Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Τρίτη 12 Ιουνίου 2012

ΑΝΤΡΙΚΙΑ ΜΕΤΑΤΟΠΙΣΗ ΚΟΥΡΑΣΗ ΣΤΟ ΧΘΕΣΙΝΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΠΑΡΚΟ ΤΗΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΚΑΙ ΤΥΜΦΡΗΣΤΟΥ.

Το θέμα επανέφερε στο δημοτικό συμβούλιο ο Σίμος Ρούσσος, ο οποίος είχε κινηθεί στην γειτονιά και είχε συζητήσει με τους προσφεύγοντες κατοίκους.

Φάνηκε ΚΑΘΑΡΑ ότι ο Βάσιος είχε ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΕΙ τους δημοτικούς συμβούλους, εμφανίζοντας ότι οι κάτοικοι θέλουν να απομακρυνθεί το ανοικτό γήπεδο μπάσκετ "γιατί τους ενοχλούν οι φωνές των παιδιών" ΕΝΩ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ - όπως διευκρίνισε εχθές ο Σίμος - ότι απλά οι κάτοικοι ζητούν ο χώρος να λειτουργεί με ένα εύλογο ωράριο και να μην παίζουν μπάσκετ στις 12 τα μεσάνυχτα με αναμένους καθημερινά τους προβολείς και ΝΑ ΑΦΗΝΕΙ Ο ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΕΣ ΩΡΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ΓΕΙΤΟΝΙΑΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΕΛΗ ΤΟΥ.

Βλέπετε - τέτοιες εποχές τα 30άρια τον μήνα που ζητάνε οι Σύλλογοι από τους δημότες για κάθε παιδί, πλέον χρήματα για τα ρούχα, έξοδα μετακινήσεων κλπ για πολλούς είναι ΑΒΑΣΤΑΧΤΑ, απλά για να παίζουν στην ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΙΔΙΚΗ ΧΑΡΑ ΤΗΣ ΓΕΙΤΟΝΙΑΣ ΤΟΥΣ! (αλλά σε αυτό το κεφάλαιο θα επανέλθουμε.)

Ο Βάσιος χρόνια τώρα, δεν κρύβει ότι στόχος του είναι Η ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΟΥ ΠΑΡΚΟΥ από τον ΦΟΤ στον οποίο πουλάει δημοτική προστασία και αυτός είναι ο τρόπος που εκλέγεται στο Χαλάνδρι, με το οποίο ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ο "από την Λευκάδα έρχομαι και στην κορφή κανέλα" αντιδήμαρχος.

Του έχει σφηνωθεί λοιπόν η ιδέα ότι ο χώρος θα γίνει ένα ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ αποκλειστικής διαχείρισης από το αθλητικό σωματείο της γειτονιάς, το οποίο ΕΛΕΓΧΕΙ. Και όποιος μπαίνει μέσα θα πρέπει να τα σκάει στο ταμείο του ΦΟΤ, τον οποίο ελέγχει.
Αυτά βέβαια δεν τα έχουν πιάσει οι γονείς των παιδιών που αθλούνται στον σύλλογο και δεν έχουν κάνει στον .... Οργανισμό της Αθήνας ή στην πολεοδομία.
Και ο Βάσιος παίζει το παιχνίδι του "διαίρει και βασίλευε": Οι Τουφιώτες - μέλη του ΦΟΤ από την μια πλευρά και οι άλλοι που  από την άλλη.

Έδιωξε λοιπόν το κυλικείο που έφερνε έσοδα στην ΦΛΥΑ και τώρα επιχείρησε το επόμενο βήμα, εκμεταλλευόμενος την ΑΠΟΛΥΤΗ - ΟΧΙ ΜΥΣΤΙΚΗ ΠΛΕΟΝ - στήριξη ΟΛΩΝ των επιλογών του από την παράαξη του ΜΠΑΤΣΟΚ (Ανδρεόπουλου, Καραμολέγκου και λοιπών συγγενών και συνεταίρων).

Η Λούλα Καρατζά στο προηγούμενο Δ.Σ. επιχείρησε μόνη της - με τα 2 μέλη της παράταξής της - Αναστασιάδη και Μπράτιμου   - να εμποδίσει την ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ απόφαση ΑΠΟΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΟΥ του χώρου από "Χώρο κοινοχρήστων δραστηριοτήρτων" σε "Αθλητικό χώρο", η ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ τότε έθεσε το θέμα σε ορθή βάση πολιτικά αλλά έκανε την άσφαιρη επιλογή του λευκού και οι άλλοι ήταν αλλού. Έτσι δεν επετεύχθη το αναγκαίο μέτωπο της αντιπολίτευσης για την υπεράσπιση του ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ του πάρκου. (Ίσως επειδή το θέμα έθεσε το ... ΚΚΕ).

Ο Σίμος όμως δεν άφησε - ευτυχώς - το θέμα. Ήρθε σε επαφή με τους κατοίκους και επανήλθε εχθές, ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΟΝΤΑΣ ΟΤΙ Ο ΒΑΣΙΟΣ ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΕ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ.
(Θα ανεβάσουμε το ηχητικό).

Στο θέμα παρενέβη εχθές και ο πρώην Δήμαρχος Κώστας Παττακός, ο οποίος είπε ότι ΑΠΟΦΑΣΗ ΑΠΟΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟΥ προς  δυσμενέστερο καθεστώς χρήσης δεν περνάει, αν γίνει προσφυγή στο Σ.τ.Ε. και ζήτησε να επανεξεταστεί η θέση της διοίκησης.

ΚΑΙ ΕΔΩ ΗΡΘΕ Η ΜΕΓΑΛΗ - ΕΥΧΑΡΙΣΤΗ ΕΚΠΛΗΞΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΓΙΩΡΓΟ ΚΟΥΡΑΣΗ: 

ΔΕΧΤΗΚΕ ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ - όπως αυτή εκφράστηκε ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ από την ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ και εχθές από την ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ με την στήριξη Παττακού και Παναγιώτου και ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΕΘΕΣΕ ΤΕΛΟΣ ΣΤΟ ΣΕΝΑΡΙΟ ΤΟΥ ΑΠΟΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟΥ! (ελπίζουμε όχι προσωρινά).
ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΠΟΥ Η ΠΛΑΤΕΙΑ ΔΙΝΕΙ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΟΝ Γ. ΚΟΥΡΑΣΗ, αλλά είναι - κατά την ταπεινή μας γνώμη - Η ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΤΑ ΑΞΙΖΕΙ!

Ο Βάσιος φαίνεται ότι ήξερε τα βρώμικα και δεν ήταν στο συμβούλιο. Ελπίζουμε ότι θα δείξει τη στοιχειώδη ευθιξία.


Το πώς είχε το θέμα στο προηγούμενο συμβούλιο, μπορείτε να θυμηθείτε εδώ:

http://www.blogger.com/post-edit.g?blogID=6779218516755432372&postID=7557915532585420125

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου