Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Κυριακή 4 Οκτωβρίου 2015

ΟΛΙΓΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΦΛΥΑ ΚΑΙ ΟΣΑ ΕΓΙΝΑΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ



Η συζήτηση για την ΦΛΥΑ στο δημοτικό συμβούλιο ήταν ένα προσχεδιασμένο show με μοναδικό στόχο να βάλει "αριστερό" περιτύλιγμα στην απόφαση του δημάρχου Σ. Ρούσσου να διατηρήσει εν λειτουργία  την εταιρία  που τώρα - ΕΥΤΥΧΩΣ -  ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ χαρακτηρίζει ΧΡΗΣΙΜΟ  ΕΡΓΑΛΕΙΟ, διαφοροποιούμενος καθαρά από την "επίσημη συλλογική γραμμή της ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ" που εξέφρασε ο ..... Ευθυμίου και που είναι "Θα την κρατήσουμε ανοικτή όσο θα την ελέγχουμε για να βρούμε τα σκάνδαλα του παρελθόντος" και όσα απίθανα είχαν πει προεκλογικά. (Λες να τον διαγράψουν τον Ρούσσο; Όλα πιθανά είναι με αυτούς.)

ΓΙΑ ΟΣΑ ΕΙΠΕ Ο ΕΥΘΥΜΙΟΥ ΕΝΑ ΕΧΩ ΝΑ ΠΩ:

 Ώπα ρε μεγάλε: Σκιαχτήκαμε!
Αλλά άκου να σου πω και δυο φωνήεντα: Δεν τα λες καλά που θα πληρώνουν Προέδρους, Αντιπροέδρους, Διευθύνοντα Σύμβουλο και μέλη ΔΣ οι δημότες για να ελέγξεις ΕΣΥ αυτά που έχει ελέγξει το ΣΔΟΕ!
ΠΟΙΟΣ ΕΙΣΑΙ ΡΕ ΜΕΓΑΛΕ;
Πού τα βρήκες αυτά γραμμένα;

Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ  ΝΑ ΜΕΙΝΕΙ ΑΝΟΙΚΤΗ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΗΣ, ΝΑ ΕΙΣΠΡΑΞΕΙ ΤΑ ΠΑΛΙΑ ΧΡΩΣΤΟΥΜΕΝΑ ΤΗΣ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΞΕΙ .... ΝΕΑ ΧΡΩΣΤΟΥΜΕΝΑ και ΝΕΕΣ ΕΙΣΠΡΑΞΕΙΣ, να κάνει νέες επενδύσεις όπως αυτές που έχει κάνει και που όσο και να προσπαθούν κάποιοι να παραστήσουν ότι δεν ξέρουν ΕΙΝΑΙ ΕΚΕΙ και ακόμα παράγουν ΕΣΟΔΑ για τον δήμο.

Τους ελέγχους σε αυτή την χώρα ΜΕΓΑΛΕ τους έχουν αναλάβει ΕΛΕΓΚΤΙΚΟΙ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΙ, όχι οι πολιτικοί αντίπαλοι των προηγουμένων.

Η εταιρεία πρέπει να μείνει ανοικτή για την παραγωγή ΕΡΓΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΗ και ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΕΣ σε μια εποχή που ο ασφυκτικός έλεγχος από ένα θεσμικό πλαίσιο που πνίγει την αυτοδιοίκηση - και δεν είναι μόνο ο Καλλικράτης όπως λένε οι καργαριστεροί - είναι κυρίως οι μνημονιακές επιβολές και το θεσμικό πλαίσιο που κατσίκωσε στην χώρα ο Φούχτελ - δεν επιτρέπει στον δήμο να νοικιάσει ούτε  ηχητικά για μια εκδήλωση ΟΠΩΣ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΣΑΣ ΕΙΠΕ.

Η ΦΛΥΑ είναι  ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟ ΕΡΓΑΛΕΙΟ που πρέπει να αξιοποιηθεί ως τέτοιο.
Και για να γίνει αυτό πρέπει το ΔΣ να υπάρχει και να ελέγχεται για το έργο του, για τα αποτελέσματά του, όχι για το αν βρήκε μια απόδειξη για .... στραγάλια (που κακώς βεβαίως μπήκε στα έξοδα της εταιρίας αλλά ας ήταν η μόνη σπατάλη που έχει γίνει στον δήμο ή να έρθουν όλες οι αντίστοιχες στο Δ.Σ.).

Φαίνεται ότι ο δήμαρχος - μετά από ένα χρόνο εμπειριών - το έχει συνειδητοποιήσει και παρά την προσπάθεια να ισορροπήσει με όσα έλεγε για την ΦΛΥΑ πριν - ήταν ΞΕΚΑΘΑΡΟΣ.
Και η Γιάννα Αθανασάτου, η πρόεδρος της εταιρίας κατά την άποψή μου έκλεισε το θέμα, εξαγγέλλοντας ΝΕΕΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ για αξιοποίηση των περιουσιακών στοιχείων της εταιρίας. (ΜΠΡΑΒΟ).

Οι αιώνιοι αντίπαλοι της εταιρίας συνασπίστηκαν: "Λειτουργεί για να παραβιάζει παράνομα το δημόσιο λογιστικό " λένε.

Φοβερή σοφιστία!
Μια ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ - καθόλα νόμιμα ιδρυθείσα - δεν λειτουργεί με το δημόσιο λογιστικό αλλά με το νόμο περί ανωνύμων εταιριών, τον 2190!
Γι' αυτό είναι ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ!
ΑΥΤΟ ΠΡΟΕΒΛΕΨΕ ΤΟ ΘΕΣΜΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΠΟΥ ΕΠΕΤΡΕΨΕ ΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ ΤΗΣ, ΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΝ;

Αν καργαριστεροί γραφειοκράτες δεν το γουστάρουν αυτό και το ονομάζουν .... παράνομο, δεν σημαίνει ότι είναι κι όλας παράνομο.

Αν αντιπολιτευόμενες παρατάξεις  και στελέχη με μοναδικό μέλημα τη νομή της εξουσίας δεν θέλουν την ΦΛΥΑ γιατί προτιμούν την δουλειά της να την αναλάβουν"σύλλογοι, εθελοντές. παραμάγαζα, παραταξιακοί φίλοι " που ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΎΟΝΤΑΙ ΤΣΑΜΠΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ και ουσιαστικά ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ Ο ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΠΑΡΑΓΕΙ ΕΡΓΟ γιατί έτσι αποτυχαίνει η διοίκηση και μπορούν να λένε ότι είναι οι μόνοι που παράγουν έργο στην πόλη (δε ξέρω αν με εννοείτε ....) τότε είναι η ώρα να κατανοήσουν όσοι ΛΙΓΟΙ έχουν μυαλό στην μεριά της πλειοψηφίας του δήμου ποιοι θέλουν πραγματικά ΝΑ ΠΕΤΥΧΟΥΝ στο έργο τους και ποιοι τους ΟΔΗΓΟΥΝ ΣΕ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ ΒΕΒΑΙΑ ΑΠΟΤΥΧΙΑ, εκβιάζοντάς τους να τους δώσουν τα πάντα για να .... τους στηρίζουν. (ΤΕΤΟΙΑ ΠΙΣΩΣΤΗΡΙΞΗ ...),

Δεν θα κριθείτε ρε σύντροφοι από τους πολίτες σε 4 χρόνια από το αν είσαστε καλύτεροι ελεγκτές από το ΣΔΟΕ, πάρτε το χαμπάρι.

ΑΠΟ ΤΟ ΕΡΓΟ ΠΟΥ ΘΑ ΔΩΣΕΤΕ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΘΑ ΚΡΙΘΕΙΤΕ!
Μην πιαστείτε μαλάκες και μη σας παρασύρουν.

Η συζήτηση για σύκα, στραγάλια, πιττόγυρα, σουμάδες και πεϊνιρλί στο δημοτικό συμβούλιο σας υποτιμά, δεν σας τιμά.

Δεν θέλω να πω περισσότερα σε αυτή την φάση για όσα ειπώθηκαν για το 2014, την μοναδική χρονιά που δεν συμμετείχα στο ΔΣ.

Θα επαναλάβω μόνο την δήλωσή μου στο δημοτικό συμβούλιο:

ΕΙΜΑΙ ΠΕΡΗΦΑΝΟΣ ΠΟΥ ΕΙΧΑ ΤΗΝ ΤΙΜΗ ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΩ ΤΗΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΦΛΥΑ ΚΑΙ ΠΟΥ ΤΗΝ ΕΧΩ ΥΠΗΡΕΤΉΣΕΙ ΓΙΑ ΜΕΡΙΚΟΥΣ ΜΗΝΕΣ ΚΑΙ ΩΣ ΔΙΕΥΘΥΝΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ, δεν έχω ΚΑΜΙΑ ΕΝΟΧΗ και καμία επιφύλαξη ότι μέχρι το 2013 η εταιρία είχε λειτουργήσει γενικά ΜΕ ΘΕΤΙΚΟ ΠΡΟΣΗΜΟ (δεν χρησιμοποιώ λέξεις όπως ΑΨΟΓΑ, ΑΛΑΝΘΑΣΤΑ, ΤΕΛΕΙΑ κλπ, δεν είμαι ΤΕΛΕΙΟΣ, δεν είμασταν ΤΕΛΕΙΟΙ, ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΤΕΛΕΙΟΙ - ΕΥΤΥΧΩΣ!).

Και έχω και μια υποψία ρε σύντροφοι  (που συνήθως οι υποψίες μου δικαιώνονται): Όσα έγιναν το 2014 - σουβλάκια, πίτσες, φουντούκια κλπ - έγιναν με σκοπιμότητα για να προετοιμαστεί το έδαφος ώστε να έχετε το άλλοθι για να κλείσετε την εταιρία.
Σας ρήξαν το δόλωμα για να τσιμπήσετε και να κόψετε τα ..... χέρια σας.

Αλλά η διοίκηση του δήμου - τώρα που βλέπει το έργο από μέσα - φαίνεται ότι δεν θα πέσει στον λάκκο που και οι ίδιοι έσκαβαν, θα στηρίξει και θα βασιστεί στο μοναδικό εργαλείο που έχει για να ΕΠΙΤΥΧΕΙ ΠΕΝΤΕ ΣΤΟΧΟΥΣ τα επόμενα χρόνια.

Παρά των συμβουλών των .... "φίλων της" που την συμβουλεύουν να μην δίνει την χρήση των ακινήτων του δήμου στην δημοτική επιχείρηση αλλά να την δίνει (βλ προαύλια σχολείων) σε ιδιωτικά επιχειρηματικά σχήματα (ΚΟΙΝΣΕΠ, συλλόγους κλπ)

Δεν το έχω ξανακάνει γιατί δεν το θεωρώ "πρέπον" αλλά ειδικά τώρα θα το κάνω και θα απευθυνθώ δημόσια με "συμβουλή" στον δήμαρχο: Ρούσσο μην πιαστείς μαλάκας. Νταβίας speaking!

ΥΓ: Προσέξτε επίσης να μην μεταβάλλετε την ΦΛΥΑ σε μηχανισμό κονόμας των δικηγόρων και σε βιομηχανία παραγωγής δικηγορικής ύλης. (θα επανέλθω σε αυτό).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου