Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2012

ΕΦΥΓΕ ΠΡΙΝ ΛΙΓΟ ΑΠΟ ΚΟΝΤΑ ΜΑΣ Η ΑΓΛΑΪΑ ΑΡΧΟΝΤΑΚΗ ΚΑΖΟΥ

Έφυγε σήμερα από κοντά μας η γυναίκα που έμαθε μια γενιά Χαλανδραίων Αγγλικά.

Η Αγλαΐα  αγαπημένη δασκάλα των περισσοτέρων Χαλανδραίων της ρομαντικής εποχής της πόλης μας, υπέκυψε στην μάχη με την ασθένεια, πριν μερικές ώρες, όπως μόλις μας ενημέρωσε ο (εξάδελφός της) Κώστας Παττακός.

Οι μαθητές της, , οι φίλοι του αγαπημένου της συντρόφου στην ζωή του Σπύρου Κάζου (για τους νεώτερους ο Σπύρος ήταν Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, χρόνια πολλά δημοτικός σύμβουλος, που έχει αφήσει ΑΝΕΞΊΤΗΛΗ την σφραγίδα του στην ιστορία της πόλης και της αριστεράς), οι φίλοι του BLUE BAR, όλοι οι Χαλανδραίοι θα αποχαιρετίσουμε αύριο στις 4.30 από το νεκροταφείο Χαλανδρίου.

ΣΥΛΛΗΠΗΤΗΡΙΑ ΣΠΥΡΟ,
ΣΥΛΛΗΠΗΤΗΡΙΑ ΠΑΙΔΙΑ

ΚΑΙ ΤΩΡΑ Η ΩΡΑ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ. ΕΜΑ ΜΕ ΤΟΝ ΠΟΥΣΤΗ! ΤΡΙΦΤΕ ΤΟ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΜΟΥΡΗ!

Περπάταγα, που λέτε στον δρόμο και συνάντησα μια δημοτική σύμβουλο της πλειοψηφίας ΠΟΥ ΩΣ ΠΡΟΣΩΠΟ ΕΚΤΙΜΩ  ΠΟΛΥ.

Η συγκεκριμένη κυρία είναι καλή κυρία.

Η συγκεκριμένη ανάρτηση αφορά όμως το πώς αντιλαμβάνεται την συμμετοχή της στα κοινά και την πολιτική, όχι τον χαρακτήρα της και την προσωπικότητά της.
(Και ακόμα περισσότερο, πώς τις λένε οι "αρχηγοί της" ότι πρέπει να την αντιλαμβάνεται γιατί κανείς μας δεν γεννήθηκε παλιοκαραβάνα στην πολιτική και είναι λογικό κάποιοι ΚΑΛΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ να μπερδεύονται και να παρασύρονται μέσα σε ένα τέτοιο ΝΟΣΗΡΟ κλίμα που δημιούργησε μια κλίκα πέντε κωλόπαιδων.)

Σταματάει λοιπόν το αυτοκίνητο που λέτε και μου λέει: " Το ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ που ζήτησες το έδωσα να το αναρτήσουν για να μην λες". Και σχεδόν κάνοντας καλαμπουράκι: "Βάλτε το εκεί στο site" λέει τους είπα "να του το τρίψω στα μούτρα" (Αυτουνού του πούστη του Νταβία, εννοούσε).

Καταλάβατε;;

Δηλαδή, εδώ στο Χαλανδριστάν, οι υποχρεώσεις των αιρετών έχουν να κάνουν με τον .... Νταβία και όχι με το νόμο.

Δηλαδή - ΠΟΙΟΣ ΕΙΜΑΙ Ο ΠΟΥΣΤΗΣ - αν δεν ήταν ο Νταβίας στα τέτοια τους ο νόμος και οι υποχρεώσεις στην διαφάνεια.

Και αυτό ξέρετε γιατί;;;

Διότι  υπερασπίζονται την αντίληψη ότι δεν είναι εκεί που είναι για να υπηρετούν ΠΡΩΤΙΣΤΩΣ τα κοινά (και να έχουν και τα προνόμια που ο νόμος προβλέπει) αλλά τα κοινά είναι εκεί που είναι για να υπηρετούν κυρίως τους αιρετούς.

ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΣΤΡΕΒΛΩΣΗ ΣΑΣ ΚΑΛΟΥΜΕ ΝΑ ΤΗΝ ΦΕΡΟΥΜΕ ΞΑΝΑ ΣΤΑ ΙΣΙΑ ΤΗΣ.

ΝΑ ΒΑΛΟΥΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝ!





 

Ε βέβαια αφού δεν έρχεται κανένας πλέον για ψώνια ....


Ελεύθερα πεζοδρόμια, αυτοκίνητα παρκαρισμένα από τη μία πλευρά του δρόμου, άφθονες θέσεις στάθμευσης. Κι όμως, βρισκόμαστε στο κέντρο του Χαλανδρίου
«Βλέπουμε ότι όλοι βρίσκουν θέση να κάνουν τα ψώνια τους», λέει στην «Κ» ο αρμόδιος αντιδήμαρχος της πόλης, Πάνος Βάσιος.

ΑΠΟ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΜΑΣ

ΟΧΙ ΟΤΙ ΘΑ ΚΑΤΕΒΕΤΕ, ΜΗΝ ΚΑΚΟΚΑΡΔΙΣΕΤΕ ΤΟ ΑΦΕΝΤΙΚΟ, ΑΛΛΑ ΕΜΕΙΣ ΣΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΥΜΕ

ΓΙΑΤΙ ΧΑΙΡΕΤΑΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΚΑΙ ΧΑΜΟΓΕΛΑΕΙ ΠΑΤΕΡΑ;;;

http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_ell_1_13/10/2012_498589

Το νέο πρόσωπο του Χαλανδρίου


   

 


ΜΙΑ ΕΡΩΤΗΣΗ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ (σιγα ρε μην φιλοτιμηθεί κανείς να σου απαντήσει)



Δεν θα επανέλθουμε στην πονεμένη ιστορία (τώρα ποια πονεμένη, οι μόνοι που πονέσαμε εμείς είμαστε αλλά τες πάντων) της υπαίθριας διαφήμισης.

Όλης αυτής της ΦΟΥΣΚΑΣ που δημιούργησε στο Χαλάνδρι ο μεγάλος πολιτικός ανήρ που επελέγη από την ... οικογένειά του για να γίνει άρχων της πόλεως ταύτης.

Αυτής της ΦΟΥΣΚΑΣ που άνθρωποι (καλών κατά τα άλλα προθέσεων) αλλά παντελώς ανίκανοι και χωρίς το απαραίτητο αυτοδιοικητικό υπόβαθρο (backround στα ελληνικά) αντιλήφθησαν σαν το μέσο να λένε κάτι που πουλάει στους πολίτες για να κάνουν πολιτική - μικροπολιτική.

Πολιτική που βασίστηκε κυρίως σε ένα τραγικό περιστατικό που συνέβει στην λ. Κηφισίας, τον δυστύχημα στο οποίο έχασε την ζωή του ένα νέο παιδί και η δικαιολογημένη - αλλά όχι σωστή - αντίδραση του τραγικού πατέρα, να αποδώσει ευθύνες σε ότι θεωρούσε ότι του στέρησε ό,τι πολυτιμότερο έχει ένας πατέρας.

ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΓΥΦΤΟΙ έσπευσαν να εκμεταλλευτούν το θέμα. Όπου θάνατος και κοράκια.

Και όλα στοχοποιημένα. Ειδικά σε όσους θεωρούσαν πολιτικούς αντιπάλους.

ΔΙΟΤΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΑΡΧΕΣ! 
ΗΤΑΝ ΜΑΪΜΟΥ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΥΠΑΙΘΡΙΑΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗΣ.
Αφού οι ίδιοι διαφημίζονταν στα μέσα που κατάγγελλαν ως "παράνομα"

Γι' αυτό - εκεί που δεν ήταν αυτοί που ήθελαν να πλήξουν ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΔΕΝ ΜΙΛΑΓΑΝ, αλλά και ΨΗΦΙΖΑΝ.

π.χ. ΣΤΟ ΚΛΕΙΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟ υπήρχαν διαφημίσεις. ΜΕΓΑΛΕΣ. Στην περίφραξη.
Ακούσατε εκπρόσωπο καμίας παράταξης - ΚΑΜΙΑΣ όμως - που να βάζει τόσα χρόνια θέμα;;;
Ρώτησε κανείς ποτέ αν πληρώνει, πόσα πληρώνει, αν καταβάλει δημοτικά τέλη;;;

ΟΧΙ!

ΓΙΑΤΙ;;;

Δεν ενοχλούσαν αυτές;;;

ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΜΕ ΣΗΜΕΡΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΟΤΙ ΣΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΤΟΥΣ ΤΕΛΗ ΕΙΧΑΝ ΠΟΛΥ ΕΙΔΙΚΗ ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΗ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ!

Και αν δεν είναι έτσι να μας κάνουν μήνυση!

Και όχι μόνο αυτό.

Αλλά μόλις άλλαξε το καθεστώς της έκδοσης αδειών ΤΑ ΜΑΖΕΨΑΝ ΚΑΙ ΕΦΥΓΑΝ!!!!
ΓΙΑΤΙ;;;

Θα απαντήσει η διοίκηση;
Θα απαντήσουν οι εκπρόσωποι της αντιπολίτευσης στην διοίκηση του Νομικού Προσώπου;;;

ΟΧΙ! 
ΔΕΝ ΘΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ ΚΑΝΕΙΣ!

Απλά - "οι καλοί" και καλά - θα λένε "εγώ δεν ήξερα". 
 Ενώ οι μέτριοι θα λένε "μην με ανακατεύεις".

Και εδώ θα είμαστε!

ΥΓ: Ο ελεγκτής υπάλληλος της τεχνικής υπηρεσίας Βαγγέλης Χάτζος εδώ δεν είδε ποτέ παρανομία. Δεν έχει κάνει ποτέ έγγραφο.

ΕΜΠΡΗΣΜΟΣ ΚΑΔΟΥ ΣΤΗΝ ΘΗΣΕΩΣ


Ο "εμπορικός" θάνατος του Χαλανδρίου...

Είναι γεγονός αναμφισβήτητο. Έχουν ασχοληθεί τα κανάλια πολλές φορές, ακόμη και τα λεγόμενα (και ΣΩΣΤΑ!!!) "μνημονιακά", "Megaλα" και...μικρά!!! Η ΑΓΟΡΑ ΠΕΘΑΙΝΕΙ. ΜΕ ΓΟΡΓΟΥΣ ΡΥΘΜΟΥΣ...Θύμα - ΚΑΙ αυτή - της..."αναπτυξιακής" πολιτικής της "εσωτερικής τρόϊκας" των..."προθύμων" και των "YESMEN". Τα καταστήματα κλείνουν το ένα μετά το άλλο, μην αντέχοντας άλλη..."ανάπτυξη" και... "προοδευτική" πολιτική...

Έτσι και στο Χαλάνδρι, την πόλη μας που είχε ξεχωριστή θέση στον εμπορικό χάρτη της Αττικής, η έννοια "ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ" θα αποτελεί σε λίγο καιρό...ανέκδοτο...Έτσι την κατάντησαν την πόλη μας...Και κάποτε θα θυμόμαστε ότι...ΚΑΠΟΤΕ έλεγαν οι γονείς μας (και εμείς πιο μικροί) :
"θα κατεβούμε στο Χαλάνδρι για ψώνια"...ΠΕΡΑΣΜΕΝΑ ΜΕΓΑΛΕΙΑ ΚΑΙ ΘΥΜΟΝΤΑΣ ΤΑ ΝΑ ΚΛΑΙΣ...
Μια βόλτα σε τμήμα του εμπορικού "κόσμου" της πόλης, ήταν αρκετή για να μας δώσει κάποια ενδιαφέροντα στοιχεία. Φυσικά, δεν ήταν δυνατό να περπατήσουμε ολόκληρο το Χαλάνδρι! Αυτό το μικρό, όμως, δείγμα, είναι αρκετά παραστατικό και..."κάτι" λέει...

Έχουμε και λέμε λοιπόν :

1. Οδός Ανδρέα Παπανδρέου (πρώην Βασ. Κων/νου) :
Ανεβαίνοντας από τη διασταύρωση Παπανικολή - 25ης Μαρτίου - Ανδρ. Παπανδρέου, προς την Πλατεία Δούρου, μέτρησα ΔΕΚΑΤΕΣΣΕΡΑ (14) καταστήματα κλειστά στο αριστερό μας χέρι (λεπτομέρεια : το 1 ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ να ανοίξει...) και ΟΚΤΩ (8) στο δεξί μέρος του δρόμου...

2. Οδός Αγίου Γεωργίου :
Ανεβαίνοντας από την Πλατεία Δούρου και μέχρι το ύψος του Δημαρχείου, μέτρησα ΔΥΟ (2) καταστήματα κλειστά στο αριστερό μας χέρι και ΤΕΣΣΕΡΑ (4) στο δεξί μέρος του δρόμου...

3. Οδός Χαϊμαντά :
Κατεβαίνοντας προς την Πλατεία Δούρου, από το ύψος του Δημαρχείου, μέτρησα ΕΞΙ (6) κλειστά καταστήματα στο αριστερό μας χέρι και ΤΡΙΑ (3) στο δεξί μέρος του δρόμου (πεζοδρόμου, για την ακρίβεια)...

4. Οδός Πλάτωνος :
ΕΠΙΤΥΧΙΑ! Εδώ συνάντησα ΜΟΝΟ ΕΝΑ (1) κατάστημα κλειστό, στο δεξί μέρος του πεζοδρόμου, με διαδρομή από την Αγ. Γεωργίου μέχρι την Αγ. Παρασκευής...

ΣΥΝΟΛΟ ΤΡΙΑΝΤΑ ΟΚΤΩ (38) ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΚΛΕΙΣΤΑ...Ένα τεράστιο ποσοστό, αν σκεφτεί κανείς ότι, δεν καταμετρήθηκαν άλλα..."ευημερούντα" μαγαζιά και επιχειρήσεις σε άλλους (από τους ΠΑΛΑΙ ΠΟΤΕ) εμπορικούς δρόμους του Χαλανδρίου, όπως η οδός Αγίας Παρασκευής (και τα πολλά στενάκια κάθετα αριστερά και δεξιά σε αυτήν), η Σωκράτους κ.λπ.

Φταίει μόνο το γεγονός ότι τα ενοίκια ήταν (και σε πολλές περιπτώσεις ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ) υπέρογκα;

Φταίει μόνο η κρίση;

Φταίει μόνο η ανικανότητα των ενοικιαστών ή ιδιοκτητών τους ;

Φταίει μόνο το ότι μειώθηκε (έως...αφανισμού...) η αγοραστική δύναμη των καταναλωτών (ΑΝ υπάρχουν ακόμη...)

Φταίει μόνο η αισχροκέρδεια του παρελθόντος ;

Με λίγα λόγια, ΦΤΑΙΝΕ ΜΟΝΟ ΟΙ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑΡΧΕΣ; ΕΡΩΤΗΣΗ ΚΡΙΣΕΩΣ...

Οργάνωση υπήρχε; ΥΠΗΡΞΕ ΠΟΤΕ; ΜΕΡΙΜΝΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΡΜΟΔΙΟΥΣ; ΠΟΙΑ ΑΚΡΙΒΩΣ; Γιατί..."μέριμνα" τύπου "ΠΑΡΚΟΜΕΤΡΑ" στο Χαλάνδρι ή καταστροφή του εμπορικού κέντρου της πόλης με διάφορες ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΕΣ "αλχημείες", δε νομίζω ότι προάγουν ένα από τα πολυπληθέστερα προάστεια...Αντιθέτως, το κατατάσσουν στην κατηγορία των...πόλεων προς αποφυγήν...ΔΥΣΤΥΧΩΣ...

Άλλη ερώτηση κρίσεως...
Την Πέμπτη 18 Οκτωβρίου...
Θα υπακούσουν οι καταστηματάρχες (πάλι) στις φωνές της..."αντίδρασης" ΣΤΟΥΣ ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟΥΣ (!!!) ή θα κοιτάξουν το επαγγελματικό τους μέλλον και τα σπίτια τους που κυριολεκτικά ΚΑΙΓΟΝΤΑΙ, αποφασίζοντας το ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΩΝ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ τους, σε ένδειξη διαμαρτυρίας ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ενάντια σε αυτούς που τόσα χρόνια (και ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ) ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΑΝ και δεν τους φρόντισαν;;;

Δημήτρης Μ. Χανιωτάκης