Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Τρίτη 7 Ιανουαρίου 2014

ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΠΑΜΕ ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟ;

Αποσύρεται το 25αρί στα νοσοκομεία από την κυβέρνηση, με ισοδύναμο 5 σεντς στον καπνό και τα τσιγάρα.

Οπότε μπορούμε πλέον να πηγαίνουμε τη νυχτερινή βόλτα μας στα έκτακτα ....

Δήμος Ιλίου: «Πάγωμα» των δημοτικών τελών για το 2014


Δήμος Ιλίου: Πάγωμα των δημοτικών τελών για το 2014

Με την υπ’ αριθμ. 291/2013 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ιλίου, τα τέλη ηλεκτροφωτισμού και καθαριότητας για το έτος 2014, θα παραμείνουν στα ίδια επίπεδα με το 2013.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, ο Δήμος Ιλίου το 2013 είχε προχωρήσει στη μείωση των δημοτικών τελών κατά 2,5% σε όλες τις κατοικίες και τους επαγγελματικούς χώρους. 

Επίσης, το 2013 για τις κατηγορίες των ευπαθών κοινωνικών ομάδων αναπροσάρμοσε τα εισοδηματικά κριτήρια, με στόχο την ανακούφιση των δημοτών που έχουν ανάγκη, προκειμένου να ενταχθεί ακόμη μεγαλύτερος αριθμός πολιτών σε απαλλαγές και μειώσεις, οι οποίες σε άλλες περιπτώσεις ήταν πλήρεις και σε άλλες 50%.

Οι παραπάνω μειώσεις και απαλλαγές συγκαταλέγουν τον Δήμο Ιλίου στους Δήμους με τα χαμηλότερα δημοτικά τέλη ηλεκτροφωτισμού και καθαριότητας, ο οποίος παράλληλα διατηρεί σε υψηλό επίπεδο την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών στον τομέα καθαριότητας.

http://www.poli-politiki.gr/, 7/1/2014

Κ. Μητσοτάκης: Ξαφνικός θάνατος ΝΠΙΔ για να κλείσει η λίστα των 4.000 απολύσεων



Νομοθετική πρωτοβουλία για την κατάργηση ΝΠΙΔ του Δημοσίου προκειμένου να γίνουν απολύσεις προανήγγειλε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης (μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ). Συγκεκριμένα, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, είπε: «Εχουμε σχεδόν πετύχει το στόχο των 4.000 απολύεων. Συνυπολογίζοντας απολύσεις από ΝΠΙΔ που θα γίνουν τις επόμενες εβδομάδες με νομοσχέδιο που θα φέρει σύντομα στη Βουλή η κυβέρνηση, δεν θα υπάρξει απόκλιση από το στόχο. Με το νομοθέτημα που επεξεργαζόμαστε θα καταργούνται φορείς τους οποίους δεν χρειαζόμαστε και αναγκαστικά οι εργαζόμενοι εκεί θα απομακρυνθούν από το Δημόσιο. Είναι οργανισμοί που δεν έχουν αντικείμενο ή το αντικείμενό τους μπορεί να ασκηθεί από άλλη υπηρεσία«.

Κατά τα άλλα, έχουν ενδιαφέρον τα εξής σημεία της συνέντευξης του κ. Κ. Μητσοτάκη:

Γραφειοκρατία: Θα υπάρχουν και άλλες παρεμβάσεις για τη μείωση της γραφειοκρατίας. Προωθούμε την πλήρη κατάργηση της επικύρωσης όλων των δημόσιων εγγράφων. Θα μεταφέρουμε στα ΚΕΠ μια σειρά υπηρεσίες που έφυγαν από εκεί, όπως η έκδοση φορολογικής ενημερότητας, προκειμένου να διευκολυνθούν οι πολίτες.

Προσλήψεις: Η διαφορά το 2014 θα είναι ότι για πρώτη φορά υπάρχει κεντρικός σχεδιασμός προσλήψεων. Προηγούνται ο φοροεισπρακτικός μηχανισμός, ο χώρος της υγείας και της Δικαιοσύνης. Οι προσλήψεις θα γίνουν με αντικειμενικά κριτήρια, θα προηγηθούν οι επιτυχόντες σε παλαιότερους διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ.

Αξιολόγηση: Οταν πήγα στο υπουργείο και ζήτησα στοιχεία διαπίστωσα ότι πρακτικά όλοι οι δημόσιοι υπάλληλοι παίρνουν το μέγιστο βαθμό στην αξιολόγηση. Με το νομοσχέδιο που θα φέρουμε στη Βουλή θα υποχρεώσουμε τους αξιολογητές να ιεραρχήσουν τους υπαλλήλους τους όπως οφείλουν, δεν γίνεται να παίρνουν όλοι άριστα.

Εκλογές: Τριπλές εκλογές το Μάιο δεν βλέπω και δεν πρέπει να γίνουν. Κάποια στιγμή πρέπει να αντιληφθούμε ότι οι κυβερνήσεις εκλέγονται για μια τετραετία και τότε γίνονται οι εκλογές. Μακάρι να γίνει συνταγματική αναθεώρηση για να καθοριστεί με απόλυτο τρόπο ο εκλογικός κύκλος.

http://www.aftodioikisi.gr/, 7/1/2014

Σοβαρά στοιχεία κακοδιοίκησης στο Ληξιαρχείο Αθηνών



http://www.airetos.gr/, 7/1/2014

Σημαντικά στοιχεία κακοδιοίκησης ανέδειξε ο έλεγχος που διενήργησε το Σώμα Επιθεωρητών - Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης (ΣΕΕΔΔ) στο Ληξιαρχείο Αθηνών, μετά από αίτημα του Δημάρχου Αθηναίων και του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης, αναφορικά με τη νομιμότητα της διαδικασίας καταχώρισης ληξιαρχικών πράξεων γέννησης κατά τα έτη 2011 - 2013 δεδομένου ότι από το Μάιο του 2012 παρουσιάστηκε ασυνήθιστα μεγάλη αύξηση των εκπρόθεσμων δηλώσεων γεννήσεων. Συγκεκριμένα, από τις 545 περιπτώσεις εκπρόθεσμων δηλώσεων γέννησης και καταχώρισης ισάριθμων ληξιαρχικών πράξεων (2 έτους 2011, 163 έτους 2012 και 380 έως 23 Οκτωβρίου 2013), που εξετάστηκαν, διαπιστώθηκε ότι το Ληξιαρχείο προέβη στην έκδοση ληξιαρχικών πράξεων γεννήσεων χωρίς προηγουμένως να προχωρήσει στις απαραίτητες ενέργειες για την επαλήθευση των δηλωθέντων πραγματικών γεγονότων και στοιχείων, παρότι: 

1. Σε σημαντικό αριθμό περιπτώσεων οι γονείς δήλωσαν και οι μάρτυρες βεβαίωσαν, ταυτόχρονα, με μία δήλωση έκαστος, περισσότερες από δύο γεννήσεις (ακόμη και επτά), που έλαβαν χώρα σε μακρό χρονικό διάστημα (ακόμη και 17 έτη) πριν την ημερομηνία της δήλωσης. 
2. Γονείς και μάρτυρες προέβαιναν κατ’ επανάληψη σε συμπληρωματικές δηλώσεις γεννήσεων τέκνων που παρέλειψαν να δηλώσουν κατά την αρχική τους δήλωση, παρότι αυτά είχαν ήδη γεννηθεί κατά το χρόνο της προηγούμενης ή αρχικής δήλωσής τους. 
3. Δηλώθηκαν από γονείς και βεβαιώθηκαν από μάρτυρες με υπεύθυνες δηλώσεις τους, γεννήσεις, μεταξύ των οποίων μεσολαβεί χρονικό διάστημα μικρότερου του έτους ή υπολείπεται του μέσου χρόνου κύησης. 
4. Ως τόπος γέννησης δηλώθηκαν: α) διευθύνσεις που δεν εμπίπτουν στα διοικητικά όρια του Δήμου Αθηναίων και συνεπώς δεν έπρεπε να καταχωρηθούν στο Ληξιαρχείο Αθηνών, β) ανύπαρκτες ταχυδρομικές διευθύνσεις, γ) διευθύνσεις επαγγελματικών κτιρίων (κτίρια γραφείων και εμπορικών καταστημάτων, κατάστημα τράπεζας, κέντρο διασκέδασης). Σημειώνεται ότι οι ως άνω ταχυδρομικές διευθύνσεις έχουν καταχωρηθεί και στις αντίστοιχες ληξιαρχικές πράξεις γέννησης, ως τόπος κατοικίας των γονέων. 
5. Η συντριπτική πλειοψηφία των γονέων δεν ήταν δημότες Αθηναίων, αλλά δημότες άλλων Δήμων της Αττικής ή της Επικράτειας. Σύμφωνα με τις διαπιστώσεις του ΣΕΕΔΔ, πέραν των ανωτέρω, η ελεγχόμενη υπηρεσία, στο σύνολο σχεδόν των εκπρόθεσμων δηλώσεων γέννησης (ποσοστό 95%) δεν απαίτησε την υποβολή γραπτής υπεύθυνης δήλωσης της μητέρας ή του πατέρα όπως προβλέπεται από τις ισχύουσες διατάξεις, δεδομένου ότι δεν προσκομίστηκε πιστοποιητικό ιατρού ή μαίας. 

Επιπλέον, δεν επέδειξε την προσήκουσα επιμέλεια για την ορθή και πλήρη συμπλήρωση των ληξιαρχικών πράξεων γέννησης, καθόσον εκδόθηκαν πράξεις χωρίς να περιλαμβάνονται τα οριζόμενα από το νόμο στοιχεία, όπως η ώρα τοκετού, ο Αριθμός Δελτίου Αστυνομικής Ταυτότητας και η υπογραφή του δηλούντος, ενώ σε πολλές περιπτώσεις, τα στοιχεία που βεβαιώνονται με τη ληξιαρχική πράξη, όπως ο τόπος κατοικίας και η οικογενειακή κατάσταση του δηλούντος, δεν προκύπτουν από τα αντίστοιχα υποβληθέντα δικαιολογητικά. Για όλους τους παραπάνω λόγους, το ΣΕΕΔΔ πέραν του ότι διατύπωσε προτάσεις για τη διασφάλιση της διαδικασίας καταχώρισης ληξιαρχικών πράξεων γέννησης, ζήτησε από το Δήμαρχο Αθηναίων να προβεί σε πειθαρχικό έλεγχο των υπεύθυνων υπαλλήλων του Ληξιαρχείου Αθηνών, ενώ διαβίβασε την έκθεση επιθεώρησης - ελέγχου στον Εισαγγελέα Εφετών Αθηνών, καθώς και στη Διεύθυνση Ασφαλείας Αθηνών για τις δικές τους ενέργειες. 

ΤΙ ΕΙΠΕ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΡΟΜΑ Ο κος ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ. ΕΧΕΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ

Αγιος Βασίλης ο… κατεδαφιστής

Οι Ρομά του Χαλανδρίου παίρνουν φέτος πρωτοχρονιάτικο μποναμά από την πολιτεία την κατεδάφιση του οικισμού τους, που παρ’ όλα αυτά προστατεύεται με ασφαλιστικά μέτρα της Επιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ

Του Δημήτρη Αγγελίδη


Για τους Ρομά του Χαλανδρίου φέτος ο Αγιος Βασίλης φοράει μπλε και, αντί για δώρα, φέρνει άλλη μια απόφαση κατεδάφισης του οικισμού τους. Παρ’ όλο που βρίσκονται σε ισχύ ασφαλιστικά μέτρα της Επιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ που διατάσσουν αναστολή της κατεδάφισης όσο εκκρεμεί η συζήτηση της προσφυγής των Ρομά, προ ημερών αναρτήθηκε στη Διαύγεια η απόφαση του γ.γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης Δημήτρη Καλογερόπουλου (με ημερομηνία 8 Νοεμβρίου) που προβλέπει την έναρξη των εργασιών κατεδάφισης στις 25 Φεβρουαρίου και την ολοκλήρωσή τους σε πέντε μέρες. Στον οικισμό περιμένουν από μέρα σε μέρα τον αστυνομικό που θα την επιδώσει, «τον δικό τους Αγιο Βασίλη», όπως αστειεύονται.

Εκτός από την εκκρεμότητα με τον ΟΗΕ, η απόφαση συναντά πολλά ακόμα προβλήματα. 
Η κατεδάφιση του οικισμού απαγορεύεται αν δεν έχει εξασφαλιστεί η μετεγκατάσταση των Ρομά σε χώρο που πληροί τις προϋποθέσεις των ανθρώπινων συνθηκών διαβίωσης. Ο κ. Καλογερόπουλος έβγαλε στις 18 Οκτωβρίου απόφαση να μετεγκατασταθούν προσωρινά οι Ρομά του Χαλανδρίου σε ορεινή και απομονωμένη περιοχή στα σύνορα της Μάνδρας και των Μεγάρων, σε παλιά αμερικανική βάση ραντάρ. Ομως στην πράξη, η μετεγκατάσταση δεν είναι καθόλου σίγουρη.

Η ορθή επανάληψη

Δεν είναι μόνο ότι ο κ. Καλογερόπουλος εξέδωσε ορθή επανάληψη αυτής της απόφασης στις 17 Δεκεμβρίου, δύο μήνες αργότερα από την απόφαση κατεδάφισης. Ούτε ότι ακόμα δεν έχει ολοκληρωθεί ο επανακαθορισμός της αυτοψίας των κατασκευών στον υπό κατεδάφιση οικισμό και η διασταύρωση των στοιχείων με τα παλιότερα, στα οποία βασίζεται η κατεδάφιση, με κίνδυνο να κατεδαφιστούν άλλες κατασκευές από αυτές που προβλέπει ο νόμος. 
Δεν είναι καν το γεγονός πως ο προβλεπόμενος νέος οικισμός βρίσκεται στο έλεος του Θεού και δημιουργεί τις προϋποθέσεις για την εμφάνιση ακόμα ενός γκέτο Ρομά.

Ακόμα και στην απομακρυσμένη περιοχή όπου βρίσκεται ο οικισμός, συναντά την αντίσταση του Δήμου Μεγάρων. Ο δήμος είχε εκφραστεί θετικά για να μετεγκατασταθούν στον οικισμό οι Ρομά της περιοχής Βλυχού, αλλά αντιδρά στο να μεταφερθούν εκεί οι Ρομά του Χαλανδρίου. Ο δήμαρχος Γιαν. Μαρινάκης έχει χαρακτηρίσει «απαράδεκτη και παράνομη αλλά και εντελώς διάτρητη» την απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, καθώς βγήκε, όπως λέει, χωρίς να έχει προσκληθεί επισήμως ο δήμος και χωρίς να έχει προηγηθεί απόφαση του δημοτικού συμβουλίου.

Η έωλη μετεγκατάσταση
Στις 23 Δεκεμβρίου, η Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών του δήμου αποφάσισε την οριστική ανάκληση της έγκρισης των εργασιών για τη δημιουργία του νέου οικισμού, διότι τμήμα της «έχει κηρυχτεί αναδασωτέο λόγω πυρκαγιάς», και διότι, μεταξύ άλλων, δεν υπάρχει μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων, δικτύου αποχέτευσης και ύδρευσης και χώρων συλλογής λυμάτων.

Από την πλευρά του, ο κ. Καλογερόπουλος δηλώνει στην «Εφ.Συν.» ότι έχει κάνει τα πάντα προκειμένου να προχωρήσει η προσωρινή μετεγκατάσταση. «Η μετεγκατάσταση θα γίνει πριν την κατεδάφιση. Ο,τι αφορά την αρμοδιότητά μου, θα το πράξω. Η απόφαση της μετεγκατάστασης δεν προβλέπει σύμφωνη γνώμη του δημοτικού συμβουλίου. Το κόστος θα το επωμιστεί η πολιτεία. Εχω εξασφαλίσει χρηματοδότηση, έχω πάρει έγκριση για τα λυόμενα, έχω κάνει τα πάντα.

«Θα γινόταν πανικός»

»Εγώ δεν θα κατεδαφίσω αν δεν έχουν γίνει αυτά. Το ψάξιμο που έχουμε κάνει εννέα μήνες είναι ενδελεχέστατο. Δεν έχω χώρο δικό μου, ζητάω από το κράτος να μου δώσει. Μπορούσαμε να βρούμε δημόσια κτήματα κοντά στην εθνική οδό, κοντά στα Μέγαρα. Αλλά θα γινόταν πανικός μετά. Εγώ θα εφάρμοζα τον νόμο, έτσι ώστε να μην καταδικάζεται η Ελλάδα. Ο νόμος μού δίνει περιθώρια να αποφασίσω χωρίς τη σύμφωνη γνώμη της τοπικής κοινωνίας. Αλλά μετά θα ήταν εκτεθειμένοι οι άνθρωποι. Δεν νιώθω ήσυχη τη συνείδησή μου να το κάνω και να πω ότι πέταξα το πρόβλημα από μένα και καθάρισα», λέει.

«ΡΟΜΑ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΟΧΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ»



Ο Π. Δημητράς, ως εξουσιοδοτημένος εκπρόσωπος του Συλλόγου Ρομά Χαλανδρίου «Η Ελπίδα», με ανοιχτή επιστολή προς τον ΥΠΕΣ Γ. Μιχελάκη και τον αν. ΥΠΕΣ Λ. Γρηγοράκο απαντά στις δηλώσεις του γ.γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης Δ. Καλογερόπουλου στην «Εφημερίδα των Συντακτών.» για την αποφασισμένη μετεγκατάσταση των Ρομά Χαλανδρίου στην… κορυφή του όρους Πατέρα στα Μέγαρα

Ανοιχτή επιστολή με τίτλο «Ρομά σημαίνει άνθρωποι, όχι ανθρώπινα σκουπίδια – Δεκαπέντε χρόνια ελληνικού απαρτχάιντ» απευθύνει στον ΥΠΕΣ Γ. Μιχελάκη και τον αν. ΥΠΕΣ Λ. Γρηγοράκο ο Π. Δημητράς, εξουσιοδοτημένος εκπρόσωπος του Συλλόγου Ρομά Χαλανδρίου «Η Ελπίδα» και εκπρόσωπος του Ελληνικού Παρατηρητηρίου των Συμφωνιών του Ελσίνκι.

Η επιστολή απαντά στις δηλώσεις του γ.γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης Δ. Καλογερόπουλου στην «Εφ.Συν.» (30/12/2013) σχετικά με δύο αποφάσεις του: να εγκατασταθούν προσωρινά οι Ρομά Χαλανδρίου στην παλιά αμερικανική βάση ραντάρ στα σύνορα Μάνδρας και Μεγάρων και να κατεδαφιστεί ο οικισμός στο Χαλάνδρι στις 25 Φεβρουαρίου.

Η επιστολή:
1 Ιανουαρίου 2014
Κύριοι Υπουργοί,
Ο Γενικός Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής Δημήτρης Καλογερόπουλος (ΓΓΑΔΑ) που υπάγεται ιεραρχικά σε σας, δήλωσε στην «Εφημερίδα των Συντακτών» (30/12/2013) για την αποφασισμένη μετεγκατάσταση των Ρομά Χαλανδρίου στην… Κορυφή του Ορους Πατέρα στα Μέγαρα:
«Η μετεγκατάσταση θα γίνει πριν την κατεδάφιση… Η απόφαση της μετεγκατάστασης δεν προβλέπει σύμφωνη γνώμη του δημοτικού συμβουλίου… Το ψάξιμο που έχουμε κάνει εννέα μήνες είναι ενδελεχέστατο. Δεν έχω χώρο δικό μου, ζητάω από το κράτος να μου δώσει. Μπορούσαμε να βρούμε δημόσια κτήματα κοντά στην εθνική οδό, κοντά στα Μέγαρα. Αλλά θα γινόταν πανικός μετά. Εγώ θα εφάρμοζα τον νόμο, έτσι ώστε να μην καταδικάζεται η Ελλάδα. Ο νόμος μού δίνει περιθώρια να αποφασίσω χωρίς τη σύμφωνη γνώμη της τοπικής κοινωνίας. Αλλά μετά θα ήταν εκτεθειμένοι οι άνθρωποι. Δεν νιώθω ήσυχη τη συνείδησή μου να το κάνω και να πω ότι πέταξα το πρόβλημα από μένα και καθάρισα».
Κύριοι Υπουργοί,
Ρομά στη γλώσσα τους σημαίνει «άνθρωποι». Για τη «Χρυσή Αυγή» (ΧΑ) βέβαια αποτελούν «ανθρώπινα σκουπίδια». Αν για σας είναι άνθρωποι και όχι ανθρώπινα σκουπίδια, η μετεγκατάστασή τους δεν μπορεί να αποφασίζεται όπως η δημιουργία χωματερών, δηλαδή ερήμην των ενδιαφερομένων. Ο ΓΓΑΔΑ ανέφερε πως επιμένει να στείλει στην κορυφή ενός βουνού των Μεγάρων 70 οικογένειες Ρομά, οι περισσότερες δημότες Χαλανδρίου επί δεκαετίες: ρώτησε τους Δήμους Μεγάρων και Μάνδρας και του είπαν όχι, εκφράζοντας και τις τοπικές κοινωνίες.
«Αποφασίζετε δικομματικά»
Ο νόμος δηλώνει ο ΓΓΑΔΑ δεν προβλέπει σύμφωνη γνώμη τους, μόνο την έκφραση της άποψής τους. Οι Ρομά, για τους οποίους αποφασίζει ο ΓΓΑΔΑ -και άρα αποφασίζετε δικομματικά και σεις κύριοι Υπουργοί- να πάνε εκεί, δεν προβλέπει καν ο νόμος να ερωτηθούν, άρα η γνώμη τους είναι παντελώς αδιάφορη. Οπως ακριβώς δεν ρωτιούνται τα σκουπίδια πού θα γίνουν οι χωματερές. Οπως ακριβώς δεν ρωτιόνταν στη Νότα Αφρική οι Αφρικανοί για το απαρτχάιντ που τους είχε επιβληθεί. Προφανώς, πέρα από τις εξαγγελίες σας, τελικά στην πράξη σεις κύριοι Υπουργοί, όπως και ο ΓΓΑΔΑ, συμφωνείτε με τη ΧΑ πως είναι ανθρώπινα σκουπίδια και άρα δεν χρειάζεται να ερωτηθούν για το απαρτχάιντ που τους προγραμματίζετε.
Βέβαια, ο ΓΓΑΔΑ, πριν καταλήξει στην εξορία στην Κορυφή του Ορους Πατέρα, είχε αποφασίσει πριν ένα χρόνο να μετεγκαταστήσει τους Ρομά στα όρια του Δήμου Χαλανδρίου όπου ανήκουν. Τότε μάλιστα τους είχε ρωτήσει και είχαν συμφωνήσει. Σκεπτόταν εναλλακτικά να τους μετεγκαταστήσει μέσα στον αστικό ιστό του Δήμου Λυκόβρυσης, χωρίς να τους ρωτήσει. Αλλά, αντίθετα με όσα λέει σήμερα, δεν αγνόησε τη γνώμη της τοπικής κοινωνίας και των δύο δημοτικών συμβουλίων που ήταν αντίθετοι και ματαίωσε τις λύσεις αυτές.
Οπως μάλιστα λέει με ειλικρίνεια, διαπίστωσε πως χωρίς απαρτχάιντ δεν υπάρχει «τελική λύση». Είχε τη δυνατότητα να αποφασίσει να τους μετεγκαταστήσει (χωρίς να τους ρωτήσει φυσικά) σε δημόσια γη δίπλα στην Εθνική Οδό κοντά στα Μέγαρα. Δεν το έκανε γιατί θα «γινόταν πανικός μετά».
Αστυνομική βία
Οσο γίνονταν όλα αυτά στην Αττική, σε ένα άλλο μέρος, μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, με ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Λοκρών, μεταφέρθηκαν στις αρχές Σεπτεμβρίου 2013, με τη συνδρομή αστυνομικής βίας και παράνομα –κατά τον Συνήγορο του Πολίτη και την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας- οι Ρομά της Αταλάντης στην απομακρυσμένη περιοχή της Φούφλας. Ενα χρόνο νωρίτερα, ο Δήμος Λαμιέων μεταστέγασε το ίδιο παράνομα τους δικούς του Ρομά στην απομακρυσμένη Καμηλόβρυση.
Δεκατρία χρόνια νωρίτερα, τον Οκτώβριο 2000, είχε δημιουργηθεί το πρώτο «θεσμοποιημένο απαρτχάιντ», όπως το είχε αποκαλέσει η εκπρόσωπος του Συμβουλίου της Ευρώπης, με την επίσης παράνομη μεταφορά των Ρομά Σπάτων στην απομακρυσμένη περιοχή της Κιάφας, όπου εξακολουθούν να ζουν σε άθλιες συνθήκες.

Κύριοι Υπουργοί,
Ολες αυτές οι ενέργειες δημιουργίας «θεσμοποιημένου απαρτχάιντ» για τους Ρομά, εδώ και τουλάχιστον δεκαπέντε χρόνια, δείχνουν σεβασμό της πολιτείας προς τους ανθρώπους Ρομά ή αντίθετα μεταχείρισή τους ως «ανθρώπινων σκουπιδιών» σύμφωνα με τις επιθυμίες του Ηλία Κασιδιάρη;

Παναγιώτης Δημητράς

ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΚΡΕΜΑΣΑΝ ΤΟ SUCCESS STORY ΣΤΑ ΜΑΝΤΑΛΑΚΙΑ

Spiegel: «Ο κατά φαντασίαν θεραπευμένος»





Για στασιμότητα στο πεδίο της δημοσιονομικής εξυγίανσης στην Ελλάδα κάνει λόγο το Spiegel με τίτλο «Ο κατά φαντασίαν θεραπευμένος» δίπλα σε φωτογραφία του Αντώνη Σαμαρά.

Το γερμανικό περιοδικό αναφέρεται στη μετακίνηση του εντεταλμένου της γερμανικής κυβέρνησης για την ελληνογερμανική συνεργασία σε επίπεδο δήμων και κοινοτήτων, Χανς-Γιοάχιμ Φούχτελ, από το υπουργείο Εργασίας στο υπουργείο Αναπτυξιακής Βοήθειας και διερωτάται:

«Η Ελλάδα, το πλήρες μέλος της ΕΕ και της Ευρωζώνης, μία αναπτυσσόμενη χώρα; Μάλιστα ένα ‘αποτυχημένο κράτος’ (failed state) όπως το Αφγανιστάν και σύντομα ίσως και το Πακιστάν»;

Το Spiegel σημειώνει ότι η μετακίνηση του Φούχτελ αποτελεί ενδεχομένως μία σύμπτωση στις ανακατατάξεις που επέφερε ο σχηματισμός της νέας κυβέρνησης «μεγάλου συνασπισμού».

Πηγή: dw.de

Η ΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΒΔΟΜΑΔΑΣ ΕΓΙΝΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΧΑΛΑΝΔΡΑΡΧΗ!

Γιακουμάτος: «Τα 25ευρω είναι για τους τζαμπατζήδες»

ΜΑΚΗΣ ΓΙΑΚΟΥΜΑΤΟΣ ΣΤΟΝ REAL FM :
«Διαφωνώ με τον τρόπο που παρουσιάστηκε το μέτρο των 25 ευρώ. Το μέτρο θα έπρεπε εξ’ αρχής να παρουσιαστεί διαφορετικά. 
Για να γλιτώσουμε από αυτούς πού κάνουν βόλτα στα νοσοκομεία, τους τζαμπατζίδες. Όποιος θέλει, περίεργος το βράδυ, μπαίνει μέσα»!

ΣΧΟΛΙΟ ΠΛΑΤΕΙΑΣ: 

ΕΧΕΙ ΔΙΚΙΟ Ο ΜΑΚΗΣ ΜΑΣ!
ΠΑΛΙΟΤΖΑΜΠΑΤΖΙΔΕΣ! 

ΠΙΑΝΕΤΕ ΜΕ ΤΙΣ ΩΡΕΣ ΤΑ ΤΡΑΠΕΖΟΚΑΘΙΣΜΑΤΑ (ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ) ΜΕ ΚΑΘΕ ΨΙΛΟΣΚΩΛΗΚΟΕΙΔΙΤΗ!

ΚΑΝΕΤΕ ΒΟΛΤΕΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΤΑ ΒΡΑΔΙΑ ....

ΑΝΤΕ ΝΑ ΧΑΘΕΙΤΕ ...
Πληρώστε τώρα 25 ευρώ!