Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Δευτέρα 18 Μαΐου 2015

ΔΗΛΩΣΗ ΓΙΩΡΓΟΥ ΘΩΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ ΡΕΜΑΤΙΑΣ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ




ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΗΚΕ Η ΨΥΧΗ ΜΑΣ

Μια πυρκαγιά είναι πάντα μια καταστροφή.

Όταν όμως καίγεται ένα θέατρο είναι μια βαθιά πληγή στο σώμα της πόλης σου, και κατ΄ επέκταση στο ίδιο σου το σώμα. Το θέατρο της Ρεματιάς στο Χαλάνδρι ήταν κατι παραπάνω από ένα απλό θέατρο.

Ήταν η άλλη ματιά της θεατρικής πολιτικής που ρίξαμε στις αρχές της 10ετιας του ΄80. Το θέατρο της Ρεματιάς, το θέατρο των βράχων, τα θέατρα στα νταμάρια, είναι τα ισχυρά ανεξίτηλα αποτυπώματα μιας θεατρικής άνοιξης.

Το καμένο σήμερα θέατρο του Χαλανδρίου νομίζω ότι πέρα από την καταστροφή του σηματοδοτεί και κάτι άλλο.

Την γενικότερη αδιαφορία για τον πολιτισμό και το περιβάλλον. Την αποθέωση του εφήμερου και του πολιτισμού των καφέ μπαρ.

Πολύ φοβάμαι ότι μαζί με το θέατρο κάηκαν και τα όνειρά μας για μια άλλη οργάνωση της ζωής μας και της πόλης.

Το Χαλάνδρι εδώ και καιρό είχε πάψει να είναι το Χαλάνδρι που σηματοδοτείται από το θέατρο της Ρεματιάς.

Είχε γίνει το Χαλάνδρι των καφέ μπαρ και των καρεκλοκατειλημμένων πεζόδρομων.

Ίσως το θέατρό μας δεν άντεχε την κατάντια της πόλης και αυτοπυρπολήθηκε…..

Είμαι βέβαιος ότι θα ξαναφτιάξουμε, όμως ποτέ δεν θα είναι το ίδιο, γιατί απλούστατα θα είναι το θέατρο μια άλλης απρόσωπης , αδιάφορης εποχής, έργο μικρών ανθρώπων που δεν μπορούν να προστατέψουν τον πολιτισμό τουςΕιμαι βέβαιος ότι θα ξαναφτιάξουμε. Όμως ποτε δεν θα είναι το ιδιο, γιατί απλούστατα θα είναι το θεατρο μια άλλης, απρόσωπης, αδιάφορης, εποχής, "μικρών" ανθρώπων που δεν μπορούν να προστατέψουν τον πολιτισμό τους.Ίσως το θεατρό μας δεν άντεχε την κατάντια της πόλης και αυτοπυρπολήθηκε…..
Ειμαι βέβαιος ότι θα ξαναφτιάξουμε. Όμως ποτε δεν θα είναι το ιδιο, γιατί απλούστατα θα είναι το θεατρο μια άλλης, απρόσωπης, αδιάφορης, εποχής, "μικρών" ανθρώπων που δεν μπορούν να προστατέψουν τον πολιτισμό τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου