Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Πέμπτη 27 Ιουνίου 2013

ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ ΤΩΝ ΤΣΙΓΓΑΝΩΝ ΚΑΙ ΟΣΟΙ ΕΧΟΥΝ ΜΙΛΗΣΕΙ


Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, ο Άρης Νόμπελης μέσα από το blog του τοποθετήθηκε δημόσια για το θέμα.

Αναδημοσιεύσαμε τι είπε - διότι θεωρούμε ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ότι το έκανε.

Ο Άρης - τα έχουμε πει αυτά - είναι ειδική περίπτωση. Δεν είναι όπως οι άλλοι "αγελαίο ζώο". ¨Εχει προσωπικότητα.

Νιώθει την ανάγκη να μιλάει δημόσια, νιώθει την ανάγκη να διευκρινίζει τις θέσεις τους σε κάποια θέματα απέναντι στους πολίτες. ΛΟΓΟΔΟΤΕΙ (δεν είναι το ίδιο με την απολογία που δείχνει αδυναμία η λογοδοσία).

Και όταν το σταμάτησε προσωπικά του άσκησα κριτική΄.

Διότι του πέρασαν - προσωρινά - την άποψη ότι ο κατέχων αξιώματα πρέπει να μην ομιλεί εις το πόπολο.

Γνωστές και χιλιοπαιγμένες λογικές του κατεστημένου.

Ο Άρης είναι μέσα στο πρόβλημα. Ο καταλογισμός τον έχει συμπεριλάβει. ως μέλος του δημοτικού συμβουλίυ εκείνης της περιόδου.

Και είπε αυτά που είπε, πολλά από τα οποία μας βρίσκουν σύμφωνους με κάποια άλλα θα ασχοληθούμε ιδιαιτέρως σε επόμενη ανάρτηση.

Είπε όμως, ο Άρης Νόμπελης, ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΔΗΜΟΣΙΑ, ότι τα στελέχη της οικονομικής υπηρεσίας έχουν κάνει ΕΥΣΥΝΗΔΗΤΩΣ την δουλειά τους.

Να τι λέει ο Άρης για τα ΘΥΜΑΤΑ αυτής της ιστορίας και οφείλουμε να σταθούμε σε αυτά ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΛΕΕΙ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ:

Αρκεί βεβαίως μια ματιά στο φύλλο μεταβολών και ελλείψεων του επιτρόπου για να αντιληφθεί κάθε καλοπροαίρετος τρίτος ότι δεν είναι δυνατόν οι ευθύνες να επιμεριστούν σε όλους το ίδιο.
Υπάλληλοι της Οικονομικής Υπηρεσίας που εκτελούσαν εντολές δεν γίνεται σε καμιά περίπτωση να βρεθούν ένοχοι, αφού απλώς εξετέλεσαν ευσυνείδητα το καθήκον τους. Είμαι 100% σίγουρος ότι αδίκως ανησυχούν και δηλώνω απολύτως βέβαιος για την τελική αθώωσή τους στην έφεση που θα ασκηθεί. Το ίδιο ισχύει και για τους δημοτικούς συμβούλους, όπως εγώ, που απλώς ψηφίσαμε ένα θέμα στο δημοτικό συμβούλιο, το οποίο μας παρουσιάστηκε ως εξαιρετικά επείγον και απαραίτητο για τη δημόσια υγεία.

http://profiltispolis.blogspot.gr/2013/06/blog-post_5287.html

ΚΑΙ ΑΥΤΟ οφείλουμε να το πιστώσουμε πολιτικά ως μια "ιδιαίτερη" στάση ενός "ιδιαίτερου" παράγοντα της τοπικής μας πολιτικής σκηνής.
Ιδιαίτερου αφού οι άλλοι βολεύονται στο "μη μιλάς, μη γελάς, κινδυνεύει η Ελλάς" και επιθυμούν την .... αγελοποίηση.

Όπως επίσης έχουμε πιστώσει και την μοναδική παράταξη που δια του επικεφαλής της ΝΙΚΟΥ ΠΑΝΤΑΖΗ, έχει τοποθετηθεί δημόσια για το θέμα της εμπλοκής της οικονομικής υπηρεσίας, έστω και πολύ χαλαρά δηλαδή ως εξής:

"Σήμερα σε επαφή που είχα με ένα από τους αδίκως και κατά την δική μου γνώμη εμπλεκόμενους υπαλλήλους της Οικονομικής Υπηρεσίας υποσχέθηκα την πλήρη συμπαράσταση μας και την παρουσία μας σε όποια έρευνα ή κατάθεση θα ακολουθήσει.  Όλα τα άλλα δεν αφορούν εμάς."
http://pantazisnikos.blogspot.gr/2013/04/blog-post.html

Επίσης στο θέμα έχει τοποθετηθεί και ο Σύλλογος Εργαζομένων του Δήμου:

Ο Σύλλογος Εργαζομένων ομόφωνα αποφάσισε ότι θα στηρίξει και θα συμπαρασταθεί με κάθε δυνατό τρόπο  στους συναδέλφους της οικονομικής υπηρεσίας  στην ακατανόητη εμπλοκή τους στο φύλλο μεταβολών του ελεγκτικού συνεδρίου.
http://sedhalandriou.blogspot.gr/2013/05/blog-post_3.html

Είναι λοιπόν ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΕΚΤΕΘΙΜΕΝΟΙ όσοι ακόμα σφυράνε αδιάφορα ή εκδηλώνουν την συμπαράστασή τους ... από μέσα τους.

Και να ξέρουν ότι ΘΑ ΤΟ ΧΡΕΩΘΟΥΝ ΜΕ ΣΚΛΗΡΟ ΤΡΟΠΟ, όσοι συνεχίσουν και σήμερα να σιωπούν επιχειρώντας να συγκαλήψουν τις προφανείς ευθύνες των κολλητών τους.

Το παιχνιδάκι "ΠΟΥΣΤΗΔΕΣ ΚΑΙ ΠΑΛΗΚΑΡΙΑ ΓΙΝΑΜΕ ΜΑΛΙΑ ΚΟΥΒΑΡΙΑ" ΤΕΛΕΙΩΣΕ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου