Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Παρασκευή 19 Ιουλίου 2013

ΤΡΟΦΗ ΓΙΑ ΣΚΕΨΗ ΤΟ Π-Σ-Κ: ΕΚΕΙ ΣΟΥ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΘΑ ΠΑΝΕ ΤΟΝ ΚΑΤΑΥΛΙΣΜΟ;

Από αυτό το Π-Σ-Κ και μέχρι τις 18 Αυγούστου (το Π-Σ-Κ μετά τον 15αύγουστο) προβλέπεται καλοκαιρινή μουργέλα.

Έφυγε και το γκόιμ από την Ελλάδα και έτσι μπορούμε να πάρουμε σιγά σιγά θέση στις ... ξαπλώστρες μας, χωρίς να μας ψέλνει που είμαστε τεμπέληδες.

Όχι η ΠΛΑΤΕΙΑ δεν κλείνει.
Απλά θα γράφουμε λίγα, θα σας κρατάμε ενήμερους για τα σημαντικά αλλά θα αφήσουμε τα πολλά για τον Σεπτέμβρη.

Έτσι λοιπόν θα κάνουμε και σήμερα με ένα ΣΟΒΑΡΟΤΑΤΟ θέμα, που ο σμπίρος μου ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ, επιμένει ότι θα σκάσει αυτές τις μέρες που θα είμαστε ξάπλα στην παραλία:
 Το θέμα του καταυλισμού των τσιγγάνων.

Πρόταση επίλυσης του προβλήματος βέβαια δεν έχει υποδειχθεί από τον δήμο Χαλανδρίου δια του Δημοτικού Συμβουλίου - όπως μετ' επιτάσεως ζητά ο Γ.Γ. κος Καλογερόπουλος (ιδίου κόμματος αυτοδιοικητικός με τον Αεικίνητο), ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΒΕΒΑΙΩΣ  ΑΠΟΛΥΤΑ ΔΙΚΙΟ.

Και ΚΟΡΥΦΑΙΑ στελέχη του δήμου αλλά και πολιτικοί τους φίλοι διακινούν την άποψη  στα social media ότι "ο Καλογερόπουλος παίζει παιχνίδι για να απαξιώσει (ο Γ.Γ.) τον Αεικίνητο" (λες και θα πάει για δήμαρχος Χαλανδρίου ο Καλογερόπουλος) και επιμένουν - ΑΚΟΥΣΟΝ, ΑΚΟΥΣΟΝ - ότι δεν έχει υποχρέωση ο δήμος να υποδείξει ΛΥΣΗ στο πρόβλημα (!!!). (Λες και θέλει βοήθεια ο Αεικίνητος για να απαξιωθεί, αλλά ας μην αρχίσω).

Και η μόνη πρόταση που έχει πέσει από "θεσμικό" στο επίσημο τραπέζι του δήμου - κατά την γνώμη μας για μέτρηση αντιδράσεων, αλλά δεν θα κάνουμε δίκες προθέσεων κανενός - είναι η πρόταση Πανταζή.
(Η δική μας είναι εξωθεσμική, εμείς δεν εκπροσωπούμαστε - ακόμα - στο δημοτικό συμβούλιο).

Μεγάλα παιδιά είμαστε όλοι, βγάζουμε τα συμπεράσματά μας όχι μόνο από το "λέγειν" αλλά ΚΥΡΙΩΣ από το "πράττειν" και τις επιλογές του καθένα.

Χωρίς διάθεση να απαξιώσουμε τις προσπάθειες ΚΑΝΕΝΟΣ - πολύ περισσότερο του φίλου Νίκου Πανταζή λοιπόν - σας καλούμε ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ και με εμπιστοσύνη στην κρίση και την λογική σας να σκεφτείτε - κυρίως οι άμεσα ενδιαφερόμενοι κάτοικοι του Κάτω Χαλανδρίου και οι ιδιοκτήτες των οικοπέδων. ΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΛΟΙΠΟΝ, ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΜΑ ΝΟΜΙΜΟ!

ΔΕΙΤΕ ΚΑΤ' ΑΡΧΗΝ ΕΔΩ, ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΛΗΨΗ ΤΟΥ ΓΟΥΓΛΗ:



ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΜΟΥ, ΟΤΙ ΣΟΒΑΡΟΛΟΓΟΥΝ, ΕΧΟΥΝ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙ ΣΟΒΑΡΑ ΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ, ΕΧΟΥΝ ΛΑΒΕΙ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΑΡΑΜΕΤΡΟΥΣ ΥΠΟΨΙΝ ΤΟΥΣ ΟΣΟΙ ΣΑΣ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΘΑ ΠΑΝΕ ΤΟΝ ΚΑΤΑΥΛΙΣΜΟ ΕΔΩ, ΣΕ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ ΧΩΡΟΥ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΗΝ ΑΝΑΠΑΥΣΕΩΣ, ΣΕ ΧΩΡΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΑΓΟΡΑΣΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ ΤΟ 2000;

Και ρωτάμε  αν λαμβάνουν υπόψιν τους τα ΣΗΜΕΡΙΝΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ:
Τι μεζονέτες, τις πισίνες, τις βιλίτσες που κάποιοι άνθρωποι αγόρασαν εκεί επενδύοντας ίσως ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΖΩΗ ΤΟΥΣ. (από πού, ποιον κλπ είναι ΑΛΛΟ θέμα).

Θα το επιτρέψουν;
ΕΣΥ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΜΟΥ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥΣ ΘΑ ΤΟ ΕΠΕΤΡΕΠΕΣ;
Δεν θα κάνουν και εκείνοι ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ, δεν θα ξεσηκωθούν, δεν θα πάρουν καραμπίνες να βγουν έξω στους δρόμους;

Εσύ φίλε Κατωχαλανδραίε το έκανες για την αλάνα και ήρθαμε όλοι πλάι σου γιατί είχες δίκιο.

Σε αυτούς εκεί τους ανθρώπους τι θα πουν όσοι προτείνουν να τους πάνε, σήμερα, έναν καταυλισμό δίπλα τους;

Και - με τα νόμιμα και μόνο, ΕΝΔΙΚΑ μέσα, πόσο χρόνο πιστεύεις ότι θα χρειαστεί για να τελεσιδικήσει ότι θα είναι σύννομο να πάει εκεί ο καταυλισμός και να υλοποιηθεί η μετεγκατάσταση;

Γιατί μη μου πεις ότι ΔΕΝ ΘΑ ΕΞΑΝΤΛΗΣΟΥΝ ΤΑ ΕΝΔΙΚΑ ΜΕΣΑ οι ιδιοκτήτες των μεζονετών και των πολυτελών διαμερισμάτων της γειτονιάς, εκεί και ότι θα τους πιάσουμε μαλάκες και θα τους αιφνιδιάσουμε.

Δεν ξέρω πώς επιμένει ακόμα ο Νίκος, δίνοντας ΑΛΛΟΘΙ ουσιαστικά στον Αεικίνητο.
Δεν ξέρω γιατί αρνείται να δει ότι η πρότασή μας - πρόταση του "Χαλάνδρι - Αλλάζουμε Πορεία" είναι η μόνη ΕΦΙΚΤΗ, ΡΕΑΛΙΣΤΙΚΗ πρόταση επίλυσης του γόρδιου δεσμού του καταυλισμού  ΧΩΡΙΣ ΠΟΓΚΡΟΜ και να την συνδράμει.
Επειδή γνωριζόμαστε πιστεύω ότι μάλλον είναι πλέον "παραταξιακός εγωισμός" διότι δεν μπορεί να μην έχει δει το άτοπο της πρότασής του ΣΗΜΕΡΑ, ΣΕ ΕΝΕΣΤΩΤΑ ΧΡΟΝΟ.

Διότι δεν μιλάμε για το 2000 βέβαια, που αγοράστηκε ο χώρος και τα πράγματα θα ήταν αλλιώς - δεν υπήρχαν τότε οι μεζονέτες - αλλά τότε αι εκσυγχρονιστικαί, ευρωπαϊκαί και κυρίως  σοσιαλιστικαί δυνάμεις του τόπου, με τις ισχυρές διασυνδέσεις, με πρόσχημα την αγορά του κτήματος από τον Δήμο, πήγαν και ανέλαβαν (με το αζημίωτο βεβαίως, βεβαίως) την ανοικοδόμηση της περιοχής "σώζοντας" τους πανικόβλητους ιδιοκτήτες των χωραφιών (τότε) από τον κίνδυνο απαξίωσης των περιουσιών τους, που θα συντελείτο με την εγκατάσταση εκεί των τσιγγάνων ή των απορριμματοφόρων στη συνέχεια. ("να τα λέμε και αυτά" που λέει και ο Τζιμάκος, έτσι δεν είναι Νίκο μου;)

Φίλε Κατωχαλανδραίε, φίλε Πατηματιώτη, φίλε ΧΑΛΑΝΔΡΑΙΕ, φίλε ΠΟΛΙΤΗ ΑΣΧΕΤΑ ΣΕ ΠΟΙΑ ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΜΕΝΕΙΣ,

Σκέψου αν πρέπει να το πάρεις κατ' αρχήν εσύ αλλιώς το πράγμα και να σταματήσεις να ψάχνεις για ΣΩΤΗΡΕΣ, αν πρέπει πρώτα εσύ να απορρίψεις ΕΥΚΟΛΕΣ, ΜΑΓΙΚΕΣ ΛΥΣΕΙΣ και να ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙΣ ΣΟΒΑΡΕΣ, ΜΟΝΙΜΕΣ λύσεις συμβατές με αυτό που σου λένε ότι είσαι για να σου γλυκάνουν τα αυτιά, να τους ξαναψηφίσεις: ΕΥΡΩΠΑΙΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ

και ΝΑ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΜΙΑ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ, (όχι ΕΥΡΟ - παϊκή) λύση στο σύνθετο αυτό πρόβλημα που αποτελεί την κορυφή του παγόβουνου για το μέλλον ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ - αφού η ένταξη των εκτός σχεδίου περιοχών και οι επιλογές που θα γίνουν εκεί, ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ, το μέλλον των παιδιών μας.

ΣΚΕΨΟΥ ΤΟ .....

Και σκέψου το καλά γιατί ίσως καταλάβεις και μερικά άλλα, αν ανοίξεις το μυαλό σου και το εμπιστευτείς αντί να εμπιστευτείς τους "σωτήρες", και  που αφορούν την επερχόμενη αναμέτρηση για τον δήμο και πράξεις ανάλογα.

Όπως ας πούμε - ίσως κατανοήσεις - γιατί φροντίζουν μεγάλα συμφέροντα εκτός πόλης - χρησιμοποιώντας χρήμα και κομματικό κατεστημένο -  να διασπούν τις τοπικές δυνάμεις, να περιθωριοποιούν τοπικά στελέχη, να "στήνουν" παρατάξεις ΑΣΧΕΤΩΝ για να κατακερματίζουν τις δυνάμεις της πόλης ΠΟΥ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ τα ΣΟΒΑΡΑ θέματα σε βάθος, που φροντίζουν να τις εμφανίζουν (τις νέες παρατάξεις) σέξυ, όμορφες, φρέσκες αλλά μόνο αν είναι ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΑΣΧΕΤΕΣ ΜΕ ΤΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙ αρκώντας μόνο να μιλούν με ΓΕΝΙΚΟΤΗΤΕΣ περί "αλλαγών" που δεν μπορούν να περιγράψουν και αρκεί να μην έχουν ΔΙΚΗ ΤΟΥΣ ΑΠΟΨΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΗ,  ώστε να είναι εύχρηστες μαριονέτες στους χειριστές των νημάτων που έχουν πίσω τους.

Και όταν σου λέμε να πράξεις ανάλογα δεν εννοούμε ΝΑ ΜΑΣ ΨΗΦΙΣΕΙΣ. 

Εννοούμε ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΕΙΣ ως ΕΝΕΡΓΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ που θα απαιτήσει να καθορίσει τις τύχες του. ΝΑ ΕΡΘΕΙΣ ΔΙΠΛΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΟΤΙ ΜΑΣ ΕΛΕΓΧΕΙΣ ΚΑΙ ΕΜΑΣ, διότι μόνο έτσι θα πετύχουμε ΝΙΚΕΣ για την πόλη, όχι για την πάρτη μας.

ΚΑΛΟ Π-Σ-Κ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου