Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Τετάρτη 17 Σεπτεμβρίου 2014

Ρεπορτάζ σπίλωσης της νέας δημοτικής αρχής στο Χαλάνδρι από τον ΣΚΑΙ (Video) κατά την Αυγή

Αναδημοσιέυουμε το άρθρο της συντοπίτισσάς μας αρθρογράφου της ΑΥΓΗΣ για το θέμα των παιδικών χαρών και την σκοπιμότητα της παρουσίασης του θέματος από τον ΣΚΑΪ γιατί θα το χρειαστούμε τις επόμενες μέρες, που θα ασχοληθούμε με το θέμα των παιδικών χαρών και θέλουμε να έχει διαβάσει ο αναγνώστης της Πλατείας την ενδιαφέρουσα προσέγγιση του θέματος από την κα Μπρέγιαννη.

Αλλά κρατείστε και καμιά γάτα στα συμπεράσματά σας ...

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΤΗΣ κας ΚΑΤΕΡΙΝΑΣ ΜΠΡΕΓΙΑΝΝΗ:

Ρεπορτάζ σπίλωσης της νέας δημοτικής αρχής στο Χαλάνδρι από τον ΣΚΑΙ (Video)



Εικόνες εγκατάλειψης, εικόνες μιας πικρής αλήθειας που βιώνουν όλα αυτά τα χρόνια οι κάτοικοι του Χαλανδρίου απόρροια της αναλγησίας και της έλλειψης οποιασδήποτε βούλησης επίλυσης των προβλημάτων της καθημερινότητας από τις αδιάφορες διοικήσεις που ευτυχώς πλέον είναι παρελθόν για το Δ. Χαλανδρίου. Μαρτυρούν όμως από την άλλη, τη σοβαρότητα των προβλημάτων που καλείται να αντιμετωπίσει, μόλις ανέλαβε η νέα δημοτική αρχή.

Το ρεπορτάζ του ΣΚΑΙ βέβαια δεν είχε αυτό το στόχο, αλλά αντιθέτως επιχειρεί να ρίξει τις ευθύνες στο νέο δήμαρχο Χαλανδρίου, σε μια προσπάθεια σπίλωσης της νέας δημοτικής αρχής με βάση το ρεπορτάζ της εκπομπής "Τώρα" στην εκπομπή της Άννας Μπουσδούκου.

Όπως φαίνεται και στο συνοδευτικό βίντεο, στο ρεπορτάζ αναφέρεται ως "πλακόστρωτο" στο οποίο πέφτουν τα παιδιά παίζοντας στην τσουλήθρα, ο τάπητας που μπαίνει στις παιδικές χαρές. Να σημειωθεί δε ότι η άμμος που αναφέρει η δημοσιογράφος απαγορεύεται στις παιδικές χαρές για να μην την επισκέπτονται τα διάφορα περαστικά ή μη ζωάκια.

Οι καταγγελίες των περιοίκων που αναφέρονται στο ρεπορτάζ του ΣΚΑΙ, είναι ανύπαρκτες, τουλάχιστον στο χρόνο που έχει αναλάβει η νέα δημοτική αρχή, όπως πληροφορηθήκαμε μετά από σχετική ερώτηση της"Α".

Επίσης σε όλο το ρεπορτάζ δεν αναφέρεται ούτε λέξη ότι πρόκειται για χρόνια κατάσταση και δεν αφορά μία παιδική χαρά, αλλά σχεδόν όλες. Μια εικόνα που μαρτυρά με τον καλύτερο τρόπο, την πλήρη εγκατάλειψη του Δήμου Χαλανδρίου, από τις προηγούμενες διοικήσεις και ειδικά του απερχόμενου δημάρχου Γ. Κουράση που πρόσκεινται στη Ν.Δ. και για την οποία δεν είναι δυνατόν να ευθύνεται η νέα διοίκηση που μόλις πριν 8 μέρες όρισε τα όργανά της.

Να θέσουμε μια απλή και ευσύνοπτη ερώτηση, γιατί ο ΣΚΑΙ και οι "ανώνυμοι γονείς" δεν κατήγγειλαν τόσα χρόνια την κατάσταση στις παιδικές χαρές στο Χαλάνδρι όταν οι δήμαρχοι ήταν της ΝΔ?

Γιατί ανακάλυψαν σήμερα, αυτή την απαράδεχτη κατάσταση που επικρατεί χρόνια και παρά τις καταγγελίες, τόσο στο Δημ. Συμβούλιο όσο και κρούσεων στους απερχόμενους αντιδημάρχους, δεν είχε γίνει το παραμικρό, όπως και σε όλους τους άλλους τομείς.

Γιατί, τέλος, δεν ζητήθηκε η άποψη της σημερινής δημοτικής αρχής από το ΣΚΑΙ, όπως απαιτεί άλλωστε η πληρότητα και όπως επιτάσσει η όποια αντικειμενικότητα διεκδικεί το ρεπορτάζ;

Άμεση ήταν η αντίδραση εκ μέρους της νέας δημοτικής αρχής, ενδεικτική της ετοιμότητας που επέδειξε και της σημασίας που δίνει στα καθημερινά προβλήματα του δημοτών του Χαλανδρίου. Ο νέος αντιδήμαρχος υπεύθυνος της τεχνικής υπηρεσίας του Δήμου Χαλανδρίου, Κώστας Γερολυμάτος, δήλωσε στην ΑΥΓΗ:
"Η συγκεκριμένη παιδική χαρά είναι μία από τις 27 που έχουν ξεκινήσει έλεγχοι μέσα στα πλαίσια της διαδικασίας ελέγχου των παιδικών χαρών, από το Υπ. Εσωτερικών. Έχει γίνει έλεγχος σε 9 από αυτές, μία από τις οποίες και η συγκεκριμένη και έχει ήδη βγει κωδικός, που αφορά την άμεση επισκευή τους, συνολικού κόστος 23.800 ευρώ, που έχει ήδη εγκριθεί.
Επιπλέον για τις υπόλοιπες παιδικές χαρές του Δ. Χαλανδρίου έχει δρομολογηθεί η πλήρη επισκευή τους με συνολικό κόστος 800.000 ευρώ, που και αυτό έχει εγκριθεί. 10 παιδικές χαρές δεν περιλαμβάνονται στην δικαιοδοσία του Δ. Χαλανδρίου, οπότε εκεί η δημοτική αρχή δεν βλέπει πως μπορεί να παρέμβει."

Σύμφωνα με τελευταίες μας πληροφορίες, το ρεπορτάζ του ΣΚΑΙ βασίστηκε σε δημοσίευμα του newpost (14/9) στο οποίο υπήρξε καταγγελία μητέρας, κατοίκου της περιοχής. Σε επικοινωνία μαζί μας, η ίδια ανέφερε ότι είχε παραπονεθεί για το θέμα πριν 10 ημέρες στο δήμο (πριν αναλάβουν δηλαδή τα καθήκοντά τους οι νέοι αντιδήμαρχοι) και δεν παρέλειψε να σημειώσει ότι το πρόβλημα "κληροδοτήθηκε" στη νέα δημοτική αρχή.
Ρεπορτάζ: Κατερίνα Μπρέγιαννη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου