Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου 2013

ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ ΣΤΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙ! ΕΡΧΕΤΑΙ ΘΥΕΛΛΑ;

Καλή μέρα, καλή εβδομάδα αναγνώστη μου.

Το σημερινό μας θέμα ίσως σου φανεί κεραυνός εν αιθρία.

Δεν υπάρχει κάποιος ορατός λόγος για τον οποίο Δευτεριάτικα θα ασχοληθούμε με το θέμα του χώρου της καθαριότητας.

Υπάρχει όμως σοβαρός παρασκηνιακός λόγος να κτυπήσουμε σήμερα την καμπάνα διότι - αν ο σμπίρος μας έχει δίκιο - έρχεται καταιγίδα στο Χαλάνδρι.

40 χρόνια τούρκικα δεν είμαστε ικανοί σε αυτή την πόλη, στον δήμο Χαλανδρίου, στα Β.Π. που  κάποιοι χαζοχαρούμενοι διαφημίζουν ως το "νέο HOT SPOT" της Αττικής, να έχουμε έναν οργανωμένο χώρο για την ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ.

Δεν θα πάω πίσω στο παρελθόν να κάνω ιστορική αναδρομή στο θέμα γιατί θα στεναχωρηθούμε.

Και θα τα ακούσουν κάποιοι dolby stereo surround και θα μας λένε κακούς.

Θα τα ακούσουν - και θα κάνουμε ΚΑΙ αυτοκριτική - γιατί δεν έγινε οργανωμένος χώρος τότε επί Πέρκιζα που βγήκαμε - χαζά - στα κεραμιδιά.

Θα τα ακούσουν γιατί επί Παττακού δεν πήραμε αυτό που μας ΧΑΡΙΖΑΝ, με υπογειοποιημένο χώρο κάτω από τον σημερινό τσιγγαναριό και που ... άντε ΘΟΥ ΚΥΡΙΕ ....

Θα τα ακούσουν γιατί μετά ο Μέγας Δικαστής Ντρεντ έφτιαξε αυτόν τον  χώρο, ( και κοκορευόταν κιόλας)  χώρο που ο μισός (το κόκκινο) έχει κλείσει ήδη και απαγορεύεται να χρησιμοποιηθεί με δικαστική απόφαση, ενώ για το υπόλοιπο, το μπλε, το οποίο σήμερα εξυπηρετεί την υπηρεσία καθαριότητας και στο οποίο στριμώχνονται τα 82 συνολικά οχήματα του δήμου, ανήκει στην Κτηματική Εταιρία του Δημοσίου και όχι στον Δήμο.

Και είναι και φιλέτο (γωνία Πεντέλης και Αττικής Οδού) και πάει σύντομα για "αξιοποίηση".

Και τότε δεν θα έχει ο δήμος πού να παρκάρει τα οχήματα.

Και θα τρέχει πάλι ο Δήμος - τελευταία στιγμή με πατέντες, πεταμένα χρήματα σαν αυτά που διέθεσε εδώ, για να δώσει λύσεις της πλάκας που θα αντέξουν μόνο κάνα δυο χρόνια και μετά ξανά μανά τα ίδια.





Και τι θα μπορούσε να κάνει θα μου πεις;

Μα να αντιμετωπίσει το θέμα με σχέδιο και την απλή κοινή λογική!

Τα έχουμε ξαναπεί. Επαναφέρουμε την πρότασή μας:

Πίσω από το Νεκροταφείο Χαλανδρίου βρίσκεται αυτή η ιδιοκτησία του δήμου που βλέπετε στην φωτό και που φιλοξενεί το πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής και 3 ανοικτά γηπεδάκια.

Όπως βλέπετε γύρω, γύρω υπάρχουν αδόμητες εκτάσεις, ελάχιστα κτίσματα από την πλευρά της Ησιόδου και τα μαρμαράδικα από την πλευρά της Τήνου. (και βέβαια το νεκροταφείο προς βορρά).

Ένας χώρος άθλησης και ψυχαγωγίας παιδιών σε ένα μάλλον λάθος σημείο της πόλης(sic).


Ε! Είναι παλαβό ότι ΑΚΟΜΑ δεν έχει προχωρήσει ο Δήμος σε απόφαση χαρακτηρισμού του, σε χώρο αμαξοστασίου της καθαριότητας μεταφέροντας το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής και τα γήπεδα στον ευρύτερο χώρο  του αθλητικού κέντρου, του σημερινού αμαξοστασίου και του στεγάστρου της Αττικής Οδού, όπως κατ' επανάληψιν έχουμε προτείνει!


Η πρότασή μας δεν είναι μόνο έφικτή.

Είναι και ΛΟΓΙΚΑ ΑΥΤΟΝΟΗΤΗ αφού από την μια μεταφέρει μια οχλούσα χρήση σε ένα σημείο που δεν ενοχλεί σχεδόν κανένα από την άλλη δημιουργεί όρους ενοποίησης του Αθλητικού κέντρου με το Πάρκο της Αττικής Οδού διαμορφώνοντας ένα τεράστιο ενιαίο χώρο άθλησης και ψυχαγωγίας.

Όσο για την οργάνωση της καθαριότητας της πόλης, την αναβάθμιση των παρεχομένων υπηρεσιών και την οικονομία που μπορεί να επιτευχθεί και πώς στην υπηρεσία καθαριότητας, ΘΑ ΕΠΑΝΕΛΘΟΥΜΕ ΣΥΝΤΟΜΑ ΜΕ ΣΤΟΙΧΕΙΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου