Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2013

ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ ΔΗΜΟΥ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ AYTA ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΣΑΣ ΠΟΥΝΕ

- Η καθαριότητα μιας πόλης είναι η αφετηρία της λειτουργίας της. 

- Σιγά μεγάλε, με τις σοφίες σου πρωί πρωί.

- Όχι το λέω γιατί όποτε γίνεται έρευνα μεταξύ των δημοτών ΟΛΩΝ των δήμων, για το ποιο είναι το πρώτο πράγμα που θέλουν από τον δήμο τους οι δημότες ΠΑΝΤΑ βγάζουν πρώτο την καθαριότητα.

- Σώωωπα ρε μεγάλε. Και εμείς νομίζαμε ότι θα βγάζανε οι δημότες ως σημαντικότερο την συμμετοχή του δήμου στην παγκόσμια προσευχή υπέρ των ατόμων με αυτισμό. Δεν μας παρατάς πρωί, πρωί.

- Δεν θες δηλαδή να ασχοληθούμε λίγο σφαιρικά με το θέμα; Πλερώνεις σαν μ@λ@κ@ς τα ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΑ δημοτικά τέλη, να μην ψάξουμε δηλαδή λίγο αν πιάνουν τόπο τα λεφτά σου και αν απολαμβάνεις τις υπηρεσίες που πληρώνεις; Δεν θες να ξέρεις αν η κατάσταση βελτιώνεται, ποιες είναι οι λύσεις που προτείνονται και πόσο πάει το μαλλί;

- Τι να σου πω παιδάκι μου κάνε ό,τι σε φωτίσει ο Θεός. 

Ε! ΘΑ ΤΟ ΠΑΡΟΥΜΕ ΟΛΟ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ.

Και θα το κάνουμε ΤΩΡΑ γιατί:

1. Στο Χαλάνδρι σκάει όπου να 'ναι - λέει ο σμπίρος μου - μπόμπα αφού, όπως ήδη σας είπαμε ΕΔΩ, η υπηρεσία καθαριότητας του δήμου Χαλανδρίου κινδυνεύει να μείνει ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ στον δρόμο.

2. Το θέμα δεν είναι μόνο τοπικό, είναι "εθνικής εμβέλειας και σημασίας", οι μέρες είναι γκαστρωμένες και ημείς οι ιθαγενείς βαλλόμαστε πανταχόθεν από τα έγκυρα μέσα μαζικής εξημέρωσης με την ΜΑΓΙΚΗ ΛΥΣΗ ΣΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΗΣ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ (ειδικά κάθε φορά που αυτοί οι προνομιούχοι σκουπιδιαραίοι τολμούν να κάνουν καμιά απεργία): 


"ΘΑ ΕΡΘΕΙ ΡΕ Ο ΙΔΙΩΤΗΣ ΝΑ ΞΕΒΡΩΜΙΣΟΥΜΕ! Τι με νιάααζει ρε μέεενα, ρε αν θα τα απολύσουν τα ρεμάλια ρεεεε, αφού 10 η ώρα είναι στα καφενεία, δεν τους βλέπω. ΡΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΙΩΞΟΥΝ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΧΑΡΑΜΟΦΑΗΔΕΣ ....."


(Το γεγονός ότι αυτοί που μιλάνε με τόσο πάθος υπέρ της ιδιωτικοποίησης των υπηρεσιών καθαριότητας μιλάνε πάντα για "ΤΟΝ ιδιώτη" και όχι για "ΤΟΥΣ ιδιώτες" θα ήταν εντελώς συμπτωματικό, όσο "συμπτωματικά" χρησιμοποιήσαμε τον όρο "ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΜΒΕΛΕΙΑΣ ΘΕΜΑ".

Διότι τα "ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΜΒΕΛΕΙΑΣ" θέματα μέχρι τώρα τα έλυναν ΕΘΝΙΚΟΙ ΙΔΙΩΤΕΣ, αν και τώρα βλέπω σιγά σιγά να τα λύνουν ... ΓΕΡΜΑΝΟΙ ιδιώτες.)

3. Εκτός από τα Μέσα Μαζικής Εξημέρωσης - που μας λένε ότι για όλα φταίνε οι εργαζόμενοι και η λύση είναι ... ο ιδιώτης, έχουμε τώρα και  δημαρχάρες που υλοποιώντας ΚΑΤΑ ΓΡΑΜΜΑ τις εντολές του Φούχτελ επικοινωνιακά φροντίζουν ΜΕ ΤΗΝ ΟΠΤΙΚΗ ΤΟΥΣ να μετατοπίζουν τις ευθύνες για την καθαριότητα ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΕΣ ΤΟΥΣ που δεν βγαίνουν "ΕΥΛΑΒΙΚΑ και ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ"  να καθαρίζουν το πεζοδρόμιό τους αφήνωντας τα κονδύλια από τα δημοτικά τέλη απείραχτα ώστε  να ΠΛΕΡΩΝΟΥΝ τους .... επικοινωνιολόγους.


Αλλά αρκετά με την πολυλογία και την θεωρία.

Ας τα πάρουμε τα πράγματα με την σειρά.


Εχθές πήγαμε μια βόλτα στο κτήμα. Ας αρχίσουμε λοιπόν με 3 φωτογραφίες:



Περάσαμε από την είσοδο και περπατήσαμε μέσα σε αυτή την κατάσταση που βλέπετε μέχρι το γραφείο κίνησης της υπηρεσίας που στεγάζεται σε εκείνο το ΒΑΓΟΝΙ αριστερά. Προφανώς και εσύ αναγνώστη μου, αν θες να επικοινωνήσεις με την υπηρεσία πρέπει να περάσεις από αυτό τον βούρκο - αλλά μην φοβάσαι, δεν σε καταπίνει η λάσπη πάνω από τον αστράγαλο - μέχρι εκεί θα χωθείς. Όσο για τους εργαζόμενους αυτοί έχουν συνηθίσει έτσι και αλλιώς, οπότε δεν θα ασχοληθούμε με τους παλιοπρονομιούχους

Εδώ είναι ο χώρος στάθμευσης του στόλου της καθαριότητας. Πίσω  από το σύρμα αθλείται η νεολαία του Χαλανδρίου σε ένα ευώδες και υγιεινό περιβάλλον
Εδώ είναι ο χώρος που τα ανοικτά φορτηγά αδειάζουν τα κλαδιά  και τα ογκώδη για να μεταφορτωθούν και να πάνε  ... ΣΤΟΝ ΧΥΤΑ! ΣΤΗΝ ΧΩΜΑΤΕΡΗ! Πίσω φαίνονται οι προβολείς από το γήπεδο ποδοσφαίρου. Κρατείστε το ....

Στον χώρο υπάρχει ακόμα και το συνεργείο για τις συντηρήσεις του στόλου, που οι εργαζόμενοι κάνουν μόνοι τους τις περισσότερες φορές.

Παρ' όλα αυτά ΑΥΤΗ Η ΥΠΗΡΕΣΙΑ  ... δουλεύει.
Και παρ' όλα αυτά τα σκουπίδια στο Χαλάνδρι μαζεύονται!

Και μάλιστα ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΠΡΟΣΛΗΦΘΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΙΜΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ από το 2000! 

Από τότε η υπηρεσία δουλεύει ΜΟΝΟ με οκταμηνίτες, διμηνίτες, πενταμηνίτες που μπαίνουν και βγαίνουν, αφήνουν κενά σε κάποιες περιόδους, μόλις εκπαιδεύονται φεύγουν ...
 ΤΣΑΤΡΑ ΠΑΤΡΑ ΔΗΛΑΔΗ!
Και από φέτος θα λειτουργεί  και με νοικιασμένους εργαζόμενους!

Πώς να κάνει κανείς ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟ (άκου τώρα τι είπε αυτός; "ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟ"  ...)

Αν το καλοσκεφτείς μάλλον πρόκειται για θαύμα.

Θαύμα που μέσα στην πολιτική απαιδευσιά μας το αποδίδουμε συνήθως στας άοκνας προσπάθειες του εκάστοτε αρμοδίου εκ της διοικήσεως αιρετού.
Όμως είναι έτσι;

ΟΧΙ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΜΟΥ.

Διότι μέσα σε αυτό το ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ που με δυο λόγια σου περιγράψαμε αυτοί που μαζεύουν τα σκουπίδια και τα καταφέρνουν με ΜΑΓΙΚΑ είναι αυτοί οι ΠΑΛΙΟΠΡΟΝΟΜΙΟΥΧΟΙ οι σκουπιδιαραίοι.
ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΣΕ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΓΑΛΕΡΑΣ!  Τουλάχιστον στο Χαλάνδρι που ξέρουμε ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ.

Και η δουλειά της διοίκησης του Δήμου ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΥΤΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΜΑΣΤΙΓΩΝΕΙ για να κάνουν την δουλειά, ούτε να βγάζει ανακοινώσεις.

ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙ ΣΩΣΤΑ ΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ, την υποδομή της, τον εξοπλισμό της, το προσωπικό της τα έσοδα και τις δαπάνες της, να εξασφαλίσει δηλαδή τις συνθήκες ώστε η απόδοση της υπηρεσίας να μην βασίζεται στον πατριωτισμό αλλά στην οργάνωση.

ΚΑΙ ΤΕΤΟΙΟ ΠΡΑΓΜΑ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ.

Και αυτό νομίζεις αναγνώστη μου ότι είναι τυχαίο;

ΟΧΙ ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΒΟΥΛΗΣΗΣ ΚΑΙ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗΣ.

Θα συνεχίσουμε ...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου