Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Τρίτη 2 Οκτωβρίου 2012

ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΘΑ ΓΙΝΕΙ Η ΑΝΑΒΛΗΘΕΙΣΑ ΛΟΓΩ ΚΑΙΡΟΥ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΣΤΕΛΟΡΙΖΟ.





H WIND ΧΟΡΗΓΟΣ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΜΠΑΣΚΕΤ ΤΟΥ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΟΥ ΣΤΗΝ Γ ΕΘΝΙΚΗ ΜΕ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΖΑΦΕΙΡΟΠΟΥΛΟΥ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΙΚΟ ΠΑΝΤΑΖΗ.


Γρηγόρης Ζαφειρόπουλος


O πρώην δήμαρχος κ .Ζαφειρόπουλος με παρέμβαση του στην εταιρία κινητής τηλεφωνίας WIND εξασφάλισε για τον Γυμναστικό Σύλλογο Χαλανδρίου την αθλητική περιβολή που θα φορά στην Γ’ Εθνική Μπάσκετ που θα αγωνίζεται.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Νίκος Πανταζής δήλωσε: Ευχαριστούμε τον κ.Ζαφειρόπουλο και την WIND . Ιδιαίτερα ο Κ.Ζαφειρόπουλος είναι πάντα κοντά στον σύλλογο, παρακολουθεί τα παιγνίδια μας και βοηθάει να παίρνουμε οικονομικές ανάσες. Περιμένω και από την σημερινή Διοίκηση του Δήμου να μας στηρίξει, τώρα που ο Γυμναστικός θα κάνει γνωστό το Χαλάνδρι σε όλη την Ελλάδα, αφού θα αγωνίζεται από την Κρήτη μέχρι την Θεσσαλία.


Νίκος Πανταζής
Πρόεδρος Γ.Σ Χαλανδρίου

Ο ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΤΕΛΕΙΩΜΕΝΗ ΙΣΤΟΡΙΑ


Το Χαλάνδρι είναι μια αστική περιοχή που η οικονομία της δεν υπάρχει χωρίς τον τριτογενή τομέα.
Βλέπετε ούτε παραγωγή, ούτε μεταποίηση προϊόντων μπορεί να οργανωθεί σε ένα προάστιο της Αθήνας, όσο ροματνικές και αν ακούγονται τέτοιες απόψεις.

Αυτή η απλή διαπίστωση διατυπώνεται για όσους δεν έχουν κατανοήσει ότι είναι άλλο πράγμα να διατυπώνεις ΟΡΘΕΣ απόψεις για το σύνολο της ελληνικής οικονομίας και τις – όποιες – δυνατότητες ανόρθωσης της και παραγωγικής αναδιάρθρωσης υπάρχουν εν μέσω της  μνημονιακής λαίλαπα και άλλο πράγμα να ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΕΙΣ πολιτικές σε τοπικό επίπεδο.

Και βέβαια να τοποθετείται κανείς σε επίπεδο τοπικής κοινωνίας ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΕΙΣ στις τοπικές συνθήκες, αν δεν είναι στημένο για να καλύψει τις αδυναμίες της τοπικής διοίκησης ή τις δικές του ως συλλογικότητα, είναι εντελώς ηλίθιο.

Αυτές οι γενικολογίες θα αντικαταστήσουν την εισαγωγή μας.
Ο έχων ώτα ακούειν ακουέτω και ο νοών νοήτω.

Ας έρθουμε όμως στην πεζή μας πραγματικότητα.

Αν υποθέσουμε ότι δεχόμαστε όλοι ότι μια τοπική κοινωνία, μια τοπική οικονομία, για να λειτουργήσει χρειάζεται τον διάλογο των κοινωνικών εταίρων που την απαρτίζουν και την οργανωμένη συνδιαλλαγή τους με τους φορείς της εξουσίας τότε αυτό πρέπει να εξειδικευτεί και σε τοπικό επίπεδο.

Θα έπρεπε ΟΛΟΙ να αναζητούμε και να δημιουργούμε εκείνους τους συλλογικούς πυλώνες ώστε να υπάρχει οργανωμένος κοινωνικός διάλογος στην πόλη μας.

Και η εκπροσώπηση των αυτοαπασχολουμένων σε αυτόν τον δημόσιο διάλογο είναι κρισιμότατος παράγοντας αφού ουσιαστικά αποτελεί την συντριπτικά μεγαλύτερη παραγωγική τάξη της τοπικής μας κοινωνίας.

Ε ΛΟΙΠΟΝ Ο ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ ΕΧΕΙ ΑΥΤΟΑΝΑΙΡΕΘΕΙ ΓΙΑ  ΝΑ ΔΙΑΔΡΑΜΑΤΙΣΕΙ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΡΟΛΟ για δύο σημαντικότατους λόγους:

ΛΟΓΟΣ 1ος
Ο ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ, ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΙΔΙΑ ΠΡΟΣΩΠΑ.

1   Διότι στήθηκε και διοικείται από στελέχη που έχουν ΚΟΡΥΦΑΙΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ, δηλαδή στον φορέα εκείνο της εξουσίας που πρωτίστως απευθύνει τα αιτήματά του ένα τοπικό σωματείο και ζητάει ικανοποίηση ή συμπαράσταση.       

Αλήθεια υπάρχει νοήμων άνθρωπος σε τούτη εδώ την πόλη που να θεωρεί ότι – οι συμπαθείς και φίλοι κατά τα άλλα – Γ. Ασημακόπουλος (Δ.Σ. Αετοπουλείου), Θεοδώρου (ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ), Αγγελής (ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ) αλλά και ο Πράσσος της αξιωματικής «αντιπολίτευσης» (το αν είναι ή όχι αντιπολίτευση δεν είναι θέμα αυτού του άρθρου) μπορούν να διεκδικήσουν από τον δήμο λύσεις για προβλήματα του εμπορικού κόσμου;
Υπάρχει νοήμων άνθρωπος που να πιστεύει ότι μπορούν να ζητήσουν από τον δήμο να μεταβάλλει την πολιτική του για ένα – έστω – θέμα;

Δηλαδή πώς θα γίνει αυτό;

Θα μεταφέρει και θα διεκδικήσει τα αιτήματα του εμπορικού κόσμου, των αυτοαπασχολουμένων ο συνδικαλιστής Γιώργος Θεοδώρου και θα τα συζητήσει με τον … Πρόεδρο του Δ.Σ. Θεοδώρου Γιώργο για να τον πείσει να αλλάξει – ίσως – την εισήγησή του στο Δ.Σ. για να ληφθεί άλλη απόφαση;;;

Ή θα πάει ο Εμπορικός Κόσμος στην ΘΕΣΜΟΘΕΤΗΜΕΝΗ επιτροπή διαβούλευσης του δήμου για να καταθέσει προτάσεις για την πόλη και την λειτουργία της αγοράς με συνδικαλιστικό εκπρόσωπο τον  … αντιδήμαρχο πόλης;

ΣΥΓΝΩΜΗ ΑΛΛΑ ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΓΕΛΟΙΟΤΗΤΕΣ!

Και αυτό κάποιοι κατσικωμένοι στις καρέκλες τους κάνουν πως δεν το καταλαβαίνουν ενώ – και αυτό είναι το περίεργο – αντιπολιτευόμενες παρατάξεις που ομνύουν στον δημόσιο διάλογο, στην διαβούλευση και την κοινωνική συναίνεση ανέχονται αυτή την κατάσταση και δεν έχουν πει ΠΟΤΕ μισή κουβέντα, προτάσσοντας πάντα τα προσωπικά PR από την ουσία της ενασχόλησης με τα κοινά ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΜΕ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ και όχι οι μεταξύ μας καλές σχέσεις.

Αλλά ο Εμπορικός Σύλλογος Χαλανδρίου δεν τέλειωσε μόνο γι’ αυτό.

ΛΟΓΟΣ 2

2   Ο ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΜΜΕΝΟΣ ΓΙΑΤΙ ΑΝΤΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟ ΕΚΑΝΕ ΜΠΙΖΝΕΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΙΔΕ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ.

Διότι αν δεν είχε κάνει μπίζνες κάποιος θα μπορούσε να πει «ωραία να αλλάξουν αυτά τα 3 ή 4 πρόσωπα και να προχωρήσει ο σύλλογος».

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΕΤΣΙ.

Διότι δεν φτάνει που η διοίκηση του δήμου, μαζί με την παράταξη Ανδρεόπουλου, καπέλωσαν τον σύλλογο.
Πέρυσι ο σύλλογος υπέγραψε και τριετείς συμβάσεις δεκάδων χιλιάδων (παγοδρόμιο, πλατεία κλπ). Διότι αυτές τις συμβάσεις τις υπέγραψε Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ, όχι ο Ασημακόπουλος και ο Πράσσος.

Τι σημαίνει πρακτικά αυτό;

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙ ΑΤΤΙΚΗΣ - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΠΡΟΪΟΝΤΟΣ


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ
ΒΟΡΕΙΟΥ ΤΟΜΕΑ ΑΘΗΝΩΝ
Τηλ. 210 6522311, 213 2100531
Fax: 210 6084483
Αγ. Παρασκευή 1/10/2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Απόσυρση προϊόντος

Την άμεση απόσυρση του προϊόντος «DietROOTBEER ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΟ ΑΕΡΙΟΥΧΟ», ζήτησε η Διεύθυνση Ανάπτυξης της Περιφερειακής Ενότητας του Βόρειου Τομέα Αθηνών της Περιφέρειας Αττικής με απόφαση που εξέδωσε στις 17/9/2012.
Πρόκειται για αναψυκτικό σε αυτοτελή σφραγισμένη συσκευασία των 355ml Γραμμ. Κωδ. 07825600-030802 και ημερομηνία λήξης June 2013, που εισάγεται από την επιχείρηση ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ Γ. ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ, Παπαϊωάννου 92 και Κηφισίας -141 21 Ηράκλειο Αττικής.
Οι ελεγκτές του Τμήματος Εμπορίου της Διεύθυνσης Ανάπτυξης της Π.Ε. του Βόρειου Τομέα Αθηνών, στις 10-08-2012 διενήργησαν δειγματοληψία σε υποκατάστημα της εταιρείας «Δημήτριος Θανόπουλος Α.Ε.» επί της οδού Χαρ. Τρικούπη 164 και Αίαντος  (ΤΚ 146 71) Νέα Ερυθραία και απέστειλαν το συγκεκριμένο προϊόν για εξέταση στο Γενικό Χημείο του Κράτους (Δ΄ Χημική Υπηρεσία Αθηνών).
Η υπ’ αρ. πρωτ. 30/015/2214/20-08-2012/12-09-2012  έκθεση εξέτασης του Γενικού  Χημείου έκρινε το προϊόν ΜΗ ΚΑΝΟΝΙΚΟ – ΜΗ ΑΣΦΑΛΕΣ και δεν επιτρέπεται να διατίθεται στην αγορά .
Σύμφωνα με την έκθεση το αναψυκτικό περιέχει συντηρητικό βενζοϊκό οξύ σε ποσότητα 899mg/l με ανώτατο επιτρεπτό όριο 150mg/l.
Η επιχείρηση ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ Γ. ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ, που εισάγει το προϊόν ενημερώθηκε στις 14/9/2012 για την απόφαση της Διεύθυνσης Ανάπτυξης της Περιφερειακής Ενότητας του Βόρειου Τομέα Αθηνών. Επειδή δεν υπέβαλε στην υπηρεσία μας αίτηση έφεσης το αποτέλεσμα της εξέτασης του Α΄ δείγματος καθίσταται οριστικό.
Παράλληλα η Διεύθυνση Ανάπτυξης ενημέρωσε με σχετικό έγγραφό της  τον ΕΦΕΤ και τις αρμόδιες υπηρεσίες για τα αποτελέσματα του ελέγχου στο προϊόν αυτό.
Η Περιφέρεια Αττικής καλεί τους καταναλωτές οι οποίοι έχουν στην κατοχή τους αυτό το προϊόν, να μην το καταναλώσουν.