτού του πλαισίου αντιλαμβανόμαστε και την διαδικασία παραγωγικού μετασχηματισμού/ανασυγκρότησης και ανάπτυξης. Μόνο έτσι μπορεί να σπάσει ο φαύλος κύκλος ανάπτυξης-κρίσης όπου σε κάθε περίπτωση ο κόσμος της εργασίας και της νεολαίας ήταν στους χαμένους τόσο της ανάπτυξης όσο και της κρίσης. Μόνο έτσι θα μπορέσουμε να οικοδομήσουμε ένα διαφορετικό δρόμο, οργανικό κομμάτι του οποίου θα είναι η κοινωνική αλληλέγγυα οικονομία, μέσα από τον οποίο θα απαντήσουμε και στα ζητήματα της ανεργίας, της φυγής του επιστημονικού προσωπικού και της προστασίας του περιβάλλοντος.

2.5 Μία λύση για να είναι αριστερή, ειδικά σήμερα σε συνθήκες παγκόσμιας οικονομικής κρίσης, οφείλει να μπορεί να είναι καθολική. Να μπορεί δηλαδή να εφαρμοστεί, στις βασικές της κατευθύνσεις, και στην Ελλάδα και στη Γαλλία και στη Γερμανία κτλ. Δεν θεωρούμε ότι το σχέδιο για την καταφυγή σε εθνικό νόμισμα μπορεί να λειτουργήσει με όρους καθολικότητας. Ένα σχέδιο ανταγωνιστικών υποτιμήσεων με στόχο την αύξηση των εξαγωγών δεν μπορεί να αποτελέσει τον στόχο του κόσμου της εργασίας στην Ευρώπη. Αντιθέτως, μπορεί πολύ πιο εύκολα να οδηγήσει στην έκρηξη εθνικιστικών πολιτικών και κοινωνικών δυνάμεων. Δουλειά της αριστεράς δεν είναι να διαχειριστεί την υποτίμηση της εργασίας ούτε με όρους εσωτερικής υποτίμησης ούτε με όρους νομισματικής υποτίμησης. Δουλειά της αριστεράς είναι να ανατρέψει τη συγκεκριμένη διαδικασία. Ακριβώς για αυτό το λόγο το σύνθημα μας ήταν και παραμένει «να πληρώσουν οι πλούσιοι την κρίση».

2.6 Αυτό δεν σημαίνει ότι μέσα σε μία λογική «πάση θυσία συμφωνία» είμαστε διατεθειμένοι να δεχτούμε εκβιασμούς που θέτουν το νόμισμα ως όριο. Για εμάς όριο είναι η αξιοπρέπεια του ελληνικού λαού. Μοναδική σταθερά σε αυτή την πορεία πρέπει να είναι ο αγώνας μας για την ανατροπή του νεοφιλελευθερισμού και της λιτότητας. Αυτή τη δέσμευση πρέπει να τηρήσουμε με κάθε τρόπο. Η δυναμική της σύγκρουσης μπορεί να οδηγήσει και σε δρόμους που δεν είναι επιλογή μας. Είναι τελείως διαφορετικό όμως ένας τέτοιος δρόμος να βαφτίζεται ως η λύση στο σημερινό πρόβλημα. Τέλος είναι αλήθεια ότι το κόμμα πρέπει να είναι σε θέση να αντιμετωπίσει κάθε πιθανή εξέλιξη. Η ετοιμότητα όμως κρίνεται κυρίαρχα από την πολιτική σχέση που έχεις οικοδομήσει μέσα στην κοινωνία και όχι από τεχνοκρατικές μελέτες ενδεχομένων.

3.1 Με βάση τα παραπάνω εκτιμάμε ότι υπάρχουν σημαντικές κινήσεις που μπορεί να κάνει σήμερα η κυβέρνηση. Κινήσεις που θα βελτιώσουν τη θέση μας στη σύγκρουση, θα δώσουν λύση σε άμεσες κοινωνικές ανάγκες αλλά και την ίδια στιγμή θα δώσουν και στην κοινωνία εργαλεία και χώρο για να παλέψει. Τα κομμάτια του προγράμματος μας που είναι δημοσιονομικά διαχειρίσιμα με βάση τη σημερινή κατάσταση πρέπει να προχωρήσουν ανεξάρτητα από την πορεία των διαπραγματεύσεων. Ακριβώς όπως κάναμε και στην περίπτωση της ανθρωπιστικής κρίσης και της ρύθμισης οφειλών.

3.2 Άμεσες πρωτοβουλίες μπορούν να παρθούν έτσι ώστε να ψηφιστεί ο νόμος για την επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων και του κατώτατου μισθού, να παγώσουν οι πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας καθώς και φορολογικά μέτρα τόσο σε επίπεδο έκτακτης εισφοράς όσο και σε μόνιμη βάση σε βάρος του κεφαλαίου και των πλούσιων. Τα φορολογικά μέτρα κρίνονται ιδιαίτερα κρίσιμα αν θέλουμε να σπάσουμε την χρηματοδοτική ασφυξία με όρους δίκαιους και αναδιανομής. Επίσης οι άμεσες πρωτοβουλίες πρέπει να σταθμίζουν και τις συνολικότερες εξελίξεις σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Όλοι μπορούμε να κατανοήσουμε πόσο μεγάλη σημασία έχει για τον συνολικό συσχετισμό η νίκη της αριστεράς στις ισπανικές εκλογές που έρχονται. Με αυτή την έννοια το μέτρο για το πάγωμα των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας δεν απαντάει απλά σε ένα κρίσιμο ζήτημα για εμάς αλλά την ίδια στιγμή αποτελεί και ένα κρίσιμο όπλο στα χέρια των ισπανών συντρόφων για τις δικές τους μάχες.

3.3 Ιδιαίτερη σημασία έχουν και πρωτοβουλίες ενάντια στο σύστημα εξουσίας τράπεζες-ΜΜΕ-εργολάβοι κτλ. Πρωτοβουλίες που αναδεικνύουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι μία από τα ίδια και ότι θα προχωρήσει στη σύγκρουση με τους οικονομικά ισχυρούς. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο πρέπει να κινηθούμε πιο γρήγορα στο κομμάτι του οικονομικού έλεγχου καθώς και στο ζήτημα της προκήρυξης των τηλεοπτικών αδειών.

4.1 Οποιαδήποτε συμφωνία από τη μεριά μας με τους θεσμούς θα πρέπει υποχρεωτικά μεταξύ άλλων να τηρεί τα κριτήρια της αναδιάρθρωσης τους χρέους και της οικονομικής στήριξης που θα μπορέσουμε να κατευθύνουμε για ένα πρόγραμμα παραγωγικού μετασχηματισμού/ανασυγκρότησης. Μια συμφωνία που θα βάζει οριστικά τέλος στη λιτότητα και την εσωτερική υποτίμηση. Με αυτή την έννοια στον βαθμό που δεν υπάρχουν στο τραπέζι του διαλόγου οι δύο παραπάνω όροι είναι φανερό ότι δεν υπάρχει και το κείμενο των 47 σελίδων. Ένα κείμενο που δεν αποτελεί, ούτε μπορεί να γίνει, η δική μας πρόταση. Το κείμενο των 47 σελίδων μπορεί να αποτελέσει μία βάση συζήτησης μόνο μαζί με τις άλλες προϋποθέσεις. Τονίζουμε το βάση συζήτησης που χρειάζεται βελτιώσεις γιατί προφανώς σε πολλά σημεία δεν είναι απλά στα όρια της ανοχής του κόμματος αλλά τα ξεπερνάει, αναδεικνύοντας λάθη και παραλείψεις

4.2 Σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο θα πρέπει τόσο το κόμμα όσο και η κυβέρνηση να απευθυνθεί με ειλικρίνεια στον κόσμο και να αναφέρει τα σημεία στα οποία υποχρεωθήκαμε κάτω από το βάρος ενός πολύ αρνητικού συσχετισμού να κάνουμε πίσω. Είναι κρίσιμο και με όρους δημοκρατίας αλλά και με όρους οργάνωσης των αγώνων που έχουμε μπροστά μας να μπορούμε ανοιχτά να βλέπουμε που αναγκαστήκαμε να υποχωρήσουμε για να μπορέσουμε την ίδια στιγμή να σχεδιάσουμε και τους όρους που θα μας επιτρέψουν στο μέλλον να πάρουμε πίσω το χαμένο έδαφος.

4.3 Οποιαδήποτε πρόταση συμφωνίας όμως θα κριθεί πάνω από όλα στο αν αφήνει ανοιχτό το δρόμο στην κυβέρνηση την επόμενη μέρα για να υλοποιηθεί το σχέδιο της αναδιανομής, της δημοκρατίας και της αλληλεγγύης. Είναι λάθος να αντιμετωπιστεί η συμφωνία ως το τέλος της σύγκρουσης. Θα αποτελέσει σίγουρα ένα καθοριστικό παράγοντα αλλά η σύγκρουση με τα οικονομικά και πολιτικά νεοφιλελεύθερα κέντρα θα συνεχιστεί όλο το επόμενο διάστημα.

4.4 βασική μας δύναμη σε αυτή τη σύγκρουση παραμένει το κόμμα και οι κοινωνικοί αγώνες. Τώρα περισσότερο από ποτέ χρειαζόμαστε ένα κόμμα που θα μπορεί να ανοίγει δρόμους μέσα στην κοινωνία, να σχεδιάζει πολιτική, να αλλάζει τους συσχετισμούς μέσα από αγώνες και να συμβάλει έτσι στην διαμόρφωση ενός πλαισίου λαϊκής συμμετοχής και ελέγχου. Ένα κόμμα που θα λειτουργήσει πραγματικά ως συλλογικός διανοούμενος, με στόχο την ηγεμονία των πρακτικών και των ιδεών της αριστεράς μέσα στην κοινωνία. Ένα μαζικό κόμμα της αριστεράς που θα μπορεί να μαθαίνει από τους αγώνες της κοινωνίας, να συμπυκνώνει τα καλύτερα στοιχεία αυτών των αγώνων και να τα μετατρέπει σε κομμάτι της συλλογικής διάνοιας. Με αυτό τον τρόπο το κόμμα θα μπορέσει με τον πιο αποτελεσματικό τρόπο και να συμβάλει στην υλοποίηση του προγράμματος μας αλλά και να ελέγχει τη κυβέρνηση. Το πιο κρίσιμο ερώτημα που έχουμε να αναμετρηθούμε το επόμενο διάστημα είναι η δημιουργία ενός συνολικότερου πλαισίου συμμετοχής και ελέγχου που θα ξεκλειδώνει τη λαϊκή εφευρετικότητα και την κοινωνική διαθεσιμότητα. Θα μπορέσουμε έτσι να ανοίξουμε το δρόμο που μέσα από τη συνάρθρωση δομών άμεσης και αντιπροσωπευτικής δημοκρατίας θα συμβάλει σε συνολικότερους κοινωνικούς μετασχηματισμούς με κατεύθυνση την κοινωνική απελευθέρωση, ένα σοσιαλισμό του 21ου αιώνα με δημοκρατία και ελευθερία.

4.5 Προϋπόθεση για τα παραπάνω αποτελεί η λειτουργία του κόμματος. Μία λειτουργία που δεν θα μετατρέπει τις δυνάμεις μας σε εσωτερικούς μηχανισμούς πίεσης ή προσωπικούς στρατούς κυβερνητικών στελεχών. Η προσπάθεια ανασυγκρότησης της πλειοψηφίας που κάνουμε ακριβώς εκεί στοχεύει. Δεν επιθυμούμε τη δημιουργία άλλης μίας τάσης που θα λειτουργεί ως εσωτερικό φέουδο. Στόχος μας είναι να συμβάλουμε στη πολιτική λειτουργία πρώτα από όλα των οργανώσεων και των οργάνων. Μία λειτουργία συντροφική, ανοιχτή, ενιαία με πραγματικά πολιτικό διάλογο και όχι εσωκομματικούς στρατούς αναπαραγωγής στελεχών. Μέσα από μία ανοιχτή δημοκρατική λειτουργία να μπορέσει να συγκροτηθεί και στην κορυφή το πλειοψηφικό ρεύμα της βάσης που έχει στηρίξει και έχει δώσει μάχες για τη σημερινή κατεύθυνση του κόμματος. Να ξεφύγουμε από την προηγούμενη περίοδο στην οποία η πλειοψηφία δεν κατάφερε να λειτουργήσει πολιτικά και ενιαία, αδυνατίζοντας έτσι τη συνολική λειτουργία του κόμματος. Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι τα ερωτήματα με τα οποία βρισκόμαστε αντιμέτωποι σήμερα οφείλουν να αποτελέσουν και την πρώτη ύλη μιας συνεδριακής διαδικασίας μέχρι το τέλος του 2015.

ΜΕ.Κ.Ε.Α ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ: Η μη ρήξη με την ΕΕ σημαίνει εθνικήκαταστροφή και εθελοδουλεία [21 IOYNIOY 2015]




Άμεση έξοδος από την ΕΕ και οικονομική αυτοδυναμία για την εθνική κυριαρχία και την κοινωνική απελευθέρωση
  1. Το συστηματικό και έντεχνα προετοιμασμένο μακρόπνοο σχέδιο των ξένων ελίτ (Υπερεθνική Ελίτ και η Ευρωπαϊκή συνιστώσα της), σε αγαστή σύμπνοια με τη ντόπια ελίτ, για τη Μεξικανοποίηση της χώρας και την πλήρη υποταγή του Ελληνικού λαού που τόλμησε ν’ αντισταθεί στα σχέδια της ―όπως φάνηκε ήδη με τον πόλεμο στη Γιουγκοσλαβία― σήμερα ολοκληρώνεται.
  2. Η γενική επίθεση εκδηλώθηκε ήδη από την αρχή της δεκαετίας, όταν εξαπατήθηκε ο Ελληνικός λαός να ψηφίσει το ΠΑΣΟΚ που ήδη από τη δεκαετία του ‘80 είχε δείξει τι πραγματικό ρόλο έπαιζε, όταν «ξέχασε» τις δεσμεύσεις του ιδρυτού του να βγάλει την Ελλάδα από την ΕΕ και ΝΑΤΟ ― «το ίδιο συνδικάτο». Το 2009 εξέλεξε, με άλλη παραπλάνηση αυτή τη φορά («λεφτά υπάρχουν») το ΠΑΣΟΚ με τον ύποπτο Γιωργάκη, που φρόντισε να βάλει την Ελλάδα στο ληστρικό ΔΝΤ και να εφαρμόσουν τις πιο ληστρικές πολιτικές που έχουν εφαρμοστεί ποτέ σε Ευρωπαϊκή χώρα για την απομύζηση ―όχι βέβαια των ελίτ και των βολεμένων που σήμερα ουρλιάζουν να μη φύγουμε από την ΕΕ― αλλά των λαϊκών στρωμάτων. Στόχος: η πλήρης ενσωμάτωση της χώρας στην ΝΔΤ της νεοφιλεύθερης παγκοσμιοποίησης και η ολοκληρωτική πολιτική υποταγή του Ελληνικού λαού στα κελεύσματα της Υπερεθνικής ελίτ.
  3. Στη συνέχεια, όταν τα παραδοσιακά κόμματα εξουσίας (ΠΑΣΟΚ & ΝΔ) εφθάρησαν ανεπανόρθωτα, έβαλαν σε εφαρμογή μεγαλεπήβολο σχέδιο για την κατάπνιξη κάθε αντιστασιακής φωνής που απαιτούσε άμεση έξοδο από ΕΕ, ΝΑΤΟ και τη ΝΔΤ γενικότερα, είτε προερχόταν από τον πατριωτικό χώρο γενικά (όπως συμβαίνει σήμερα σε όλη την Ευρώπη) είτε από την Αριστερά. Όσον αφορά την Αριστερά ειδικότερα, οι ελίτ ήξεραν ότι η αντισυστημική και συνεπής αντι-ΕΕ Αριστερά του ΚΚΕ δεν επρόκειτο να ηγηθεί ενός νέου ΕΑΜ, που σήμερα ήταν η μόνη λύση για να βγούμε από την καταστροφή, αλλά αντίθετα θα συνέχιζαν να παλεύουν για «σοσιαλισμό τώρα» ―θέση που αν είχε υιοθετηθεί από το ΕΑΜ η Ελλάδα δεν θα είχε απελευθερωθεί ποτέ από τον ίδιο τον λαό της, αλλά θα περίμενε τους δυτικούς συμμάχους μας να απελευθερωθεί, οι οποίοι βέβαια θα επέβαλαν ακόμη ευκολότερα τα σχέδια τους για τη μεταπολεμικη Ελλαδα, τα οποία τελικά επέβαλαν, όχι χωρίς ευθύνη του ΚΚΕ. Όμως ένας εθνικοαπελευθερωτικός αγώνας μπορεί να είναι νικηφόρος μόνο όταν κάθε πατριώτης, αριστερός, δεξιός, κομμουνιστής ή χριστιανός παλέψει για την εθνική απελευθέρωση, σαν πρώτο βήμα για τη κοινωνική απελευθέρωση.
  4. Σήμερα μόνο οι βολεμένοι, οι εγκληματικά απληροφόρητοι, ή οι βαλτοί δεν καταλαβαίνουν ότι η Ελλάδα έχει χάσει κάθε εθνική κυριαρχία αφου δεν ελέγχει την οικονομία της ούτε καν το νόμισμα της, όπως αποδείχθηκε περίτρανα μετά το 2010 και ιδιαίτερα μετά την εκλογή ΣΥΡΙΖΑ. Όμως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έθεσε ποτέ θέμα εθνικής κυριαρχίας, αλλά απλά έβαζε διάφορες δήθεν «κόκκινες γραμμές» για τη προστασία εισοδημάτων, συντάξεων κ.λπ. που ΗΞΕΡΕ ότι μέσα στην ΕΕ, χωρίς εθνική κυριαρχία, δεν είχε καμιά δυνατότητα να τις επιβάλλει, με βάση ψευτο-επιχειρήματα δήθεν «μαρξιστών» και «αριστερών» οικονομολόγων και τυχοδιωκτών πολιτικάντηδων ότι αρκούσε να «τρομάξουμε» τις ελίτ με τη πιθανότητα να βγούμε από το Ευρώ για να δεχτούν κατάργηση της λιτότητας. Εντούτοις, η λιτότητα είναι βασικό σύμπτωμα της νεοφιλεύθερης παγκοσμιοποίησης και όχι απλά μια «κακή πολιτική» των ελίτ, όπως διακηρύσσουν άσχετοι με τη σημασία της παγκοσμιοποίησης, αλλά και κάποιοι που συνειδητά παραπλανούν. Γι’αυτό και κάθε χώρα ενσωματωμένη στη διεθνοποιημένη οικονομία της αγοράς εφαρμόζει, σε διάφορους βαθμούς, πολιτικές συμπίεσης του κόστους παραγωγής (εργατικό κόστος, φόροι επιχειρήσεων, κ.λπ.).
  5. Έτσι αύριο ο ΣΥΡΙΖΑ θα δώσει την έγκριση του για την ουσιαστική συνέχιση των μνηνομιακών πολιτικών, αφού εγκατέλειψε στη πραγματικότητα όλες τις «κόκκινες γραμμές του» εκτός από δύο: ένα δήθεν αναπτυξιακό πακέτο, μαζί με μια υπόσχεση για ελάφρυνση του Χρέους. Όμως οι δύο αυτές κόκκινες γραμμές είναι απάτη αφού το μεν αναπτυξιακό πακέτο σημαίνει περισσότερο ξεπούλημα του κοινωνικού μας πλούτου μέσω ιδιωτικοποιήσεων στις ξένες ελίτ, ενώ η ελάφρυνση του Χρέους απλά θα σημαίνει την διαιώνιση του (και επομένως και της εξάρτησης του Ελληνικού λαού), με αντάλλαγμα χαμηλότερους τόκους μετά από κάποιο «κούρεμα» στο μέλλον, τη στιγμή που η μόνη βέβαια πραγματική λύση θα ήταν η μη αναγνώριση από εμάς του Χρέους αφού βέβαια ήταν οι ελίτ που έκαναν (και κυρίως οφελούνταν από) τα δάνεια και όχι τα λαϊκά στρώματα που είδαν τη παραγωγή μας να συρρικνώνεται και τις δουλειές τους να χάνονται, ενώ οι κυβερνήσεις συνέχιζαν τα δάνεια για να συγκαλύψουν τη συντελούμενη οικονομική καταστροφή.
  6. Είναι δηλαδή ακριβώς η ένταξη μας στην ΕΕ (δηλαδή η εσωμάτωση μας στην παγκοσμιοποιημένη οικονομία της αγοράς που μας επέβαλε το άνοιγμα και απελευθέρωση των αγορών) που είναι η αιτία της οικονομικής μας καταστροφής και όχι το Χρέος (όπως παραπλανητικά διέδιδαν πολλοί στην «Αριστερά» μας), το οποίο όμως είναι απλά το σύμπτωμα της. Ήταν η ένταξη μας στη ΕΕ που κατέστρεψε την αγροτική μας παραγωγή και τη σχετική αυτοδυναμία που είχαμε σε αγροτικά προϊόντα. Και ήταν η ίδια ένταξη που κατέστρεψε και την στοιχειώδη βιομηχανική παραγωγή (χαλυβουργεία, ναυπηγεία, κ.λπ.) ενώ τώρα θα ξεπουληθούν και τα λιμάνια, αεροδρόμια, συγκοινωνίες, επικοινωνίες, κ.λπ. και εμείς θα περιοριστούμε βασικά στον ρόλο των γκαρσονιών της Ευρώπης, όπως ήταν πάντα το σχέδιο των ελίτ.
  7. Ο ΣΥΡΙΖΑ όμως φρόντισε ώστε οι εκλογές του Γενάρη 2015 να αποκλείσουν με κάθε τρόπο το θέμα της ένταξης μας στην ΕΕ και γι’αυτό μιλούσε απλά για κάποια συμπτώματα της καταστροφής (μνημονιακές πολιτικές λιτότητας κ.λπ.) που υποτίθεται θα καταργούσε ερχόμενος στην εξουσία, πράγμα που όπως καταγγείλαμε από την αρχή της κρίσης ήταν μια σαφής ΕΞΑΠΑΤΗΣΗ, χειρότερη από αυτή του Αντρέα Παπανδρέου το 1981, ή του γιου του, Γιωργάκη, το 2010. Έτσι αυτοδεσμεύτηκε μόνο για την κατάργηση των πολιτικών αυτών, με συνέπεια σήμερα να μπορούν να βγαίνουν όλα τα πολιτειακά όργανα, από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας μέχρι τον …Αρχιεπίσκοπο να διακηρύσσουν ότι δεν υπάρχει καμιά εντολή για ρήξη και ότι επομένως η παραμονή μας στην ΕΕ είναι πατριωτικό καθήκον, ενώ κάποιοι Ευρωφασίστες πολιτικάντηδες δεν διστάζουν ν’ απειλούν και με Γουδί όποιον μιλά για ρήξη, σε μια θρασύτατη αντιστροφή ρόλων! Και φυσικά μόνο στην Ουκρανία και ίσως την Ουγκάντα μπορούν τα πολιτειακά όργανα να επεμβαίνουν έτσι ωμά σε κρίσιμα και σαφώς πολιτικά θέματα. Ακολουθούμενοι βέβαια από τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, ακόμη και την ακραιφνή «σοσιαλίστρια» διοικητή της Εθνικής Τράπεζας, χωρίς να διανοείται καν ο ΣΥΡΙΖΑ να τους απολύσει πάραυτα και να τους στειλει να υπηρετήσουν τα αφεντικά τους στις Βρυξέλλες!
  8. Το πόσο «πατριωτικό καθήκον» όμως είναι η παραμονή μας στην ΕΕ (την οποία στηρίζουν ακόμη και «εθνικιστές-μαϊμούδες» που τους βραβεύει ακόμη και η …Ακαδημία!), δήθεν για να σωθούμε από την Τουρκία, φάνηκε καθαρά από τη τύχη της Κύπρου. Είμασταν βέβαια μέσα στο ΝΑΤΟ το 1974 όταν έγινε η Τουρκική εισβολή και δεν κουνήθηκε κανένας από τους «συμμάχους» μας (που σήμερα είναι και όλοι «εταίροι» μας) να σταματήσουν την εισβολή. Και όχι μόνο. Ενώ αρκούσε μια δήλωση τους ότι τα σύνορα της ΕΕ είναι απαραβίαστα για να σταματήσει κάθε Τουρκική ή άλλη απειλή, όλα αυτά τα χρόνια οι «εταίροι» μάς «βοηθούσαν» να διατηρούμε αμυντικές δαπάνες που κανένας άλλος μικρός λαός δεν μπορεί ν’ αντέξει. Όλα αυτά βέβαια με το αζημίωτο, αφού όπως αποκάλυψαν πρόσφατα ακόμη και οι συντηρητικοί Ταιμς του Λονδίνου με αυτό τον τρόπο η κραταιά Γερμανία καλύπτει το 1/5 των εξαγωγών της σε πολεμικούς εξοπλισμούς, ενώ μετά μας κατηγορούσε από πάνω ότι έχουμε μεγάλο έλλειμμα στο Ισοζύγιο Πληρωμών!
  9. Όμως η έξοδος από την ΕΕ θα μας έδινε τη δυνατότητα να ασκήσουμε μια πραγματικά εθνική πολιτική, εγκαταλείποντας τους «συμμάχους» μας στο ΝΑΤΟ και αναπτύσσοντας πραγματικές συμμαχικές σχέσεις με τους λαούς που παλεύουν σήμερα για τη δική τους εθνική ανεξαρτησία, όπως ο Ρωσικός. Φυσικά η Ρωσική ηγεσία δεν αποτελείται από κρετίνους για να μας δώσει βοήθεια όταν εμείς δεν διανοούμαστε να φύγουμε από την ΕΕ, (όπως ξεκαθάρισε ο ΣΥΡΙΖΑ στη Μόσχα), αφού αυτό θα ισοδυναμούσε με έμμεση από μέρους τους ενίσχυση της ΕΕ και της Υ/Ε που ήδη βρίσκεται σε ψυχρό ή ημι-θερμό πόλεμο με τη Ρωσία. Έτσι ο ΣΥΡΙΖΑ κατάφερε («κατά λάθος»;) ν’ απογοητεύσει τον λαό ακόμη και για τη δυνατότητα αλλαγής των γεωπολιτικών μας σχέσων που είναι όμως απαραίτητη προυπόθεση για να μπορέσουμε να επιβιώσουμε στον λυσσασμένο πόλεμο που θα μας κήρυσσε η Υ/Ε αν τολμούσαμε να προχωρήσουμε σε ρήξη.
  10. Σήμερα, με την ψευτο-εντολή που υφάρπαξε ο ΣΥΡΙΖΑ για αγώνα κατάργησης των πολιτικών λιτότητας …μέσα στην ΕΕ, και με τη βοήθεια πληρωμένων (ισως και από την ίδια την ΕΕ) και στημένων ψευτο-δημοσκοπήσεων που εμφανίζουν τον λαό σαν ένα λαό ηλιθίων μαζοχιστών, ο οποίος όταν έχει υποστεί στο πετσί του τι σημαίνει ΕΕ με χιλιάδες ν’ αυτοκτονούν από την απελπισία, να θέλει με συντριπτική μάλιστα πλειοψηφία,να παραμείνει στην ΕΕ. Ακόμη και οργανώνοντας μάλιστα και …«Μαιντάν» στο Σύνταγμα ―και ξέρουμε βέβαια ποιος και πώς οργάνωσε το αντίστοιχο Μαιντάν στην Ουκρανία και πού κατέληξε. Οι ψευτο-διαπραγματεύσεις τελειώνουν αύριο, ενώ ακόμη και η σκέψη για ρήξη είναι απο γελοία μέχρι ύποπτη. Πραγματική ρήξη προϋποθέτει: α) πρώτον, προετοιμασία του λαού από καιρό για τον ρόλο της ΕΕ στην Ελληνική καταστροφή, β) δεύτερον, τεχνική προετοιμασία για την αντιμετώπιση των μεταβατικών προβλημάτων, εφόσον βέβαια αποτελεί μαύρη προπαγάνδα αγυρτών ότι η επάνοδος στο εθνικό νόμισμα αποτελεί καταστροφή όταν υπάρχουν όλες οι λύσεις για την αντιμετώπιση των μεταβατικών προβλημάτων ―ανάλογες περιπτώσεις άλλωστε υπάρχουν πολλές στην Ιστορία―, και γ) τρίτον, αλλαγή των γεωπολιτικών συσχετισμών ΠΡΙΝ τη ρήξη. Σήμερα καμιά από τις βασικές αυτές προυποθέσεις δεν ικανοποιείται ΜΕ ΕΥΘΥΝΗ ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ και των μπαρουφολόγων «αριστερών» οικονομολόγων και πολιτικάντηδων που τον απαρτίζουν.
  11. Είναι λοιπόν απόλυτα βάσιμη η υποψία ότι αν γίνει αύριο συμφωνία για την ουσιαστική συνέχιση των μνημονιακών πολιτικών, ο ΣΥΡΙΖΑ θα αποδεικνυόταν σαν μια εξ αρχής οργανωμένη από τις ελίτ παρένθεση, ώστε να καλυφθεί και με «αριστερό» μανδύα η ολοκλήρωση της Ελληνικής καταστροφής.
  12. Η μόνη επομένως λύση σήμερα είναι η δημιουργία «από τα κάτω» ενός Μετώπου για την Κοινωνική και Εθνική απελευθέρωση (βλ. Έκκληση ΜΕΚΕΑ) και καλούμε κάθε πατριώτη να συμβάλλει στη δημιουργία τοπικών λαϊκών επιτροπών σε κάθε γωνιά της Ελλάδος για το κτίσιμο αυτού του Μετώπου. Αυτός είναι ο ΜΟΝΟΣ τρόπος για την έξοδο από την καταστροφή και το σταμάτημα του εξανδραποδισμού μας σαν Λαού. Είναι δύσκολος αγώνας και μακρόχρονος ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΕΠΙΛΟΓΗ!

Η ΓΝΩΜΟΔΟΤΗΣΗ ΤΟΥ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΤΟΥ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΚΑΙ ΤΑ ΑΝΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ


 Η γνωμοδότηση Σανιδά για Διαδίκτυο - επικοινωνίες 

Αίρεται το απόρρητο των στοιχείων όσων μέσα από τα blogs αναρτούν υβριστικά, απειλητικά ή εκβιαστικά δημοσιεύματα ή διαπράττουν εν γένει εγκλήματα
 
ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΓΝΩΜΟΔΟΤΗΣΗ ΤΟΥ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΤΟΥ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ!

ΚΑΙ Η ΠΡΟΣΦΑΤΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ:

http://www.naftemporiki.gr/story/968179/apofasi-ekpliksi-apo-europaiko-dikastirio-ypeuthuna-ta-sites-gia-ta-sxolia-pou-anartontai-se-auta

ΕΝΩΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ

 

ΣΧΟΛΙΟ: Αυτή την - υποτιθέμενη - "ελευθερία" του ανώνυμου - "κουκουλοφόρου" σχολιασμού η Πλατεία ποτέ δεν χρησιμοποίησε, Όποιος μιλάει από εδώ μιλάει με το ονοματάκι του.

2ο Σκακιστικό Camp για παιδιά ΕΕΦΑΣ Άνω Βριλησσίων «Η Μεταμόρφωση του Σωτήρος» Από 22/6 έως 26/6/2015




Εξωραϊστικός – Επιμορφωτικός – Φιλανθρωπικός

& Αθλητικός Σύλλογος Άνω Βριλησσίων

«Η Μεταμόρφωση του Σωτήρος»

ΑΘ. ΔΙΑΚΟΥ 14 & ΜΕΓ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ – 15235 ΒΡΙΛΗΣΣΙΑ

Σκακιστικό Τμήμα του Συλλόγου

http://anovrilissia.blogspot.com           



2ο Σκακιστικό Camp για παιδιά

ΕΕΦΑΣ Άνω Βριλησσίων

«Η Μεταμόρφωση του Σωτήρος»

 







1. Γενικά


Στα πλαίσια ανάπτυξης και διάδοσης του σκάκι στην περιοχή μας ο ΕΕΦΑΣ Άνω Βριλησσίων «Η Μεταμόρφωση του Σωτήρος» το 2o σκακιστικό camp σκάκι για παιδιά έως 18 χρόνων (ημερομηνία γέννησης μετά την 1/1/1997).


2. Χώρος διεξαγωγής του Camp


Το σκακιστικό Camp θα διεξαχθεί από 22 έως 26 Ιουνίου 2015 στα γραφεία του Συλλόγου.


3. Ημέρες διεξαγωγής Camp


4 κύκλοι μαθημάτων:

○ Δευτέρα 22 Ιουνίου 2015, 9:00πμ-12:00

○ Τρίτη 23 Ιουνίου 2015, 9:00πμ-12:00

○ Πέμπτη 25 Ιουνίου 2015, 9:00πμ-12:00

○ Παρασκευή 26 Ιουνίου 2015, 9:00πμ-12:00



6. Παράβολα


Παράβολο συμμετοχής για κάθε παιδί είναι 30€ και για κάθε δεύτερο παιδί οικογένειας 15€.


7. Δηλώσεις συμμετοχής


Δηλώσεις συμμετοχής θα γίνονται δεκτές στον Γραμματέα του Συλλόγου κο Αλέξανδρο Γιαννακούλια στο e-mail syllogos.anovrilissia@gmail.com ή στο τηλ. 6992299943 αναφέροντας το ονοματεπώνυμο του παιδιού, έτος γέννησης, τάξη, σύλλογο (αν υπάρχει) και στοιχεία επικοινωνίας (mail – τηλέφωνο), αλλά και στα γραφεία του Συλλόγου τη Δευτέρα 22 Ιουνίου 2015 από 8:30πμ έως 9:00πμ. Για περισσότερες πληροφορίες απευθυνθείτε στο τηλέφωνο 6992.29.99.43 end_of_the_skype_highlighting(κ. Αλέξανδρος Γιαννακούλιας) και στο διαδίκτυο, http://anovrilissia.blogspot.com/ .



Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα μαθημάτων και τη θεματολογία των κύκλων μπορείτε να βρείτε ΕΔΩ !!!



Η Οργανωτική Επιτροπή



Ο Πρόεδρος

Ιωάννης Τζαμουράνης


Ο Γραμματέας

Αλέξανδρος Γιαννακούλιας

Μπροστά στην «τέλεια καταιγίδα»

Υπάρχει στη μετεωρολογία ένα φαινόμενο που περιγράφεται ως «τέλεια καταιγίδα». Πρόκειται για καταστροφική σύμπτωση καιρικών φαινομένων σε μια περιοχή.

Η χώρα είναι αντιμέτωπη με προοπτική μιας «τέλειας καταιγίδας». Η οικονομία είναι σε ασφυξία. Η διεθνής μας εικόνα είναι η απομόνωση. Η εσωτερική πολιτική κατάσταση γεμάτη αστάθεια.

Στη πραγματική οικονομία ανατράπηκαν οι προοπτικές ανάπτυξης, ανεστάλη η πορεία μείωσης της ανεργίας, η καθημερινή εκροή των καταθέσεων μετριέται πλέον με δις, η εσωτερική στάση πληρωμών είναι δεδομένη, η αγορά φυτοζωεί. Η κυβέρνηση, αφού έφερε τη χώρα σε απόλυτη οικονομική ασφυξία, εμφανίζεται να αποδέχεται ακόμη και το ενδεχόμενο πιστωτικού γεγονότος, ρήξης με την Ευρωζώνη και επιστροφής στη δραχμή.

Την ίδια ώρα, για πρώτη φορά στη μεταπολιτευτική περίοδο, μια κυβέρνηση μιλά για δημοψήφισμα και για εκλογές μόλις τέσσερις μήνες μετά την εκλογή της. Ομολογεί έτσι το αδιέξοδο στο οποίο η ίδια έβαλε τον εαυτό της. Καθώς, είτε θα φτάσει σε αδυναμία συμφωνίας με τους εταίρους, είτε θα καταλήξει σε μια δύσκολη συμφωνία, αντίθετη με τις παραπλανητικές, ψευδείς υποσχέσεις της, που θα προσκρούει στα ίδια τα κόμματα που τη στηρίζουν. Η δεδηλωμένη, τέσσερις μήνες μετά τις εκλογές, γίνεται ζητούμενο. Προκαλείται, έτσι, κλίμα κυβερνητικής αστάθειας και πολιτικής αβεβαιότητας.

Αυτά συμβαίνουν ενώ ταυτόχρονα η χώρα βρίσκεται στο κέντρο ενός τριγώνου διεθνούς αστάθειας. Στο Βορρά, στις χώρες των δυτικών Βαλκανίων, ανακάμπτει ο εφιαλτικός εθνικισμός καλύπτοντας το κενό που αφήνει η όλο και πιο απόμακρη πλέον προοπτική εντάξεως στην ΕΕ, καθώς στις Βρυξέλλες έχει εγκατασταθεί κόπωση διεύρυνσης. Η πιο σαφής ένδειξη της επικίνδυνης ανάδυσης του βαλκανικού εθνικισμού είναι οι δηλώσεις του Αλβανού Πρωθυπουργού, ο οποίος από τη μια μεριά αφήνει σαφή υπονοούμενα «Μεγάλης Αλβανίας» και από την άλλη αμφισβητεί ελληνικά κυριαρχικά δικαιώματα. Τα Σκόπια παραμένουν πεισματικά και προκλητικά αδιάλλακτα. Ανατολικά, η Τουρκία βρίσκεται σε δίνη πολιτικής αβεβαιότητας που δεν γνωρίζουμε πόσο θα διαρκέσει και που συνήθως «εξάγεται» στο Αιγαίο. Σε αυτά προστίθεται το ωστικό κύμα των μεταναστευτικών ροών από την φλεγόμενη Μέση Ανατολή και την διαχρονικά ευρισκόμενη σε κρίση Αφρική. Αυτή είναι η νότια διάσταση της αστάθειας.

Αυτή είναι δυστυχώς η πραγματικότητα. Η Ελλάδα είναι αντιμέτωπη με συνθήκες που μπορεί να προκαλέσουν τα καταστροφικά αποτελέσματα μιας «τέλειας καταιγίδας». Το ενδεχόμενο αυτό έχουμε υποχρέωση να το αποτρέψουμε. Η τελευταία ευκαιρία είναι τώρα. Χρειάζεται γι’ αυτό, να υπάρξει ρεαλισμός και σοβαρότητα από την Αθήνα, αλλά και αλληλεγγύη από τις Βρυξέλλες. Σε ευρωπαϊκό επίπεδο χρειάζεται συνευθύνη και σε εθνικό συνεννόηση.

Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΚΡΟΥΣΤΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ


ΜΕΝΟΥΜΕ ΕΥΡΩΠΗ.

ΞΕΣΗΚΩΘΕΙΤΕ ΠΡΙΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ

ΔΕΥΤΕΡΑ ΣΤΙΣ 7.30 μμ, ΝΑ ΒΟΥΛΙΑΞΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΑΠΟ ΟΣΟΥΣ ΘΕΛΟΥΝ Η ΕΛΛΑΔΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΣΎΓΧΡΟΝΟ ΔΥΤΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ