Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2013

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΕΟΠΥΥ ΚΑΤΩ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ ΚΑΙ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗ ΑΠΟ ΤΑ ΕΝΟΙΚΙΑ


 



Σε άρθρο της ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ (http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=26510&subid=2&pubid=113119300) γίνεται αναφορά σε "ενοίκια για σουίτες" που καταβάλλει ο ΕΟΠΥΥ. 

Στο ρεπορτάζ της έγκυρης εφημερίδας αναφέρεται:

"Ενδεικτική είναι η περίπτωση κτιρίου στον Πειραιά -στην Αγ. Σοφία- όπου το κόστος ενοικίασης για τον ΕΟΠΥΥ ανέρχεται σε 12,7 ευρώ ανά τ.μ. Λίγα μέτρα πιο κάτω, ο Οργανισμός ενοικιάζει παρόμοιο κτίριο μόλις 5,76 ευρώ ανά τ.μ. Σύμφωνα πάντως με τις τρέχουσες τιμές της αγοράς, η «οροφή» στα ενοίκια που σημειώνεται στον Πειραιά είναι τα 8,53 ευρώ ανά τ.μ..
Στην Καρδίτσα, καταγράφεται η υψηλότερη απόκλιση στα μισθώματα με βάση την τιμή ανά τετραγωνικό μέσα στην ίδια περιοχή. Ο ΕΟΠΥΥ καταβάλλει ενοίκιο 13,77 ευρώ ανά τ.μ., όταν στην ίδια περιοχή πληρώνει 2,94 ευρώ ανά τ.μ.."

Ενδεικτική είναι η περίπτωση κτιρίου στον Πειραιά -στην Αγ. Σοφία- όπου το κόστος ενοικίασης για τον ΕΟΠΥΥ ανέρχεται σε 12,7 ευρώ ανά τ.μ. Λίγα μέτρα πιο κάτω, ο Οργανισμός ενοικιάζει παρόμοιο κτίριο μόλις 5,76 ευρώ ανά τ.μ. Σύμφωνα πάντως με τις τρέχουσες τιμές της αγοράς, η «οροφή» στα ενοίκια που σημειώνεται στον Πειραιά είναι τα 8,53 ευρώ ανά τ.μ..
Στην Καρδίτσα, καταγράφεται η υψηλότερη απόκλιση στα μισθώματα με βάση την τιμή ανά τετραγωνικό μέσα στην ίδια περιοχή. Ο ΕΟΠΥΥ καταβάλλει ενοίκιο 13,77 ευρώ ανά τ.μ., όταν στην ίδια περιοχή πληρώνει 2,94 ευρώ ανά τ.μ..

 Όπως αναφέρουν στελέχη του ΕΟΠΥΥ, πρόκειται για πολύ υψηλά ενοίκια, «δεν είμαστε εμπορικό κατάστημα για να διατηρούμε δομές σε πολυσύχναστους εμπορικούς δρόμους. Δεν χρειάζεται να είμαστε επί της Κηφισίας, ας είμαστε έναν δρόμο πίσω». Σχολίαζαν μάλιστα ότι στην Αττική τα ενοίκια πλέον κινούνται στα 3 ευρώ ανά τ.μ..

ΤΙ ΙΣΧΥΕΙ ΟΜΩΣ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΣΤΟ ΚΑΤΩ ΧΑΛΑΝΔΡΙ;

 Το κτίριο είναι 521 τ.μ. με μίσθωμα 2495 ευρώ το μήνα δηλαδή 4,8ευρώ/τ.μ..

Καμία σχέση με τα ενοίκια των 13 ευρώ ανά τ.μ.

Και σύμφωνα με πληροφορίες μας σε εξέλιξη βρισκόταν διαπραγμάτευση για περαιτέρω περικοπή του ενοικίου που μπορεί να φτάσει και τις 2000, δηλαδή 3,8 ευρώ ανά τ.μ.

Ε ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΜΙΣΘΩΜΑ ΓΙΑ ΣΟΥΙΤΑ και βέβαια πρόκειται για ένα κτίριο που βρίσκεται στην Σοφ. Βενιζέλου και όχι την ... Μεσογείων όπου εξυπηρετούνταν, όταν δεν είχε ξεκινήσει η διαδικασία της αποδυνάμωσης του κέντρου - όπως έχουμε αναδείξει με στοιχεία- χιλιάδες περιστατικά.

Θυμίζουμε (http://stinplatia.blogspot.gr/2012/09/blog-post_3475.html)

Μας τύπωσε (ο τότε προϊστάμενος Θ. Βαρδουλάκης) λοιπόν στατιστικά στοιχεία από το σύστημα: 1ο εξάμηνο 2011, 1ο εξάμηνο 2012 για να συγκρίνουμε:
1ο ΕΞΑΜΗΝΟ ΤΟΥ 2011:

ΣΥΝΟΛΟ ΚΛΕΙΣΜΕΝΩΝ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΙΑΤΡΕΙΑ ΤΟΥ ΚΑΤΩ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ: 18500 ραντεβού.

ΣΥΝΟΛΟ ΔΙΕΚΠΕΡΑΙΩΜΕΝΩΝ ΡΑΝΤΕΒΟΥ (τα υπόλοιπα δεν έγιναν με ευθύνη των ασφαλισμένων): περίπου 11.200 ραντεβού.

Σε αυτά πρέπει αν προστεθούν και περίπου 2700 έκτακτα (μη προγραμματισμένα) ραντεβού για περιπτώσεις ανάγκης.

ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΜΑΝΑΣ ΚΑΙ ΠΑΙΔΙΟΥ κλείστηκαν 6800 ραντεβού και διεκπεραιώθηκαν – μαζί με τα έκτακτα 3200).
 
Στο ρεπορτάζ της ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ αναφέρεται επίσης και το εξής επιχείρημα:
 
Υπάρχει δυνατότητα συγχώνευσης μονάδων που δεν οδηγούν σε συρρίκνωση αλλά σε βελτιωμένη λειτουργία παροχής υπηρεσιών. Για παράδειγμα στο Χαλάνδρι προβλέπεται συγχώνευση δύο κτιρίων: το ένα βρίσκεται στην μία άκρη της περιοχής και το άλλο στην άλλη και μάλιστα 150 μ. από τη μονάδα Χολαργού. (βρίσκεται επί της Μεσογείων)
 
Σύμφωνα λοιπόν με την δική μας έρευνα ακριβώς το ίδιο επιχείρημα  - αντίστροφα όμως - χρησιμοποιούν στους ασφαλισμένους του  Χολαργού για να ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΤΟ ΕΚΕΙ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ!!!!
 
Υπάρχει το .... Κάτω Χαλάνδρι!!!

Μιλάμε για τις γνωστές γκαιμπελικές μεθόδους προπαγάνδας που καθημερινά αναδεικνύουμε διότι αποτελούν πλέον το πιο ισχυρό αντίπαλο για όσους επιχειρούν να φρενάρουν την μνημονιακή λαίλαπα και να περιορισούν τις απώλειες.
 
Πάντως ΕΧΘΕΣ ο δήμαρχος Χολαργού κ. Ξύδης ΕΝΗΡΓΗΣΕ και επισκέφτηκε την διοίκηση του ΕΟΠΥΥ, όπου ΑΠΑΙΤΗΣΕ όχι μόνο να μην κλείσει το κατάστημα Χολαργού αλλά να καλυφθούν τα κενά του. 
 
Ο δικός μας; Είναι ΑΕΙΚΙΝΗΤΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ!
 
Διότι μήνες τώρα το κέντρο του ΚΑΤΩ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ απαξιώνεται, μένει ΧΩΡΙΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ και εντάσσεται μέσα στην επικοινωνιακή προετοιμασία για λουκέτο χωρίς ο δήμος να είναι ΜΠΡΟΣΤΑ - ΕΠΙΣΠΕΥΔΩΝ - στην προσπάθεια αποτροπής ενός τέτοιου ενδεχόμενου.

Που αν δεν ήταν οι συνταξιούχοι του Κάτω Χαλανδρίου και το ΚΚΕ (για να λέμε και του ... άλλου το δίκιο) το κατάστημα θα είχε κλείσει .... αντουφέκιστα.

Το θέμα της αποστελέχωσης του κέντρου από γιατρούς θα είναι το αυριανό μας θέμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου