Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Παρασκευή 10 Οκτωβρίου 2014

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ Ε.Ε. ΤΗΣ Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΔΙΑΣΠΑΣΗΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ Τ.Α. ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΠΡΟΣΧΗΜΑΤΙΚΟ ΕΠΑΝΕΛΕΓΧΟ ΜΕΤΑΤΡΟΠΗΣ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΟΔΗΓΗΣΕΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΗΝ ΑΠΟΛΥΣΗ.


Ανατροπή και νίκη για τους πράσινους

Ο Παναθηναϊκός χωρίς κόσμο λόγω τιμωρίας, ανέτοιμος, ψάχνοντας παίκτες , μισός κυριολεκτικά χωρίς Γκιστ, Μαυροκεφαλίδη, Νέλσον ,κέρδισε μαγκιόρικα τον Ολυμπιακό στο άδειο ΟΑΚΑ με 77-76 με τρομερή ανατροπή από -13 και πήγε στην τετράδα του κυπέλλου.

Απέδειξε όμως περίτρανα πόσο βαριά είναι η φανέλα του και πήρε με το παραπάνω πίστωση χρόνου και αυτός και ο Ιβανοβιτς καθώς ήταν γκραν αουτσάιντερ σήμερα. Για μια ακόμα φορά ο Ολυμπιακός μπήκε φοβισμένα και στο άδειο έστω ΟΑΚΑ και  με τον Σπανούλη αόρατο χωρίς ειδικές άμυνες. Και αν και βρήκε ρυθμό και από -10 πήγε στο +13 (42-55), στην συνέχεια έκανε τα πάντα για να χάσει από 68-75 με την μπάλα δικιά του στο 38'! Και πλήρη αυτοκτονία όπως κάνει πάντα στο ΟΑΚΑ. Αυτό σημαίνει ότι έρχεται κρίση στο λιμάνι καθώς ήταν τραγική η εμφάνιση και η εικόνα με ένα Ολυμπιακό με εξαίρεση την 3η περίοδο, εκτός τόπου και χρόνου με ανορθόδοξο μπάσκετ (γύρω γύρω όλοι), χωρίς συγκέντρωση, χωρίς τίποτα.

Τρομερός και ο Παππάς για τους πράσινους που έδειξε ότι πάει για ηγέτης του νέου τριφυλλιού! Και φάνηκε και πάλι ότι ένα ντέρμπι είναι πάντα ένα ντέρμπι.

Ο Παναθηναϊκός μπήκε εντυπωσιακά στο παρκέ με Σλότερ, Διαμαντίδη, Μπατίστα, Φώτση και Γιάνκοβιτς καθώς προηγήθηκε με 14-4 στο 5' με την άμυνα του και τα γκολ φάουλ του Γιάνκοβιτς. Στο διάστημα αυτό ο Ολυμπιακός (ξεκίνησε με Σπανούλη, Μάντζαρη, Λοζέσκι, Πέτγουει, Ντάνστον) ήταν κλασικά τρακαρισμένος και ας έπαιζε σε άδειο γήπεδο, δεν κυκλοφορούσε την μπάλα σωστά και δεν την ακούμπαγε στο καλάθι καν για να φθείρει τον Μπατίστα.

Με την πάροδο του χρόνου πάντως ο Ολυμπιακός και με 2τρ του Λοτζέσκι και την είσοδο του Πρίντεζη, ανέβηκε και ροκάνισε  (17-14,23-24). Και όλα αυτά με τον Σπανούλη αόρατο καθώς σκόραρε για πρώτη φορά στο 19'(33-28) . Έτσι ο ΠΑΟ έκλεισε μπροστά το ημίχρονο με βραχεία κεφαλή (33-32) απόλυτα δίκαια όμως. Με ένα Ολυμπιακό πάλι να σουτάρει από την περιφέρεια (3/16τρ όσα και δίποντα δηλαδή!) και να μην βάζει την μπάλα στην ρακέτα όπως θα περίμενε κανείς με τον ελλιπή αντίπαλο του στην φροντ λάιν!

Ο Ολυμπιακός μπήκε φουριόζος στο δεύτερο μέρος και με επιμέρους από το 19' ένα τρομερό 17-0 με την άνοδο του Σπανούλη, πέρασε με 33-45 και έδειξε ότι καθαρίζει από νωρίς το ματς. Το 49-60(με 28π στην 3η περίοδο ενεργητικό) όμως έγινε 58-62 στο 33' με το κρεσέντο του Παππά που κρατούσε μόνος του τους πράσινους. Ο Λοζέσκι και αυτός έδειξε ότι καθαρίζει  με το 68-75 στο 38΄με τρίποντη μπόμπα και την μπάλα στους ερυθρόλευκους. Αλλά ο ΠΑΟ (με πεντάδες ...ταλιμπαν με Μποχωρίδη  , Διαμαντάκο κτλ) με τον Σλότερ μείωσε 72-75 στα 44'' και έκλεψε την μπάλα και μετά από επιθετικό ριμπάουντ ο Διαμαντίδης(μετά το άστοχο σουτ του Σλότερ)με τρίποντη μπόμπα ισοφάρισε 75-75.

Ο Μπατίστα έκανε χαζό φάουλ ουσιαστικά στον Σλούκα στα 6'' και ο τελευταίος με 1/2β έκανε το 75-76 και ο Μπατίστα κάρφωσε στα εκατοστά μετά από το σπάσιμο της άμυνας (77-76)!

Δεκάλεπτα: 17-14, 33-32, 49-60, 77-76

ΠΑΟ (Ιβάνοβιτς): Διαμαντάκος, Σλότερ 7, Μποχωρίδης 5, Γιάνκοβιτς 11, Φώτσης 7, Παππάς 19 (4/5δ,3/5τρ), Μπλουμς 8 (2/4τρ), Διαμαντίδης 8 (0/2δ,2/4τρ,6λ,5ας σε 28'), Μπατίστα 12 (5/7δ,7ρ).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μπαρτζώκας): Πέτγουει 6, Χάντερ 6, Ντάνστον 10, Σπανούλης 12 (3/5δ,2/5τρ), Μάντζαρης 3, Σλούκας 3, Λαφαγιέτ 7 (1/7τρ), Λοζέσκι 16 (4/5τρ), Πρίντεζης 13 (5/7δ,9ρ).
Σ. ΧΡΥΣΙΚΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ:

 
Παραιτήθηκε ο Γιώργος Μπαρτζώκας από την θέση του προπονητή του Ολυμπιακού. Επικρατέστεροι αντικαταστάτες του σύμφωνα με το ρεπορτάζ μας ένας εκ των Σάσα Τζόρτζεβιτς (προπονητής της Εθνικής Σερβίας) και Γιάννη Σφερόπουλου.

Απάντηση του προέδρου του σωματείου ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑ στο χθεσινό μας άρθρο.

Βαγγέλης Θεοδωράκος

1:01 μ.μ. (Πριν από 1 ώρα)


προς Εμένα
Φίλε σ΄ ευχαριστώ που ασχολήθηκες μαζί μου και έγραψες ολόκληρο άρθρο για μένα.
Βέβαια είναι σίγουρο ότι δεν κουράστηκες να γράψεις τις  πλείστες ανακρίβειες και τα ψεύδη, αυτά προσφέρονται απλόχερα από τους συκοφάντες.
Ο χαρακτηρισμός που μου έδωσες «ανόητος» σου πηγαίνει φίλε μου γάντι
 Άλλωστε ‘ Εξ ιδίων κρίνεις τα αλλότρια’    
                                                                                              Φιλικά

ΣΧΟΛΙΟ: 

Ευχαριστούμε για την απάντηση.
Καλοδεχούμενη και η κριτική σας.
Ποιες είναι οι ανακρίβειες όμως; Στα λεγόμενά σας και μόνο αναφερθήκαμε ...
Ποια είναι τα ψεύδη;

Για την ταμπακιέρα τίποτα;  

Δεν κουραζόμαστε κύριε Θεοδωράκο να ασχολούμαστε με ό,τι θεωρούμε σημαντικό για το μέλλον των παιδιών μας σε αυτή την πόλη που γεννηθήκαμε και τα φέραμε στον κόσμο.

Πολλοί το έχουν ελπίσει, το έχουν ευχηθεί και έχουν επιχειρήσει να το επιβάλλουν ξέρετε ....

Ηρωική ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ των ΚΟΥΡΔΩΝ «Ελεύθερων Πολιορκημένων» του ΚΟYΜΠΑΝΙ


Οι Ισλαμιστές/ Τζιχαντιστές του Χαλιφάτου ISIS (ΙΚΙΛ), αφού ισχυροποιήθηκαν μετά την κατάληψη και τον έλεγχο των πετρελαιοπηγών στο Ιράκ, «επέστρεψαν» στην Συρία και επιτίθενται με σφοδρότητα, κατά των Κούρδων της Συρίας.

Αυτοί με την σειρά τους, έχοντας κατακτήσει τα τελευταία χρόνια την ΑΥΤΟΝΟΜΙΑ τους και διατηρώντας δεσμούς με το ΠΚΚ που δρα στην Τουρκία- η οποία παριστάνει για πολλοστή φορά στην ιστορία της τον «επιτήδειο ουδέτερο», ενώ έχει στηρίξει ποικιλοτρόπως τους Ισλαμιστές/ Τζιχαντιστές- ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΝΤΑΙ στα χωριά τους και ειδικά στο ΚΟΥΜΠΑΝΙ, που τις τελευταίες μέρες ΖΕΙ ΔΟΞΑ αντίστοιχη του δικού μας ΜΕΣΣΟΛΟΓΓΙΟΥ

Το Κουμπανί δέχεται την επίθεση του Ισλαμικού Κράτους/ Χαλιφάτου, με την ΑΝΟΧΗ του Τούρκικου κράτους Ό, τι γίνεται σήμερα στην πόλη αυτή, είναι αποτέλεσμα της ιμπεριαλιστικής επέμβασης στη Συρία.

Η Ροζάβα είναι αυτόνομη περιοχή στην οποία το κουρδικό έθνος είχε αρχίσει να οργανώνεται με άξονα τα εθνικά του αιτήματα, πριν από τον εμφύλιο πόλεμο που προκάλεσαν οι ιμπεριαλιστές στη Συρία. Η περιοχή αυτή αποτελείται από τρία καντόνια: το Κουμπανί, το Αφρίν και το Τζιζίρε.

Εκεί έγινε μια ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ επανάσταση : Σε μια περιοχή που αιχμαλωτίζονται και πουλιούνται οι γυναίκες, οι ανταρτίνες της YPJ-Star, της γυναικείας κουρδικής αντάρτικης οργάνωσης, παίρνουν μέρος, με το όπλο στο χέρι, στην υπεράσπιση του λαού, όπως και στην κεντρική κυβέρνηση, μαζί με άντρες του YPG, του κουρδικού στρατού της Ροζάβα.

Ενώ στην ευρύτερη περιοχή κυριαρχούν οι εθνο-θρησκευτικές διαμάχες και δολοφονίες, στη Ροζάβα Κούρδοι, Άραβες, Αρμένιοι, Τουρκμένοι, Ασσύριοι ζούνε μαζί ειρηνικά και κυβερνούν από κοινού το καντόνι.

Σήμερα στο Κουμπανί – παίζεται όλη η Προοπτική των Κούρδων για το ΔΙΚΑΙΩΜΑ τους στην ΑΥΤΟΔΙΑΘΕΣΗ, αν θα υπάρξει Δημοκρατία, εάν θα υπερισχύσει μια Θεοκρατία, με την μορφή του Χαλιφάτου.

Ως αντι-ϊμπεριαλιστές, ως υπερασπιστές της ΕΘΝΙΚΗΣ και ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΑΘΕΣΗΣ των ΛΑΩΝ (πόσο μάλλον στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής), είναι ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ ότι στηρίζουμε σθεναρά τον Αγώνα των Κούρδων.

Το ΚΟΥΜΠΑΝΙ είναι ένα σύγχρονο ΜΕΣΣΟΛΟΓΓΙ!

Να μην πέσει στα χέρια των σκοταδιστών, των φερέφωνων του Ιμπεριαλισμού, να απεμπλακεί από τα σχέδια της Νέο-Οθωμανικής Τουρκίας για Κυριαρχία της στην περιοχή .

ΔΗΚΚΙ

Οικολόγοι Ριζοσπάστες

ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΣΥΝΘΕΣΗ

ΑΘΛΗΤΙΚΟΙ ΧΩΡΟΙ: ΚΑΙ ΟΜΩΣ ΑΝΟΙΓΟΥΝ

 








Δεν έδειξαν να χαίρονται και πολύ τα τοπικά παπαγαλάκια του συστήματος από την χθεσινή θετική εξέλιξη για τον δήμο μας.

Ένα θέμα που θα έπρεπε να είναι πρώτη είδηση στα site αθλητικών συλλόγων και των δορυφόρων τους πέρασε στα ψιλά ενώ τοπικά μέσα ούτε καν έχουν αναρτήσει την ανακοίνωση του αντιδημάρχου, προκαλώντας ερωτηματικά.

ΤΥΧΑΙΟ;
Ναι για τους άλλους.

Ο αναγνώστης μου όμως περιμένει περισσότερα από την Πλατεία για την θετική αυτή εξέλιξη.

Και κανονικά θα έγραφα μεγάλη επιτυχία του δήμου - γιατί περί αυτού πρόκειται - αλλά ας μείνουμε όλοι προσγειωμένοι και ας αποφύγουμε πανηγυρισμούς, αφού αυτόν τον τόνο έδωσε και η διοίκηση του δήμου  μέσα από την μετρημένη ανακοίνωση του αντιδημάρχου Σέργιου Γκάκα ο οποίος προφανώς πιστώνεται - μαζί με την διεύθυνση αθλητισμού του δήμου - στην αρχή της θητείας του το γεγονός ότι ΠΙΣΤΕΨΕ ότι αξίζει να το πολεμήσει και να μην παραδοθεί στην "κρατούσα την προηγούμενη εβδομάδα άποψη" ότι "δεν γίνεται τίποτα, πάμε κατ' ευθείαν για την οριστική άδεια, από το 2015.

Εχθές φάγαμε μερικές ώρες στο ΠΕΡΚΙΖΑΣ, όπου ήταν αρκετοί από τους εκπροσώπους των αθλητικών σωματείων και πολλά αιρετά και υπηρεσιακά στελέχη του δήμου.

Χαλάστηκαν αρκετοί από την προσωρινή αδειοδότηση του ανοικτού γηπέδου και του κλειστού γυμναστηρίου για διεξαγωγή αγώνων χωρίς θεατές μέχρι την κάλυψη και των υπολοίπων τεχνικών ελλείψεων που επισημάνθηκαν και που δεν είναι τίποτα φοβερά πράγματα, αν συνεχιστεί η συντονισμένη δουλειά και η επίδειξη ενδιαφέροντος που απαιτείται από τις εμπλεκόμενες δημοτικές διευθύνσεις (αθλητισμού και τεχνική).

ΔΕΝ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΚΑΝΕΝΑ ΣΤΕΓΑΣΤΡΟ ΤΟΥ ΚΑΛΑΤΡΑΒΑ ΠΟΥ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΑΛΛΩΣΤΕ .

Κάτι κάγκελα λείπουν και η ολοκλήρωση μιας δουλειάς (σχέδια - στατικότητα) που είναι έτοιμη σχεδόν, ξεκίνησε το 2012 από τον μηχανικό της Τεχνικής Υπηρεσίας Γιώργο Ξυδόπουλο προχώρησε εξαιρετικά και διακόπηκε βιαίως και κατά την γνώμη μου σκοπίμως  (το πώς θα σας το πούμε άλλη ώρα).

Αλλά τελικά επιβεβαιώνεται ότι  ΠΟΛΛΟΙ δεν ήθελαν και δεν θέλουν ανοικτούς τους αθλητικούς χώρους υπό δημοτικό έλεγχο, κάνοντας άλλες σκέψεις και υπηρετώντας άλλους σχεδιασμούς. ΥΠΟΝΟΜΕΥΟΝΤΑΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΕΝΑ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΤΗΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΕΠΙΤΥΧΟΥΝ ΤΟΝ ΣΚΟΠΟ ΤΟΥΣ.
(μπα, παπαριές του Νταβία και της Καρατζά, που τα είχε πει στο Δ.Σ.)

Διότι αυτά βγήκαν καθαρά εχθές στα πηγαδάκια.
 ΠΕΝΤΑΚΑΘΑΡΑ διατυπώθηκαν και από μερικούς που "φώναζαν" και παρίσταναν τους "αγανακτισμένους πολίτες" όταν έκλεισαν οι αθλητικοί χώροι.

Το σενάριο "να λειτουργήσουν τους αθλητικούς χώρους οι σύλλογοι και οι ομοσπονδίες αφού η αυτοδιοίκηση δεν μπορεί" κυριάρχησε αναγνώστη μου στα πηγαδάκια.
Εκφράστηκε απροκάλυπτα και ξεδιάντροπα.

Και πίσω από αυτό κάποιος που ξέρει καλά το παρασκήνιο είπε: "Αφήστε το ρε παιδιά, δεν σώνεται η κατάσταση. Πάνε όλο το αθλητικό κέντρο πακέτο στον ............ , μαζί με το διπλανό που ανήκει στο ΤΑΙΠΕΔ"
(Διαδόσεις θα μου πεις αλλά εμείς .... τις γράφουμε έτσι να βρίσκονται).

Η αυτοδιοίκηση εχθές - αιρετοί και εργαζόμενοι - απέδειξε ότι ΜΠΟΡΕΙ και ΘΕΛΕΙ να προστατέψει τον δημόσιο χαρακτήρα της άθλησης.

Δεν θα αναφερθούμε σε όλα όσα ακούστηκαν στα πηγαδάκια και από ποιους.

Θα μείνουμε στο θετικό.

ΟΙ ΑΘΛΗΤΙΚΟΙ ΧΩΡΟΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΝΟΙΓΟΥΝ.

Σύμφωνα με τις δικές μας εκτιμήσεις (που συνήθως δεν επιβεβαιώνονται, όπως θα έχετε διαπιστώσει) σύντομα θα πάρει προσωρινή άδεια και το κολυμβητήριο στο ΠΕΡΚΙΖΑΣ.

Για να γίνει αυτό πρέπει απλά να προηγηθεί η επίσκεψη του υγειονομικού (γι΄αυτό εχθές η επιτροπή καταλληλότητας δεν μπορούσε να εξετάσει και την καταλληλότητα του κολυμβητηρίου, είναι προαπαιτούμενη η επιθεώρηση από το υγειονομικό για το κολυμβητήριο).

Το υγειονομικό θα έρθει τις επόμενες μέρες, προγραμματίζεται  ....

Ό,τι εμφανιζόταν ως αξεπέραστο βουνό, ανάβαση στο Έβερεστ από το 2009 μέχρι τον  Μάρτιο του 2014 και δεν ξεκίναγαν ποτέ να δρομολογήσουν, ολοκληρώνεται σε 6 μήνες, όταν δεν βρέθηκε κανείς να βάλει εμπόδια και τρικλοποδιές.

Highlight 1 από τα πηγαδάκια: Τοποθέτηση προέδρου αθλητικού σωματείου - καταληψία, απευθυνομένου στην αντιδήμαρχο Έλενα Χριστούλη: "Σιγά που η Νταβία είναι καλή υπάλληλος, ένα χρόνο είναι εδώ τι έχει κάνει και αυτή; Και ο Παπνικολάου γιατί δεν πάει στο Παπαδάκης να απομακρύνει από την αίθουσα την υπηρεσία πρασίνου του δήμου που λερώνει τον χώρο; Άχρηστοι είναι όλοι, δεν ξέρουν από αθλητισμό".
Και καλά ρε μεγάλε: Ας υποθέσουμε ότι η Νταβία δεν ξέρει από αθλητισμό. Αλλά  και αυτός ο Παπανικολάου δεν ξέρει;
Πού να τον μάθει θα μου πεις τον αθλητισμό. Δεν έχει κάνει .... ΠΑΡΑΓΩΝ.

(Σ.Σ.: ΚΑΘΕΣΤΩΤΙΚΟΣ ΠΑΣΟΚΟΘΕΟΣ!)
 
Highlight 2 - Διάλογος με πειστικά επιχειρήματα.
ΠΑΡΑΓΩΝ: Εδώ κυνηγάνε τα αθλητικά σωματεία. Ενώ αλλού τα έχουν ψηλά, με τις αίθουσές τους, με τα όλα τους.
ΕΡΩΤΩΝ: Πού
ΠΑΡΑΓΩΝ:  Στον Βύρωνα να δεις, ας πούμε πώς έχουν τον Αθηναϊκό.
ΕΡΩΤΩΝ: Πόσα κλειστά έχει ο Βύρωνας;
ΠΑΡΑΓΩΝ: ΤΕΣΣΕΡΑ (4)
ΕΡΩΤΩΝ: Πόσα σωματεία έχει ο Βύρωνας
ΠΑΡΑΓΩΝ:  Πώς έχει .... τρία ή τέσσερα.

Είναι ακριβώς το σημείο που σταματάς την συζήτηση διότι σέβεσαι το IQ σου.

Το Χαλάνδρι (διπλάσιο δήμος από τον Βύρωνα) έχει δύο κλειστά και καμιά δεκαριά συλλόγους αλλά αυτό είναι μια ασήμαντη λεπτομέρεια.

Και το Χαλάνδρι θα είχε ίσως άλλο ένα κλειστό (σύνολο 3) αν η προηγούμενη διοίκηση του δήμου δεν είχε επιλογή να βάλει σε προτεραιότητα την αποζημίωση Κουρτέση (κλπ) και με αυτά τα χρήματα προτιμούσε να αποζημιώσει τον χώρο για κλειστό γυμναστήριο στην Χελμού που χάθηκε). 

(Σ.Σ.: Ο ΙΔΙΟΣ  ΚΑΘΕΣΤΩΤΙΚΟΣ ΠΑΣΟΚΟΘΕΟΣ!)
  
ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΟΝ ΓΚΑΚΑ, ΤΟΝ ΓΕΡΟΛΥΜΑΤΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ.

Προειδοποίηση της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για κακόβουλο λογισμικό



Η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ενημερώνει τους πολίτες, για την εμφάνιση στη χώρα μας του κακόβολου λογισμικού «Crypto-Wall » 

Το κακόβουλο λογισμικό στοχεύει στην καταβολή χρηματικών ποσών ως «λύτρα», προκειμένου να ξεκλειδωθούν – αποκρυπτογραφηθούν ψηφιακά αρχεία και δεδομένα στους Η/Υ των χρηστών
Το κακόβουλο λογισμικό, τύπου «Crypto-Malware», μπορεί να επηρεάσει όλες τις εκδόσεις λειτουργικού συστήματος και εξαπλώνεται, κυρίως, μέσω μολυσμένων μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου
 
Η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας, ενημερώνει τους πολίτες για την εμφάνιση και στη χώρα μας, του κακόβουλου λογισμικού «CryptoWall».
Το συγκεκριμένο λογισμικό που αποτελεί εξέλιξη του γνωστού κακόβουλου λογισμικού «Cryptolocker», συγκαταλέγεται στις ψηφιακές απειλές τύπου Crypto-Malware, ενώ μπορεί να επηρεάσει όλες τις εκδόσεις λειτουργικού συστήματος.
Ειδικότερα, το κακόβουλο λογισμικό, εξαπλώνεται – μεταδίδεται όταν επισκεπτόμαστε επισφαλείς ή μολυσμένες ιστοσελίδες, εμφανιζόμενο ως δήθεν νόμιμη ενημέρωση δημοφιλών εφαρμογών. Ωστόσο, στις περισσότερες περιπτώσεις, το «CryptoWall» εξαπλώνεται μέσω μολυσμένων μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Πιο συγκεκριμένα, μετά την εγκατάστασή του στο λειτουργικό σύστημα, το κακόβουλο αυτό λογισμικό, χρησιμοποιώντας ένα εξελιγμένο σύστημα κρυπτογράφησης, κρυπτογραφεί - κλειδώνει όλα τα ψηφιακά αρχεία και τα δεδομένα (διαφόρων τύπων αρχείων, ενδεικτικά: *.doc, *.docx, *.xls, *.ppt, *.psd, *.pdf, *.eps, *.ai, *.cdr, *.jpg, etc.) που είναι αποθηκευμένα στον Η/Υ του χρήστη που έχει μολυνθεί από τον ιό, ενώ για να ξεκλειδωθούν τα αρχεία του, πρέπει να καταβληθεί χρηματικό ποσό (ransom), σε διαφορετική περίπτωση καθίστανται απροσπέλαστα για το χρήστη τους.
Η καταβολή του χρηματικού ποσού γίνεται, μέσω ανώνυμου προγράμματος περιήγησης, με τη χρήση του ψηφιακού νομίσματος bitcoin (BTC), κατόπιν μηνύματος που εμφανίζεται στον χρήστη, με υποδείξεις και οδηγίες για την πληρωμή.
Καλούνται οι χρήστες του διαδικτύου να μην πληρώνουν τα χρήματα που ζητούνται, προκειμένου να αποθαρρύνονται τέτοιες παράνομες πρακτικές καθώς και για να μην εξαπλωθεί το φαινόμενο, ενώ θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να λαμβάνουν μέτρα ψηφιακής προστασίας και ασφάλειας για την αποφυγή προσβολής από το κακόβουλο λογισμικό.
Συγκεκριμένα:
  • οι πολίτες που λαμβάνουν μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από άγνωστους αποστολείς ή άγνωστη προέλευση, καλούνται να μην ανοίγουν τους συνδέσμους (links) και να μην κατεβάζουν τα συνημμένα αρχεία, που περιέχονται σε αυτά, για τα οποία δεν γνωρίζουν με βεβαιότητα τον αποστολέα και το περιεχόμενο του συνημμένου αρχείου. Επιπλέον, οι χρήστες πρέπει να είναι εξαιρετικά καχύποπτοι στα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που ως αποστολέας φαίνεται να είναι κάποια υπηρεσία ή εταιρεία.
  • συστήνεται να πληκτρολογούνται οι διευθύνσεις των ιστοσελίδων (URL) στον περιηγητή (browser), αντί να χρησιμοποιούνται υπερσυνδέσμοι (links),
  • να χρησιμοποιούνται γνήσια λογισμικά προγράμματα και να ενημερώνονται τακτικά (updates), ενώ θα πρέπει να υπάρχει πάντα ενημερωμένο πρόγραμμα προστασίας (αντιικό) του Η/Υ.
  • να ελέγχουν και να έχουν πάντοτε ενημερωμένη την έκδοση του λειτουργικού τους συστήματος,
  • να δημιουργούν αντίγραφα ασφαλείας των αρχείων της συσκευής τους (backup) σε τακτά χρονικά διαστήματα, σε εξωτερικό μέσο αποθήκευσης, έτσι ώστε σε περίπτωση «προσβολής» από το κακόβουλο λογισμικό, να είναι δυνατή η αποκατάσταση των αρχείων τους.
Υπενθυμίζεται ότι για ανάλογα περιστατικά ή για παροχή διευκρινίσεων – συμβουλών, οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν με την Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος στα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας:

Λέσχη Ανάγνωσης Βιβλιοθήκης Αετοπούλειου: "Συναξάρι του Ανδρέα Κορδοπάτη"

















Επόμενη συνάντηση της Λέσχης Ανάγνωσης
την Τετάρτη 15 Οκτωβρίου 2014 ,  ώρα 18:30
στο Αετοπούλειο Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Χαλανδρίου (Φιλικής Εταιρείας & Τομπάζη 18, Χαλάνδρι, Τηλ. 210 6820464)
Προσκαλεσμένος της ΛΑΒΑ είναι ο συγγραφέας του βιβλίου
Θανάσης Βαλτινός
Για τα σχόλιά σας επισκεφθείτε το blog www.labalib.blogspot.com

Πρόσκληση σε συνάντηση των Κοινωνικών Δομών Άμεσης Αντιμετώπισης της Φτώχειας του Δήμου Χαλανδρίου με τοπικούς φορείς,την Τρίτη 14 Οκτωβρίου και ώρα 11.00


Μητσοτάκης: «Από τον επανέλεγχο και τα πλαστά οι απολύσεις του 2015 – Συμφωνεί και ο ΣΥΡΙΖΑ!»


Οι επανέλεγχοι των συμβάσεων και τα πλαστά θα είναι οι «δεξαμενές» των απολύσεων για το 2015, όπως παραδέχθηκε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης. «Δεν υπάρχουν ποσοτικοί στόχοι απομακρύνσεων από το Δημόσιο για το 2015. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα γίνει καμία απόλυση στο Δημόσιο. Οι έλεγχοι για τα πλαστά πιστοποιητικά και τις παράνομες μονιμοποιήσεις θα επεκταθούν, αλλά χωρίς να συνδέονται με ποσοτικούς στόχους», είπε χαρακτηριστικά μιλώντας στον Αθήνα 9.84.

Επέμεινε, δε, ότι «αν κάποιος μονιμοποιήθηκε στο Δημόσιο χωρίς να πληροί τις προϋποθέσεις, πρέπει να φύγει. Είναι μια παράνομη πρόσληψη. Πρέπει κάποια στιγμή να λύσουμε τους λογαριασμούς μας με το παρελθόν, αν θέλουμε να προχωρήσουμε μπροστά», πρόσθεσε.

Αναφορικά με το μόνιμο μηχανισμό κινητικότητας τόνισε ότι «θα έχουμε μια πραγματική εσωτερική αγορά εργασίας στο Δημόσιο, με διαφάνεια και αξιοκρατία, που θα αντικαταστήσει το σημερινό απαρχαιωμένο σύστημα των μετατάξεων και των αποσπάσεων. Ένα διαρκές σύστημα εσωτερικής κινητικότητας, το οποίο καταρχάς θα έχει εθελοντικά χαρακτηριστικά. Το Δημόσιο πρέπει να έχει τη δυνατότητα να αξιοποιεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το ανθρώπινο δυναμικό του», κατέληξε.

Βλέπει συμφωνία του ΣΥΡΙΖΑ και στον επανέλεγχο

Στο θέμα των πλαστών και του επανελέγχου των συμβάσεων αναφέρθηκε ο κ. Μητσοτάκης και κατά την ομιλία του στη Βουλή επί της πρότασης εμπιστοσύνης της κυβέρνησης, τονίζοντας ότι «μετά από διάφορες παλινωδίες, ο ΣΥΡΙΖΑ συμφώνησε τελικά ότι όποιος υπάλληλος έχει εισαχθεί στο δημόσιο προσκομίζοντας πλαστά δικαιολογητικά, πρέπει να απομακρυνθεί. Όταν κάποιος έχει μονιμοποιηθεί χωρίς να πληροί τις προϋποθέσεις, πρέπει να φύγει. Αφού φυσικά η διαδικασία που οδηγεί στην έξοδο είναι αμερόληπτη και πλήρως στοιχειοθετημένη». Και κατέληξε: «Αν είχαμε στο παρελθόν λειτουργήσει όπως λειτουργούμε τους τελευταίους 18 μήνες, αν η διαδικασία για τον έλεγχο των πλαστών είχε ξεκινήσει 5 χρόνια νωρίτερα, τότε δεν θα είχαμε καν ποσοτικό στόχο απολύσεων».

http://www.aftodioikisi.gr


ΣΧΟΛΙΟ ΠΛΑΤΕΙΑΣ: ΛΕΣ?

ΚΑΛΗΜΕΡΑ


Η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. ΑΠΑΝΤΑ ΣΤΗΝ «ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ» ΤΟΥ ΥΠ. ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗΣ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ κ. ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ...

Αθήνα, 9 Οκτωβρίου 2014
Αριθμ. Πρωτ.: 1087

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τελικά, ο Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης κ. Κυριάκος Μητσοτάκης δικαιώνει πλήρως με τη συμπεριφορά και την πολιτική του τον τίτλο του σύγχρονου Γκαουλάιτερ. Οι χιλιάδες απολύσεις εργαζομένων από τον κλάδο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης του έχει γίνει αξεπέραστη εμμονή, προφανέστατα για να φανεί αρεστός στους Προϊσταμένους του που δεν είναι μόνο η κυβέρνηση, αλλά κυρίως η τρόικα και τα συμφέροντα τα οποία αυτή εξυπηρετεί στην Ελλάδα.

Κατά τη διάρκεια της πρόσφατης συνεδρίασης της επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης στη Βουλή, ο κ. Μητσοτάκης εμφανίστηκε μόνο και μόνο για να επιδοθεί σε ένα ρεσιτάλ επιθετικότητας κατά των εκπροσώπων της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. που παρίσταντο, να κατηγορήσει τα στελέχη της Ομοσπονδίας ότι παρεμποδίζουν το έργο των Ελεγκτών-Επιθεωρητών και να επαναλάβει το μονόλογο ότι η «συγκριτική αξιολόγηση» και ο προσχηματικός επανέλεγχος μετατροπής των συμβάσεων με διαφορετικά κριτήρια, θα εφαρμοστούν.

Έτσι, επειδή το θέλει ο κ. Μητσοτάκης και οι εντολοδόχοι της κυβέρνησης που εκπροσωπεί, με την αβάντα των συστημικών Μ.Μ.Ε. και συγκεκριμένων δημοσιογράφων-φερέφωνα του συστήματος που έσπευσαν να κάνουν σπέκουλα πάνω σε ψεύδη και συκοφαντίες χρησιμοποιώντας ακόμη και φράσεις που ουδέποτε ειπώθηκαν στην επιτροπή της Βουλής για να στοχοποιήσουν έναν συγκεκριμένα κλάδο, όπως αυτός της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και την ηγεσία της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. που στέκεται εμπόδιο στα σχέδια κυβέρνησης και τρόικας.

«Νόμος δεν είναι μόνο το δίκιο του εργάτη. Νόμος είναι ότι ψηφίζεται από τη Βουλή η οποία ανατρέπεται μόνο με εκλογές», είχε πει ο Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης στη Βουλή. Φυσικά, κανείς δεν περίμενε ο κ. Μητσοτάκης να υπερασπιστεί τους εργαζόμενους. Το έχει αποδείξει πασχίζοντας ως Υπουργός να αφαιρέσει δικαιώματα από τους εργαζόμενους και να τους στείλει στην ανεργία, αλλά στο παρελθόν και η οικογένειά του που πάνω απ’ όλα είχε βάλει τα επιχειρηματικά, ξένα και εγχώρια, συμφέροντα.

Θα περίμενε όμως κανείς ότι ο κ. Μητσοτάκης δεν θα υπέκυπτε σε λάθη του στιλ «οι Νόμοι ψηφίζονται από τη Βουλή». Προφανώς έχει επιλεκτική μνήμη γιατί γνωρίζει πολύ καλά ότι τα σημαντικότερα αίσχη της κυβέρνησης που υπηρετεί, με παραβίαση του Συντάγματος κατ’ επανάληψη, έγιναν με Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου. Όχι με Νόμους που ψήφισε η Βουλή. Όσο για το δεύτερο σκέλος, όταν έρθει η ώρα των εκλογών, τότε θα αντιληφθεί ο κ. Μητσοτάκης πώς γίνονται οι… ανατροπές.
Μάλλον αυτό φοβάται ο Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης. Μην τυχόν και γίνουν εκλογές και δεν προλάβει να εξαργυρώσει τις επιταγές απέναντι στην τρόικα. Έτσι δικαιολογείται ο πανικός τους, τα επικοινωνιακά παιχνίδια του και οι μεθοδεύσεις του για την απόλυση χιλιάδων εργαζομένων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. 

Αυτόν ακριβώς το στόχο εξυπηρετούν η «συγκριτική αξιολόγηση» και ο προσχηματικός επανέλεγχος μετατροπής των συμβάσεων με διαφορετικά κριτήρια. Το διαπιστώνουν τώρα ΟΛΟΙ οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση βλέποντας πως μετά τον έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στο Δήμο Ασπροπύργου από τους Ελεγκτές-Επιθεωρητές ο κ. Μητσοτάκης στέλνει τώρα τα «μπιλιετάκια» των απολύσεων σε εκατοντάδες εργαζόμενους, μεταφέροντάς τους την ευθύνη απόδειξης μιας κατάστασης ομηρείας, την οποία πολύ καλύτερα από τους ίδιους γνωρίζουν Βουλευτές και Αιρετοί που σήμερα παριστάνουν τους «λευκούς κύκνους»!!!

Θα το πούμε για μία άλλη φορά μήπως και το καταλάβει ο κ. Μητσοτάκης. Οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και στο Δημόσιο δεν είναι «κουστουμάτοι» που κάθονται στο γραφείο τους, παίρνουν 10.000 ευρώ το μήνα για να σκορπούν τη δυστυχία στον Ελληνικό λαό. Οι εργαζόμενοι δεν έχουν χορηγούς εταιρείες όπως η Siemens να τους πληρώνει τις καφετιέρες και άλλες οικιακές συσκευές.

Οι εργαζόμενοι παλεύουν να ζήσουν τις οικογένειές τους με το φιλοδώρημα που κατάντησε τους μισθούς η συγκυβέρνηση και η τρόικα. Να πληρώσουν τους εξοντωτικούς φόρους και τα χαράτσια που τους έχουν επιβληθεί και μέσω αυτών απειλούν να πάρουν ότι έχει απομείνει στην ιδιοκτησία τους. Οι εργαζόμενοι λοιπόν δίνουν και θα συνεχίσουν να δίνουν μάχη απέναντι στη πολιτική του κ. Μητσοτάκη και της συγκυβέρνησης για να κρατήσουν τις θέσεις εργασίας τους. Ας το πάρουν χαμπάρι. Ο αγώνας τους δεν κάμπτεται.

Η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. και οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση διαπίστωσαν πλέον ιδίοις όμμασι τις προθέσεις του κ. Μητσοτάκη και της συγκυβέρνησης. 

Αντιδρούν πλέον γιατί γνωρίζουν…

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.