Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2015

ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ ΠΟΥ ΤΟΥ ΑΡΝΗΘΗΚΕ ΤΗΝ ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΑΥΛΙΟΥ ΤΟΥ 12ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΕΚΑΝΕ Ο ΝΙΚΟΣ ΠΑΝΤΑΖΗΣ


ΟΧΙ "ΧΑΡΑΤΣΙ" ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΠΡΟΑΥΛΙΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ
Μιλάμε για την απόφαση αυτή, ενάντια στην οποία προσφεύγει ο δημοτικός σύμβουλος Ν. Πανταζής (δεν ξέρουμε αν καλύπτει την πράξη του η παράταξή του) στην Αποκεντρωμένη για να πέσει:

ΟΜΟΦΩΝΟ ΟΧΙ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΣΤΟ ΑΙΤΗΜΑ ΑΘΛΗΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΝΑ "ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΕΙ" ΠΡΟΑΥΛΙΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ

Πράξη που επισημοποιεί ΑΠΑΙΤΗΣΗ του κ. Ν. Πανταζή να ΥΠΟΧΡΕΩΘΕΙ το συλλογικό όργανο να του παραχωρήσει το προαύλιο του σχολείου - παρά την θέληση ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΟΥ,αφού ομόφωνη ήταν η απόφαση.
Δεν έχουμε δει την προσφυγή, απλά πληροφορηθήκαμε την ύπαρξή της, αλλά θα διακινδυνεύσουμε την πρόβλεψη ότι βασίζεται σε ένα ΛΑΘΟΣ της επιτροπής που ήδη έχουμε επισημάνει και έχουν καταθέσει τα μέλη της παράταξης ΧΑΛΑΝΔΡΙ ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΠΟΡΕΙΑ που μετέχουν στε αυτή (ο Δημήτρης Λέρτας ως εκπρόσωπος της Ένωσης Γονέων και ο Θανάσης Μακρής ως εκπρόσωπος της παράταξης) επίσημα στο όργανο:

Ο Νίκος Πανταζής εκτιμούμε ότι θα επικαλείται (και νομίμως ίσως από την πλευρά του, αλλά όχι ηθικώς, όπως θα έλεγαν οι politicalcoorectάδες που επικαλούνται αυτή την μπαρούφα περί νομίμου και ηθικού) προνομιακή μεταχείριση άλλων συλλόγων (ΗΠΕΙΡΩΤΕΣ κλπ) στους οποίους έχουν παραχωρηθεί χώροι σε σχολικά συγκροτήματα για να κάνουν δραστηριότητες με εισπράξεις "διδάκτρων" από τους μετέχοντες (π.χ παραδοσιακοί χοροί, εργαστήρια χειροτεχνίας - τα 'χουμε πει όλα στην ώρα τους).

Και βασιζόμενος σε αυτό, ο Νίκος Πανταζής ΑΠΑΙΤΕΙ και ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ -κατά κάποιο τρόπο - να έχει την ίδια μεταχείριση.

Επειδή ΠΑΛΙ έχουμε μιλήσει έγκαιρα και δικαιωνόμαστε από την ρημάδα την ζωή και την "μαμημένη την πραγματική πραγματικότητα" επαναλαμβάνουμε αυτό που γράψαμε τότε που έλαβε η επιτροπή την ομόφωνη απόφαση:

Η σχολική επιτροπή του δήμου έπραξε ΑΡΙΣΤΑ.
Και άριστα εισηγήθηκε η διοίκηση του δήμου δια του αντιδημάρχου κου Αλεξίου το ΟΧΙ.

Και επειδή η εφαρμογή πολιτικών ΑΡΧΩΝ δεν πρέπει να γίνεται κατά περίπτωση, ούτε να εμπεριέχει "μικροπαραταξιακή" οπτική (ο δικός μου, ο δικός σου κλπ) η σχολική επιτροπή πρέπει να τελειώνει μια και καλή με το θέμα των παραχωρήσεων σχολικών χώρων (κλειστών ή ανοικτών) γιατί ό,τι δίνεις σε έναν, πρέπει να δίνεις σε όλους.

Μια απόφαση λοιπόν χρειάζεται που ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ ΜΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ αυτή την φάμπρικα με την πρόθεση διαφόρων για εκμετάλλευση ΚΑΙ των σχολικών χώρων: ΚΑΝΕΝΑΣ πλην της σχολικής κοινότητας και των φορέων της (ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΜΑΘΗΤΩΝ - ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ - ΓΟΝΕΩΝ - ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΜΑ Ο ΔΗΜΟΣ) δεν κάνει εκδηλώσεις, προγράμματα, χορούς , πανηγύρια, δεν στεγάζεται, δεν χρησιμοποιεί τα ΣΧΟΛΙΚΑ ΚΤΙΡΙΑ, ΠΡΟΑΥΛΙΑ, ΧΩΡΟΥΣ για κανένα σκοπό, με οποιοδήποτε οικονομικό αντάλλαγμα.
Ο δήμος μπορεί να οργανώσει τέτοια προγράμματα και να τελειώνουμε με αυτό το πανηγύρι (Να πεδίο δόξης λαμπρό για την ΦΛΥΑ).

ΜΙΑ ΕΞΑΙΡΕΣΗ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΧΡΥΣΟ, ΕΥΛΟΓΟ ΚΑΙ ΑΠΟΛΥΤΑ ΚΑΤΑΝΟΗΤΟ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΚΑΝΟΝΑ ανοίγει τον ασκό του Αιόλου!

Και δεν έχει καμία σημασία για ποιον και υπό ποιο "αφήγημα" (το παραμύθι στην σύγχρονη πολιτική ορολογία λέγεται "αφήγημα") και από ποιον θα γίνει η εξαίρεση που μετά θα γίνει κανόνας με μαθηματική βεβαιότητα.

Μπράβο στην Σχολική Επιτροπή για το πολιτικό θάρρος να πει ΟΧΙ.
Να μην είναι αυτή η απόφαση ένα μετέωρο βήμα.

Η άρνηση είναι ΑΠΟΔΕΚΤΗ μόνο όταν είναι ΔΙΚΑΙΗ!


Άλλη μια φορά οι καργαριστερές "συλλογικές κκλπ θεωρίες" βρίσκονται - ίσως χωρίς να το θέλουν - να γίνονται το άλλοθι των πιο γνήσιων νεοφιλελέ πολιτικών στοχεύσεων.

  • ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗ ΝΑ ΜΗΝ "ΡΗΞΕΙ" ΤΗΝ ΟΜΟΦΩΝΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ.
  • ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΝΑ ΤΗΡΗΣΕΙ ΙΔΙΑ ΜΕΤΡΑ ΚΑΙ ΣΤΑΘΜΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ: ΤΑ ΣΧΟΛΙΚΑ ΚΤΙΡΙΑ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΧΡΗΣΗ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΟΣ ΑΛΛΟΥ.



Ένα γραμμάριο εμπειρίας αξίζει όσο ένας τόνος θεωρίας.
Lord Salisbury, 1830-1903, Βρετανός πρωθυπουργός

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου