Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Δευτέρα 12 Μαρτίου 2012

ΠΛΗΘΑΙΝΟΥΝ ΟΙ ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΕΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΣΕ ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ!

Δυστυχώς, δυστυχώς, άλλοι πληρώνουν τα σπασμένα. Όλοι, λίγο-πολύ έχουμε παρόμοια δείγματα κι πληροφορίες.
Τα αποτελέσματα των ελλήνων πολιτικών και "δημοσιογράφων" που γυρίζαν την Ευρώπη και τον κόσμο, κατηγορώντας τον ίδιο τον λαό τους -για να φτιάξουν προσωπικές διεθνείς σχέσεις και προσωπικό προφίλ-, για τεμπέληδες, διεφθαρμένους, κοπρίτες, φοροφυγάδες και τόσα άλλα χυδαία.

Αυτοί κάθονται τώρα προφυλαγμένοι, από δεκάδες δημόσια αμοιβόμενους αστυνομικούς, στις πλούσιες βίλες τους, απολαμβάνοντας τα πλούτη που αποκόμισαν, ενώ χιλιάδες έλληνες ξεφτιλίζονται, λοιδορούνται και ρισκάρουν τις δουλειές τους, εξαιτίας φράσεων και λογικών που οι "σωτήρες συμπατριώτες τους" έκαναν παγκόσμιο σλόγκαν...

Οι
τεμπέληδες, διεφθαρμένοι, κοπρίτες, φοροφυγάδες, είναι δυστυχώς ακόμη εδώ και είναι στα κυβερνητικά κόμματα.
Ας μας δώσουμε και μια χαρά ! Να τους διώξουμε, να φύγουν μια για πάντα έξω, να ζήσουν και να "εισπράξουν" αλλού, τα θλιβερά αποτελέσματα των λόγων και των έργων τους.
Να δουν τη γλύκα ...
ΣΝΚ

ΒΑΖΕΛΟΣ ΜΕΤΑ ΤΑ ΧΘΕΣΙΝΑ: ΑΧ ΡΕ ΚΟΥΛΑ!

Αποκλειστικό: Κάλεσμα για την υπεράσπιση της δημοκρατίας στην Ελλάδα κάνει ο Τόνι Μπεν

 
 
Πριν από λίγες εβδομάδες αναρτήθηκε στο διαδίκτυο δήλωση-έκκληση για έκφραση αλληλεγγύης στον ελληνικό λαό και για τη δημιουργία ενός ευρωπαϊκού κινήματος κατά της λιτότητας στην Ελλάδα και αλλού. Πρωτεργάτης της πρωτοβουλίας ήταν η μεγαλύτερη ίσως εν ζωή φυσιογνωμία της βρετανικής αριστεράς, ο Τόνι Μπεν.

Ο βετεράνος πολιτικός, πρώην βουλευτής των Εργατικών επί σειρά ετών, είναι ο ιδρυτής του κινήματος Συνασπισμός Αλληλεγγύης που συνενώνει διάφορες ομάδες από τη Βρετανία, οι οποίες τάσσονται κατά της πολιτικής λιτότητας στην Ευρώπη. Η οργάνωση προσπαθεί να οργανώσει κίνημα στήριξης των Ελλήνων πολιτών, ανταποκρινόμενη όπως δηλώνεται στο κάλεσμα των Μίκη Θεοδωράκη, Μανόλη Γλέζου και άλλων.

Την ίδια στιγμή στο Λονδίνο και σε άλλες βρετανικές πόλεις πληθαίνουν οι εκδηλώσεις αλληλεγγύης στον ελληνικό λαό. Η πιο μεγάλη τακτική συγκέντρωση γίνεται κάθε Σάββατο έξω από το κτίριο της ελληνικής πρεσβείας στο δυτικό Λονδίνο. Εκεί συμμετέχουν εκατοντάδες άνθρωποι, Έλληνες, Βρετανοί και άλλων εθνικοτήτων, μέλη του Σοσιαλιστικού Κόμματος Εργατών, άλλων αριστερών σχημάτων και ανεξάρτητοι φοιτητές και επαγγελματίες.

Το παρών δίνουν και μέλη του Συνασπισμού Αντίστασης. Αντιπροσωπεία της οργάνωσης θα βρεθεί στην Αθήνα στα μέσα Μαρτίου για να διαπιστώσει από κοντά πώς μπορεί να παράσχει την καλύτερη δυνατή βοήθεια στον ελληνικό λαό.

Το Insider επικοινώνησε με τον 87χρονο Τόνι Μπεν για να τον ρωτήσει κατ΄ αρχάς γιατί νιώθει την ανάγκη να στηρίξει τους Έλληνες.

«Ο ελληνικός λαός αντιμετωπίζει δύο άμεσες προκλήσεις: πρώτα απ΄ όλα οι διεθνείς οικονομικές αρχές τους λένε ότι πρέπει να κάνουν δραματική μείωση στο βιοτικό τους επίπεδο, περικοπές στις συντάξεις, περικοπές στα εισοδήματα, απολύσεις εργαζομένων στο δημόσιο τομέα και κατά δεύτερο οι άνθρωποι που διατυπώνουν αυτές τις απαιτήσεις δεν έχουν εκλεγεί από κανέναν. Κανείς δεν εκλέγει το ΔΝΤ, κανείς δεν εκλέγει την κεντρική τράπεζα, κανείς δεν εκλέγει την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Επομένως αυτή είναι μία μεγάλη πολιτική και οικονομική κρίση για την Ελλάδα και νομίζω ότι οι εργαζόμενοι σε όλο τον κόσμο θα στηρίξουν τους Έλληνες σε ότι αποφασίσουν να πράξουν».

Θεωρεί ο κ. Μπεν ότι η Ελλάδα είναι μια μοναδική και απομονωμένη περίπτωση;
«Νομίζω ότι η Ελλάδα είναι ένα πολύ σημαντικό παράδειγμα για το τι ακριβώς είναι το σύστημα. Ο σύγχρονος καπιταλισμός περιλαμβάνει την καταστροφή της δημοκρατίας και την αντικατάστασή της από εντολές που δίνουν άνθρωποι πλούσιοι που δεν έχουν εκλεγεί».

Κατά πόσο υπάρχει ρεαλιστική εναλλακτική για την πολιτική που ακολοθείται, ήταν το επόμενο ερώτημα;
«Θα πρέπει να το δούμε. Αν στις επερχόμενες εκλογές οι Έλληνες ψηφίσουν για κόμματα που αντιστέκονται σε αυτές τις συμφωνίες τότε η διάσωση θα αποτύχει και τότε θα πρέπει να δούμε τι θα συμβεί. Δεν μπορείς να ανησυχείς για το μέλλον αν το παρόν είναι τόσο άσχημο που δεν μπορείς να το αποδεχθείς. Πρέπει απλά να κάνεις αυτό που θέλεις».

Πώς αντιμετωπίζει όμως τους πολλούς αναλυτές που προβλέπουν πως με μια πτώχευση και έξοδο από την ευρωζώνη η Ελλάδα θα περνούσε σε ακόμα πιο δύσκολες συνθήκες;
«Νομίζω ότι αν οι Έλληνες έφευγαν από την ευρωζώνη θα δημιουργούνταν πολύ σοβαρές προκλήσεις, αλλά οι ενέργειες από εκεί και πέρα θα αποφασίζονταν από ανθρώπους που θα έχουν εκλεγεί από τους Έλληνες πολίτες. Η δημοκρατία θα έπρεπε να είναι το κύριο μέλημα».

Ο κ. Μπεν θέλησε, τέλος, να στείλει ένα μήνυμα στους Έλληνες πολίτες:
«Να είστε δυνατοί, να είστε αποφασιστικοί και αποφασισμένοι να διατηρήσετε τη δημοκρατία και φροντίστε να μην σας καταπιέζουν πλούσιοι άνθρωποι που απλά θέλουν να σας ελέγχουν για τους δικούς τους σκοπούς».

Δωδώνη: Κερδοφόρος, πλούσια & πρωτοπόρα! Γιατί πουλιέται;

(euro2day)

Μετά κάποιοι θα λένε για αποβιομηχάνιση της χώρας, αφελληνισμό των επιχειρήσεων, ανεπάρκεια στα είδη διατροφής κλπ κλπ

Ποια είναι η Δωδώνη

Η εταιρεία, βασικός παίκτης στην αγορά Φέτας με έντονη εξαγωγική δραστηριότητα, δεν είναι η πρώτη φορά που βρίσκεται ένα βήμα πριν την πώλησή της.

Προσπάθειες για απεμπλοκή της ΑΤΕ από την εταιρεία είχαν επιχειρηθεί κατά το παρελθόν, οι οποίες όμως είχαν πέσει τότε στο κενό.

Η πρώτη προσπάθεια χρονολογείται στις αρχές της δεκαετίας του ʼ90 επί κυβέρνησης Μητσοτάκη και η δεύτερη το 2002. Σημειώνεται ότι η ΔΩΔΩΝΗ, η οποία ιδρύθηκε το 1963 από την ΑΤΕbank και τις 6 Ενώσεις Αγροτικών Συνεταιρισμών της Ηπείρου, δραστηριοποιείται κυρίως στην παραγωγή τυριού, καθώς και στην παραγωγή νωπού γάλακτος, γιαουρτιού και γαλακτοκομικών προϊόντων.

Σήμερα, είναι η μία από τις σημαντικότερες ελληνικές παραγωγικές και εξαγωγικές εταιρίες τυριών με την ισχυρότερη και πλέον αναγνωρίσιμη εμπορική επωνυμία στα προϊόντα φέτας στην Ελλάδα.

Σε ότι αφορά την πορεία των οικονομικών της μεγεθών η εταιρία, η από το 1984 είναι κερδοφόρα, το 2010 πραγματοποίησε κύκλο εργασιών ύψους 103,9 εκατ. ευρώ (102,4 εκατ. ευρώ το 2009) και κέρδη προ τόκων φόρων και αποσβέσεων (ΕΒΙΤDA) ύψους 7,8 εκατ. ευρώ (5,5 εκατ. Ευρώ το 2009).
Επιπλέον, κατά τη χρήση του 2011 απορρόφησε τη θυγατρική εταιρία με την επωνυμία Ζωοτροφές Δωδώνη Α.Ε., η δραστηριότητα της οποίας διεκόπη τον Οκτώβριο του 2011.

Κατά την 31.12.2011, απασχολούσε 135 εργαζόμενους με σύμβαση αορίστου χρόνου και 257 εποχιακούς εργαζόμενους, ήτοι συνολικά απασχολούσε 392 εργαζόμενους, μειωμένους κατά 77 σε σχέση με την 31.12.2010.

Η εταιρεία διαθέτει μεταξύ των άλλων ιδιόκτητες εγκαταστάσεις και σταθμούς πρόψυξης οι οποίοι καλύπτουν 151.580 τ.μ., κτηριακή υποδομή 31.460 τ.μ., ιδιόκτητο εργοστάσιο επεξεργασίας γάλακτος 20.000 τ.μ., αποθηκευτικούς χώρους 40.000 τ.μ.

Εκτός από τα κτήρια και τα μηχανήματα, τα άυλα στοιχεία της είναι και τα σημαντικότερα.

Σήμερα η εταιρεία είναι η ισχυρότερη ελληνική εμπορική επωνυμία στο χώρο των τυροκομικών προϊόντων, είναι η μεγαλύτερη εταιρεία παραγωγής και εμπορίας τυριού Φέτας, κατέχει ηγετική θέση στη βορειοδυτική Ελλάδα και εξάγει τα προϊόντα της σε 30 χώρες συμβάλλοντας στην εξωστρέφεια και ενίσχυση της ελληνικής οικονομίας.

Το βάπτισμα του πυρός στις διεθνείς αγορές το έλαβε η εταιρεία τη δεκαετία του ʼ80 και σήμερα τα προϊόντα της διατίθενται σε μεγάλες αλυσίδες του εξωτερικού όπως η Delhaize, Rewe, Ahold, Costco, Carrefour κ.α.

Αξίζει επίσης να αναφέρουμε ότι την περασμένη τετραετία 2008-2011 η εταιρεία πραγματοποίησε επενδύσεις ύψους 10 εκατ. ευρώ, κεφάλαια τα οποία κατευθύνθηκαν στη βελτίωση και στον εκσυγχρονισμό του εργοστασίου, στο νέο σταθμό συλλογής στην Παραμυθιά, στον εκσυγχρονισμό των τμημάτων γιαούρτης και εμφιάλωσης, κ.α.

Στην εταιρεία εκτός από την ΑΤΕ η οποία ελέγχει ποσοστό 67,77% το οποίο και πουλά, σημαντικό ποσοστό 24,78% ελέγχει η Ε.Α.Σ. Ιωαννίνων, ποσοστό 2,9% η Ε.Α.Σ. Πωγωνίου, 0,55% η Ε.Α.Σ. Άρτας-Φιλιππιάδας, 2,4% η Ε.Α.Σ. Πρεβέζης και ποσοστό 1,6% η Ε.Α.Σ. Θεσπρωτίας.

euro2day