Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Παρασκευή 28 Ιουνίου 2013

ΜΕΡΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ΓΙΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΙΠΕ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ Δ.Σ. ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΚΑΤΑΥΛΙΣΜΟΥ

Όπως γράψαμε και εχτές το ότι μίλησε δημόσια ο Άρης Νόμπελης είναι θετικό.

Και αυτά που είπε θα είχαν γενικά θετικό πρόσημο κατά την ταπεινή μας γνώμη, ειδικά αν δεν προέρχονταν από τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου και βέβαια δεν θα μπορούσα να διατυπώσω τις ενστάσεις που θα διατυπώσω σήμερα.

Ο Άρης Νόμπελης είναι υπόλογος, όπως και όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι που ψήφισαν υπέρ του έργου.

Και αυτός, όπως και αρκετοί δημοτικοί σύμβουλοι - όσοι δεν συμμετείχαν σε όργανα διοίκησης και απλά ψήφισαν στο δημοτικό συμβούλιο - έχουν σαφώς μικρότερες ευθύνες από τους συναδέλφους τους που ήταν αντιδήμαρχοι ή συμμετείχαν στις δημαρχιακές επιτροπές.

Ο παραταξιακός τους πατριωτισμός όμως, η στρεβλή αντίληψη περί "κομματικής και παραταξιακής πειθαρχίας" τους φέρνει στα δημοτικά συμβούλια ως κοπάδια, που δεν ακούν , δεν συζητούν ουσιαστικά, δεν δέχονται επιχειρήματα άλλων.

Μετατρέπουν τα δημοτικά συμβούλια (και τα συμβούλια των νομικών προσώπων) σε επικυρωτικά όργανα αποφάσεων που έχουν ληφθεί σε κλειστές ομάδες της πλειοψηφίας.

Αν ο κος Νόμπελης και οι άλλοι ΑΚΟΥΓΑΝ ΜΕ ΑΝΟΙΚΤΑ ΜΑΤΙΑ τι είχε ειπωθεί τότε στο δημοτικό συμβούλιο ίσως δεν είχαν ψηφίσει.

Αλλά ψήφισαν.
Και σήμερα ο Άρης Νόμπελης, ως πρόεδρος του Δ.Σ. εφαρμόζει - και μάλιστα με συνοπτικές διαδικασίες στους συναδέλφους του - το δόγμα της αγέλης, έχοντας ΚΑΤΑΡΓΗΣΕΙ τις ονομαστικές ψηφοφορίες - ΠΑΡΑΝΟΝΩΣ - και ερωτώντας μόνο τους επικεφαλής για το τι ψηφίζουν σε κάθε θέμα.
Πρακτική που είχε εγκαινιάσει και ο προηγούμενος πρόεδρος.

Αυτό λοιπόν ας το σκεφτεί, ειδικά μετά την - άδικη επί του προσωπικού του- περιπέτεια στην οποία έχει και ο ίδιος μπει.
Διότι δεν μπορεί στο δημοτικό συμβούλιο απλά "να παρουσιάζεται κάποιο θέμα ως επείγον και απαραίτητο για την δημόσια υγεία".
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΤΑΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΕΤΟΙΟ.

Αλλά ο Πρόεδρος του Δ.Σ. πρέπει να ολοκληρώσει το βήμα που κάνει να μιλήσει δημόσια, εξαντλώντας την ειλικρίνειά του, και να αποφύγει να βγάζει συμπεράσματα και να ζητάει από υπαλλήλους της οικονομικής "να μην ανησυχούν".

Οι υπάλληλοι πρέπει να ανησυχούν. Και πρέπει να ανησυχούν διότι δεν είναι μεταξύ αυτών που έχουν την αμέριστη συμπαράσταση του τοπικού κατεστημένου και των εξαπτέρυγών του από τα αριστερά.

Και πρέπει να ανησυχούν διότι τους λένε να μην ανησυχούν αιρετοί που - όπως ο Άρης - δεν έχουν εμπιστοσύνη στους χειρισμούς της διοίκησης του δήμου γι' αυτό και έχουν εξαιρέσει την υπερασπιστική τους γραμμή και τη νομική τους εκπροσώπηση από την κοινή νομική εκπροσώπηση των υπόλοιπων μελών του Δ.Σ. και της τεχνικής υπηρεσίας - ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ (κατά την ταπεινή μας γνώμη).
Αλλά αφού ανησυχεί ο ίδιος, πώς λέει στους άλλους να μην ανησυχούν;

Και βέβαια λοιπόν πρέπει να ανησυχούν διότι ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, το Νο 2 στον δήμο, ομιλεί δημόσια και ακόμα και τώρα δεν λέει ότι πρέπει να κάνει άμεσα νομικές ενέργειες ο δήμος κατά της εταιρίας που εισέπραξε το ένταλμα για να διεκδικήσει πίσω τα χρήματα.

ΑΜΕΣΕΣ ΝΟΜΙΚΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ.

Ενέργειες που η πλειοψηφία της οποίας προεδρεύει ο κος Νόμπελης ΑΡΝΕΙΤΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ και οι παρατάξεις της θεσμικής αντιπολίτευσης αρνούνται να της το ζητήσουν, αρκούμενες σε ένα ... εξώδικο.

Άρη το γνωρίζεις ότι προσωπικά σε εκτιμώ. Αλλά πλέον δεν έχεις ευθύνη μόνο να μιλάς.
Εκ της θέσεώς σου οφείλεις να ΠΡΑΤΤΕΙΣ.
Περιμένουμε λοιπόν να δούμε τις πρωτοβουλίες σου στο δημοτικό συμβούλιο.

ΥΓ: Ήδη άρχισε να διακινείται η εξυπνάδα "ε 25 είναι, αν βάλουν από 20 χιλιάρικα ο καθένας και το θέμα έληξε" από στελέχη της διοίκησης.

ΜΗΝ ΑΝΗΣΥΧΕΙΤΕ ΛΟΙΠΟΝ!

ΝΑ ΕΙΣΤΕ COOL.

Το πολύ - πολύ να πληρώσετε τον .... Αστραπόγιαννο.

Και αν αρνηθείτε, σε 30 μέρες θα οφείλετε στην εφορία 350 χιλιάρικα πλέον τόκων και θα πάτε φυλακή για χρέη προς το δημόσιο.

DON'T WORRY! BE HAPPY!

Άσε που ψάχνει ο Φούχτελ για ... επιόρκους για απόλυσεις.

Και βέβαια ο ΜΟΝΟΣ πραγματικά υπεύθυνος υπηρεσιακός για το θέμα προστατεύεται και έχει το "τεκμήριο της αθωότητας".

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου