Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2012

ΤΑ ΜΙΣΑ ΑΠΟ ΟΣΑ ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ (ΠΟΥ ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ, ΔΕΝ ΠΕΦΤΕΙ ΕΞΩ) .....

Δεν πίστευα στα αυτιά μου με αυτά που άκουγα από την - επαγγελματία του είδους - συνομιλήτριά μου σχετικά με τα του φοβερού μας εμπορικού συλλόγου και τα χριστουγεννιάτικα πεπραγμένα του.

Μιλάμε τώρα ότι και η ίδια δεν πίστευε στα λεγόμενά της και μας είπε να περιμένουμε λίγο για την ανάρτηση για να ξανατσεκάρουμε και να ξαναδιασταυρώσουμε τις πληροφορίες μας.

Ένα είναι σίγουρο: ΘΑ ΣΑΣ ΠΕΣΟΥΝ ΤΑ ΑΦΤΙΑ ΟΤΙ ΚΑΙ ΑΝ ΕΙΣΤΕ:

ΕΙΤΕ ΜΑΛΑΚΕΣ είστε , ΕΙΤΕ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΕΙΤΕ ΦΑΣΙΣΤΕΣ!

ΔΙΟΤΙ ΣΙΓΟΥΡΑ ΜΟΛΙΣ ΤΣΕΚΑΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΣΑΣ ΤΑ ΠΟΥΜΕ  ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΗΣΑΣΤΑΝ ΘΑ ΓΙΝΕΤΕ ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΜΕΝΟΙ.

Οπότε κατά Πάγκαλο, ένα από τα τρία θα είσαστε.

ΤΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΗΝ ΦΛΥΑ ΔΕΝ ΤΕΛΕΙΩΣΕ

Έχουμε και άλλα να πούμε για την ΦΛΥΑ. Με κυριότερο το πώς σχεδιάστηκε το κλείσιμό της και ποιοι, πότε προέβλεψαν τις εξελίξεις και τι προτάσεις έχουν κάνει.

Επειδή γνωρίζουμε ότι το θέμα έχει κάνει πάταγο και έχει γίνει το θέμα συζήτησης σε πολλά "πηγαδάκια" αλλά και επειδή αρχίσαμε - και θα συνεχίσουμε - έναν κύκλο συζητήσεων με "παράγοντες" της πόλης για να μάθουμε ΤΙ ΕΧΟΥΝ ΕΙΣΠΡΑΞΕΙ και πώς αξιολογούν τα θέματα που αναδεικνύουμε θα κάνουμε σήμερα μια αναφορά σε απόψεις που ακούσαμε:

1. Στην ιστορική αναδρομή (ΦΛΥΑ 2) έχουμε κάνει ένα λάθος. Το πολιτιστικό καφενείο δεν αφορούσε την πρώτη περίοδο της ΦΛΥΑ αλλά της ΔΕΠΑΧ, της οποίας το εταιρικό κεφάλαιο ξοδεύτηκε γι' αυτό. Το εταιρικό κεφάλαιο της ΦΛΥΑ ξοδεύτηκε μόνο σε ΑΜΟΙΒΕΣ και σε ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΣΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ από αβλεψία των διοικησεών της. (ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΙΔΙΟ: ΤΟ ΕΤΑΙΡΙΚΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΧΑΘΗΚΕ ΧΩΡΙΣ ΙΧΝΟΣ ΑΝΤΑΠΟΔΟΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ.)
2. Στο "ταμείο" που κάναμε για το έργο της ΦΛΥΑ ΞΕΧΑΣΑΜΕ να βάλουμε τα ποσά για χορηγίες  σε σωματεία της πόλης που έδωσε η ΦΛΥΑ (από ότι μου θύμισε συνάδελφος στο ΔΣ που προτιμά την ανωνυμία του πρέπει να προστεθούν περί τα 50000 ευρώ χορηγίες σε σωματεία), Έτσι και αλλιώς δεν αλλάζει αυτό ΤΗΝ ΤΑΞΗ ΜΕΓΕΘΟΥΣ ΕΡΓΟΥ που θέλουμε να αναδείξουμε. Το είπαμε ότι δεν κάνουμε εμείς τον ΕΠΙΣΗΜΟ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΤΗΣ ΦΛΥΑ. Και δεν τον κάνουμε για 2 λόγους:

α. Είμαστε αναρμόδιοι.

β. Δεν έχουμε πλέον ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΚΑΜΜΙΑ πρόσβαση στα αρχεία και τα βιβλία της εταιρίας διότι την τελευταία φορά που - ΑΝ ΚΑΙ ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΔΣ - πήγα στα γραφεία της ετιαρίας να δω κάποια έγγραφα για να φρεσκάρω τη μνήμη μου - ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΦΕΡΝΟΥΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΟΥ - μου απαγορεύτηκε από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο.

Όλοι ξέρουν ότι την προηγούμενη περίοδο τα μέλη του Δ.Σ. είχαν ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΗ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΑ ΕΓΓΡΑΦΑ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΤΑ ΒΓΑΖΟΥΝ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΔΡΑ ΤΗΣ. (ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ ΛΕΓΕΤΑΙ ΑΥΤΟ).

(Επικαλούμαι ακόμα και  την Κική Γκότση (με την οποία δεν διατηρώ , ως γνωστόν και τις καλύτερες προσωπικές σχέσεις), η οποία ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ερχόταν και έβλεπε Ο,ΤΙ ΗΘΕΛΕ. )

Άρα ότι γραφουμε το γράφουμε από το προσωπικό μου αρχείο και από την μνήμη μου, με στόχο την ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟΝ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟ.
γ. ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΕΧΕΙ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΚΑΙ Ο ΔΙΕΥΘΥΝΩΝ.

ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΤΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ  ΕΧΟΥΝ ΠΑΝΤΑ ΟΙ ΚΑΤΗΓΟΡΟΙ!
 ΟΣΟΙ ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΑΝ ΤΟ ΚΛΙΜΑ ΤΗΣ ΣΗΨΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΗΣ ΦΛΥΑ, έχουν υποχρέωση να πουν ΠΟΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ "ΠΑΡΑΝΟΜΙΕΣ" ΚΑΙ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ.

 Συγκεκριμένα, τι, πότε από ποιοιν.

ΟΠΩΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΚΑΙ ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΕΣ  ΕΥΘΥΝΕΣ που - κατά την γνώμη μας - κάποιοι έχουν, είτε από σκοπιμότητες, είτε από ξεροκεφαλιά και θα τις αναδείξουμε.

Και εμείς δεν θα μπούμε στην λογική "τι θα τους πούμε στην πλατεία, ειμαστε γνωστοί".  Διότι θα τους πούμε μεν "ΚΑΛΗΜΕΡΑ" αλλά και "ΤΑ ΕΚΑΝΕΣ ΘΑΛΑΣΣΑ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΛΛΟΣ ΚΑΛΥΤΕΡΑ."
Διότι με την λογική "φταίει ο Χατζηπετρής", των συμψηφισμών και του υποκριτικού ψευτοκαθωσπρεπισμού ,τα παιδιά μας θα ζήσουν σε υπόδουλη χώρα.

ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΕΣ ΕΥΘΥΝΕΣ. Και εμείς θα τις αναδείξουμε.

ΔΙΟΤΙ ΒΓΗΚΑ ΕΓΚΑΙΡΑ, ΓΡΑΠΤΩΣ ΚΑΙ ΘΕΣΜΙΚΑ - από τον ΑΥΓΟΥΣΤΟ ΤΟΥ 2010 - να προτείνω ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΣΤΟ ΔΣ, το ίδιο έκανε και ο ΠΑΡΑΣ ΓΡΑΠΤΩΣ από τον Φεβρουάριο του 2011 (θα τα δούμε αύριο) και ο Αλεξανδρής τον Απρίλιο τυ 2011 ΚΑΙ ΑΦΟΥ ΜΑΣ ΕΓΡΑΨΑΝ, ΜΑΣ ΕΙΠΑΝ ΠΑΡΕΛΘΟΝ και μας απομάκρυναν.

Και ο Σωτηράκης - ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ, που είναι το μέλλον, ΕΧΕΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΥΘΥΝΕΣ για την κατάληξη που θα είναι ΖΗΜΙΟΓΟΝΑ ΧΡΗΣΗ ΤΗΣ ΦΛΥΑ. Διότι δεν διαπραγματεύτηκε ΤΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΠΟΥ ΕΛΕΓΕ ΟΤΙ ΠΙΣΤΕΥΕΙ. Έδωσε γη και ύδωρ στους επικριτές της ΦΛΥΑ " και συνεχίζει.

Εμείς πλέον θέλουμε να χρεώσουμε ΣΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ όσους είναι ΡΟΜΠΕΣ, ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΕΣ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ .... ΑΧΑΡΙΣΤΟΙ, ΨΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΣΥΚΟΦΑΝΤΕΣ.

Διότι ΕΧΟΥΝ - ΕΚΤΟΣ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ - ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΕΣ ΓΛΩΣΣΕΣ ΟΤΑΝ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ, ενώ θέλουν οι άλλοι να είναι ευγενείς και μεγαλόκαρδοι με εκείνους.

ΔΕΝ ΛΕΕΙ!  

ΥΓ. Η συγχωρεμένη η γιαγιά μου ήταν Κεφαλλονίτισσα αλλά η καταγωγή των Νταβιαίων είναι Ζακυνθινή. ΠΑΝΤΩΣ ΕΠΤΑΝΗΣΙΑΚΗ ΤΡΕΛΑ ΑΡΗ. Και δεν φτανει αυτό ο άλλος παππούς ήταν Καρπενησιώτης. ΔΗΛΑΔΗ ΞΕΡΟΚΕΦΑΛΟΣ. Καλημέρα.

ΣΗΜΕΡΑ ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: Ο ΤΑΜΤΑΚΟΣ ΣΤΗΝ ΑΚΡΟΠΟΛΗ!

Ησυχία !!!!!Ο Δήμος κοιμάται. Μόνο μία πρόσληψη κατάφερε ο Δήμος στο Χαλάνδρι

από το blog του Νίκου Πανταζή

Σε ποιους Δήμους πήγαν οι 1348 συμβάσεις


Ιδού η πλήρη κατανομή ανά δήμο, των 1348 συμβάσεων μίσθωσης έργου και ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου που αφορούν ανταποδοτικού χαρακτήρα υπηρεσίες των Δήμων, όπως μουσικούς για τα ωδεία, κοινωνικούς λειτουργούς και προσωπικό παιδικών σταθμών, καθώς και των 161 συμβάσεων που αφορούν ευρωπαϊκά συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα, που προωθήθηκαν πριν από λίγες προς τους ενδιαφερόμενους ΟΤΑ


Αττικής Χαλανδρίου 1


Αττικής Φιλαδελφείας-Χαλκηδόνος 14

Αττικής Παπάγου-Χολαργού 7

Αττικής Δάφνης-Υμηττού 16

Αττικής Κηφισιάς 50

Αττικής Μοσχάτου-Ταύρου 27

Αττικής Φιλοθέης-Ψυχικού 2

Αττικής Λυκόβρυσης-Πεύκης 57

Αττικής Ελληνικού-Αργυρούπολης 31

Αττικής Αγίων Αναργύρων-Καματερού 50

Αττικής Βύρωνος 27

Αττικής Καλλιθέας 5

Αττικής Ηλιουπόλεως 17

Αττικής Ζωγράφου 21

Αττικής Γαλατσίου 33

Αττικής Αλίμου 26

Αττικής Ιλίου 96

Αττικής Αγίου Δημητρίου 17

Αττικής Αγίας Παρασκευής 80

Αττικής Πετρουπόλεως 64

Άδεια εισόδου στα δημοτικά σχολεία, σε διδακτικό προσωπικό του Goethe-Institut, ώστε "μαθητές και εκπαιδευτικοί να έρθουν σε επαφή με τη γλώσσα και τον πολιτισμό της Γερμανίας" ...

Άδεια εισόδου στα δημοτικά σχολεία, για επισκέψεις διδακτικού προσωπικού από το Goethe - Institut, προκειμένου να παρουσιαστούν εκπαιδευτικές δραστηριότητες και οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί να έρθουν σε επαφή με τη γλώσσα και τον πολιτισμό της Γερμανίας.

Η διαδικασία θα γίνει σε συνεννόηση και συνεργασία με το Διευθυντή και το Σύλλογο Διδασκόντων των σχολικών μονάδων και χωρίς τη χρήση ή διανομή οποιουδήποτε διαφημιστικού υλικού.

Αναλυτικά η εγκύκλιος Ε Δ Ω
 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΑ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ

Ξεσηκωμός για να μη νομιμοποιηθεί η χρήση ναρκωτικών


Για το νομοσχέδιο σχετικά με την αποποινικοποίηση των ναρκωτικών, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ με ανακοίνωσή του τονίζει:
«Το ΚΚΕ καλεί άμεσα σε ξεσηκωμό τις εργατικές οικογένειες, τις μανάδες και πατεράδες, τους νέους και τις νέες για να αποτραπεί η νομιμοποίηση της χρήσης ναρκωτικών, όπως ορίζει το νομοσχέδιο που κατέθεσε στη Βουλή η κυβέρνηση του μαύρου μετώπου.
Η ναρκοκαταστολή είναι πάγια μέθοδος της αστικής τάξης για τη χειραγώγηση των εργαζόμενων, ιδιαίτερα των νέων για να μη σηκώσουν κεφάλι, για να μην αντιδρούν στη βαρβαρότητα που τους επιφυλάσσουν.
Στην ελεύθερη χρήση ναρκωτικών βρήκαν τα κόμματα της πλουτοκρατίας το "φάρμακο" για τη φτώχεια, την ανεργία, την κατανάλωση πολιτιστικών σκουπιδιών. Δηλαδή θολούρα στο μυαλό και το κεφάλι κάτω.
Και μ' ένα σμπάρο δυο τρυγόνια: Οι ιδιώτες θα αναλάβουν τη "θεραπεία" και θα πλουτίσουν πάλι από τον πόνο και την οδύνη. Οι εργαζόμενοι, ο φτωχός λαός έχουν δει τι σημαίνει θεραπεία κατά τις πρακτικές των κυβερνήσεων, πρώην και νυν: Παραπήγματα στις αυλές των νοσοκομείων και χρήστες έξω απ' αυτά που περιμένουν να πάρουν τη δόση τους από την κρατική πρέζα. Εξευτελισμός και υποκρισία, την ίδια ώρα που η πρόληψη και τα στεγνά προγράμματα στραγγαλίζονται και συρρικνώνονται.
Το νομοσχέδιο, με το προπέτασμα καπνού ότι λύνει προβλήματα του σωφρονιστικού κώδικα για να μην φυλακίζονται άδικα χρήστες, έχει δύο καθαρούς στόχους: α) Να διαβρώσει και με τα ναρκωτικά τη νεολαία και να την περιθωριοποιήσει. β) Να βγάλουν χρήματα οι ιδιώτες και από τον ανθρώπινο πόνο.
Το ΚΚΕ καλεί εργαζόμενους, γονείς, νέους, οργανωμένα να αντιδράσουν στο επαίσχυντο αυτό δημιούργημα. Σωματεία εργαζομένων, σύλλογοι γονέων, πολιτιστικοί φορείς να εκφράσουν με κάθε τρόπο την αντίθεσή τους. Η νεολαία και όλος ο λαός ζητά και αγωνίζεται για ζωή ολόκληρη, όχι με δόσεις».