Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Παρασκευή 19 Ιουνίου 2015

ΤΟ ΤΟΠΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΔΙΑΧΕΙΡΣΗΣ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΕΝΤΕΛΗΣ! ΑΞΙΖΕΙ ΠΡΟΣΟΧΗΣ!

++




Προτείνουμε να διαβαστεί ειδικά:

  • Στις σελίδες 14 - 15 - 16 17 / 40 / 43 /50
  • ΟΠΩΣΔΗΜΟΤΕ η ΣΕΛ 61 - 62 όπου προκρίνεται η εγκατάσταση ΣΜΑ σε διαδημοτική συνεργασία με Χαλάνδρι, Βριλήσσια, Παλλήνη ΕΚΤΟΣ ΟΜΩΣ ΟΡΙΩΝ ΔΗΜΟΥ ΠΕΝΤΕΛΗΣ..
  • Η σελ. 69 όπου υποδεικνύεται ως χώρος για περιφερειακό ΚΕΝΤΡΟ ΑΠΟΡΡΙΜΜΆΤΩΝ το ΒΙΟΠΑ ΓΕΡΑΚΑ. 
          Καλή λύση αν συμφωνήσει ο δήμος Παλλήνης.
  • Η ΣΕΛ 73 όπου ΧΩΡΟΘΕΤΟΥΝΤΑΙ ΕΠΑΚΡΙΒΩΣ ΤΑ ΤΟΠΙΚΑ ΠΡΑΣΙΝΑ ΣΗΜΕΙΑ ΕΝΤΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΕΝΤΕΛΗΣ!
  • ΤΗΝ ΣΕΛ. 74 όπου πάλι γίνεται αναφορά σε διαδημοτική συνεργασία για ΣΜΑ (όπου περιλαμβάνει και το Χαλάνδρι) αποκλείοντας όμως χωροθέτησή του στον δήμο Πεντέλης.

ΚΑΙ Ο ΝΟΩΝ, ΝΟΕΙΤΟ!



http://edsna.gr/attachments/article/473/%CE%94%CE%97%CE%9C%CE%9F%CE%A3%20%CE%A0%CE%95%CE%9D%CE%A4%CE%95%CE%9B%CE%97%CE%A3_%CE%A4%CE%A3%CE%94%CE%91.pdf

Στα χνάρια των μαρμάρων: Η διαδρομή από το αρχαίο λατομείο της Πεντέλης στην Ακρόπολη

Ομιλητής: Μανόλης Κορρές, Καθηγητής Αρχιτεκτονικής ΕΜΠ
Η εκδήλωση θα ολοκληρωθεί με ένα ξεχωριστό μουσικό γεγονός.

Μουσικό πρόγραμμα

Α’ μέρος
Άννα Σαρτζίδου- φωνή, κρουστά
Νίκος Χατζηελευθερίου- κιθάρα
Ένα ημίωρο μουσικό δρώμενο με τίτλο:
“Ήχοι και μύθοι μέσα από την ιστορία και την περιπέτεια του κλασικού πνεύματος”
– 4 από τα 20 σωζόμενα έργα αρχαίας Ελληνικής σημειογραφίας
(Ένα εγχείρημα για τη “λειτουργικότητα” της αρχαίας Ελληνικής μουσικής στο σύγχρονο ηχητικό περιβάλλον)
– 4 τραγούδια του Μάνου Χατζιδάκι από παραστάσεις αρχ. ελληνικού δράματος.
(“Όρνιθες” και “Λυσιστράτη” του Αριστοφάνη).

Β’ μέρος
Ερμόλαος Κατζουρίδης- σαξόφωνο
Νίκος Μολύβας- τρομπέτα
Βύνη Φουντά- πιάνο
ένα ημίωρο μουσικό πρόγραμμα με τίτλο:
“…προς την εποχή του…χαλκού”.
– M. Whitney: Concertino για τρομπέτα και πιάνο.
-D. Milhaud: Suite Scaramouche σε μεταγραφή για σαξόφωνο και πιάνο.
Υπό την αιγίδα του Δήμου Χαλανδρίου

Είσοδος Ελεύθερη

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ: ΓΟΝΕΙΣ ΑΞΙΟΠΟΙΕΙΣΤΕ ΤΟ! ΣΧΟΛΙΚΗ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΜΑΘΗΤΩΝ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ

  Η υπηρεσία Ψυχικής Υγείας Παιδιού- Εφήβου -Οικογένειας  του δήμου Χαλανδρίου διενεργεί   παιδαγωγική αξιολόγηση των παιδιών που την σχολική χρονιά 2015-16 θα φοιτήσουν στην Α΄ τάξη Δημοτικού. Η αξιολόγηση αυτή έχει προληπτικό χαρακτήρα και στόχος της είναι η εκτίμηση της ,μαθησιακής ετοιμότητας των παιδιών στην επικείμενη εισαγωγή τους στο δημοτικό και η έγκαιρη ανίχνευση  τυχόν μαθησιακών ή άλλου τύπου δυσκολιών. Απευθύνεται στους κατοίκους και δημότες Χαλανδρίου που τα παιδιά τους φοιτούν σε δημόσια ή ιδιωτικά σχολεία  και παρέχεται δωρεάν.

Η αξιολόγηση θα πραγματοποιηθεί στην έδρα της υπηρεσίας Ψυχικής Υγείας Παιδιού Εφήβου Οικογένειας , οδός Αισχύλου 28 από την κα Αλεξανδροπούλου Μ., και την κα Χρυσοβέργη  Κ., Ειδικές Παιδαγωγούς του κέντρου. Απαραίτητη προϋπόθεση για την διενέργεια της αξιολόγησης είναι τηλεφωνικό αίτημα του γονέα στο τηλέφωνο 2106894444. Η λήψη τηλεφωνικών αιτημάτων θα γίνεται από τις 9πμ έως τις 12μ.ενώ η  αξιολόγηση θα διενεργηθεί από τις 15 Ιουνίου έως 10 Ιουλίου 2015.

Πειθαρχική ποινή σε δημοτικό σύμβουλο για… “αμέλεια” – Δείτε τι συνέβη

 


Πειθαρχική ποινή αργίας διάρκειας δύο μηνών, για παράβαση καθήκοντος από βαριά αμέλεια, επέβαλε η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής, σε πρώην αντιδήμαρχο και νυν δημοτικό σύμβουλο, έπειτα από παρέμβαση του Συνηγόρου του Πολίτη.

Είχε προηγηθεί αναφορά στην ανεξάρτητη αρχή, καταλογίζοντας στο δήμο Λαυρεωτικής αδράνεια σε σχέση με σειρά καταγγελιών πολίτη, για πρόκληση ηχορύπανσης από κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος στην Κακή Θάλασσα Κερατέας.
Η αρχή διερευνώντας την υπόθεση διαπίστωσε ότι ο τότε αρμόδιος αντιδήμαρχος παρέλειψε αδικαιολόγητα, κατά τα έτη 2012 και 2013, να επιβάλει τις προβλεπόμενες διοικητικές κυρώσεις στο κατάστημα (αφαίρεση άδειας λειτουργίας και σφράγιση για ορισμένο χρονικό διάστημα), παρά τις συνολικά δεκαοκτώ βεβαιωμένες από αστυνομικά όργανα παραβάσεις κατά τα παραπάνω έτη, που αφορούσαν τη λειτουργία μουσικής σε αυτό.

Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, για την επιβολή των εν λόγω διοικητικών κυρώσεων σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος απαιτείται η συμπλήρωση τριών παραβάσεων λειτουργίας μουσικής εντός έτους.

Ο Συνήγορος του Πολίτη σε συνέχεια πρότεινε στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής να εκκινήσει διαδικασία πειθαρχικού ελέγχου του αντιδημάρχου, ενώ απέστειλε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών έκθεση για παράβαση καθήκοντος του εν λόγω αιρετού λειτουργού. Η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής ανταποκρίθηκε στην πρόταση του Συνηγόρου και επέβαλε στον πρώην αντιδήμαρχο – και νυν δημοτικό σύμβουλο – πειθαρχική ποινή αργίας διάρκειας δυο μηνών, για παράβαση καθήκοντος από βαριά αμέλεια.

ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΠΑΝΤΑΖΗ ΣΤΗΝ ΧΘΕΣΙΝΗ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΗ


 Κ. Νταβία

Γνωρίζω την θέση σου για την στέγαση της υπηρεσίας καθαριότητας στο κέντρο κυκλοφοριακής αγωγής.
 Θέση που πρότειναν και οι εργαζόμενοι.
Είναι και δική μου θέση εδώ και αρκετά χρόνια.
Υπήρξαμε συνεργάτες παρακολουθώ το Blog και γνωρίζω τις θέσεις σου για όλα τα προβλήματα της πόλης.
 Δεν αποκλείω να έχω διαμορφώσει την θέση μου επηρεασμένος από την δική σου.
Δεν έχω κανένα ενδοιασμό να το παραδεχτώ.
 Είσαι άνθρωπος της τοπικής αυτοδιοίκησης εκλεγμένος με άποψη ,καθόλου ισχνής δημοτικής παράταξης, όπως πολύ άκομψα σε χαρακτήρισε ο Ζωοφιλικός σύλλογος και από την φύση μου σέβομαι και αναλύω τις απόψεις όλων όσων ασχολούνται με την τοπική αυτοδιοίκηση.

ΣΧΟΛΙΟ: "Αντρίκια" (και μην παρεξηγηθούν οι φίλες μας για το λεκτικό) τοποθέτηση - απάντηση του Ν. Πανταζή. 

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ: Η παράταξή μας είναι ισχνή στα ποσοστά, αυτογνωσία έχουμε. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν δικαιούται τον θεσμικό σεβασμό που της εξασφάλισε η εντολή του λαού να εκπροσωπείται στο δημοτικό συμβούλιο. 
Άλλωστε δεν απέχει πολύ η εποχή που η διοικούσα τον δήμο παράταξη, ακόμα και το κυβερνών κόμμα δεν είχαν παρά αντίστοιχα ποσοστά με τα δικά μας.
ΚΑΙ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΜΑΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΟΥΣ ΝΑ ΑΚΟΥΓΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΥΠΟΛΟΓΙΖΟΝΤΑΙ!

ΕΝΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ: ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΜΑΘΗΤΡΙΑΣ




Η Ένωση Γονέων Χαλανδρίου ευχαριστεί πολύ όλους τους γονείς και τους συμπολίτες  μας για την συγκινητική ανταπόκριση τους και την αλληλεγγύη τους στην έκκληση συμπαράστασης που απευθύναμε μαζί με τον Σύλλογο του 16ου Δημοτικού Σχολείου Χαλανδρίου για την οικονομική ενίσχυση της οικογένειας μαθήτριας η οποία αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα υγείας.
Είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ενημερώσουμε ότι συγκεντρώθηκε ολόκληρο το ποσό που χρειάζεται για τις θεραπείες αποκατάστασης της υγείας του παιδιού.
Για άλλη μια φορά αποδεικνύεται η αξία της αλληλοβοήθειας μπροστά σε σοβαρά προβλήματα υγείας των συνανθρώπων μας.
Σας ευχαριστούμε και πάλι για την συμπαράστασή σας.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της
Ένωσης Συλλόγων Γονέων
Μαθητών Χαλανδρίου

Μόνο τυχαίες δεν είναι οι επιθέσεις των απανταχού νεο φιλελέδων στην Ζωή Κωνσταντοπούλου.


του Γ. Παπιδά
Μόνο τυχαίες δεν είναι οι επιθέσεις των απανταχού νεο φιλελέδων στην Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Με σχέδιο και ιώβεια υπομονή και επιμονή ανέλαβε να ξηλώσει την βάση του μνημονικού πουλόβερ που χρόνια έπλεναν με ατσάλινες κλωστές οι μνημονικοί .

Έκανε το απλούστερο όλων, αυτό που και ο τελευταίος δανειολήπτης δικαιούται: να απαιτήσει από την τράπεζα που του έδωσε ένα δάνειο τραπεζικη ανάλυση του απαιτητού ποσού.

Που σημαίνει σε απλά ελληνικά πόσο το αρχικό κεφάλαιο, πόσα τα επιτόκια , πόσα τα πανωτόκια και το κυριότερο που πήγαν αυτά τα λεφτά!!!

Έτσι θα αποδειχθεί περίτρανα ότι το χρέος είναι και ΕΠΑΧΘΕΣ αλλά και ΕΠΟΝΕΙΔΗΣΤΟ άρα και ΠΑΡΑΝΟΜΟ!!!

Αυτά βλέπουν οι απανταχού δυνάστες της χώρας τόσο οι έξω όσο και οι μέσα που τους αβαντάρουν τόσα χρόνια και την πέφτουν πανικόβλητοι στην Ζωή.

Μόλις βγει το πόρισμα δε της επιτροπής ελέγχου του δημόσιου χρέους όπως καταλαβαίνετε αλλάζει και το περιεχόμενο της διαπραγμάτευσης αλλά και η εικόνα της πιστοληπτικής ικανότητας της χώρας!!

Με λίγα λόγια η Ζωή με την κίνηση αυτή ματ πιάνει το ταύρο από τα κέρατα!!

Υ.Γ Πανικόβλητος ο Γεωργίου κρύβεται πίσω από γνωματεύσεις γιατρών για να μην καταθέσει για το κακουργηματικό φούσκωμα του δημόσιου ελειματος προκειμενου να μπούμε στα μνημόνια...

Αυτό το φούσκωμα του ελλείμματος και η επιτροπή ελέγχου του δημόσιου χρέους είναι τα δίδυμα αδελφάκια που μας οδήγησαν στα μνημονια και την καταστροφή
 .
ΥΓ2. Σειρά 'εχει και ο τοποτηρητής των Σόιμπλε , Ντράγκι στην Ελλάδα Στουρνάρας που μπροστά του οι υπόλοιποι είναι παιδάκια που παίζουν σε παιδική χαρά ........

Στο Φανάρι η Περιφερειάρχης έγινε δεκτή από τον Οικουμενικό Πατριάρχη




"Ο μεστός και τεκμηριωμένος λόγος του Πατριάρχη μας γεμίζει αισιοδοξία και δύναμη"


Σήμερα, Πέμπτη 18 Ιουνίου, η Περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου έγινε δεκτή από την Α.Θ.Π. τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο, στην έδρα του στο Φανάρι. Η συνάντηση διεξήχθη σε εγκάρδιο κλίμα. Κατά τη διάρκειά της η Περιφερειάρχης Αττικής, που συνοδευόταν από τον αντιπεριφερειάρχη Βορείου Τομέα, Γ. Καραμέρο, είχε την ευκαιρία να ευχηθεί και από κοντά στον Παναγιώτατο για την ονομαστική του εορτή και να τον ενημερώσει για θέματα της αρμοδιότητάς της.
Παράλληλα, έγινε συζήτηση για ένα σύνολο θεμάτων στη βάση των πανανθρώπινων και οικουμενικών αξιών που πρέπει να διέπουν τις σχέσεις μεταξύ κρατών και οργανισμών. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στα ζητήματα της οικολογίας και της κλιματικής αλλαγής.
Ο Οικουμενικός Πατριάρχης και η Περιφερειάρχης συμφώνησαν στη διερεύνηση της δυνατότητας διεξαγωγής διεθνούς οικολογικού συνεδρίου από την Περιφέρεια Αττικής λόγω της κρίσιμης σημασίας και των επιπτώσεων που έχει η κλιματική αλλαγή στην καθημερινότητα των πολιτών.
Τέλος, αναφέρθηκαν στη δύσκολη κατάσταση που βιώνει σήμερα η Ελλάδα, με τον Οικουμενικό Πατριάρχη να εκφράζει την αισιοδοξία του ότι η χώρα θα υπερβεί γρήγορα τη σημερινή δύσκολη συγκυρία.
Ερωτηθείσα σχετικά μετά από τη συνάντηση, η Περιφερειάρχης δήλωσε: "Ο λόγος του Προκαθημένου της Ορθοδοξίας πέρα από την ιδιαίτερη βαρύτητά του, έχει πάντα χαρακτήρα κατευνασμού και διαδραματίζει εξέχοντα ρόλο στη δημόσια σφαίρα. Ο μεστός και τεκμηριωμένος λόγος του μας γεμίζει αισιοδοξία και μας δίνει δύναμη».