Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2012

ΜΑΚΕΛΕΙΟ!

ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ, ΣΤΗΝ ΕΣΗΕΑ Η "ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ" ΤΗΣ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΣΥΝΘΕΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ, ΤΟΥ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ ΜΑΝΙΦΕΣΤΟ ΚΑΙ ΤΟΥ BLOG OIKONIKOI. ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ:

ΦΛΥΑ: Πώς σχεδιάσαν να την ρήξουν έξω.

Είναι γνωστό ότι διάγωμεν εποχήν αγρίου κουρέματος της ελληνικής οικονομίας.

Όταν κάνεις δουλειά το πρώτο πράγμα που λαμβάνεις υπόψη σου είναι το περιβάλλον.



Όταν έγιναν οι συμβάσεις της ΦΛΥΑ τα δεδομένα στην αγορά ήταν διαφορετικά από τα σημερινά υφεσιακά, μνημονιακά δεδομένα.
Δεν χρειάζεται μεγάλη επιχειρηματολογία για να το κατανοήσουν αυτό οι νοήμονες αναγνώστες μου.

Υπάρχουν βέβαια και οι εκτελώντες το σχέδιο, οι οποίοι για να μην κάνουν τα αυτονόητα το παίζουν και καλά προστάτες των δημοτικών συμφερόντων (Θα δούμε πώς).

Γι’ αυτούς θα τονίσουμε ότι ΣΕ ΟΛΕΣ ΟΙ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΜΙΣΘΩΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΦΛΥΑ, επιβλήθηκε μείωση 20% των μισθωμάτων, ενώ με εγκύκλιο όλες οι αμοιβές στην δημοτική επιχείρηση μειώθηκαν 10% .
Ακόμα και οι πιο σκληροί μνημονιακοί - ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ Η ΙΔΙΑ Η ΓΑΜΟΤΡΟΙΚΑ - ΟΜΟΛΟΓΟΥΝ ότι αυτό το πήδημα που γίνεται στους μισθωτούς, τους συνταξιούχους και τους μικρομεσαίους θα έπρεπε να είχε συνοδευτεί από αντίστοιχες μειώσεις στις τιμές αγαθών και υπηρεσιών (με την δική του νεοφιλελεύθερη θεώρηση των πραγμάτων, όπου όλα θα τα λύσει μόνη της η αγορά, ΟΧΙ ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΜΑΣ).

Το Δ.Σ. της ΦΛΥΑ λοιπόν είχε να απαντήσει ένα απλό ερώτημα:
Να αναθεωρήσει τα δεδομένα της λειτουργίας της προσαρμόζοντάς τα στα νέα δεδομένα, επιχειρώντας να περισώσει, έστω και ψιλοκουρεμένο τον τζίρο της ή να μείνει εκτός αγοράς;

Τι έγινε;

1.       Χάθηκαν τα έσοδα από το κυλικείο στην Ιωαννίνων και Τυμφρηστού, μετά τον εμπρισμό της καντίνας  διότι ΕΝΩ ΥΠΗΡΧΕ ΕΠΙΣΗΜΗ ΓΝΩΜΟΔΟΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ , ότι ΝΟΜΙΜΩΣ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙΑ ΚΥΛΙΚΕΙΟΥ ΣΕ ΤΡΟΧΗΛΑΤΟ ΟΧΗΜΑ, που ο υπογράφων προκάλεσε την έκδοσή της, ΚΑΠΟΙΟΙ ΔΕΝ ΗΘΕΛΑΝ ΚΑΙ ΤΟ ΕΣΟΔΟ ΧΑΘΗΚΕ!

Και δεν είχαν το θάρρος να πουν «ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΡΕ ΦΙΛΕ»,  επέμεναν ότι ήταν παράνομο. (ΟΛΑ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΤΑ ΒΓΑΖΟΥΝ).  Όταν βέβαια ήρθε η γνωμοδότηση ΤΗΝ ΕΞΑΦΑΝΙΣΑΝ.

Και τώρα λένε ΒΛΑΚΕΙΕΣ ότι η ΦΛΥΑ δεν εκμεταλλευόταν τα ακίνητα που της έχουν εκχωρηθεί. ΛΕΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΦΗΝΑΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΜΑΓΚΕΣ ΜΕ ΠΡΟΣΒΑΣΕΙΣ ΣΕ ΠΑΡΑΚΡΑΤΙΚΟΥΣ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΥΣ.

ΤΟ ΒΑΓΟΝΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙΑ  ΤΟΥ ΚΥΛΙΚΕΙΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΑΚΟΜΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΚΤΗΜΑ ΚΑΙ ΣΤΕΓΑΖΕΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΗΣ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ (Βάλτε το και αυτό στις παροχές της ΦΛΥΑ προς τον Δήμο, του προηγούμενου άρθρου γιατί το ξέχασα).

Όταν πήγαμε να το τοποθετήσουμε στην θέση του, ύστερα από εντολή του τότε δημάρχου Γρ. Ζαφειρόπουλου, κάποιοι πήγαν και φύτεψαν στο σημείο δέντρίλια - ΤΗΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΝΥΧΤΑ - ώστε να τα χαάσει ο γερανός και να που ότι δεν προσέχει η ΦΛΥΑ το πράσινο. Οι ΟΙ - ΚΩΛΟ - ΓΟΙ!

ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΞΕΦΤΙΛΑ!


2.       Όλο το 2010 και το 2011 ΣΥΜΒΑΣΙΟΠΟΙΗΜΕΝΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗΣ ξηλώνονταν όποτε γούσταρε ο καθένας.

Το συνεργείο του ΥΠΕΧΩΔΕ (λέμε τώρα – ένας εργολάβος παρουσία τηλεοπτικών συνεργείων ήταν),
ο εργολάβος του δήμου από λάθος, 
διαφημιστές ανταγωνιστές αυτών που έχουν τις συμβάσεις,
κάτι καθαροπρεζόνια με ισχυρούς φίλους ΠΟΥ ΤΕΛΙΚΑ ΗΤΑΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΣ ,
ο εργολάβος του δήμου κατά λάθος,
ο εργολάβος του δήμου εξ επίτηδες,
 ένας παπάρας που τον βγάλαμε φωτογραφία και σας τον δείξαμε,
ο αντιδήμαρχος ΤΥ,
ο αντιδήμαρχος καθαριότητας,
ο μητροπολίτης Ιωαννουπόλεως και Νοίου Αφρικής,
ο δούκας του Ουέλιγκτον,
ο Ποπάυ, ο Τουίτυ και στο τέλος προσφάτως η ΑΥΤΟΥ ΕΞΟΧΟΤΗΣ ο Πράσσος  (του εμπορικού συλλόγου, με το παγοδρόμειο) έκαναν Ο,ΤΙ ΤΟΥΣ ΚΑΤΕΒΑΙΝΕ με τα  μέσα που ο ΔΗΜΟΣ, ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΥΣΤΕΡΑ ΑΠΟ ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ, ΤΟ 2008, ΕΚΧΩΡΗΣΕ ΣΤΗΝ ΦΛΥΑ ΓΙΑ ΔΙΑΧΕΙΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΕΓΡΑΨΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΣΤΟ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΗΣ ΠΟΥ ΨΗΦΙΣΕ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ και τα οποία η ΦΛΥΑ αν δεν εκμεταλεύεται ή τα διαθέτει δωρεάν (ξέρετε όπως το παγοδρόμιο) ΟΠΩΣ ΕΧΕΙ ΕΝΤΑΛΘΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ, διαπράττει το αδίκημα της απιστίας!

Αυτό είναι το «επιχειρηματικό περιβάλλον» που ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ (άσχετα αν είναι συμπολιτευόμενα ή αντιπολιτευόμενα) διαμόρφωναν για να πετύχει η ΦΛΥΑ το έργο της ΔΗΛΑΔΗ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ.

Και αυτό διότι ΕΤΣΙ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ – ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΩΝ ΓΡΑΦΕΙΩΝ, ΛΑΚΕΔΕΣ, ΤΣΑΤΣΟΙ και λοιποί που χρήζοναι και εκλέγονται φυτευτοί στις τοπικές κοινωνίες τον όρο «διοίκηση».

ΤΟΝ ΣΥΓΧΕΟΥΝ ΜΕ ΤΟ ΝΤΑΒΑΤΖΙΛΙΚΙ!

ΣΕ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΕΣ ΧΩΡΕΣ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΣΕ ΚΛΟΥΒΙ ΖΩΟΛΟΓΙΚΟΥ ΚΗΠΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΣΚΕΔΑΖΟΥΝ ΤΙΣ ΜΑΪΜΟΥΔΕΣ ΑΠΟ ΑΠΕΝΑΝΤΙ.

Μόνο στο Κονγκό, την Ζουαζηλάνδη, το δυτικό Βόρνεο, στο Βανουάτου και στο Χαλάνδρι γίνονται αυτά που έγιναν.

  Λίγο ησυχία βρήκαμε στην ΦΛΥΑ μόνο κατά τις δημοτικές εκλογές, όπου σταμάτησαν οι αποξηλώσεις διότι όλοι μας πίεζαν να τους βάλουμε τις μούρες τους σε καλύτερη θέση στα ΜΕΣΑ που μετά τα έλεγαν παράνομα (ΟΧΙ ΟΛΟΙ, πάντως σίγουρα οι "ελεγκτές") 
ΟΙ ΥΠΟΚΡΙΤΕΣ!
 
Και μετά τις δημοτικές εκλογές;;; 

ΑΡΧΙΣΑΝ ΤΑ ΠΙΟ ΟΜΟΡΦΑ.
 
Διότι πριν ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΦΛΥΑ λέγαμε τα ίδια. ΚΑΙ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΑΜΕ ΜΕ ΜΕΤΩΠΟ ΤΙΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΔΙΝΑΜΕ ΛΥΣΕΙΣ.

Τι άλλαξε λοιπόν μετά τις δημοτικές εκλογές;;;;

ΤΟ ΕΧΕΤΕ ΟΛΟ ΠΛΕΟΝ:

Αυτό που δεν έχετε είναι ΠΟΤΕ ΤΑ ΕΙΠΑΜΕ:

Προφορικά από τότε που έγιναν οι μεγάλες αποξηλώσεις, ΑΠΡΙΛΙΟΣ του 2010.

Επειδή ήταν προεκλογική περίοδος το θέμα πάγωσε.

Γίνανε οι εκλογές και το επαναφέραμε.

«ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ» ήταν η εύλογη προτροπή του Προέδρου της ΦΛΥΑ Σ. Παρασκευόπουλου και να μιλήσουμε και μαζί του.


Επειδή όμως ΔΕΝ ΜΑΣΑΕΙ Η ΚΑΤΣΙΚΑ ΤΑΡΑΜΑ, και παρά τις προτάσεις για παραμονής την θέση του Αντιπροέδρου:

ΙΔΟΥ ΟΤΙ ΠΛΕΟΝ ΟΛΑ ΗΤΑΝ ΦΑΝΕΡΑ ΚΑΙ ΚΑΘΑΡΑ ΚΑΙ ΤΑ ΕΙΠΑΜΕ ΚΑΙ ΓΡΑΠΤΩΣ:

 


ΜΕΤΑ ΤΑ ΕΙΠΕ Ο ΠΑΡΑΣ και ΜΕΤΑ ΤΑ ΕΙΠΕ ΚΑΙ Ο ΑΛΕΞΑΝΔΡΗΣ!

            Η ΦΛΥΑ ΕΙΧΕ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΕΙ ΣΕ ΘΑΝΑΤΟ! 

 Πλέον μπορείτε να βάλετε στη σειρά και αυτά που παλιότερα σας είπαμε για να τελειώνουμε με τους καραγκιόζηδες και τις αναλύσεις τους και να δούμε ΠΟΙΟΙ ΔΕΝ ΠΟΥΛΑΝΕ ΠΟΤΕ ΤΙΣ ΑΡΧΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΤΟΥΣ: 
15-5 -2010
             http://stinplatia.blogspot.com/2010/05/blog-post_15.htm 
Η «ΛΑΘΟΣ» ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΝΟ Δ.Σ.

 
ΝΑ ΤΙ ΚΑΤΑΘΕΣΑΜΕ ΩΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΣΤΗΝ ΟΜΟΦΩΝΗ ΕΚΛΟΓΗ ΤΟΥ Δ.Σ.
 
12-4-2011 http://stinplatia.blogspot.com/2011/04/blog-post_12.html             17-4-2011 http://stinplatia.blogspot.com/2011/04/blog-post_17.html

Γερμανία, τα Συνδικάτα και ο κατώτατος μισθός‏

Deutshe Welle - O κατώτατος μισθός παραμένει ζητούμενο για τα συνδικάτα (!!)

20 από τις 27 χώρες-μέλη της Ε.Ε. έχουν θεσμοθετήσει κατώτατο μισθό. Η Γερμανική κυβέρνηση εμμένει ωστόσο στη λεγόμενη «αυτονομία των συμβάσεων».

Χρόνια τα συνδικάτα ζητούν επίμονα από την κυβέρνηση να ορίσει ένα κατώτατο όριο

Ο πρόεδρος της Γερμανικής Ένωσης Συνδικαλιστικών Οργανώσεων (DGB) Μίχαελ Ζόμερ, ανήκει στους ανθρώπους εκείνους, οι οποίοι όταν δίνουν συνέντευξη τύπου, γίνονται θέμα στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του 1ου προγράμματος της γερμανικής τηλεόρασης (ARD). Ας σημειωθεί το κεντρικό δελτίο της δημόσιας τηλεόραση (tagesthemen) βρίσκεται εδώ και χρόνια στην κορυφή της τηλεθέασης. Επίσης ο Μίχαελ Ζόμερ συναντά ανά τακτά χρονικά διαστήματα την καγκελάριο έχοντας έτσι την ευκαιρία να της παρουσιάσει προσωπικά τα αιτήματα των γερμανών εργαζομένων.

Λιγότερα μέλη, αλλά σταθερή επιρροή

Ο πρόεδρος της Γερμανικής Ένωσης Συνδικαλιστικών Οργανώσεων (DGB) Μίχαελ ΖόμερΟ πρόεδρος της Γερμανικής Ένωσης Συνδικαλιστικών Οργανώσεων (DGB) Μίχαελ Ζόμερ

Παρά το γεγονός ότι τα γερμανικά συνδικάτα έχουν χάσει περίπου τα μισά τους μέλη μέσα στην τελευταία δεκαετία «η επιρροή τους παραμένει ισχυρή», λέει ο Όλιβερ Στέτες από το Ινστιτούτο της Γερμανικής Οικονομίας (IW) τονίζοντας ότι «ιδίως στην οικονομική κρίση οι εργαζόμενοι αποδίδουν όλο και μεγαλύτερη αξία στην εκπροσώπησή τους».

Δημοσκόπηση του ινστιτούτου Αλενσμπαχ του 2011 έδειξε ότι το 39% των ερωτηθέντων θεωρεί σημαντικά τα συνδικάτα. Το 2006 το ποσοστό ήταν μόλις 30%.«Το ποσοστό αυτό σχετίζεται με το ενδιαφέρον που δείχνουν οι εργαζόμενοι για το αίτημα του κατώτατου μισθού, που θέτουν τα συνδικάτα», λέει ο Όλιβερ Στέτες.
Όμοια είναι η άποψη και του Χάινερ Ντρίμπους από το ίδρυμα Χανς Μπέκλερ που πρόσκειται στις συνδικαλιστικές οργανώσεις: «Με το αίτημα αυτό η Γερμανική Ένωση Συνδικαλιστικών Οργανώσεων κέντρισε το ενδιαφέρον της γερμανικής κοινής γνώμης και έπεισε σχεδόν όλα τα πολιτικά κόμματα».

Το κράτος θέλει να μείνει «εκτός»

ARCHIV - Eine Reinigungskraft schiebt in Düsseldorf einen Wagen mit Putzutensilien (Archivfoto vom 09.05.2005). Noch vor dem Amtsantritt der neuen Bundesregierung purzelt der erste Mindestlohn. Das hat aber wenig mit dem politischen Willen der Koalition aus CDU/CSU und FDP zu tun, sondern mehr mit den gescheiterten Tarifverhandlungen im größten deutschen Handwerkszweig, den Gebäudereinigern. In der Branche mit mehr als 850 000 Beschäftigten wird es ab Donnerstag (01.10.2009) keine tariflich festgelegte Untergrenze für den Stundenlohn mehr geben. Foto: Gero Breloer (zu dpa-Korr. Ίσως να υπάρξει κατάτατος μισθός, αλλά μόνο για ορισμένους κλάδους

Σε σύγκριση με την Ευρώπη στη Γερμανία πολλοί λίγοι εργαζόμενοι είναι μέλη στις συνδικαλιστικές οργανώσεις. Το ποσοστό αγγίζει το 19%, ενώ σε χώρες της Σκανδιναβίας όπως η Σουηδία και η Φινλανδία βρίσκεται στο 70%.

«Το υψηλό ποσοστό οφείλεται στο γεγονός ότι οι εργαζόμενοι στις σκανδιναβικές αυτές χώρες έχουν λόγο και ρόλο στις αρμόδιες υπηρεσίες για τα επιδόματα ανεργίας», εξηγεί ο Χάινερ Ντρίμπους.

Ο Γερμανός ειδικός αισιοδοξεί ότι τα συνδικάτα θα καταφέρουν να φέρουν το ζήτημα του κατώτατου μισθού στο επίκεντρο του προεκλογικού αγώνα για τις γερμανικές γενικές εκλογές το 2013.

Διαφορετική άποψη έχει ο Όλιβερ Στέτες από το Ινστιτούτο της Γερμανικής Οικονομίας: «Ίσως να υπάρξουν κατώτατοι μισθοί σε ορισμένους επαγγελματικούς κλάδους. Δεν νομίζω όμως ότι θα θεσμοθετηθεί κατώτατος μισθός, που θα ισχύει παγγερμανικά».


Friederike Schultz / Στέφανος Γεωργακόπουλος

http://www.dw-world.de/dw/article/0,,15661568,00.html



Πλούσια Γερμανία με κοινωνικό κράτος και εργασιακά δικαιώματα; Μάλλον σε άλλη εποχή και σίγουρα όχι για όλους.