Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Παρασκευή 24 Οκτωβρίου 2014

ΣΕ ΙΕΚ ΜΕΤΑΤΡΕΠΕΤΑΙ ΤΟ ΚΑΠΗ ΤΟΥ ΚΑΤΩ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ - ΕΚΧΩΡΗΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΣΕ ΙΔΙΩΤΕΣ ?


Ότι ο βασικός πυρήνας του προγράμματος της διοίκησης του δήμου είναι η παραχώρηση - όχι μόνιμη - δημοτικών περιουσιακών στοιχείων (κοινόχρηστων χώρων - κοινωφελών κτιρίων - αιθουσών σχολικών μονάδων) σε ιδιώτες, με την μέθοδο της διαμεσολάβησης ελεγχόμενων συλλόγων είμαστε (πάλι) οι μόνοι που το έχουμε ισχυριστεί εδώ και μήνες.

Και είμαστε εμείς που το βγάλαμε στην επιφάνεια και όσο αφορά ακόμα και την ρεματιά.

Είναι ο πυρήνας της διαφωνίας μας με την ανάγνωση της ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ περί κοινωνικής οικονομίας - που η παράταξη που διοικεί τον δήμο την έχει αντιληφθεί τελικά ως ρουσφετολογικό μηχανισμό, βλαχοδημαρχικού τύπου, της δεκαετίας του 50.

Εχθές στο site του δήμου είδαμε έκπληκτοι ότι ΤΟ ΚΤΙΡΙΟ ΤΟΥ ΚΑΠΗ ΤΟΥ ΚΑΤΩ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ (μέρος του) αντί να ενισχυθεί ο ρόλος του για την τρίτη ηλικία από μια "αριστερή" (μετά από αυτό εμείς βάζουμε εισαγωγικά) διοίκηση παραχωρείται - χωρίς διαδικασίες, χωρίς συμβάσεις, χωρίς καμία δέσμευση από την πλευρά των ωφελουμένων "επιχειρηματιών" απέναντι στον δήμο, χωρίς απόφαση κανενός συλλογικού οργάνου του δήμου  - για την λειτουργία ΙΕΚ.

Και δεν γράφουμε τίποτα χωρίς έρευνα.
Η τιμή παρακολούθησης των μαθημάτων είναι 10 ευρώ (προφανώς μαύρα) ενώ στον χώρο μάθαμε ότι θα μεταφερθούν πάγκοι και εξοπλισμός (εργαλεία, μηχανήματα) για την λειτουργία του ΙΕΚ που θα παραμείνουν μόνιμα εκεί.

ΦΟΒΕΡΗ ΜΠΙΖΝΑ!

Άλλοι που κάνουν το ίδιο ακριβώς στην πόλη - είτε έχοντας δημιουργήσει αντίστοιχο ΙΕΚ (π.χ. ΣΠΙΡΤΟ) πληρώνουν νοίκι, ΔΕΗ, νερό, τηλέφωνο, λειτουργούν σε επαγγελματικό χώρο και είναι ανοικτοί σε ελέγχους από τα λαγωνικά του κράτους (εφορία, ΙΚΑ, επιθεώρηση εργασίας κλπ), άλλοι κάνουν το ίδιο ακριβώς ΜΑΥΡΑ (και με το ίδιο αντίτιμο - έχουμε κάνει έρευνα) για να βγάλουν μεροκάματο, σε υπόγεια και οι "κολλητοί" της διοίκησης του δήμου θα λειτουργούν μέσα στο ΚΑΠΗ, ο δήμος θα πληρώνει όλα τα λειτουργικά έξοδα της "επιχείρησής τους", προφανώς δεν θα θεωρήσουν βιβλία (με ποια έδρα θα θεωρήσουν, με το ΚΑΠΗ;) και θα εισπράττουν από τους πολίτες με προμετωπίδα .... τους ΗΠΕΙΡΩΤΕΣ.

Θα μου πεις παίρνουν λίγα. Ναι αλλά είναι όλα παντελόνι και Ο ΔΗΜΟΣ ΤΟΥΣ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΤΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΑ.

ΘΕΛΩ ΚΑΙ ΕΓΩ ΛΟΙΠΟΝ, ΤΟ ΚΑΠΗ ΤΗΣ ΤΟΥΦΑΣ ΝΑ ΚΑΝΩ ΙΕΚ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΕΙΚΟΝΑΣ, ΓΡΑΦΙΣΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ. ΘΑ ΜΟΥ ΤΟ ΔΩΣΟΥΝ; ΕΧΩ ΣΥΛΛΟΓΟ ΖΑΚΥΝΘΟΕΥΡΥΤΑΝΩΝ.

Και άντε πες ότι μου το δίνουν. Τους παπούδες τι θα τους κάνουν;

Αλλά για να το δούμε από όλες τις πλευρές το θέμα ας παραδεχτούμε ότι αυτή είναι η πολιτική της νέας δημοτικής αρχής, αυτά πιστεύουν για σωστά, δημοκρατία έχουμε, κέρδισαν τις εκλογές και θέλουν να τα εφαρμόσουν και ας λέμε εμείς οι υπηρέτες μνημονικών πολιτικών (στις δημοτικές επιχειρήσεις που έκαναν και τα ίδια ΑΛΛΑ ΝΟΜΙΜΑ) ό,τι θέλουμε - άλλωστε εμείς πήραμε τα τρία μας.

ΣΤΟΙΧΕΙΩΔΗΣ ΚΑΝΟΝΑΣ ΑΡΙΣΤΕΡΗΣ ΗΘΙΚΗΣ - αλλά και υποχρέωσή τους από το νόμο - θα ήταν να τηρήσουν ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος και διαφάνειας στα κριτήρια επιλογής των "δασκάλων" που θα χρησιμοποιηθούν - αφού βάζουν μπροστά τον δήμο Χαλανδρίου και λειτουργούν σε δημοτικό χώρο.

ΔΙΟΤΙ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΝ ΚΕΡΔΙΣΕΙΣ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ Ο ΔΗΜΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΛΑΦΥΡΟ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ Ο,ΤΙ ΓΟΥΣΤΑΡΕΙΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΣΟΥ.

Το θέμα είναι ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΌΤΕΡΟ από ό,τι φαίνεται με πρώτη ματιά.

Γιατί αν δεχτούμε να ανοίξει τέτοια φάμπρικα μπορεί να γίνει το ίδιο σε πλατείες, αθλητικούς χώρους, δημοτικές αίθουσες κλπ.

ΥΓ 1: Και μας έλεγαν εμάς ότι "εκχωρούσαμε δημοτική περιουσία σε ιδιώτες" γιατί ΝΟΙΚΙΑΖΑΜΕ, με ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ (που ακόμα περιμένουμε να ακούσουμε αν ήταν αμαρτωλές), με πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος  και Ο ΔΗΜΟΣ - ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΤΑΜΕΙΟ έβαζε μέσα χρήμα.

ΥΓ 2: Την ώρα που γίνεται φασαρία για την κλήση του δημάρχου στον εισαγγελέα και η αντιπολίτευση συμπαραστέκεται, από πίσω άρχισαν να μπαίνουν τρένα. Το κόλπο του αποπροσανατολισμού σε εξέλιξη.

Ε ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΑΝΕΧΤΟΥΜΕ - ΕΜΕΙΣ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ - ΑΥΤΟ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου