Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Σάββατο 21 Φεβρουαρίου 2015

ΑΛ. ΤΣΙΠΡΑΣ : ΣΥΜΜΑΧΟΣ, ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΤΗΣ ΚΑΙ ΚΡΙΤΗΣ ΜΑΣ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ (ΒΙΝΤΕΟ)


Στο διάγγελμα του ο Πρωθυπουργός ανέφερε ότι «χτες πετύχαμε στο τέλος τον βασικό μας σκοπό, πετύχαμε μια σημαντική διαπραγματευτική επιτυχία, αποτρέψαμε σχέδια τυφλών συντηρητικών δυνάμεων για ασφυξία της Ελλάδας στις 28 Φλεβάρη».

«Είναι μια συμφωνία που ακυρώνει στην πράξη την λιτότητα και τους μηχανισμούς που την επιβάλουν» ανέφερε.

Τόνισε ότι «χτες κερδίσαμε μια μάχη όχι όμως και τον πόλεμο, ενώ συνέχισε λέγοντας ότι «οι πραγματικές δυσκολίες είναι μπροστά μας» αλλά υπογράμμισε ότι με την χτεσινή συμφωνία «αποδείξαμε ότι η Ευρώπη αποτελεί πεδία διαπραγμάτευσης».

Ο πρωθυπουργός ανέφερε επίσης ότι «η χθεσινή μέρα είναι πιο σημαντική για την Ευρώπη από ότι για την Ελλάδα».

Τέλος και στην αρχή και στο τέλος της ομιλίας του ευχαρίστησε την συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων που στάθηκαν στο πλευρό της κυβέρνησης και υπογράμμισε ότι «σύμμαχος συμπαραστάτης και κριτής της κυβέρνησης είναι ο ελληνικός λαός».

                                                                                                            https://syrizahalandriou.wordpress.com

Δράση ενημέρωσης για το Alzheimer – Δωρεάν εξέταση




Ολοκληρώθηκε εχθές η δράση ευαισθητοποίησης της κοινότητας, από το «Καρέλλειο – Ολοκληρωμένη Μονάδα Alzheimer και συναφών παθήσεων» της ΜΚΟ Αποστολή της Ι.Α.Α., με σκοπό την ενημέρωση και την πρόληψη σχετικά με τη νόσο Alzheimer.
Στην κεντρική πλατεία του Χαλανδρίου εκατοντάδες δημοτών ενημερώθηκαν από τους επαγγελματίες υγείας της Μονάδας, για τις υπηρεσίες που προσφέρονται στο «Καρέλλειο». Παράλληλα, άτομα ηλικίας άνω των 60 ετών  εξετάσθηκαν δωρεάν από την επιστημονική ομάδα του Κέντρου, η οποία τους χορήγησε νευροψυχολογικά τεστ.
Πολύ σημαντική ήταν η συνεισφορά της ομάδας εθελοντών του «Καρελλείου» στην άψογη υλοποίηση της δράσης .
Ιδιαίτερες ευχαριστίες πρέπει να δοθούν στον Ι.Ν. Αγ. Νικολάου Χαλανδρίου για την δωρεάν παραχώρηση της αίθουσας, στο Δήμο Χαλανδρίου για τη παραχώρηση του χώρου, στο ρ/σ της Ιεράς Μητρόπολης Σύρου για τη ραδιοφωνική κάλυψη της δράσης, καθώς και το κατάστημα Häagen-Dazs Χαλανδρίου για την προσφορά ροφημάτων.

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ 1973: Η ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΤΗΣ ΝΟΜΙΚΗΣ - ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ


Η κατάληψη της Νομικής - στις 21 Φεβρουαρίου του 1973 - ήταν η πρώτη σοβαρή αντίδραση του φοιτητικού κινήματος στο χουντικό καθεστώς.

Για να τιμήσουμε την επέτειο δημοσιεύουμε ιστορική φωτογραφία της εποχής από το προσωπικό αρχείο ενός εκ των πρωταγωνιστών της κατάληψης της Νομικής (και αργότερα του Πολυτεχνείου) του Διονύση Μαυρογένη. (από το υλικό που μας έχει εμπιστευθεί).

Η φωτό έχει τραβηχτεί στα σκαλιά της Νομικής αμέσως μετά την λήψη της απόφασης για την κατάληψη. Σε αυτή φαίνονται όλοι οι "πρωταγωνιστές" της κατάληψης, είναι το συντονιστικό που έλαβε την απόφαση.

Μεταξύ τους θα αναγνωρίσετε - με λίγη προσπάθεια - την Όλγα Τρέμη, τον Στέφανο Τζουμάκα, τον Νίκο Μπίστη, τον Γιώργο Βερνίκο και βέβαια τον Διονύση.

ΔΙΚΑΙΟΥΝΤΑΙ ΤΕΣΣΕΡΕΙΣ ΜΗΝΕΣ ΡΕ ΓΑΜΩΤΟ!


 Δεν είμαι τρισευτυχισμένος  με το περιεχόμενο της χθεσινής συμφωνίας.

Βεβαίως και θέλαμε να υπήρχε η δυνατότητα της εφαρμογής του προγράμματος της Θεσσαλονίκης ΕΔΩ και ΤΩΡΑ, σε 100 μέρες, όπως μας είχε υποσχεθεί ο Αλέξης Τσίπρας.

Βεβαίως και πρέπει να συνεχιστεί ο αγώνας για διαγραφή - αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους.

Βεβαίως και η παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας δεν μπορεί να ξεκινήσει ούτε αυτό το τετράμηνο.

Είναι αλήθεια.

Δεν τους βομβαρδίσαμε, δεν τους περικυκλώσαμε, δεν υποτάχθηκαν, δεν τους πλάκωσε ο Βαρουφάκης στα χαστούκια, όπως θα θέλαμε.

Αλλά ούτε η χώρα πήγε στα βράχια, μας τσάκισαν, έκλεισαν οι τράπεζες, έπεσε ο ουρανός και μας πλάκωσε, μας πέταξαν έξω από την ευρωζώνη επειδή δεν έχουμε κυβέρνηση του Σαμαροβενιζέλους και δεν υπογράφουμε χωρίς ανάγνωση τα κείμενά της Ε.Ε.

Εχθές τουλάχιστον η νέα κυβέρνηση δεν υπέγραψε την θανατική της καταδική.
Μέσα από διατυπώσεις δημιουργικής ασάφειας έμεινε στο τραπέζι κρατώντας ζωντανό για το επόμενο διάστημα το δικαίωμά της - το δικαίωμα της χώρας και του λαού - να διεκδικήσει το δίκιο του.

Και το κράτησε όχι μονομερώς αλλά αποδέχτηκαν και οι άλλοι διατυπώσεις που το χωράνε αυτό το δίκιο.Δεν το αποδέχτηκαν αλλά δεν το απέρριψαν κιόλας τελεσίδικα, όπως γινόταν μέχρι τώρα.

Δεν ξέρω αν είμαι ο μόνος που βλέπει σε αυτή την διαφορά από την προηγούμενη περίοδο του "άφεριμ αφέντη μου" ή του yesmen έναν νέο δρόμο να ανοίγεται, ένα πεδίο δόξης λαμπρό για να συνεχιστεί η διεκδίκηση του ΟΛΟΥ ΠΑΚΕΤΟΥ. Έναν δρόμο δύσκολο, γεμάτο εμπόδια και παγίδες που καταλήγει όμως σε άλλο προορισμό από εκείνον που βαδίζαμε, αν καταφέρουμε να σταθούμε όρθιοι σε αυτόν.

Αποδέχτηκαν ήδη οι Γερμανοί και τα τσιράκια τους ότι η χώρα θα μιλάει από εδώ και μπρος.
Θα μιλάει. Είναι λίγο;

Και με την χθεσινή υπαναχώρηση φτάνουμε αναίμακτα στον Ιούνιο.

Πιο κοντά δηλαδή στον Σεπτέμβριο που ελπίζουμε ότι θα αποκτήσουμε και .... συμπαίκτη στον αγώνα για αλλαγή στην Ευρώπη, όταν οι PODEMOS θα στείλουν στο σπίτι του αυτό το απίστευτο όργιο τον Ραχόι.

Και μετά έχουν εκλογές και οι Ιρλανδοί.

Ο πόλεμος για στροφή της Ε.Ε. σε άλλους δρόμους από αυτούς που επέβαλλαν οι Μερκελιστές δεν τέλειωσε. ΑΡΧΙΣΕ!

Και μάλιστα η πρώτη μάχη μάτωσε αρκετά τον πάνοπλο αντίπαλο, που φάνταζε πανίσχυρος Γολιάθ ενώ ο Δαυίδ ζει ακόμα.

Τα μεγάλα θέματα της αναδιάρθρωσης του χρέους και της ισόρροπης ανάπτυξης στην Ευρωζώνη, οι τεράστιες αντιθέσεις βορρά - νότου βεβαίως και δεν αντιμετωπίσθηκαν αλλά δεν εγκαταλείφθηκαν. Και μάλλον επιτέλους ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΤΗΚΑΝ.

Και βεβαίως προς το τέλος του χρόνου μπορούν να τεθούν σε ένα EUROGROUP και μια σύνοδο κορυφής με ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ συσχετισμό δυνάμεων αν σε αυτό κάθονται ο Πάμπλο Ιγκλέσιας και ο Τζέρι Άνταμς.

Με ΣΥΡΙΖΑ, PODEMOS, SIN FEIN και τους σοσιαλιστές να "τσαμπουκαλρεύονται" και να  κωλοτουμπιάζουν μετατοπιζόμενοι προς τα αριστερά.
Μην σας φαίνεται υπερβολικό: Ο Τσίπρας το είπε και το κάνει. Η Ευρώπη αλλάζει. Και την αλλάζουμε εμείς οι ¨Ελληνες με την ψήφο μας.
Ας προσπαθήσουμε και άλλο. Δεν είναι μάταιο.

 Η μπάλα περνάει  στο εσωτερικό πολιτικό μέτωπο προς ώρας για την κυβέρνηση,

Τέσσερις μήνες  είναι ο χρόνος της για να μας δείξει  ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΔΕΙΓΜΑΤΑ ΕΦΑΡΜΟΣΜΕΝΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΤΗΣ.

Να βρει χρήματα από τους έχοντας για να χρηματοδοτήσει τα μέτρα ανακούφισης των μη εχόντων.

Να δείξει ότι έχει την διάθεση να "τσιμπήσει" αυτούς που χρόνια έπαιρναν νταβατζιλίδικα το κέρδος από την λειτουργία της νεοελληνικής μπανανίας, αφήνοντας στους πολλούς τον λογαριασμό.
Φοροφυγάδες, κομπραδόρους, λαθρέμπορους, διεφθαρμένους μιζαδόρους, διαπλεκόμενους μεγαλοεπιχειρηματίες.

 Ας μην κοροϊδευόμαστε!

ΛΕΦΤΑ όντως υπάρχουν για αυτά.

Μιλάμε για τα ΛΙΓΑ αυτά λεφτά που απαιτούνται για να μην πεθαίνουν άνθρωποι στον δρόμο, για να μην πεταχτούν οικογένειες έξω από τα σπίτια τους, για να αποκατασταθούν ΑΚΡΑΙΕΣ αδικίες, να μην διαλυθεί η ανταγωνιστικότητα και του ελληνικού τουρισμού με αύξηση στο ΦΠΑ του, μιλάμε για ΨΙΛΟΠΡΑΓΜΑΤΑ,

Αν δεν μπορεί η κυβέρνηση με κορμό την  αριστερά να πάρει αυτά τα λίγα από τους "ΕΧΟΝΤΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΕΧΟΝΤΕΣ", τους φοροκλέφτες, τους μεγάλους φοροφυγάδες, τα μεγαλολαμόγια - δυο - τρία δις ευρώ μιλάμε -  τότε καμία Ευρώπη και καμία συμφωνία δεν μπορούν να σώσουν αυτή την χώρα είτε με ευρώ, είτε με δραχμή, είτε με σεστέρσιο.

Λεφτά δεν υπάρχουν για να χτίσουμε μια ελληνική οικονομία παραγωγική και ανταγωνιστική στο σημερινό περιβάλλον για αυτό που λέμε παραγωγική ανασυγκρότηση.

Για αυτά τα λεφτά χρειάζεται σχέδιο. Σχέδιο που - μην κοροΪδευόμαστε δεν είχε και δεν έχει ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ, ούτε κανένας στην Ελλάδα.
ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΦΤΙΑΞΟΥΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ.

 Δεν είμαι χαρούμενος από την χθεσινή συμφωνία.

ΑΛΛΑ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΔΙΚΑΙΟΥΤΑΙ ΤΕΣΣΕΡΕΙΣ ΜΗΝΕΣ ΧΡΟΝΟ.

Δεν θα ήταν κατοστάρι. Το λέγαμε.
Είναι αγώνας αντοχής.

Και βέβαια σε τέσσερεις μήνες θα ξέρουμε αν θα συνεχιζουμε να δίνουμε τον αγώνα ή απλώς εχθές παραδοθήκαμε,

Δεν θα ξέρουμε μόνο αν θέλει πραγματικά η κυβέρνηση να συνεχίσει να δίνει την μάχη ή ήταν από την αρχή παραδομένη όπως λένε οι κακόπιστοι, όσοι δεν είδαν ποτέ θετικά τον ΣΥΡΙΖΑ.

Αλλά θα μάθουμε και αν μπορούνε.

ΥΓ: Μια μικρή συμβολή στον προβληματισμό για τις επιλογές της κυβέρνησης αυτό το διάστημα: ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΤΑ ΔΕΚΑΤΕΥΟΝΤΑ ΜΕΤΩΠΑ και ρήγματα στην κοινωνική βάση στήριξης της κυβέρνησης σε ζητήματα που μπορούν να περιμένουν και να συζητηθούν στην κατάλληλη ώρα και ψύχραιμα, για αριστερή ψυχοθεραπεία και επίδειξη.

Αναζητείται η χαμένη ελληνική αξιοπρέπεια...

Όχι, δεν είμαι ικανοποιημένος με τις αποφάσεις (ή την μία απόφαση, δεν έχει σημασία) που αφορούν στην Ελλάδα.
Και δεν είμαι ικανοποιημένος για δύο ΒΑΣΙΚΟΤΑΤΟΥΣ λόγους:

1. Γιατί συμφωνήθηκε η Ελλάδα να μην πάρει μέτρα που θα πάνε πίσω τον προϋπολογισμό (τον πλασματικό ή κάποιον άλλον;...), να μην προβεί σε μονομερείς ενέργειες και να εκπληρώσει τις οικονομικές της υποχρεώσεις (που ανέρχονται σε ποιο ποσό; Ποιοι τις δημιούργησαν; Ποιοι τις ψήφισαν; Ποιους αφορούν;)
2. Γιατί η συγκεκριμένη συμφωνία - ή όπως αλλιώς θέλετε πείτε την - έγινε δεκτή (έστω και...διπλωματικά "με το ζόρι") από τον κομπλεξικό απόγονο Βόλφγκανγκ μετά από και ενόψει νέων ανθελληνικών κορώνων του.

Και ακόμη δεν άκουσε ο ελληνικός λαός το ΠΟΛΥΠΟΘΗΤΟ
ΔΕΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟ ΧΡΕΟΣ...

Η πρόχειρη και ίσως βιαστική ανάγνωση των όσων συμφωνήθηκαν (;) στο EuroGERMANgroup, μου αφήνει την εντύπωση ότι, η ελληνική πλευρά, παίζοντας "κατενάτσιο" πριν ακόμη μπουν στον ΕΧΘΡΙΚΟ "αγωνιστικό" χώρο των (συν)ομιλιών, δεν κατάφερε να βγει μπροστά και να διεκδικήσει το γκολ - δηλαδή το στόχο - των ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ που της αναλογούν.
Αν η αντίληψή μου με ξεγελά - και αυτή είναι μια πιθανότητα - αυτό θα φανεί και μετά από την ερχόμενη Δευτέρα, όπου θα πέσουν οι υπογραφές παράτασης του μαρτυρίου ή δικαίωσης των καταπατηθέντων ελλήνων που επιζητούν τη λύτρωση και τη διαφυγή από το γερμανικό κολαστήριο.

Δ.Χ.

Υ.Γ. Το ΔΑΝΕΙΟ και τις ΕΠΑΝΟΡΘΩΣΕΙΣ των επικυρίαρχων του "ετρωπαϊκού" (λέμε τώρα...) δεσποτάτου, ποιος θα το αναδείξει ως προϋπόθεση συζητήσεων & διαβουλεύσεων και θα το διεκδικήσει για να "κάνουμε ταμείο" στη συνέχεια; Οέοοοο;

ΑΝΤΩΝΗΣ ΚΡΟΥΣΤΗΣ: ΤΑ ΚΟΚΟΡΑΚΙΑ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ

Είχαμε έναν τύπο στο χωριό που υποσχόταν νύχτες μαγικές και αξημέρωτες σε όποια γυναίκα του άρεσε. Μα όταν βρισκόταν μαζί της αδυνατούσε να εκπληρώσει τις υποσχέσεις του.
Κάπως έτσι την έπαθε και ο ΣΥΡΙΖΑ. Υποσχέθηκε ότι θα ξεσκίσει, θα χορέψει, θα κουρέψει, θα διώξει , θα μοιράσει, και την κατάλληλη στιγμή; ….κούκου!
Τι λέει με απλά λόγια χωρίς ωραιοποιήσεις, η απόφαση του EUROGROUP.
-Το μνημόνιο ισχύει.
-Μέσα στα πλαίσια του μνημονίου η ελληνική κυβέρνηση θα καταθέσει λίστα προτάσεων για μεταρρυθμίσεις.
-Η ΤΡΟΙΚΑ δεν φεύγει, αλλά επιβάλλεται η συνεννόηση μαζί της για την τελική αξιολόγηση.
-Η Ελλάδα δεσμεύεται να δεχτεί την υπάρχουσα  τεχνική βοήθεια μεταρρύθμισης του δημοσίου.
-Η Ελλάδα είναι υποχρεωμένη να καταπολεμήσει την διαφθορά και την φοροδιαφυγή.
-Η Ελλάδα θα πληρώνει κανονικά και με το νόμο τις υποχρεώσεις της.
-Η Ελλάδα θα διατηρήσει τα πρωτογενή πλεονάσματα.
-Η Ελλάδα δεσμεύεται να πάρει πίσω τις προεκλογικές της δεσμεύσεις.
-Η Ελλάδα δεσμεύεται να μην προβεί σε μονομερείς ενέργειες.
 Και τι κερδίσαμε από όλο αυτό; Μόνο χρόνο.
Τώρα μπορείτε να βγείτε στους δρόμους να χειροκροτήσετε την κυβέρνηση του λαού που εκδίωξε την κυβέρνηση των γερμανοτσολιάδων.
Αν με ρωτήσετε τώρα, πως αντέδρασαν οι γυναίκες μετά την απογοήτευση του υποσχόμενου εραστή;…. ντύθηκαν και έφυγαν.
 Εσύ ψηφοφόρε τι θα κάνεις;

Αντώνης Κρούστης

Το συνέδριο για τη "Βιώσιμη, οικολογική, οικονομική διαχείριση των απορριμμάτων στην Αττική" στο διαδίκτυο


Η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση των πολιτών, των δήμων σχετικά με την ανάγκη υλοποίησης του νέου, αποκεντρωμένου, με δημόσιο χαρακτήρα, δίκαιου και βιώσιμου οικολογικά και οικονομικά μοντέλου διαχείρισης των απορριμμάτων στην Αττική, ήταν ο στόχος του πρόσφατου διεθνούς συνεδρίου που διοργάνωσε η Περιφέρεια Αττικής και ο ΕΔΣΝΑ. Στο πλαίσιο αυτό, τα υλικά (χαιρετισμοί, παρεμβάσεις) του διεθνούς συνεδρίου για τη "Βιώσιμη, οικολογική, οικονομική διαχείριση των απορριμμάτων στην Αττική", βρίσκονται άμεσα προσβάσιμα στην ιστοσελίδα της Περιφέρειας, στην εξής διεύθυνση:

http://www.patt.gov.gr/site/index.php?option=com_content&view=article&id=14165&catid=433&Itemid=222