Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2012

ΠΑΙΔΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ 3


Λοιπόν, επειδή όταν πιάνουμε ένα σοβαρό θέμα, δεν το αφήνουμε μισό στις καθεστωτικές παπαριές, θα κλείσουμε την αναφορά στον παιδικό σταθμό, όπως Η ΠΛΑΤΕΙΑ ξέρει και για να κόψουμε τις δικαιολογίες τους, αλλά θα θέσουμε και μερικά «ζητηματάκια» για το πώς δουλεύει το «σύστημα».

Για να δούμε τα αντεπιχειρήματά τους:

1.       Λένε: «Γιατί τώρα μιλάει η ΠΛΑΤΕΙΑ; Το θέμα «έτρεχε» από το 2008»  Υπονοούν ότι το 2008 που ήταν άλλος δήμαρχος δεν αναδείξαμε το θέμα και μιλάμε τώρα για «ιδιοτελείς» λόγους.

Ποια είναι η απάντηση (ΔΙΟΤΙ ΕΜΕΙΣ ΑΠΑΝΤΑΜΕ ΣΤΟΝ ΑΝΤΙΛΟΓΟ, ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΡΕΙΑΝΟ):

Α. Το 2008 δεν υπήρχε η σημερινή οικονομική κατάσταση. (αν θυμόμαστε καλά).

Β. Το 2008 λειτουργούσαν ΟΛΟΙ οι παιδικοί σταθμοί στο Χαλάνδρι, με πάνω από 800 παιδιά να εξυπηρετούνται, φέτος ΤΟΝ ΙΟΥΝΙΟ, κλείσανε δύο παιδικοί σταθμοί γιατί δεν είχαν προσωπικό ΚΑΙ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΑΝ ΧΡΗΜΑΤΑ για τα ενοίκια των κτιρίων, όπως ΚΑΤ’ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗΝ έχουμε αναδείξει.

Γ. Το 2008 ήταν ΛΟΓΙΚΟ να διεκδικεί ένας δήμος ΝΕΑ ΚΤΙΡΙΑ για παιδικούς σταθμούς και να αναζητεί χρηματοδότηση για να τους φτιάξει.
Σήμερα που ΚΛΕΙΝΕΙ παιδικούς σταθμούς, που ΔΗΜΟΣΙΟ κτίριο, ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ, ΥΠΕΡΣΥΓΧΡΟΝΟ, ρημάζει, επειδή μόλις πριν 5 μήνες ο ΔΗΜΟΣ έκλεισε τον παιδικό σταθμό που στεγαζόταν εκεί, μόλις καμιά τρακοσαριά μέτρα μακριά από εκεί που θέλει να χτίσει νέο, ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ να τολμάνε κάποιοι να ομιλούν και να κάνουν συγκρίσεις;

Γ. Ο διαγωνισμός για το έργο δεν έγινε το 2008.
 ΕΓΙΝΕ ΦΕΤΟΣ ΤΟΝ ΙΟΥΝΙΟ (όπως φαίνεται στο έγγραφο που φέραμε στο φως της δημοσιότητας στην πρωινή μας ανάρτηση). Και η σύμβαση για το έργο υπογράφτηκε από τον Δήμαρχο Χαλανδρίου φέτος τον Αύγουστο.
Είναι δυνατόν να μιλούν κάποιοι για τις «παρελθούσες» ευθύνες;
Δηλαδή το πρόβλημα είναι ότι το 2008 διεκδικήθηκαν χρήματα ΚΑΙ ΟΧΙ ΟΤΙ ΤΟ 2012, με γνώση της κατάστασης που επικρατεί σήμερα στην ελληνική κοινωνία, ΚΑΤΑΝΑΛΩΘΗΚΑΝ;;;
Σε Μπαμπουίνους απευθύνονται;;;;

Δ. Το 2008 «φίλοι μας» ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ ΔΙΑΥΓΕΙΑ.
ΠΟΥ ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ ΝΑ ΒΡΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΑΥΤΑ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙ;;;

Και επί τη ευκαιρία, ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟ ΠΡΑΓΜΑ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΑΥΓΕΙΑ ή ΟΧΙ;;; Γιατί ακούμε ΠΟΛΛΕΣ ΜΑΛΑΚΙΕΣ!
Και όσοι «τρελοί» προσπαθούσαμε και στο παρελθόν να αναδείξουμε τέτοια θέματα, πέφταμε πάνω στον τοίχο της ομερτά, αλλά σήμερα ΜΠΟΡΟΥΜΕ να αποδείξουμε του λόγου το αληθές.
ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟ ΠΡΑΓΜΑ ΑΥΤΟ ή ΚΑΚΟ;

2.  2. «Μα ήταν ΕΠΙΛΕΞΙΜΗ δαπάνη από την ΕΕ ο παιδικός σταθμός. ΘΑ ΧΑΝΑΜΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ.»

Για κάτσετε ρε μάγκες δηλαδή με αυτή την παπαριά με τις «επιλέξιμες» δαπάνες.
ΠΟΙΟΣ ΠΟΥΣΤΗΣ ΚΑΘΟΡΙΖΕΙ ΤΙ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΕΝΑΣ ΔΗΜΟΣ ΚΑΙ ΚΑΘΟΡΙΖΕΙ ΤΗΝ ΕΠΙΛΕΞΙΜΟΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ;

Ακούστε τώρα τι συμβαίνει στο Χαλάνδρι και πείτε με εμένα τρελό:

Ο Δήμος μας ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ και κλείνει παιδικούς σταθμούς αφήνοντας παιδιά εργαζομένων εκτός.

ΘΥΜΙΖΟΥΜΕ ΟΤΙ ΦΕΤΟΣ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΕ περίπου 400 παιδιά (ενώ το 2008 περίπου 800!!!).

Κλείνει λοιπόν ο Δήμος φέτος 2 παιδικούς σταθμούς γιατί δεν έχει προσωπικό.
Ο ΕΝΑΣ ΜΑΛΙΣΤΑ ΕΞ ΑΥΤΩΝ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΚΤΙΡΙΟ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΤΗΝ ΓΥΡΩ ΠΕΡΙΟΧΗ. ΤΟ ΚΟΥΡΤΕΣΗ.

ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΩΡΑ «επιλέγεται» να χρηματοδοτηθεί από ΕΣΠΑ για να χτίσει νέο σταθμό, λίγα μέτρα παραπάνω από αυτόν που έκλεισε.

ΚΑΙ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΩΡΑ, με αυτά τα 3,5 μύρια ευρώπουλα θα μπορούσε ΝΑ ΚΤΙΣΕΙ ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ και να εξοικονομήσει τα ενοίκια που πληρώνει, τα οποία θα μπορούσε να τα διαθέσει για να ΚΡΑΤΗΣΕΙ ΑΝΟΙΚΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΑΙΔΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ ΠΟΥ ΕΚΛΕΙΣΕ γιατί δεν είχε λεφτά, ΕΞΥΠΗΡΕΤΩΝΤΑΣ ΠΕΡΙΠΟΥ 250 ακόμα οικογένειες.

ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΤΡΕΛΟΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΛΟΓΙΚΟΙ.

Αλλά δεν είναι θέμα «ΤΡΕΛΑΣ και ΛΟΓΙΚΗΣ».

Είναι ΘΕΜΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗΣ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ!

Διότι αυτοί – όπως κατ’ επανάληψιν έχουμε πει – όταν λένε ΠΟΛΗ, εννοούν ΝΤΟΥΒΑΡΙΑ και ΧΩΡΑΦΙΑ.

Και όταν λένε «ανάπτυξη» εννοούν να φτιάξουν περισσότερα ντουβάρια, ακόμα και αν ρημάζουν, όπως ρημάζει το ΚΟΥΡΤΕΣΗ. Διότι αυτό βολεύει τα συμφέροντα που εξυπηρετούν.

Εμείς όταν λέμε ΠΟΛΗ εννοούμε «ΑΝΘΡΩΠΟΙ και ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ". ΚΑΙ ΜΕΤΡΑΜΕ ΩΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΙΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΠΑΡΟΧΕΣ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ. 
Ανάπτυξη είναι να καλύπτουμε τις ανάγκες περισσότερων οικογενειών.

ΜΕΝΕΙ ΣΕ ΣΑΣ ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΤΕ ΜΕ ΠΟΙΟΥΣ ΕΙΣΤΕ!

ΥΓ: Ξέρουμε ότι θα σας πουν (δικαιολογίες) ότι η πρότασή μας για μεταφορά του κονδυλίου από τον ΑΧΡΗΣΤΟ παιδικό σταθμό στην ΑΠΟΛΥΤΑ ΑΝΑΓΚΑΙΑ οικοδόμηση δημαρχείου για την πόλη, που θα κάνει μεγάλη οικονομία στον προϋπολογισμό του δήμου, «δεν είναι επιλέξιμη δαπάνη από το ΕΣΠΑ».
Γι΄ αυτό εμείς είμαστε ΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟ ΤΩΝ ΕΡΓΩΝ και με την ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ και όχι με τους υπαλλήλους της κεντρικής εξουσίας.
Διότι γνωρίζουμε ότι ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΜΙΑΣ ΠΟΛΗΣ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΕΣ ΤΗΣ ΚΑΙ ΤΟ ΤΟΠΙΚΟ ΣΤΕΛΕΧΙΑΚΟ ΤΗΣ ΔΥΑΜΙΚΟ.
Και πιστεύουμε ότι, πάει στο διάολο, αν πέφτουν πέντε φράγκα στον δήμο μας, ας μας αφήσουν να αποφασίσουμε ΕΜΕΙΣ τι στο διάολο χρειαζόμαστε ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ.

ΚΑΛΟ ΒΡΑΔΥ!


ΣΥΜΒΑΣΗ

Ο Δήμαρχος Χαλανδρίου κος ΚΟΥΡΑΣΗΣ υπέγραψε την σύμβαση ΦΕΤΟΣ ΤΟΝ ΑΥΓΟΥΣΤΟ. Ας αφήσουν τα περί .... 2008 και ευθυνών του Χαρίλαου Τρικούπη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου