Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2012

ΠΟΕ ΟΤΑ: ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα, 17 Φεβρουαρίου 2012


                                                                  Αριθμ. Πρωτ.: 198

                               
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


      Η συγκυβέρνηση στην προσπάθειά της, να επιβιώσει και να λειτουργήσει τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ. προχωρεί σε ληστρικές κινήσεις. Με κοινή Υπουργική Απόφαση  των Υπουργών Εργασίας και Υγείας που προωθεί για εφαρμογή, επιδιώκεται η κατάσχεση από τους λογαριασμούς του Ο.Π.Α.Δ.-Τ.Υ.Δ.Κ.Υ. του 50% των διαθέσιμων του Ταμείου Υγείας των Δημοτικών και Κοινοτικών Υπαλλήλων.



     Απόφαση που ήρθε να επιβεβαιώσει τις εκτιμήσεις μας ότι  ο Ε.Ο.Π.Υ.Υ. πέρα από τα οργανωτικά προβλήματα που αντιμετωπίζει και την κακή οικονομική κατάσταση λόγω της περιορισμένης ρευστότητας του ίδιου, αλλά και των υπολοίπων εντασσόμενων φορέων (Ι.Κ.Α., Ο.Γ.Α., Ο.Α.Ε.Ε.), θα… ανταποκριθεί στο έργο του με την αφαίμαξη των αποθεματικών του Τ.Υ.Δ.Κ.Υ.



    Η απόφαση αυτή αποτελεί συνέχεια προηγούμενης κοινή Υπουργική Απόφαση με την οποία διαχωρίζονταν οι ασφαλιστικές εισφορές μεταξύ του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. και του Τ.Υ.Δ.Κ.Υ., καθιστώντας έτσι το Ταμείο των Υπαλλήλων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης μη βιώσιμο.



    Η νέα κοινή Υπουργική Απόφαση που υπογράφεται από τους κ.κ. Γιώργο Κουτρουμάνη και Ανδρέα Λοβέρδο αποτελεί επί της ουσίας την ταφόπλακα στη λειτουργία του Τ.Υ.Δ.Κ.Υ., καθώς με τον επιμερισμό της περιουσίας και το κούρεμα των κρατικών ομολόγων που αναμένεται, η σημερινή περιουσία των 800 εκατομμυρίων ευρώ εξανεμίζεται.



    Η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. καλεί τους εργαζόμενους στους Ο.Τ.Α. να βρίσκονται σε αγωνιστική επαγρύπνηση ώστε με κάθε τρόπο να αποτρέψουμε την προσπάθεια διάλυσης του ασφαλιστικού μας φορέα. Να ακυρώσουμε με κάθε τρόπο, πέραν της συνδικαλιστικής αντίδρασης, την κοινή Υπουργική Απόφαση που συνιστά κόλαφο για το Ταμείο μας.



    Καλεί το Διοικητικό Συμβούλιο του Ο.Π.Α.Δ. να μην υλοποιήσει την κοινή Υπουργική Απόφαση και να μην «πειράξει» τα λεφτά των ασφαλισμένων, προστατεύοντας έτσι την βιωσιμότητα  του Ταμείου μας.



   

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.


Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΗΣ ΑΔΕΔΥ






ΚΑΛΕΣΜΑ

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ,

ΚΥΡΙΑΚΗ 19 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2012
 
Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ
Οι δανειστές και η Τρόικα έχουν «αποθρασυνθεί» από τις υποχωρήσεις της Συγκυβέρνησης και απαιτούν την κατάργηση κάθε βασικού δικαιώματος των εργαζομένων και της Κοινωνίας, ακόμη και αυτής της Αστικής Κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας.


ΟΛΟΙ ΣΤΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ ΚΑΙ

ΣΤΙΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΤΩΝ

ΚΑΙ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΚΙΝΗΜΑΤΩΝ



την ΚΥΡΙΑΚΗ ΑΠΟ ΤΙΣ 11.00 π.μ. έως το ΒΡΑΔΥ

στην ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ

2 ΙΤΑΛΟΙ ΔΗΜΑΡΧΟΙ ΧΑΡΙΖΟΥΝ ΤΟΝ ΜΙΣΘΟ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!

http://olympia.gr/2012/02/17/%ce%b1%ce%bd%ce%b1%ce%b6%ce%b7%cf%84%ce%b5%ce%af%cf%84%ce%b1%ce%b9-%ce%ad%ce%bb%ce%bb%ce%b7%ce%bd%ce%b1%cf%82-%ce%b4%ce%ae%ce%bc%ce%b1%cf%81%cf%87%ce%bf%cf%82/

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΑΝΟ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ "ΧΑΛΑΝΔΡΙ Η ΠΟΛΗ ΜΑΣ"

ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ - ΞΑΝΑ! (ΔΕΝ ΘΑ ΤΕΛΕΙΩΣΟΥΝ ΤΑ ΓΑΜΗΜΕΝΑ ΤΑ ΧΗΜΙΚΑ;;;)

Η ΜΕΣΗ ΛΥΣΗ!

Πού πάνε τα λεφτά του πακέτου της διάσωσης της Ελλάδας;


 Σε ένα πολύ ενδιαφέρον άρθρο του στην «The Telegraph» ο συγγραφέας, δημοσιογράφος και ευρωβουλευτής Ντάνιελ Τζον Χάναν αναφέρει: «Αναρωτιέστε γιατί η Ελλάδα είναι τόσο ανίκανη να ανακάμψει με τα χρήματα που της προσφέρονται; Μελετήστε το γράφημα...».


 Έτσι όπως αναφέρει ο Ντάνιελ Τζον Χάναν, κάeCF�ι το οποίο είναι απόλυτα ακριβές θα συμπληρώναμε εμείς, από το κάθε ευρώ που χορηγείται ως αρωγή στην Ελλάδα, η ελληνική κυβέρνηση μπορεί να δαπανήσει για να στηρίξει την ανάπτυξη μόλις 19 λεπτά, ενώ τα υπόλοιπα 81 λεπτά του ευρώ δαπανώνται για την αποπληρωμή των δανειακών υποχρεώσεων της χώρας. «Δαπανώνται για τη διάσωση των τραπεζιτών και των ομολογιούχων από τις συνέπειες των δικών τους ατυχών επενδύσεων», όπως αναφέρει ο ευρωβουλευτής. Συγκεκριμένα, από το κάθε ευρώ του πακέτου διάσωσης της Ελλάδας, 40 λεπτά του ευρώ καταλήγουν στα ταμεία των ξένων χρηματοπιστωτικών ομίλων που δάνεισαν την Ελλάδα, ενώ 23 λεπτά καταλήγουν στα ταμεία των ελληνικών τραπεζών, ασφαλιστικών ταμείων και οργανισμών που κατέχουν ελληνικά ομόλογα. «Τέλος, 18 λεπτά από το ευρώ που προορίζεται για τη διάσωση της Ελλάδας καταλήγουν στα ταμεία της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ)».
 Αξίζει να αναφέρουμε ότι κλείνοντας το σχόλιο του ο Χάναν αναφέρει ότι «γι' άλλη μια φορά αποδεικνύεται ότι οι φτωχοί σώζουν τους πλούσιους». Μάλλον μεγάλο δίκαιο έχει.

 -- ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΑΣΙΟΠΟΥΛΟΣ

Δικαστική απόφαση- σταθμός: Δεν θα διακόπτεται η παροχή ρεύματος σε όσους δεν πλήρωσαν το χαράτσι!

http://energoisosialistes.blogspot.com/2012/02/blog-post_17.html


 Δικαστική απόφαση, που ζητεί από τη ΔΕΗ να μην προχωρήσει σε καμία διακοπή ρεύματος μέχρι την οριστική εκδίκαση ασφαλιστικών μέτρων που έχουν καταθέσει πολίτες, εξέδωσε το Μονομελές Πρωτοδικείο Πειραιά, στο οποίο συζητείτο ομαδική προσφυγή του δήμου Κορυδαλλού για λογαριασμό 1.165 κατοίκων, που αδυνατούν να πληρώσουν το ειδικό τέλος ακινήτων.
 Το δικαστήριο δέχτηκε ότι δεν μπορούν να μείνουν χωρίς ρεύμα οι πολίτες, που είναι είτε άποροι είτε άνεργοι ή αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα υγείας και απαγόρευσε στη ΔΕΗ να προχωρήσει σε διακοπή του ρεύματος κατά των συγκεκριμένων ατόμων, μέχρι να εκδικαστεί στις 16 Μαΐου η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων που έχουν καταθέσει η δημοτική αρχή και πολίτες κατά της ΔΕΗ.
 Στο δικαστήριο παραβρέθηκε και ο δήμαρχος Κορυδαλλού Σταύρος Κασιμάτης και σε δηλώσεις του είπε ότι η απόφαση γεννά αισιοδοξία και αναδεικνύει την ανεξαρτησία της δικαιοσύνης και την κοινωνική ευαισθησία των δικαστών.
 «Ως δημοτική αρχή γινόμαστε καθημερινά αποδέκτες της δεινής οικονομικής κατάστασης την οποία βιώνουν οι συμπολίτες μας, με την ανεργία να καλπάζει. Πήραμε την πρωτοβουλία γιατί έχουμε καθήκον να σταθούμε αρωγοί σε όσους δεν μπορούν να καταβάλλουν το Ειδικό Τέλος Ακινήτων μέσω της ΔΕΗ. Η απόφαση αποτελεί δικαίωση της δημοτικής αρχής και κυρίως των πολιτών», τόνισε ο δήμαρχος.

 Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ