Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Τρίτη 15 Μαΐου 2012

ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ ΤΑ BLOGS ΤΗΣ GOOGLE

Στην ελληνική νομοθεσία υπάγονται από σήμερα τα blogs της google – Eνεργοποιήθηκε το blogspot.com

Δυστυχώς εδώ και λιγες ώρες,ολοι οι φόβοι μας επιβεβαιώθηκαν στο 100%.
Από σήμερα, όλα τα Ελληνικά blogs της Google που φιλοξενούνται στη πλατφόρμα του

Blogspot έχουν πλέον και κατάληξη .gr πράγμα το οποίο σημαίνει πως πλέον υπάγονται στην Ελληνική νομοθεσία.

Αυτό σημαίνει πως ...πλέον, εάν κάποιος κάνει μήνυση σε ένα blog με κατάληξη blogspot.gr για συκοφαντική δυσφήμηση, γίνεται άμεσα άρση του απορρήτου, καθώς η Ελληνική δικαιοσύνη προβλέπει άρση του απορρήτου των επικοινωνιών ακόμη και για το αδίκημα της συκοφαντικής δυσφήμησης,το οποίο ειναι πλημμεληματικού χαρακτήρα.



Με άλλα λόγια, πλέον εάν κάποιος ενοχλείται από το τρόπο γραφής ενός blogger,ή θεωρει το κείμενο που εχει στο ιστολόγιο του, προσβλητικό για το άτομο του,θα μπορεί να πηγαίνει στην αστυνομία,να καταθέτει μήνυση και έπειτα η υπόθεση θα πηγαίνει στη δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος.

Κάπως έτσι λοιπόν, τόσο εύκολα και απλά…η Google μας υποχρεώνει σε ΑΥΤΟΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ εάν δεν θέλουμε να γίνουμε θαμώνες στα κρατητήρια της ΓΑΔΑ.

ΠΛΕΟΝ,ΘΑ ΦΤΑΣΟΥΜΕ ΣΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΝΑ ΜΑΣ ΔΙΩΚΟΥΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΙΔΕΕΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΓΡΑΠΤΑ ΜΑΣ.

ΘΑ ΦΤΑΣΟΥΜΕ ΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΝΑ «ΠΡΟΣΕΧΟΥΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΜΕ» ΕΑΝ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΑΣΧΗΜΑ ΞΕΜΠΕΡΔΕΜΑΤΑΤΑ…

ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ BLOGΟΣΦΑΙΡΑ ΓΥΡΙΖΕΙ ΣΕΛΙΔΑ.


ΠΗΓΗ: prezatv
tsantiri.gr

ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΑ .....

http://www.stasi.gr/2009-05-31-16-27-39/2009-06-10-10-49-15/739-2012-05-14-07-19-09

Βρισκόμαστε σε ένα πολύ ρευστό πολιτικό περιβάλλον.
Μιλάνε οι αρχηγοί, παίζεται ένα ΙΔΙΟΜΟΡΦΟ σκάκι για την συγκρότηση ή όχι κυβέρνησης, τι είδους κυβέρνησης, ποιος θα κάνει κωλοτούμπα και ποιος θα μείνει σταθερός και τελικά ποιος ή ποιοι θα μετατωπίσουν το κέντρο βάρους μιας πιθανής συμφωνίας σε πιο κοντινές στο πρόγραμμά τους θέσεις, εκτιμώντας ότι έτσι θα κερδίσουν το maximum που μπορούν (για το κόμμα τους ή για τους πολίτες που εξυπηρετούν ή εκπροσωπούν).
Έχοντας ζήσει από πρώτο χέρι τέτοιου είδους διαπραγματεύσεις (σε τοπικό βέβαια επίπεδο αλλά με ανάλογους όρους διεξαγωγής από πλευρά πιέσεων, στρεβλώσεων και χρεώσεων ) παραμένουμε προσεκτικοί, αναμένοντας τα τελικά αποτελέσματα, διότι γνωρίζουμε ότι ο διάβολος κρύβεται στις λεπτομέρειες και επίσης γνωρίζοντας ότι αυτή την στιγμή όλοι εμείς οι απλοί πολίτες έχουμε το 1/10 των πληροφοριών και μάλιστα και αυτές - εν πολλοίς - φιλτραρισμένες.
Έχει σημασία τελικά να περιμένουμε το αποτέλεσμα.
ΑΣΠΡΟΣ ΚΩΛΟΣ, ΜΑΥΡΟΣ ΚΩΛΟΣ ΘΑ ΦΑΝΕΙ.

Και θα αξιολογηθούν πάλι όλοι "προοδευτικοί" και "συντηρητικοί", "δεξιοί" και "αριστεροί", "μνημονιακοί" και "αντιμνημονιακοί".
ΚΑΙ ΘΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΑ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΤΗΤΑΣ με βάση τα διακυβεύματα του σήμερα και του αύριο, την στάση τους απέναντι στο μέλλον των παιδιών μας και πώς θα το αντιμετωπίσουν  και όχι με όρους και εμμονές του χθες.

Σας προτείνουμε να διαβάσετε το άρθρο που δημοσιεύτηκε στην ΣΤΑΣΗ και να βγάλετε τα δικά σας συμπεράσματα. (link στην αρχή).

Εμείς δηλώνουμε πως πιστεύουμε ότι η διαχωριστική γραμμή ΣΗΜΕΡΑ είναι το "ή με το μνημόνιο ή με τον λαό".

Και για να προλάβουμε βαρύγδουπες "αριστερές" αναλύσεις δηλώνουμε ότι με τον όρο "μνημόνιο" δεν εννοούμε εμείς το συγκεκριμένο κείμενο, ούτε δεχόμαστε την ΑΠΟΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΤΙΚΗ θέση πολλών ΣΟΒΑΡΩΝ ότι "το μνημόνιο περιλαμβάνει ΑΝΑΓΚΑΙΕΣ ΔΙΑΡΘΩΤΙΚΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ" - διατύπωση που ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΘΕΣΗ.

Δεν επιτρέπεται - κατά την ταπεινή μας γνώμη, σε "προοδευτικό" ή σε "σοβαρό" να καταλήγει στο συμπέρασμα ότι οι αλλαγές που πρέπει να κάνουμε για το μέλλον της χώρας και των παιδιών μας πρέπει να μας  επιβληθούν με τον ΒΟΥΡΔΟΥΛΑ. Έλεος. Χάσαμε την μπάλα πια.
ΞΕΧΑΣΑΜΕ ΟΤΙ ΟΙ ΑΝΑΓΚΑΙΕΣ ΔΙΑΡΘΡΩΤΙΚΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΠΕΤΥΧΟΥΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗΣ;
Ότι πρέπει να πειστούν οι πολίτες και να έχουν ετοιμαστεί τα κοινωνικά ισοδύναμα για κάθε τομή που γίνεται;
ΞΕΧΑΣΑΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΕΛΙΚΑ ;;;

Εμείς με το ΟΧΙ ΣΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ μιλάμε  για το ΟΧΙ στην ΕΠΙΒΕΒΛΗΜΕΝΗ ΑΠΟ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ - ΣΕ ΣΥΝΕΝΟΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΘ' ΥΠΟΒΟΛΗ ΤΩΝ ΕΔΩ ΝΤΑΒΑΤΖΗΔΩΝ,  ακραία ταξική, κοινωνικά άδικη πολιτική σε βάρος της εργασίας (εξαρτημένης και αυτοαπασχόλησης) και την επιτροπεία της χώρας.

Η ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΣΕ ΑΥΤΟ - πολιτική, εκλογική, συνδικαλιστική, μορφωτική - ΚΑΙ Η ΔΟΜΗΣΗ ΜΕΤΩΠΟΥ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΛΑΙΛΑΠΑ, ΑΠΟΤΕΛΕΙ  ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΤΗΝ ΓΡΑΜΜΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΤΗΤΑΣ.

Και τα άλλα αν δεν είναι εκ του πονηρού  είναι ΠΟΛΥ ΧΑΖΑ.

Επιλέξαμε να πούμε δυο κουβέντες, με κίνδυνο να χάσουμε το "πιστοποιητικό προοδευτικότητας",
ΚΑΛΗΜΕΡΑ.

¨Καταρρέει¨ λόγω υποχρηματοδότησης το Πάρκο Αντώνης Τρίτσης.

                                                                                     Αθήνα                  11.05.2012
                                                                            Αρ. Πρωτ.:   91                                          

ΠΡΟΣ
Πρόεδρο Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής
κ.Κωνσταντίνο Καράμπελα.

Θέμα:  ¨Καταρρέει¨ λόγω υποχρηματοδότησης το Πάρκο Αντώνης Τρίτσης.

Κύριε Πρόεδρε.

Όπως σας είναι γνωστό το Πάρκο Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης Αντώνης Τρίτσης βρίσκεται στα όρια των Καλλικρατικών Δήμων Αγίων Αναργύρων-Καματερού και Ιλίου και

εποπτεύεται βάση του άρθρου 59 του ΦΕΚ 180/Α/22.08.2011 από τον Μητροπολιτικό Φορέα Ανάπλασης και Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών Αττικής.

Το Πάρκο Αντώνης Τρίτσης αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους χώρους πρασίνου για ολόκληρο το πολεοδομικό συγκρότημα της Αττικής, με ανεκτίμητη συμβολή στην ποιότητα ζωής, στην μείωση της θερμότητας κατά τους καλοκαιρινούς μήνες με το μικροκλίμα του, αλλά και στον  εμπλουτισμό με οξυγόνο του ατμοσφαιρικού αέρα. Αναφέρεται επίσης ως σημαντικός τόπος διαβίωσης, ξεκούρασης αλλά και στάθμευσης για χιλιάδες πτηνά. Έχουν παρατηρηθεί στους χώρους του πάνω από 145 είδη πτηνών υδρόβια και μη.

Το Πάρκο επισκέπτονται εβδομαδιαία περίπου 50.000 πολίτες με τάση αύξησης κατά τους θερινούς μήνες, οι οποίοι απολαμβάνουν τον περίπατο τους, το πράσινο και το τοπίο της περιοχής.

Αναντικατάστατος είναι ο ρόλος του στην ευαισθητοποίηση και την ανάπτυξη οικολογικής συνείδησης για τους χρήστες του και ιδιαίτερα για τα παιδιά, ως αυριανών ενεργών πολιτών.

Δυστυχώς όμως, κατά την τελευταία χρονική περίοδο φαίνεται ότι έχει αποφασιστεί η εγκατάλειψη της στοιχειώδους φροντίδας που απαιτείται για τη συντήρηση του Πάρκου, προφανώς στα πλαίσια των περικοπών που επιβάλλουν τα κόμματα του μνημονιακού τόξου και η Τρόϊκα.

Η παροχή ηλεκτρικού ρεύματος είχε διακοπεί και ενδέχεται να ξανασυμβεί, λόγω των απλήρωτων λογαριασμών, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να λειτουργήσουν βασικές υποδομές του χώρου, ενώ κατά τις βραδινές ώρες με την ανυπαρξία φωτισμού δημιουργούνται σοβαρότατα προβλήματα ασφάλειας και σημειώνονται κρούσματα ληστειών για όσους πολίτες επιλέγουν να κάνουν την βόλτα τους εντός του Πάρκου.    

Οι τοπικές γεωτρήσεις που υφίστανται μέσα στο Πάρκο και συμβάλλουν εν μέρει στην άρδευση του υπάρχοντος πρασίνου δεν μπορούν να λειτουργήσουν εφόσον υπάρχει διακοπή της ηλεκτρικής ενέργειας.  

Εκρηκτικό αναδεικνύεται επίσης και το πρόβλημα της διακοπής της υδροδότησης από την ΕΥΔΑΠ εδώ και δεκάδες ημέρες, λόγω της συσσώρευσης χρέους από ληγμένους λογαριασμούς. Η μη υδροδότηση του πάρκου θα έχει ως άμεση συνέπεια τον μαρασμό της χαμηλής και ψηλής βλάστησης που υπάρχει στον χώρο. Αποκτάει δε το πρόβλημα αυτό τραγική διάσταση επειδή εισερχόμαστε στην καλοκαιρινή περίοδο με τον υδράργυρο να εκτοξεύεται στα ύψη.

Οι τουαλέτες είναι κλειστές καθώς δεν μπορούν να λειτουργήσουν λόγω της μη ύπαρξης νερού, έχοντας ως επακόλουθο την δημιουργία ζητημάτων υγιεινής.

Προκύπτουν λοιπόν ζητήματα που αφορούν την εύρυθμη και ομαλή λειτουργία αυτού του στολιδιού της Δυτικής Αττικής και τα οποία έχουν άμεση συνάφεια με το σταμάτημα της χρηματοδότησης εκ μέρους του ΥΠΕΚΑ, το οποίο εποπτεύει τον προαναφερόμενο Φορέα Διαχείρισης του Πάρκου, στα πλαίσια των υλοποιούμενων μνημονιακών πολιτικών οι οποίες κάθε άλλο παρά έχουν ως πρώτη και απόλυτη προτεραιότητα την ικανοποίηση των κοινωνικών αναγκών και προστασία των δημόσιων αγαθών.

Σημειώνουμε ότι το υπάρχον προσωπικό για τον τομέα της καθαριότητας και την λειτουργία του Πάρκου είναι ελαχιστότατο. Οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα μετριούνται στα δάχτυλα του ενός χεριού.

Οι Δήμοι της περιοχής καθώς και ο Αναπτυξιακός Σύνδεσμος Δυτικής Αττικής (Α.Σ.Δ.Α.) έχουν ζητήσει η συντήρηση και η διαχείριση του Πάρκου να περιέλθουν στην Αυτοδιοίκηση η οποία έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον, παρόλα τα λιγοστά μέσα που διαθέτει να του ξαναδώσει φροντίδα και να το αναδείξει.

Κύριε Πρόεδρε,

Επειδή το πρόβλημα είναι επείγον, εισηγούμαστε να τεθεί ως θέμα συζήτησης εκτός ημερησίας διάταξης την Τρίτη 15.05.2012  κατά την διάρκεια της συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής. Θα θέλαμε να ξέρουμε:

Α) Τι ενέργειες σκοπεύουν να πραγματοποιηθούν εκ μέρους της Διοίκησης της Περιφέρειας Αττικής ώστε να δρομολογηθούν λύσεις άμεσες αλλά και βιώσιμες για αυτόν τον πνεύμονα πρασίνου και

Β) Εάν σκοπεύει να υιοθετήσει το αίτημα του ΑΣΔΑ προβαίνοντας στις απαραίτητες ενέργειες για την υλοποίηση του.

                 ια την Περιφερειακή Παράταξη ¨Αττική Συνεργασία ¨Όχι στο Μνημόνιο¨

                                                                            Οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι

                                                                                 Βαρεμένος Γεώργιος

                                                                                 Βούτσης     Νίκος

                                                                                Τσουκαλάς Δημήτρης 

DW: Κυριαρχία του Γερμανικού Δικαίου στις Διεθνείς Συναλλαγές προωθεί η Γερμανία‏

DW: Το γερμανικό δίκαιο ως «εξαγώγιμο προϊόν»


Αποτελεσματικό και συμφέρον θεωρείται το γερμανικό δίκαιο για τις διεθνείς εμπορικές συναλλαγές σε σύγκριση με το κυρίαρχο αγγλοσαξωνικό νομικό μοντέλο.
Η Γερμανία διεκδικεί παγκόσμιο νομικό λόγο.
Σε κάθε ταξίδι του στο εξωτερικό, ο πρόεδρος του Γερμανικού Βιομηχανικού Επιμελητηρίου, Χανς-Χάινριχ Ντρίφτμαν επιχειρηματολογεί υπέρ των πλεονεκτημάτων της γερμανικής οικονομίας. Τα βασικά της χαρακτηριστικά είναι, σύμφωνα με τον Ντρίφτμαν, ο κοινωνικός προσανατολισμός αλλά και το ότι βασίζεται σε ένα άρτιο εκπαιδευτικό σύστημα. Ένα επιπλέον δυνατό σημείο αποτελεί το γερμανικό νομικό σύστημα. Ένα μοντέλο που κατοχυρώνει την ελευθερία του επιχειρείν, διασφαλίζοντας σε υψηλό βαθμό την ασφάλεια των συναλλαγών και επιλύνοντας τις εμπορικές διαφορές αποτελεσματικά, γρήγορα και χωρίς πολλά δικαστικά έξοδα, οδηγώντας συνήθως σε δίκαιες αποζημιώσεις

Ηπειρωτικό vs αγγλοσαξωνικό δίκαιο
Αγγλοσαξωνικό ή γερμανικό εμπορικό δίκαιο;
Το γερμανικό νομικό σύστημα όπως και η συντριπτική πλειοψηφία των υπόλοιπων συστημάτων της ηπειρωτικής Ευρώπης αποτελούν κωδικοποιημένο, γραπτό δίκαιο. Το σύνολο της οικονομικής ζωής των χωρών αυτών διέπεται από κανόνες που βρίσκονται καταγεγραμμένοι στον Αστικό Κώδικα, τον Εμπορικό Κώδικα αλλά και σε πλήθος επιμέρους νομοθετημάτων που αφορούν το δίκαιο των εταιριών, τις διεθνείς συναλλαγές, τον αθέμιτο ανταγωνισμό κλπ.
Από την άλλη πλευρά, το αγγλοσαξωνικό μοντέλο (κοινοδίκαιο ή common law) βασίζεται στη διαπραγματευτική ελευθερία των μερών να καθορίζουν τους όρους των εμπορικών και οικονομικών συμφωνιών. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα οι συμφωνίες που διέπονται από το αγγλικό ή αμερικάνικο δίκαιο να αποβαίνουν συχνά χρονοβόρες και οικονομικά επιβαρυντικές για τα μέρη. Ωστόσο είναι γεγονός, πως σε διεθνές επίπεδο οι διαπραγματεύσεις διεξάγονται κυρίως στη βάση του αγγλοσαξωνικού μοντέλου.
Προώθηση του γερμανικού μοντέλου
H βρετανική Magna Carta του 1297, θεμέλιο του αγγλοσαξωνικού δικαίου
Η Γερμανίδα υπουργός Δικαιοσύνης Ζαμπίνε Λοϊτχόιζερ-Σναρενμπέργκερ ανέφερε μάλιστα πως υπάρχει ένα είδος «νομικού ανταγωνισμού» μεταξύ των δύο αυτών δικαιϊκών παραδόσεων, ο οποίος εκτυλίσσεται στο πλαίσιο των παγκόσμιων χρηματοπιστωτικών και οικονομικών διαβουλεύσεων.
Το γερμανικό υπουργείο Δικαιοσύνης σε συνεργασία με δικηγόρους, δικαστικούς και συμβολαιογράφους έχουν έτσι ξεκινήσει μια εκστρατεία υπέρ της προώθησης του γερμανικού δικαίου στις διεθνείς οικονομικές σχέσεις.
Η «Συμμαχία για το γερμανικό δίκαιο» έχει εκδώσει ένα ένθετο με τίτλο «Law- Made in Germany», εξηγώντας τα πλεονεκτήματα του γερμανικού δικαίου των συναλλαγών σε διεθνές επίπεδο. Σύμφωνα με τον πρόεδρο της γερμανικής Ένωσης Δικηγόρων Βόλφγκανγκ ‘Εβερ, η προώθηση του γερμανικού δικαίου στο εξωτερικό αποτελεί κομβικό σημείο για να δοθεί ώθηση στη γερμανική οικονομική πολιτική αλλά και για να ενισχυθούν οι εξαγωγές.
Οι συμβάσεις που διέπονται από το γερμανικό δίκαιο κατά κανόνα εκδικάζονται από γερμανικά δικαστήρια στα γερμανικά. Το γεγονός αυτό αποτελεί ανασταλτικό παράγοντα για τις μεγάλες εταιρίες παγκόσμιου βεληνεκούς. Η Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία, ένα από τα σημαντικότερα εμπορικά κέντρα της Ευρώπης, έχει ήδη στα σκαριά μαζί με άλλα κρατίδια μια νομοθετική πρόταση για τη δημιουργία δικαστηρίων με ειδική αρμοδιότητα επί διεθνών εμπορικών υποθέσεων στα αγγλικά. Η υπουργός Δικαιοσύνης φαίνεται να χαιρετίζει τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία, ωστόσο τον τελευταίο λόγο θα έχει, όπως προβλέπεται, το Γερμανικό Ομοσπονδιακό Δικαστήριο.

Henrik Böhme/ Δήμητρα Κυρανούδη / Deutsche Welle