Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2013

''Ο τελευταίος να κλείσει την πόρτα...'' στην Παράταξη Καμίνη


\Ο τελευταίος να κλείσει την πόρτα...\ στην Παράταξη Καμίνη

Μετά τους κ.κ. Toπάζη, Δοξιάδη, Γαλανάκη και Φιλίνη ήρθε και η σειρά της κας Τούλας Ψαράκη να τα «βροντήξει» από την Παράταξη του Δημάρχου Αθηναίων, Γιώργου Καμίνη...!

Εντύπωση, εξάλλου, προκάλεσαν τα όσα καταλόγισε η κα. Ψαράκη στον Δήμαρχο, από το βήμα του Δημοτικού Συμβουλίου, κατά την ψήφιση του Ισολογισμού - Απολογισμού, που καταψηφίστηκε τελικά στην τελευταία συνεδρίαση. 

Η κα. Ψαράκη κατηγόρησε ευθέως τον κ. Καμίνη, ότι "φιμώνει" και απειλεί τους Δημοτικούς Συμβούλους της Παράταξής του και δεν επιτρέπει να ξεδιπλωθούν πολιτικές υπεράσπισης των δημοτών!

«Δεν μπορώ να αποδεχθώ αυτόν τον ισολογισμό-απολογισμό. Θα είναι σαν να αποδέχομαι τη μιζέρια και την υποβάθμιση στο μεγαλύτερο δήμο της χώρας.

Δεν μπορώ να συνεχίσω να στηρίζω αυτήν την Παράταξη κι έναν Δήμαρχο, που φιμώνει και απειλεί κάθε φορά τους δημοτικούς του συμβούλους. Και επίσης, δεν αφήνει να ξεδιπλώσουν πολιτικές υπέρ των δημοτών. 

Η συγκεκριμένη Δημοτική Παράταξη είναι ανίκανη να αντεπεξέλθει στα προβλήματα της πόλης. 

Δεν μπορούμε να συνεχίζουμε με αυτή τη λογική. Οι πολίτες, μας έχουν γυρίσει τη πλάτη...», τόνισε μεταξύ άλλων, η ανεξάρτητη πλέον δημοτική σύμβουλος...!

http://www.poli-politiki.gr/, 17/9/2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ Τ.Α. ΣΤΗΝ 48ΩΡΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ Α.Δ.Ε.Δ.Υ. ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 18 ΚΑΙ ΠΕΜΠΤΗ 19 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2013.


Κλειστός αύριο ο Δήμος Μαρκοπούλου


Κλειστός αύριο ο Δήμος Μαρκοπούλου

Ο Δήμος Μαρκοπούλου θα συμμετάσχει στη διήμερη πανελλαδική απεργία της ΑΔΕΔΥ, στις 18 και 19 Σεπτεμβρίου, «αφού θεωρεί δίκαια και εύλογα τα αιτήματα της κινητοποίησης και ιδιαίτερα εκείνα, που αφορούν στην Τοπική Αυτοδιοίκηση» όπως χαρακτηριστικά αναφέρει στην ανακοίνωσή του.

Πιο συγκεκριμένα, ο Δήμος Μαρκοπούλου θα παραμείνει κλειστός, αύριο, Τετάρτη 18/9, λόγω της συμμετοχής του στην Πανελλαδική κινητοποίηση.

Την Πέμπτη 19/9, ο Δήμος θα λειτουργήσει μόνο με Προσωπικό Ασφαλείας.

http://www.poli-politiki.gr/, 17/9/2013

ΥΠΕΣ: Παρέμβαση εισαγγελέα για επιβολή τροφείων από χρηματοδοτούμενους παιδικούς σταθμούς



Στη δικαιοσύνη παραπέμπει το υπουργείο Εσωτερικών την υπόθεση των ιδιωτικών παιδικών σταθμών που συμμετέχουν στο πρόγραμμα «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής» και ζητούν επιπλέον χρήματα από τους γονείς.
Όπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Εσωτερικών ο Γιάννης Μιχελάκης ζήτησε την παρέμβαση της δικαιοσύνης μετά τις καταγγελίες που είδαν το φως της δημοσιότητας και έχουν περιέλθει σε γνώση της Ελληνικής Εταιρείας Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης. (Ε.Ε.Τ.Α.Α).

Σύμφωνα με τις καταγγελίες παιδικοί σταθμοί απαιτούσαν από τους γονείς πρόσθετα χρήματα για παρεχόμενες υπηρεσίες, που όμως καλύπτονται πλήρως από το πρόγραμμα «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής». Ο υπουργός Εσωτερικών με επιστολή του προς την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών ζήτησε τη διερεύνηση της ενδεχομένης τέλεσης ποινικών αδικημάτων από την πλευρά των υπευθύνων λειτουργίας των εν λόγω καταγγελλομένων παιδικών σταθμών.

Στην επιστολή επισημαίνεται:

Αξιότιμε κύριε Εισαγγελέα
Με την υπ’ αριθμ. 1360/19.06.2013 Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την υλοποίηση της Δράσης «Εναρμόνηση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής», η οποία υλοποιείται από την Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (Ε.Ε.Τ.Α.Α), εντάχθηκαν στο Πρόγραμμα μεταξύ των άλλων και 765 ιδιωτικοί παιδικοί σταθμοί.
Σημειώνουμε ότι τα ποσά που καταβάλλονται από την Ε.Ε.Τ.Α.Α. στους Φορείς/Δομές ανά θέση και ανά κατηγορία καλύπτουν το συνολικό κόστος των παρεχομένων υπηρεσιών από τον Φορέα/Δομή.
Οι παρεχόμενες υπηρεσίες περιλαμβάνουν:
α) Τη φύλαξη με δραστηριότητες για την απασχόληση, το παιχνίδι και την ψυχαγωγία,
β) Τη σίτιση (πρωινό και μεσημεριανό) βρεφών / παιδιών, εφόσον αυτή την τελευταία την έχει δηλώσει στην προσφορά του ο Φορέας/Δομή
γ) Σημειώνεται ότι στα σχετικά όρια δαπάνης περιλαμβάνονται και οι δαπάνες για γραφική ύλη αξίας 100 Ευρώ.
Λαμβανομένων υπόψη των ανωτέρω οι Φορείς/Δομές που έχουν υπαχθεί στο πρόγραμμα και οι οποίοι με την αίτησή τους έχουν δηλώσει την κατηγορία με σίτιση, υποχρεούνται να προσφέρουν πρωινό και μεσημεριανό χωρίς να ζητούν οποιοδήποτε άλλο ποσό για τροφεία.
Σύμφωνα με καταγγελίες που έχουν περιέλθει και σε γνώση της Ε.Ε.Τ.Α.Α, οι παιδικοί σταθμοί που αναφέρονται στο επισυναπτόμενο έγγραφο απαιτούσαν από τους γονείς πρόσθετα χρήματα για παρεχόμενες υπηρεσίες.
Κατόπιν των ανωτέρω παρακαλείσθε να διερευνήσετε την πιθανότητα τέλεσης ποινικών αδικημάτων από την πλευρά των υπευθύνων λειτουργίας των εν λόγω καταγγελλομένων σταθμών

http://www.localit.gr/
http://pr-ota-si.blogspot.com

Bρες ποιος θα απαλλαγεί από το νέο χαράτσι στα ακίνητα και κέρδισε πλούσια δώρα


Ζητείται Έλληνας πολίτης με ιδιόκτητο σπίτι στο όνομά του και συνολικό οικογενειακό εισόδημα χαμηλότερο των 7000 ευρώ ετησίως. 
Οι καταθέσεις τους πρέπει να είναι μηδενικές και ο ίδιος, η σύζυγός του και τα παιδιά του να έχουν πλήρως εξοφλημένες τις οικονομικές του υποχρεώσεις απέναντι στην εφορία και τα ασφαλιστικά ταμεία. 
Αν έχει χωραφάκι στο χωριό αυτό δεν θα πρέπει να υπερβαίνει τα 6.000 μέτρα. 
Αν βρεθεί αυτός ο Έλληνας, η εφορία θα του κάνει δώρο την απαλλαγή από τον Ενιαίο Φόρο Ακινήτων ο οποίος θα ισχύσει από την 1/1/2014.

Οι συντάκτες του προσχεδίου νόμου για τον Ενιαίο Φόρο Ακινήτων ο οποίος θα αντικαταστήσει από τις αρχές του χρόνου το χαράτσι της ΔΕΗ και τον ΦΑΠ, έχουν αρκετή διάθεση χιούμορ. Αντί να αναγράψουν ορθά κοφτά ότι το νέο χαράτσι θα το πληρώνουν όλοι μηδενός εξαιρουμένου, θέλησαν να θεσπίσουν προϋποθέσεις απαλλαγής. Αντιγράφουμε από το προσχέδιο:

«Για τη χορήγηση της απαλλαγής πρέπει να πληρούνται σωρευτικά τα εξής κριτήρια:

1. Το συνολικό φορολογητέο οικογενειακό εισόδημα δεν υπερβαίνει τις 7000 ευρώ προκειμένου για μονομελές νοικοκυριό, προσαυξημένο κατά 1000 ευρώ για τον /την σύζυγο και κάθε προστατευόμενο μέλος (δηλαδή, ακόμη και οι οικογένειες με δύο παιδιά, θα πρέπει να δηλώνουν 10.000 ευρώ «οικογενειακό» εισόδημα για να γλιτώσουν το φόρο ποσό που είναι χαμηλότερο ακόμη και από το όριο της φτώχειας

2. Το συνολικό φορολογητέο οικογενειακό εισόδημα, δεν θα πρέπει να υπερβαίνει το 10πλάσιο του συνολικά για τα μέλη του νοικοκυριού (υπόχρεος, σύζυγος και προστατευόμενα μέλη) βεβαιωθέντος φόρου. Με αυτή τη ρήτρα, στην πραγματικότητα αποκλείονται οι πάντες. Ποιος είναι ο φόρος που έχει βεβαιωθεί σε έναν φορολογούμενο ο οποίος έχει ως μοναδικό εισόδημα μια σύνταξη του ΟΓΑ;

3. Το σύνολο της επιφάνειας των κτισμάτων και των γηπέδων στην ιδιοκτησία των μελών του νοικοκυριού (λαμβανομένου υπ' όψη του ποσοστού συνιδιοκτησίας) δεν υπερβαίνει τα 200 τετραγωνικά μέτρα προκειμένου για κτίσματα, τα 500 τετραγωνικά μέτρα προκειμένου για γήπεδα εντός σχεδίου πόλεως ή οικισμού και τα 6000 τετραγωνικά μέτρα προκειμένου για γήπεδα εκτός σχεδίου πόλεως ή οικισμού.

4. Το σύνολο της αξίας των καταθέσεων και των χρεωγράφων στην κατοχή των μελών του νοικοκυριού δεν έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το υπουργείο Οικονομικών και τα Ασφαλιστικά ταμεία (και μόνο αυτή η ρήτρα αποκλείει εκατομμύρια ιδιοκτήτες)

Όσοι πίστευαν λοιπόν ότι θα υπάρξει καλύτερη μεταχείριση, πχ για τους αγρότες ή για τους φτωχούς, τους ενημερώνουμε ότι το προσχέδιο νόμου που έχει συνταχθεί, δεν προβλέπει τίποτα τέτοιο. Απαλλαγή εξασφαλίζουν μόνο αυτοί που πληρούν τις προϋποθέσεις που αναφέρθηκαν ενώ για τους αγρότες, το μόνο που προβλέπεται είναι ένας συντελεστής μείωσης του φόρου εφόσον οι καλλιεργούμενες εκτάσεις υπερβαίνουν κάποια όρια (π.χ τα 130 στρέμματα κλπ). Ναι οι έχοντες πολλά κτήματα κάτι θα γλιτώσουν. Οι έχοντες λίγα, θα πληρώσουν ολόκληρο το φόρο κανονικά.

http://www.fmvoice.gr - Θάνος Τσίρος

ΜΙΑ ΝΕΑ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ ΣΕ ΧΩΡΟΥΣ ΥΨΗΛΟΥ ΕΠΙΠΕΔΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΩΣΤΑ ΚΑΠΝΙΑ



ΑΠΩΛΕΙΑ ΕΘΝΙΚΗΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ του Γ. ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΥ

Έχουμε γράψει κατ’ επανάληψιν ότι η χώρα δεν βαρύνεται μόνο με την Κατάρα των Μνημονίων, αλλά ότι υπάρχει συνολικότερο πρόβλημα, κρίση διαρκείας, αδιέξοδο.. κρίση Ταυτότητας, καμία συνολική πρόταση Διεξόδου

Την ώρα που: όπως γράφουν τα «Επίκαιρα», πίσω από την διάλυση (και) της αμυντικής βιομηχανίας βρίσκεται η προσπάθεια για Γερμανική κυριαρχία και στους εξοπλισμούς, εμείς συνεχίζουμε απτόητοι να παραιτούμεθα –το ένα μετά το άλλο- των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων. Τελευταίο κρούσμα: Η ανακήρυξη της Στρογγύλης Δωδεκανήσου ως Αρχαιολογικού Χώρου.

«ΑΠΩΛΕΙΑ ΕΘΝΙΚΗΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΑΝΑΚΗΡΥΞΗ ΤΗΣ ΣΤΡΟΓΓΥΛΗΣ ως Αρχαιολογικού Χώρου» , επισημαίνει σε ανακοίνωση του το ΔΗΚΚΙ, χαρακτηρίζοντας το μάλιστα ως σκάνδαλο.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, «η ανακήρυξη της Νήσου Στρογγύλης ως αρχαιολογικού χώρου στις 9.9.2013, έχει ως μόνο σκοπό, το μικρό τρίγωνο ΑΟΖ της Τουρκίας σ΄ εκείνο το σημείο να γίνει ένα μεγάλο τετράπλευρο που φτάνει μέχρι την ΑΟΖ της Αιγύπτου! Η εξέλιξη αυτή συνεπάγεται αυτόματα τεράστια απώλεια ΑΟΖ από την Ελλάδα και ταυτόχρονα διακοπή της σύνδεσης της ΑΟΖ της Ελλάδας με την ΑΟΖ της Κύπρου.»

Φαίνεται ότι η προτροπή των Ηγέτιδων δυνάμεων (ΗΠΑ, Γερμανία) που έχουν «συστήσει» στην Ελληνική κυβέρνηση “να τα βρεί η Ελλάδα με την Τουρκία” στη συνεκμετάλλευση των κοιτασμάτων του Αιγαίου, παραμένει εν ισχύ..

Είναι οι ίδιες μεγάλες δυνάμεις, που έχουν ορίσει το Ισραήλ ως τοποτηρητή των κοιτασμάτων του Νοτιο-ανατολικού Αιγαίου και την Τουρκία ως τοποτηρητή –συνεκμεταλλευτή των κοιτασμάτων μέχρι και το Ιόνιο.

Βαδίζουμε ταχύτατα, εκτός από την οικονομική, και σε μια εθνική –γεωπολιτική κρίση;

Είναι λυπηρό να μην υπερασπίζεται κανείς από τους κυβερνώντες σθεναρά την Εθνική κυριαρχία, τα Εθνικά συμφέροντα, είναι τραγικό που σε εποχή τέτοιας κατάπτωσης και πολλαπλών ανοιχτών ζητημάτων ΑΚΟΜΗ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΒΡΕΘΕΙ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΗΓΕΣΙΑ..

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ

e-mail: gpapagian@in.gr

Συναυλία για τη Δημόσια Παιδεία, Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου


Απεργία μόνο κατόπιν συνταγής από τον δόκτορα Ιωάννη Πρετεντέρη

Του Γιώργου Ανανδρανιστάκη



Όταν οι καθηγητές προκήρυξαν απεργία στις Πανελλαδικές, οι μεγαλοδημοσιογράφοι της τηλεόρασης, των ραδιοφώνων και των εφημερίδων έπεσαν πάνω τους σαν τις ακρίδες. «Καταλαβαίνουμε την αγανάκτησή σας, σας έκοψαν μισθούς, σας έκοψαν επιδόματα, σας απειλούν με διαθεσιμότητα, αλλά προς θεού, μην απεργήσετε στις εξετάσεις, απεργήστε όποτε άλλοτε θέλετε». Το καλοκαίρι πέρασε, οι καθηγητές πετάχτηκαν στα τάρταρα της απόλυσης, προκήρυξαν πενθήμερες απεργίες και τότε ακριβώς οι ίδιοι δημοσιογράφοι, αυτοί που ξεστόμισαν το «όποτε άλλοτε θέλετε», έπεσαν πάνω τους και πάλι: «Για όνομα θεού, καταλαβαίνουμε τα προβλήματά σας, αλλά μην απεργήσετε τώρα, μην κλείσετε τα σχολεία». Προς θεού.
Συγγνώμη αγαπητοί συνάδελφοι και αγαπητές συναδέλφισες, αλλά πρέπει να μας πείτε πότε ακριβώς είναι η κατάλληλη περίοδος, για να απεργήσουν οι καθηγητές. Οι εξετάσεις δεν είναι, το άνοιγμα των σχολείων δεν είναι, τα Χριστούγεννα δεν είναι, γιατί γεννήθηκε ο Χριστούλης, το Πάσχα δεν είναι, γιατί σταυρώθηκε ο Χριστούλης. Κάντε κάτι επιτέλους, βάλτε τάξη στο χάος, βρείτε επιτέλους ένα σύστημα. Βάλτε τον δόκτορα Ιωάννη Πρετεντέρη να κόβει συνταγές στους επίδοξους απεργούς: «Οι καθηγηταί της Μέσης Εκπαιδεύσεως δύνανται να απεργήσουν από την 9ην πρωινήν της Δευτέρας, μέχρι την 12ην μεσημβρινήν της ιδίας ημέρας, φορώντας υποχρεωτικώς μαύρα περιβραχιόνια». Δηλαδή οι Γιαπωνέζοι που απεργούν με μαύρα περιβραχιόνια τι έπαθαν; Έχουν ένα τρισ. γεν και πεντακόσιες χιλιάδες τόνους πολώνιο.
Όταν πήγαν να απεργήσουν οι καθηγητές στις Πανελλαδικές , οι μεγαλοδημοσιογράφοι τα έβαλαν με τους άπονους συνδικαλιστές, δεν είπαν όμως λέξη για τις παρατάξεις της ΔΑΚΕ και της ΠΑΣΚΕ, που είχαν τότε τη διοίκηση της ΟΛΜΕ και φυσικά ούτε διανοήθηκαν να πουν ότι την απεργία την υποκινούν η ΝΔ με το ΠΑΣΟΚ. Σήμερα που η διοίκηση της ΟΛΜΕ έχει περάσει, με την ψήφο των καθηγητών, στις δυνάμεις της Αριστεράς, η απεργία υποκινείται προφανώς από τον ΣΥΡΙΖΑ. Προφανέστατα. Ποιος δεν είδε τα εκατοντάδες πολυτελή πούλμαν που έγραφαν πάνω ΣΥΡΙΖΑ ΠΑΝΤΟΥ και μετέφεραν 20.000 καθηγητές και καθηγήτριες στις τοπικές ΕΛΜΕ, για να ψηφίσουν απεργία σε ποσοστό 84%;

Και να ήταν μόνο οι καθηγητές; Ο ΣΥΡΙΖΑ υποκινεί και όλους τους άλλους που απεργούν σήμερα ή πρόκειται να απεργήσουν εντός των ημερών. Και τους δασκάλους και τους πανεπιστημιακούς και τους διοικητικούς των πανεπιστημίων και τους σχολικούς φύλακες και τη ΓΓ Εμπορίου και Καταναλωτή και την ΓΓ Βιομηχανίας και Ενέργειας και τους εργαζόμενους στα Ασφαλιστικά Ταμεία και τους εργαζόμενους στον ΟΑΕΔ και τους εργαζόμενους στα υπουργεία Αγροτικής Ανάπτυξης, Τουρισμού, Υγείας και τους Γιατρούς και τους εργαζόμενους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.
Εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι απεργούν μόνο και μόνο για να φέρουν τον ΣΥΡΙΖΑ μια ώρα αρχύτερα στην εξουσία. Για χάρη του Τσίπρα, χάνουν μεροκάματα σε μια περίοδο που και το ένα ευρώ είναι ζωτικής σημασίας. Σιγά μην χάνουν μεροκάματα. Ούτε ένα δεν χάνουν , τους τα πληρώνει ο ΣΥΡΙΖΑ από των πακτωλό των μυστικών κονδυλίων του. Διαβάστε τα sites της Δεξιάς, για να μάθετε ότι στα υπόγεια της Κουμουνδούρου υπάρχουν αστείρευτες πετρελαιοπηγές, μέρα νύχτα δουλεύουν οι αντλίες. Ντούπου- ντούπου, ντούπου- ντούπου, που έλεγε και ο αείμνηστος Λάμπρος Κωσταντάρας. Για να μην αναφερθώ στα εμβάσματα του Σόρος που πέφτουν σαν το χαλάζι.
Υπό άλλες συνθήκες αυτή η προπαγάνδα θα ήταν κωμική. Υπό τις σημερινές συνθήκες, τις συνθήκες του κράτους έκτακτης ανάγκης της τρόικας, του Σαμαρά και του Βενιζέλου, πρόκειται για τραγωδία. Για ευθεία επίθεση στο δικαίωμα της απεργίας, της λαϊκής αντίστασης , της λαϊκής παρέμβασης. Αν δεν μας πιστεύετε, διαβάστε τις επιφυλλίδες του Ιωάννη Πρετεντέρη στα «Νέα» και στο «Βήμα» και θα μας πιστέψετε οπωσδήποτε.

Η Ρεματιά του νου και της καρδιάς μας: Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου - 7 μ.μ.