Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Πέμπτη 5 Ιουνίου 2014

ΡΕΝΑ ΔΟΥΡΟΥ - ΔΥΝΑΜΗ ΖΩΗΣ - ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ




Τα έργα της δασοπροστασίας και της δασοπυρόσβεσης, οφείλουν να μην γίνονται αντικείμενο μνημονιακών περικοπών
Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος η σημερινή με την Αττική να βρίσκεται αντιμέτωπη με τσουνάμι αντιπεριβαλλοντικών μέτρων και αποφάσεων της κυβέρνησης.
Μέτρα και αποφάσεις με κοινή σφραγίδα: την εκχώρηση δημόσιου πλούτου, την ιδιωτικοποίηση των φυσικών πόρων και την τσιμεντοποίηση. Με διαδικασίες fast track η μνημονιακή κυβέρνηση των κκ Σαμαρά και Βενιζέλου προωθεί έτσι νέο Ρυθμιστικό Σχέδιο που απορρυθμίζει το όποιο ρυθμιστικό – προστατευτικό του περιβάλλοντος πλαίσιο είχε απομείνει στην Αττική. Έπεται, στα θερινά τμήματα της Βουλής, την οποία η κυβέρνηση έκλεισε άρον – άρον, το νομοσχέδιο για τον αιγιαλό που συνεπάγεται τσιμεντο-ανάπτυξη τύπου... Ντουμπάι ενώ ακολουθεί η εκποίηση του παράκτιου μετώπου. Και όλα τούτα με φόντο την εγκατάλειψη των πέντε ορεινών όγκων και των δύο εθνικών δρυμών της Αττικής. Μια εγκατάλειψη που, μεσούσης της αντιπυρικής περιόδου, αγγίζει τα όρια της προδιαγεγραμμένης καταστροφής.



Σήμερα, περισσότερο από ποτέ άλλοτε αναδεικνύεται η ανάγκη της ενίσχυσης του σκέλους της πρόληψης, γιατί δεν αρκεί η εκείνο της καταστολής. Απαιτείται έτσι η αντιμετώπιση της υποστελέχωσης των δασικών υπηρεσιών (π.χ. δασαρχεία, κ.α.), η σύνταξη και ανάρτηση από τις Διευθύνσεις Δασών των δασικών χαρτών για όλα τα δάση της (σήμερα υφίστανται μόνον τρεις), η ενίσχυση του Πυροσβεστικού Σώματος, τόσο σε μέσα όσο και σε προσωπικό.
Για το τελευταίο θέμα η επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης «Δύναμη Ζωής», Ρένα Δούρου, είχε σήμερα συνάντηση με αντιπροσωπεία του Δ.Σ. της Ένωσης Αξιωματικών Πυροσβεστικού Σώματος (ΕΑΠΣ), οι οποίοι της μετέφεραν τους προβληματισμούς τους σε σχέση με ενδεχόμενα προβλήματα συνέργειας και συντονισμού με τις νέες αυτοδιοικητικές αρχές στη διάρκεια της τρέχουσας αντιπυρικής περιόδου.
Από την πλευρά της η Ρένα Δούρου διαβεβαίωσε ότι η «Δύναμη Ζωής» στηρίζει το δύσκολο έργο του πυροσβεστικού  προσωπικού και των υπόλοιπων  επιχειρησιακών φορέων της Πολιτικής Προστασίας και τόνισε ότι τα έργα της δασοπροστασίας και της δασοπυρόσβεσης, οφείλουν να μην γίνονται αντικείμενο μνημονιακών περικοπών καθώς οι κίνδυνοι πυρκαγιών στρέφονται ενάντια στο εναπομείναν πράσινο της Αττικής και στην ποιότητα ζωής των πολιτών.  

Για περισσότερες πληροφορίες:
Fb: /renaperifereia                                                        
Twitter: @renadourou

ΤΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΤΕΛΙΚΑ ΤΟ ΧΘΕΣΙΝΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΘΛΗΤΙΚΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ...



ΑΚΟΥΣΤΕ ΜΟΝΟΙ ΣΑΣ ΤΟ ... "ΔΙΑ ΤΑΥΤΑ" ΤΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ  (?)

ΑΝΔΡΕΟΠΟΥΛΟΣ - ΚΑΛΟΜΟΙΡΗΣ - ΚΑΡΑΤΖΑ - ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΠΟΘΕΤΟΥΝΤΑΙ ΚΑΙ ΚΑΤΑΛΗΓΕΙ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΟΜΟΦΩΝΑ!

ΑΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ ΤΙ ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΠΗΡΕ ΟΜΩΣ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ  ΠΑΡΕ ΜΑΣ ΤΗΛΕΦΩΝΟ.

Και μια προσωπική δήλωση - απάντηση του Δντη της Πλατείας, τώρα που τελειώσαμε τον Μαραθώνιο των αναρτήσεων.

12 ώρες εργασίας μας για την δωρεάν - αφτιασίδωτη ενημέρωσή σου αναγνώστη μου, σήμερα, είναι η απάντησή μου στην λασπολογία ΠΑΝΤΑΖΗ!
Αλλά ο ΠΑΝΤΑΖΗΣ, το άρμα του καθεστωτισμού, της κωλοτούμπας και της παραπληροφόρησης στην πόλη μας,  δεν θέλει να έχεις ΤΕΤΟΙΑ ενημέρωση, ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΜΦΙΣΒΗΤΕΙΤΑΙ, αλλά να διαβάζεις ό,τι σου σερβίρουν οι καθεστωτικοί από τα χρηματοδοτούμενα sites και blogs.

Να διαβάζεις μόνο τα δελτία τύπου της εξουσίας (εμείς βέβαια βάζουμε και αυτά).

ΑΥΤΟ ΤΟ BLOG ΗΤΑΝ, ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ .... ΤΟ ΦΩΣ ΣΤΑ ΑΔΥΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ!
ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΗΘΕΛΑΝ ΚΑΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΟΥΝ .... NO MATTER WHAT!

ΠΑΡΤΕ ΤΟ ΑΠΟΦΑΣΗ!
ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΔΩ!

ΟΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΓΙΑ ΟΛΑ ΟΣΑ ΑΦΟΡΟΥΝ ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΩΝ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ

ΑΚΟΥΣΤΕ ΧΑΛΑΝΔΡΑΙΟΙ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ!

ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΘΑ ΕΧΕΙ ΜΕΛΛΟΝ!

ΣΚΕΨΗ ΒΑΘΙΑ!

ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΗΜΑΣΙΑ ΠΩΣ ΤΗΝ ΛΕΝΕ ΑΛΛΑ ΤΙ ΛΕΕΙ!




Η ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΘΛΗΤΙΚΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΥ κ. ΤΣΙΚΙΝΗ - ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ κας ΓΚΟΤΣΗ - ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΛΟΥΛΑΣ ΚΑΡΑΤΖΑ 





ΝΤΑΒΑΡΗΣ (Ακούστε τι είπε για τις "καταγγελίες" Πανταζή) - ΓΕΩΡΓΙΟΥ - ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥ - ΚΑΛΟΜΟΙΡΗΣ (1ο μέρος)
(έχουμε περικόψει διαλόγους επί της διαδικασίας που δεν περιέχουν ουσιαστικές πληροφορίες).



ΚΑΛΟΜΟΙΡΗΣ (δεύτερο μέρος) - ΔΙΑΛΟΓΟΙ ΟΥΣΙΑΣ - ΓΓ ΔΗΜΟΥ κ. ΚΑΤΣΟΠΡΙΝΗΣ - ΚΙΑΚΟΣ (Αντιπρόεδρος του κατηργημένου ΕΥΡΙΠΙΔΗ - Πετρόπουλος).



ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ (συνέχεια) - ΑΝΔΡΙΑΝΑΚΗΣ - ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΕΙΡ. ΝΤΑΒΙΑ και ΓΓ του ΔΗΜΟΥ)



ΚΕΧΑΓΙΟΓΛΟΥ - ΑΝΔΡΙΑΝΑΚΗΣ (ΔΗΛΩΣΗ ΟΤΙ ΔΕΝ ΦΤΑΙΝΕ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ)
ΚΑΡΑΤΖΑ: Στην παράταξή σας να το πείτε - ΝΤΑΒΑΡΗΣ - ΒΑΡΔΟΥΛΑΚΗΣ
ΚΑΡΑΤΖΑ (ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΟΥΑΛΕΤΕΣ) - ΚΟΣΣΥΒΑΣ
ΚΟΡΩΝΑΙΟΥ (ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ): Την ευθύνη να την έχει το Δημοτικό Συμβούλιο, οι εργαζόμενοι είναι καθημερινά αντιμέτωποι με αυτόφωρα.



ΜΙΧΑΛΑΣ (ΕΝΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ) - ΒΛΑΧΟΠΟΥΛΟΣ (ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ)  - ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΜΕ ΚΙΑΚΟ



ΒΛΑΧΟΠΟΥΛΟΣ (συνέχεια) - ΓΙΑΚΟΥΜΑΤΟΣ (ΝΗΡΕΑΣ)



ΑΝ. ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ κ. ΝΤΑΒΙΑ
(ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΗΝ ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ)
ΔΙΑΛΟΓΟΙ.
ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ (ΠΡΟΕΔΡΟΣ): ΕΣΠΑΣΕ ΕΝΑ ΑΠΟΣΤΗΜΑ Η κα ΝΤΑΒΙΑ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΕΚΑΝΕ.
ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟ ΤΗΣ ΑΘΛΟΚΙΝΗΣΗΣ "
ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ πρ. ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟΥ κου Γ. ΞΕΝΟΥ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΚΙΑΚΟΥ
ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ κας ΚΟΡΩΝΑΙΟΥ.



ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ (ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟ ΣΤΟΥΣ ΑΘΛΗΤΙΚΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ, προηούμενου της Νταβία υπευθύνου στο ΠΕΡΚΙΖΑΣ - ΠΑΛΑΙΟ ΜΕΓΑΛΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗΣ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΣΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΤΗΣ ΑΔΕΙΟΔΟΤΗΣΗΣ ΚΑΙ ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΟΥ).

Ο κ. ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ ΔΙΑΒΑΖΕΙ ΕΠΙΣΤΟΛΗ - ΚΑΤΑΠΕΛΤΗ ΠΟΥ ΕΣΤΕΙΛΕ ΣΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΩΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΤΩΝ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ ΜΟΛΙΣ ΚΑΤΑΡΓΗΘΗΚΕ ΤΟ ΝΟΜΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΟ!
ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ - ΜΙΛΑΕΙ ΕΝΑΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΟΥ ΜΕΓΑΛΩΣΕ ΚΑΙ ΖΕΙ ΜΕΣΑ ΣΕ ΑΘΛΗΤΙΚΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΟΛΗ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥΚΑΙ ΕΧΕΙ ΔΕΙ ΚΑΙ ΑΛΛΑ - ΠΟΛΛΑ ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ!

"ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΝ ΜΕ ΠΟΛΥ ΑΣΧΗΜΟ ΤΡΟΠΟ!" τονίζει.

ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΛΑΙΟ ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟ - ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟ πλέον ΓΙΑΝΝΗ ΞΕΝΟ



ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΟΥΝΕΛΗΣ (πρ. σύμβουλος του δημάρχου κ. Κουράση που αντικατέστησε στο δημοτικό συμβούλιο τον εκλιπόντα Φώτη Μπάβα)
Ακούστε τον οπωσδήποτε όσοι μας λέτε .... τρελούς ΚΑΙ ΜΕ ΠΡΟΣΟΧΗ.
ΔΕΝ ΕΠΕΛΕΞΕ Ο κ. ΚΟΥΝΕΛΗΣ ΝΑ ΠΕΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΙΠΕ ΤΥΧΑΙΑ.



ΜΕΝΕΙ ΜΟΝΟ ΝΑ ΑΝΕΒΕΙ Η ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ - ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑΣ ΕΙΡΗΝΗΣ ΝΤΑΒΙΑΣ ΚΑΙ Η ΛΗΨΗ ΤΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ

ΤΟ ΧΘΕΣΙΝΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ - Η ΑΡΧΗ ΤΗΣ Π.Η.Δ. - Η ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΤΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ

Η αρχή της συζήτησης στο χθεσινό δημοτικό συμβούλιο ήταν το αίτημα του Συλλόγου των Εργαζομένων, της ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ  και της Λαϊκής Συσπείρωσης για ένταξη στην ημερήσια διάταξη του ΜΕΓΑΛΟΥ θέματος της επερχόμενης ΨΕΥΤΟΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ των δημοσίων υπαλλήλων.

Ένα θέμα με το οποίο ΒΕΒΑΙΩΣ η ΠΛΑΤΕΙΑ θα ασχοληθεί ΠΟΛΥ και το οποίο έχει πάει σε δεύτερη μοίρα της δικής μας - εδώ - προσοχής, το έχουμε αδικήσει,  λόγω της μετωπικής σύγκρουσης με τον Πανταζή και το κλείσιμο των αθλητικών χώρων.

ΕΠΙ ΤΗΣ ΦΟΒΕΡΗΣ "ΠΡΟΤΑΣΗΣ" ΠΑΝΤΑΖΗ ....

 Από αυτά που λέει ο Πανταζής, θα ασχολούμαστε μόνο μέ ό,τι έχει ουσία γιατί τις μπουρδολογίες και τις κωλοτούμπες του δεν μπορούμε να τις παρακολουθήσουμε.

Αυτή τη μπούρδα λοιπόν που εγραψε για "ταυτόχρονες αιτήσεις" - λες και αυτό είναι το θέμα -  την κατέθεσε εχθές και η παράταξή του στο Δημοτικό Συμβούλιο - η παράταξη Λαδόπουλου -  δια του Μύρωνα Ανδριανάκη, για να μεταφέρουν πάλι τις ευθύνες σε γραφειοκρατικές παραλήψεις της υπηρεσίας, διότι πρόκειται για συνειδητούς υπηρέτες συγκεκριμένων σκοπιμοτήτων που για να εξυπηρετηθούν πρέπει να μην υπάρχει υπηρεσία.

Και που ουσιαστικά αποκαλύφθηκαν στο δημοτικό συμβούλιο μέσα από μια ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ "ΠΡΟΤΑΣΗ" που κατέθεσε δημοτικός σύμβουλος της πλειοψηφίας - μάλλον με σκοπιμότητα, αφού δεν είναι χαζός.

"ΟΙ ΑΘΛΗΤΙΚΟΙ ΧΩΡΟΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΗΦΘΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΟΥΝ"!

ΝΑΙ! ΑΥΤΟ ΕΙΠΩΘΗΚΕ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ!

Προετοιμασία γι' αυτό που έρχεται;
Λαγός;
Έξυπνο καμπανάκι για όποιον το πιάσει;

(Επειδή τον εκτιμώ θα ψηφίσω το τρίτο, δεν μπορεί να το πίστευε, μάλλον να το κάψει ήθελε).

ΘΑ ΔΟΥΜΕ.

Πάντως το θέμα δεν είναι πότε θα κατατεθεί η αίτηση.

Και η πυροσβεστική και η Αποκεντρωμένη - υπηρεσιακά - δεν δέχονται αιτήσεις με ασυμπλήρωτο φάκελο, ας ρωτήσουν κανέναν που έχει ανοίξει κανένα  περίπτερο μόνος του.
Χωρίς να είναι ΑΠΟΣΠΑΣΜΕΝΟΣ ΑΡΓΟΜΙΣΘΟΣ ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ που δεν πάει στην δουλειά του, καλυπτόμενος από πολιτικούς φίλους και τον πλήρωναν οι πολίτες για να κάνει πολιτική και να την λέει σε όσους αφήνουν την δουλειά τους για να τρέχουν για τα κοινά.

ΥΓ: 
Ο αρχηγός ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΑΔΟΠΟΥΛΟΣ δεν είπε λέξη εχθές. Και αποχώρησε κατά την μέση της συζήτησης ησύχως και αθορύβως με σκυμμένο το κεφάλι.
Αλλά το "δέσιμο"  μεταξύ τους δεν του επέτρεψε να κάνει μια δήλωσει αποστασιοποίησης από τον δημοτικό του σύμβουλο, όπως είχε δεσμευτεί ότι θα κάνει. 

Ο ΠΑΝΤΑΖΗΣ ΡΩΤΑΕΙ - ΕΜΕΙΣ ΤΟΥ ΑΠΑΝΤΑΜΕ - ΚΑΙ ΑΝΕΒΑΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΓΙΑΤΙ ΑΛΛΙΩΣ .... ΠΟΙΟΣ ΤΙΣ ΒΛΕΠΕΙ!

¨Εγραψε λοιπόν ο Πανταζής:

Έχουμε δύο ερωτήματα για αυτόν που σπάει τα αποστήματα ενώ δεν έχει προσφέρει το παραμικρό στην πόλη χωρίς αντάλλαγμα.

1)Ποια είναι τα αποστήματα που σπάει ο Νταβίας. Ο Γυμναστικός Σύλλογος που αγωνίζεται στην Γ' Εθνική Μπάσκετ ,διεκδικεί την άνοδο στην Α2του βάλλει και διατηρεί το μοναδικό τμήμα Στίβου στο Χαλάνδρι. Ο Προμηθέας που ανέβηκε στην Γ 'Εθνική Ανδρών και παραλίγο και στις Γυναίκες Ο ΑΟΚ που ανέβηκε στην Α' Κατηγορία Μπάσκετ Το Πρότυπο που έχει ομάδα Βόλλει στην Α' Κατηγορία Η Α.Ε Χαλανδρίου που αγωνίζεται στην Α Κατηγορία μαζί με τον Απόλλωνα και τον Ατρόμητο.Ο Τριφυλιακός και Ο Φιλοπρόοδος της Τούφας;; 

2)Που ήταν ο μεγάλος αγωνιστής αυτός όταν συνέβαιναν όλα αυτά

Κλειστοί οι Αθλητικοί χώροι 
Με τον χειρότερο τρόπο τελειώνει η θητεία της διοίκησης Κουράση ,με το κλείσιμο των Αθλητικών Χώρων.
Για να μην τον αδικούμε την ευθύνη την έχει κυρίως ο πρόεδρος του Αθλητικού Οργανισμού και στην συνέχεια ο ίδιος που τον άφησε στην θέση του.
Εμείς από την πλευρά μας ενημερώσαμε ,καταγγείλαμε, πληρώσαμε Αθλητικά το τίμημα μια και ο μόνος σύλλογος που έπαιξε στην Γ’Εθνική όλα τα παιγνίδια εκτός έδρας ήταν ο Γυμναστικός.
Δυστυχώς δεν μας άκουσε η Διοίκηση ακόμη και όταν ο πρόεδρος με παράνομες αποφάσεις ερήμην της διοίκησης του Αθλητικού Οργανισμού έφερνε Ανύπαρκτους Συλλόγους και τους παραχωρούσε τους Αθλητικούς χώρους, έκανε συμπόσια και τάιζε με τα χρήματα του Δήμου άσχετους με τον Αθλητισμό παράγοντες, έκανε συναυλίες και δεν ασχολήθηκε ούτε μία μέρα τουλάχιστον με το ποιο σημαντικό να βγάλει άδεια λειτουργίας του χώρου διακινδυνεύοντας την ζωή μικρών και μεγάλων. 
Τώρα μένει να κινηθούν γρήγορα και εμείς και πάλι προσφερθήκαμε να βοηθήσουμε.

Προτείνουμε λοιπόν να γίνει ταυτόχρονη αίτηση άμεσα στην πυροσβεστική να έλθει για έγκριση των εργασιών πυρόσβεσης και στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση για να εκδώσει προσωρινή άδεια λειτουργίας, που ο Νόμος την προβλέπει μέχρι 30 Ιουνίου και εμείς είμαστε οι μόνοι στην Ελλάδα που δεν την πήραμε.

ΑΥΤΟ ΕΓΡΑΨΕ ΣΗΜΕΡΑ Ο ΠΑΝΤΑΖΗΣ! 

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΝΤΑΒΙΑ: 
ΘΑ ΣΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΩ ΑΡΓΟΤΕΡΑ. 
ΠΕΡΙΜΕΝΕ! 
ΕΧΩ ΑΛΛΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΩΡΑ! 
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΕΒΑΣΩ ΚΑΤΙ ΗΧΗΤΙΚΑ ΠΟΥ ΛΕΝΕ ΩΡΑΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ - ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣΙΝΟ Δ.Σ. ΚΑΙ ΕΧΩ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ Δ. ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΥ (Πρόεδρος ΕΦΑΧ) που μου έκανε εχθές στην Αποστολοπούλου που πήγα βόλτα.
Πάντως το απόστημα δεν είναι ΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ που αναφέρεις για να βάλεις ασπίδα. 

Α! Ξέχασες τον Φίλιππο!

ΟΛΗ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΘΛΗΤΙΚΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Δεν έχουμε πολλά να γράψουμε για το χθεσινό δημοτικό συμβούλιο - όπου έγινε πολύωρη συζήτηση για τους αθλητικούς χώρους - γιατί τα είχαμε γράψει όλα.

Θα ανεβάσουμε ηχητικά απλά για να υπάρχουν οι αποδείξεις για ό,τι σας έχουμε γράψει τις προηγούμενες μέρες.

Όχι μόνο δεν διαψεύστηκε λέξη αλλά επιβεβαιώθηκαν όλα με τον πιο επίσημο τρόπο και καταγράφηκαν στα πρακτικά του δημοτικού συμβουλίου.

Αποτέλεσμα ουσίας βέβαια δεν βγήκε αφού κανένας  δεν πρότεινε να αναληφθεί η ευθύνη της άμεσης  επαναλειτουργίας των αθλητικών κέντρων από το δημοτικό συμβούλιο.

Βλέπετε είναι σοφές οι παροιμίες: "Σε ξένο κώλο εκατό ξυλιές".

Και επειδή κάνουμε δημοσιογραφία γνώμης και δεν κρυβόμαστε πίσω από το δάκτυλό μας, ούτε ψαρεύουμε στα θολά νερά ΚΑΛΑ ΕΚΑΝΑΝ αφού κανείς δεν μπορεί να παίζει με τα θέματα υγιεινής και ασφάλειας.

Η κατάληξη του δημοτικού συμβουλίου δεν απέχει πολύ από αυτό που μέρες τώρα έχουμε γράψει και προτείνει:

- Ολόκλήρωση της εφαρμογής της πυρασφάλειας (περίπου σε μια βδομάδα) στο Νίκος Πέρκιζας και διαπαραταξιακή παράσταση στην Αποκεντρωμένη για προσωρινή αδειοδότηση του Νίκος Πέρκιζας κατ' αρχήν για την διενέργεια του καλοκαιρινού camp.

Η Λούλα Καρατζά συμπλήρωσε ουσιαστικά την πρόταση που είχαμε διατυπώσει, προτείνοντας να τοποθετηθούν ΑΜΕΣΑ πρόσθετες χημικές τουαλέτες όπου απαιτείται, παράλληλα με την πρόοδο των εργασιών της κατασκευής νέων - έργο που δημοπρατήθηκε.

Ο Γιάννης Κεχαγιόγλου ζήτησε να υπάρξει άμεση ανάληψη της ευθύνης επαναλειτουργίας από τον Δήμαρχο.

Ο Θωμάς Βαρδουλάκης αναφέρθηκε στην ανάγκη της άμεσης επαναλειτουργίας του κολυμβητηρίου δίνοντας έμφαση στα άτομα με ειδικά προβλήματα που χρειάζονται την κολύμβηση.

Παρεμβάσεις έκαναν η Ένωση Γονέων και ο Σϋλλογος των Εργαζομένων (θα τις ακούσετε).

Εντύπωση προκάλεσαν  σημεία:

- Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ!
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΟΥ ΕΚΛΕΙΣΕ ΤΟΥΣ ΑΘΛΗΤΙΚΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ.

- Ο - ακόμα - ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ ΔΕΝ ΤΟΠΟΘΕΤΗΘΗΚΕ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΠΙ ΤΗΣ ΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΖΗΤΗΣΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΝΑ ΠΑΡΑΠΕΜΦΘΕΙ ΣΤΟ "ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΩΝ ΑΡΧΗΓΩΝ".
ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΚΛΕΙΣΤΕΣ ΠΟΡΤΕΣ!

- ΣΧΕΔΟΝ ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΕΜΦΑΝΙΣΤΗΚΕ Η ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΤΗΣ ΑΠΟΠΕΙΡΑΣ ΠΑΝΤΑΖΗ ΝΑ ΧΡΕΩΣΕΙ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ (οι υποστηρικτές του που ΥΠΗΡΧΑΝ δεν τόλμησαν να μιλήσουν, ενώ ο ίδιος δεν ήρθε στο συμβούλιο να υποστηρίξει τις θέσεις του).

Τα σωματεία εκπροσώπησαν - με σοβαρότητα, μεστό λόγο και τεκμηρίωση - ο Κώστας Βλαχόπουλος του ΠΡΟΜΗΘΕΑ και ο Δημήτρης Γιακουμάτος του ΝΗΡΕΑ.

Τα σωματεία έμεινα σε ένα εύλογο ερώτημα το οποίο είναι ουσιαστικότατο και πρέπει να απασχολήσει:

ΠΩΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΑΛΛΑ ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΚΛΕΙΣΑΝ, ΜΕ ΤΑ ΙΔΙΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ.

Μα η απάντηση είναι απλούστατη:

ΕΧΟΥΝ ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ - ΔΕΝ ΤΗΝ ΚΑΝΟΥΝ ΠΑΣΑ ΣΕ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ.

Και τα παραδείγματα που έφεραν από γειτονικούς δήμους είναι η ίδια η απάντηση:

ΔΗΜΟΣ ΠΕΝΤΕΛΗΣ: ΟΠΑΘ  http://www.penteli.gov.gr/index.php/nomika-prosopa-dimosiou-dikaiou/opath

ΔΗΜΟΣ ΧΟΛΑΡΓΟΥ - ΠΑΠΑΓΟΥ: ΔΟΠΑΠ http://www.dopap.gr/

ΔΗΜΟΣ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ: ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΑΘΛΗΤΙΜΟΥ

ΔΗΜΟΣ ΒΡΙΛΗΣΣΙΩΝ: ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ....

Παντού ΠΟΛΥΠΡΟΣΩΠΕΣ και διαπαραταξιακές επιτροπές αναλαμβάνουν τις ευθύνες ....

ΧΑΛΑΝΔΡΙ;
ΚΑΤΑΡΓΗΣΑΝ ΤΟΝ ΕΥΡΙΠΙΔΗ ΚΑΙ ΕΜΕΙΝΕ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΑ ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ Η ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΕΛΕΝΗ ΝΙΩΤΗ!
ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙ - ΒΕΒΑΙΑ - ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑΤΙΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΑΕΙ ΜΕΣΑ!

ΓΙ' ΑΥΤΟ ΕΚΛΕΙΣΑΝ ΟΙ ΑΘΛΗΤΙΚΟΙ ΧΩΡΟΙ!

ΑΥΤΑ ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΜΕ ΤΑ ΗΧΗΤΙΚΑ

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ: ΝΑ ΜΗΝ ΣΤΑΛΟΥΝ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ





Χαλάνδρι  4/6/2014

ΠΡΟΣ: Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου
Κοιν. Δήμαρχο Χαλανδρίου
          Δημοτικές Παρατάξεις
          Σωματείο Εργαζομένων Δήμου Χαλανδρίου

Να μη σταλούν στοιχεία από το Δήμο στην Κυβέρνηση

Με το νόμο 4250/26-3-14 "Διοικητικές απλουστεύσεις - Καταργήσεις, Συγχωνεύσεις Νομικών Προσώπων και Υπηρεσιών του Δημόσιου Τομέα - Τροποποίηση διατάξεων ΠΔ 318/1992 (Α' 161) και λοιπές ρυθμίσεις", που ψήφισε πρόσφατα, η συγκυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ προχωρά εκτός των άλλων σε αντιδραστικότερη κατεύθυνση το ζήτημα της αξιολόγησης των δημοσίων υπαλλήλων.
Μέσω και της προωθούμενης αξιολόγησης η κυβέρνηση στοχεύει στη διαμόρφωση ενός μικρού, ευέλικτου και επιτελικού κράτους, ενός κράτους στην υπηρεσία των επιχειρηματικών ομίλων και της καπιταλιστικής ανάπτυξης. Στο πλαίσιο αυτό περιλαμβάνεται η ανατροπή των εργασιακών σχέσεων μέσα από απολύσεις.
Η αξιολόγηση αποτελεί εργαλείο που δεν υπηρετεί τους εργαζόμενους και τις διευρυμένες λαϊκές ανάγκες, δεν οδηγεί στην παροχή ποιοτικών υπηρεσιών, ούτε στην εξάλειψη των αιτιών που τις υποβαθμίζουν.
Η κυβέρνηση και το αστικό κράτος έρχεται με την αξιολόγηση να χειραγωγήσει και να τρομοκρατήσει με αυταρχικότερα εργαλεία τους εργαζόμενους δημοσίους υπαλλήλους, να αναδείξει τα νέα επίλεκτα κρατικά στελέχη της διοίκησης.
Τους σκοπούς αυτούς υπηρετούν οι ποσοστώσεις (βαθμολόγηση ποσοστού 15% των υπαλλήλων με βαθμούς 1 έως 6) και οι κατηγοριοποιήσεις, που επιβάλλονται με τον ν. 4250/14 και τα κριτήρια με τα οποία θα αξιολογούνται οι δημόσιοι υπάλληλοι.
Θέλουν το 15% των υπαλλήλων να παίρνει το δρόμο της απόλυσης, να τίθεται σε κατάσταση ομηρίας.
Θέλουν να καταργούν τμήματα και Διευθύνσεις, να υποβαθμίζουν άλλα, να αξιολογούν δηλαδή τις Δημόσιες Δομές με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια, ανάλογα με τη βιωσιμότητά τους, την ολόπλευρη εφαρμογή της σχέσης κόστους - οφέλους, το κυνήγι του κέρδους.
Στα μέσα Απριλίου στάλθηκε συγκεκριμένη εγκύκλιος.
Με αυτή την  εγκύκλιο δηλώνεται ότι ο επιμερισμός του ποσοστού των υπάλληλων που θα κατανεμηθούν ως "άριστοι", "καλοί", "μέτριοι" θα γίνει για το σύνολο του προσωπικού και ο επιμερισμός των ποσοστών ανά κλίμακα βαθμολόγησης θα γίνει στο επίπεδο των οργανικών μονάδων είτε από το Γενικό Γραμματέα του Δήμου είτε από το Δήμαρχο! Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι τα συγκεκριμένα πρόσωπα θα αποφασίσουν σε ποιες υπηρεσίες θα επιμεριστεί το "άριστα", σε ποιες το "καλός" και σε ποιες το "μέτριος" που πρακτικά σημαίνει ότι τα συγκεκριμένα πρόσωπα θα αποφασίσουν και θα υπογράψουν ποιες υπηρεσίες θα μείνουν ανοιχτές και ποιες θα κλείσουν ή θα ξεπουληθούν προσεχώς!
Απαιτούμε από τη Διοίκηση του Δήμου να μην υπακούσει στις εντολές της κυβέρνησης να μη σταλεί καμία διαπιστωτική πράξη για αξιολόγηση υπηρεσιών και εργαζομένων, να καταργηθεί ο νόμος στην πράξη.
Απαιτούμε να πάρουν θέση όλες οι δημοτικές παρατάξεις, να καταδικάσουν και να απαιτήσουν να καταργηθεί ο νόμος 4250/14, ο οποίος με την αξιολόγηση των υπάλληλων στο δήμο φέρνει την κατάργηση και το ξεπούλημα υπηρεσιών και γεμίζει τη δεξαμενή ανέργων.

Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι
Καρατζά Λούλα
Αναστασιάδης Πέτρος
Μπράτιμου Στέλλα