Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2011

ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΜΟΙΡΑΖΟΥΝ ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΓΙΑ ΕΝΑ ΣΑΚΙ ΤΣΙΜΕΝΤΟ ΓΙΑ ΝΑ ΦΤΙΑΞΟΥΝ ΤΟ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΟ ....

..... για το αίσχος που γίνεται στο μνημείο του άγνωστου στρατιώτη έχουν εκδώσει άδεια;;;;

Ναι! Μιλάμε για την Τεχνική Υπηρεσία!

Σπάνια ασχολούμαστε με γραφειοκρατικά - υπηρεσιακά θέματα του δήμου.

Όμως με πήρε ο σμπίρος μου και με τσίγκλισε:

"Είναι 10.00 το βράδυ και στο "παγοδρόμιο" γίνονται ακόμα εργασίες. ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΜΙΑ ΕΠΩΝΥΜΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΣΤΟ ΑΤ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ να πάνε αυτόφωρο;;"

(Δίκιο είχε, περάσαμε από εκεί και έχουμε φωτό, που θα ανεβάσουμε το πρωί.)

Εμείς ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ!

Εμείς αναδεικνύομαι θέματα ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΑ!

ΚΑΙ ΣΑΤΥΡΙΖΟΥΜΕ!

Πολύ περισσότερο που αυτόφωρο, βραδιάτικα θα τρέχανε τους εργάτες ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟΥΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥΣ, δηλαδή τον ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟ ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ  - που είναι αρμόδιος για την έκδοση αδείας τοποθέτησης αυτού του πράγματος και αρμόδιος να ΕΛΕΓΞΕΙ ΤΗ ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΚΑΤΑΛΗΨΗΣ ΤΗΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ ΠΟΥ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΕΚΕΙ.

Τι έχουν τα όργανα του ΑΤ Χαλανδρίου;;;

ΚΑΤΥΦΛΑ ή ΤΥΦΛΟΠΟΝΤΙΚΙΑΣΗ;;;;

Ας πάνε να ζητήσουν την άδεια εργασιών να δούμε αν υπάρχει .... (Σιγά μην έχει υπογράψει μηχανικός, έχοντας αναλάβει την ευθύνη αν σπάσει κανείς κανένα πόδι εκεί πάνω και να τον τρέχουμε Χριστουγεννιάτικα)

Μες την κεντρική πλατεία, πάνω στο ηρώο ΕΧΕΙ ΠΑΡΑΒΙΑΣΤΕΙ Ο ΜΙΣΟΣ ΚΩΔΙΚΑΣ ΔΗΜΩΝ ΚΑΙ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ, η εργατική νομοθεσία, κανόνες ασφαλείας και δεν συμμαζευόμαστε.

ΑΛΛΑ ΕΜΕΙΣ ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΤΟ ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ ΚΑΙ ΜΕ ΑΥΤΟ ΑΣΧΟΛΟΥΜΑΣΤΕ! Έχει παραβιαστεί Η ΚΟΙΝΗ ΛΟΓΙΚΗ και ΤΟ ΑΙΣΘΗΜΑ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ.

Δεν μπορούμε όμως να μην σας θυμίσουμε ότι ο ΙΔΙΟΣ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΔΙΩΚΕΙ ΑΛΛΟΦΥΛΟΥΣ ΔΗΜΟΤΕΣ ΓΙΑ ΕΝΑ ΣΑΚΙ ΤΣΙΜΕΝΤΟ.

Και έχει απασχολήσει τις υπηρεσίες του για ΜΗΝΕΣ μόνο και μόνο για να βλάψει αλλόφυλους, να κάνει επιλεκτικές διώξεις, να βάλει επιλεκτικά πρόστιμα.

Αλλά εδώ .....

ΔΕΝ ΤΡΕΧΕΙ ΜΙΑ!

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ! Ο ΔΗΜΟΣ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ ΤΟΠΟΘΕΤΗΘΗΚΕ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ

Το γραφείο τύπου του δήμου ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ έβγαλε μια ανακοίνωση σχετικά με τις χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις και το θέμα που προκλήθηκε:

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ:


Ανακοίνωση για τις εκδηλώσεις του εμπορικού συλλόγου στην πλατεία.

http://www.stasi.gr/

Με έκπληξη αλλά και αγανάκτηση παρακολουθούμε τα τελευταία κατορθώματα της δημοτικής μας αρχής και του Εμπορικού Συλλόγου στην Κεντρική Πλατεία της πόλης.

Φαραωνικές κατασκευές για παγοδρόμιο στο χώρο του μνημείου, δημόσιος χώρος αποκλειστικής -δια εισιτηρίου- χρήσης, περιορισμοί στην πρόσβαση της παιδικής χαράς, εισιτήριο ακόμη και για τις δημόσιες τουαλέτες!!!

Παρωχημένα, αντιαισθητικά και πλήρως αποτυχημένα μοντέλα της περιόδου της καταναλωτικής ξιπασιάς που οδήγησε στα σημερινά αδιέξοδα. Ιδιωτικοποίηση και εμπορευματοποίηση του δημόσιου χώρου στα όρια της πρόκλησης.

Τι από όλα αυτά έχει σχέση με την απαιτούμενη- ιδιαίτερα σε περιόδους κρίσης-πολιτιστική συνεισφορά στους δημότες της πόλης;
Τι ακριβώς προσφέρει στην αύξηση της επισκεψιμότητας του Κέντρου, η επιπλέον φορολόγηση των επισκεπτών του με το αντίτιμο των 5 ευρώ;
Η "Αντίσταση με τους Πολίτες του Χαλανδρίου" υπερασπίζεται το αυτονόητο δικαίωμα όλων των δημοτών, των μαζικών φορέων, των συλλόγων και συλλογικοτήτων της πόλης  (προφανώς και του εμπορικού συλλόγου) στην ελεύθερη πρόσβαση και ενεργό διαχείριση των δημόσιων χώρων της, χωρίς εξαιρέσεις και αποκλεισμούς.

Για εμάς, η πολιτική συζήτηση, το θέατρο και η μουσική, οι βιβλιοπαρουσιάσεις και οι ποιητικές βραδιές, η προβολή της πλούσιας δημιουργικότητας της νεολαίας της πόλης, είναι απαραίτητοι όροι για την αναδημιουργία της αγοράς με την πραγματική της έννοια.
Αυτό θα έπρεπε να είναι και το ζητούμενο από όσους υποκριτικά ενδιαφέρονται για την υπεράσπιση του χαρακτήρα του Κέντρου της πόλης, ενάντια στην υποβάθμιση και τη σταδιακή μετατροπή του σε μονολειτουργική ζώνη βραδυνής διασκέδασης.

Ένα πολυλειτουργικό κέντρο που θα συνδυάζει τον εμπορικό του χαρακτήρα με τις χρήσεις κατοικίας και ψυχαγωγίας, εύκολα προσβάσιμο, πολύ περισσότερο για ειδικές κατηγορίες του πληθυσμού, με επαρκείς υποδομές (πεζοδρόμια, παγκάκια, μικρούς λειτουργικούς χώρους πολιτισμού και ψυχαγωγίας) που θα ευνοούν την ανταλλαγή γνώσεων, εμπειριών και δεξιοτήτων.
Αυτά όμως φαίνεται να είναι «ψιλά γράμματα» για τους διοικούντες το δήμο…

ΑντιΣΤαΣΗ με τους Πολίτες του Χαλανδρίου.

DANCING ON ICE!

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΔΙΟΤΙ ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ:

ΛΟΙΠΟΝ ΑΚΟΥΣΤΕ ΔΥΟ ΚΟΥΒΕΝΤΟΥΛΕΣ, ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΜΑΣΑΕΙ Η ΚΑΤΣΙΚΑ ΤΑΡΑΜΑ:

1. Τα ουρητήρια ΠΡΟΧΤΕΣ ήταν κλειστά και για να τα προσεγγίσεις έπρεπε να κάνεις βόλτα ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΙΔΙΚΗ ΧΑΡΑ. Αφήστε τις παπαριές διότι όσο συνεχίζετε ΕΚΤΙΘΕΣΤΕ! Το στυλάκι θα τον βγάλουμε τρελό ΤΕΛΕΙΩΣΕ! Άλλωστε αυτά σας τα είπε και η Καρατζά, τα εχουν δει συνδημότες μας που μας πήραν τηλέφωνο και μας είπαν ότι π.χ. ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ ΤΟ ΠΡΩΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΟ ΙΔΙΟ - για τα ουρητήρια - σας έλεγε παππούς με το εγγονάκι του ΠΟΥ ΤΟΝ ΕΧΟΥΜΕ ΜΑΡΤΥΡΑ αν χρειαστεί.

2. Σήμερα το πρωί δεν υπήρχαν κάγκελα. Κάποια στιγμή υπάλληλος της ετιαρίας πήγε να τοποθετήσει τα κάγκελα στην πίσω μεριά.  Επιχείρησα να βγάλω φωτό και μου επιτέθηκαν υβριστικά - παρουσία τριών υπαλλήλων καθαριότητας του δήμου - με δικαιολογία ότι δεν έχω δικαίωμα να τραβάω φωτό τους εργαζόμενους. (ΒΕΒΑΙΑ ΠΟΤΕ Η ΠΛΑΤΕΙΑ ΔΕΝ ΕΔΕΙΞΕ ΠΡΟΣΩΠΑ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΘΑ ΑΠΟΛΟΓΗΘΟΥΜΑΣΤΕ ΚΙΟΛΑΣ ΕΠΕΙΔΗ ΚΑΝΟΥΜΕ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΩΡΟ! ΔΕΝ ΠΗΓΑΜΕ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥΣ ΝΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΖΟΥΜΕ. ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΠΗΓΑΜΕ.)

3. ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΤΩΡΑ ΣΤΟ ΜΝΗΜΕΙΟ: ΟΙ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΔΙΟΤΙ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΕΣ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΕΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΑΓΟΔΡΟΜΙΑ - μόνο που εκεί δεν τα βάζουν πάνω στα μνημεία τους. Εκεί ΑΠΟΔΙΔΟΥΝ ΤΙΜΕΣ, ανάβουν κάνα κερί κλπ.

ΝΑ ΚΑΙ ΤΟ ΤΣΑΝΤΗΡΙ! ΦΥΤΡΩΣΕ!

ΚΑΙ ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΒΟΛΤΑ ΚΟΙΤΑΧΤΕ ΤΙ ΕΙΔΑ! ΤΑ ΦΩΤΙΣΤΙΚΑ ΤΗΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΞΕΔΡΑ!
Αυτά πέρυσι τα πληρώσατε εσείς!

ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΦΥΓΕΙ ΑΠΟ ΕΚΕΙ! ΜHN ΑΚΟΥΤΕ ΤΙΣ ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ.
 ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΟΥΝ ΧΡΟΝΟ ΓΙΑ ΝΑ ΕΚΤΟΝΩΘΕΙ Η ΚΑTΑΣΤΑΣΗ ΘΕΛΟΥΝ.




ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΤΩΠΟ ΤΗΣ ΚΑΤΑΛΗΨΗΣ ΤΗΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ:

1. ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΟΣΟΥΣ από εσάς, με μηνύματα και τηλέφωνα μας δώσατε κουράγιο και μας ενθαρρύνατε να συνεχίσουμε μέχρι να υποχωρήσει η διοίκηση του δήμου ανοίγοντας την πρόσβαση στην πλατεία και μετακινώντας το παγοδρόμιο από το μνημείο. (Ως λύση προτείνουμε να πάει το παγοδρόμιο στο Πάρκο της Αττικής Οδού ώστε να βρεθεί συμβιβαστική αποδεκτή λύση).

2. Στην συντριπτική πλειοψηφία των δημοτικών συμβούλων - ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ - αυτό που ακούγεται περισσότερο είναι το "ΓΙΝΑΜΕ ΡΕΖΙΛΙ" και επιθυμούν να υπαναχωρήσει ο Δήμος.
Η κλίκα όμως, την οποία έχουμε κατονομάσει και θα απεικονίσουμε σε λίγο ΔΕΝ ΥΠΟΧΩΡΕΙ και επιχειρηματολογεί με το γνωστό "Ο Νταβίας που είναι .... μπλα, μπλα, μπλα".

Βέβαια το θέμα ΔΕΝ ΤΟ ΕΒΓΑΛΕ Ο ΝΤΑΒΙΑΣ αυτή την φορά. Η ΚΑΡΑΤΖΑ το έβγαλε, εμείς απλώς το αναδείξαμε. Και τώρα έχουν και την ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ και το ΧΑΛΑΝΔΡΙ - ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ (Πανταζής) απέναντί τους, αλλά αυτά είναι λεπτομέρειες για τους εμπνευστές του "ΑΝΤΙΝΤΑΒΙΑΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ".

3. Εκείνο το γνωστό μας μεγάλο λαλίστατο πουλί που μίλησα εχθές το βράδυ, μου είπε ότι ακόμα και ο Πατέρας Σπυρίδωνας, του Αγίου Νικολάου εξέφρασε - με τον γνωστό ήπιο και ευγενικό του τρόπο - την δυσφορία του για την προσβολή του μνημείου.

(Αλήθεια στο καμπαναριό του Αγίου Νικολάου γιατί δεν κάνετε έναν τοίχο αναρρίχησης;;; Θα πιάσει!)

4. Δημοτικοί Σύμβουλοι της πλειοψηφίας εχθές μας προέτρεπαν να επιμείνουμε στο θέμα για να μετακινηθεί ο δήμαρχος. (ΟΚ φίλοι μου αλλά "Συν Αθηνά και χείρα κίνει" έτσι;).

5. Μπροστά στην υπεράσπιση του ΑΙΣΧΟΥΣέχει βγει ο Γιώργος Ασημακόπουλος, ο οποίος μιλάει για οικονομική ζημιά 40000 ευρώ που θα πάθει ο Εμπορικός Σύλλογος αν υπαναχωρήσει ο Δήμος. Γιατί;;; Έχουν υπογράψει και συμβόλαιο με τον ιδιώτη;;; Μα την πλατεία και το ηρώο του παραχώρησαν, του έδωσαν και ρήτρες αποζημίωσης;;; Πώς θα πάθει ζημιά ο σύλλογος;;;;  ΠΕΡΙΕΡΓΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ!

6. Πολλοί μας επισημάνατε την άθλια κατάσταση του φουσκωτού παιχνιδιού, το οποίο είναι απίστευτα βρώμικο - σύμφωνα με τα λεγόμενά σας. Εμείς ΔΕΝ ΚΑΤΑΦΕΡΑΜΕ ΝΑ ΠΛΗΣΙΑΣΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΔΟΥΜΕ, δεν μας άφησε ο Σεκιουριτάς γιατί είμαστε κακά παιδιά.
Θα πάμε σε λίγο όμως να βγάλουμε φωτό.

7. Κάθε σύγκριση με προηγούμενα Χριστούγεννα είναι ατυχής και γκαιμπελική και δεν θα ασχοληθούμε! ΠΟΤΕ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ δεν νοικιάστηκε το Ηρώο, ποτέ στο παρελθόν δεν μπήκαν εισητήρια για να περπατήσεις στην πλατεία και να πας στα δημόσια WC,

8. Το απόγευμα έχει Λαϊκή Συνέλευση. ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ στον κατειλημμένο χώρο, άλλωστε εκεί γίνεται συνήθως και να βγάλουμε όλοι μαζί τα καγκελάκια αν δεν τα έχουν βγάλει μέχρι τότε.

ΣΣ Η Λούλα Καρατζά εχθές μας έβαλε χέρι γιατί λέμε το Εμπορικό Σύλλογο "ΔΩΤΟ".
"Δεν είναι δωτοί, είναι εκλεγμένοι μας είπε"

ΤΟ ΔΙΟΡΘΩΣΑΜΕ ΓΙΑΤΙ ΕΝΝΟΙΟΛΟΓΙΚΑ ΕΧΕΙ ΔΙΚΙΟ!

Αλλά είναι εκλεγμένοι από 100 κολλητούς τους και είναι ΟΛΟΙ - πλην ενός - ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣΗ. Έχουν μηνμόνιο συνεργασίας με τον Δήμο, προβάλλονται ηλεκτρονικά από τον Δήμο, κάνουν μπίζνες για να μαζεύουν λεφτά για τον Δήμο αντί για τους συναδέλφους τους.

 ΕΙΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ ΕΝΑΣ ΔΩΣΙΛΟΓΙΚΟΣ - στην διοίκηση ΑΝΔΡΕΑΣΗ - σύλλογος εμπόρων.

Δεν έχουμε ΤΙΠΟΤΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ - εκτός από τον τύπο του ΜΠΑΤΣΟΚ που ΕΧΟΥΜΕ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ - με τα στελέχη του συλλόγου.

ΑΛΛΑ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΟΥΝ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ (κανονικοί και επιλαχόντες)  ΑΠΟ ΤΟ ΔΣ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΚΛΗΡΑ. Είναι  ΖΗΤΗΜΑ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟ, δεν είναι προσωπικό.

Και όσο θα κάνουν τέτοια αίσχη, όπως αυτό που έγινε στην πλατεία της πόλης, Η ΠΛΑΤΕΙΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ, ΜΑΧΗΤΙΚΗ ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΗ.

Η πλατεία στους εμπόρους.Ο Νίκος Πανταζής δήλωσε :Ντροπή σε Διοίκηση και αντιπολίτευση.Ξεπεράσανε τα όρια και θα μας αναγκάσουν να αντιδράσουμε δυναμικά

http://pantazisnikos.blogspot.com/2011/12/blog-post_3451.html

Nα φύγει αμέσως το παγοδρόμιο
από το χώρο του μνημείου στην πλατεία.
 
Δήμαρχε έστω και τώρα διόρθωσε το μεγάλο λάθος που έκανε με τους εμπόρους. Επιτέλους δεν είναι εμπορεύσιμα όλα.
 
ΝΙΚΟΣ ΠΑΝΤΑΖΗΣ

ΜΠΑΧΑΛΑΚΗΔΕΣ.... ΚΑΝΟΥΝ ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΑΓΩΓΕΣ!



Αυτοί είναι οι μπαχαλάκηδες!

ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΜΕ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ - ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ κ. Ν. ΓΚΟΓΚΟΥ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ

Ο κ. Νίκος Γκόγκος μας έστειλε την ακόλουθη απάντηση στην ανάρτησή μας
http://stinplatia.blogspot.com/2011/12/blog-post_742.html


κ. ΝΤΑΒΙΑ,

 Καταρχάς ευχαριστώ για την απάντησή και για τις ευχές. Τα πράγματα είναι πολύ πιο απλά:

1/ Προσωπικά δεν κάνω υποδείξεις με πολιτική απόχρωση, αλλά μια παρατήρηση που προκύπτει απ' την απλή καθημερινή τριβή μου.

2/ Επειδή το blog σας έχει αντίκτυπο στην τοπική κοινωνία, και όχι μόνο, είναι σημαντικό να συμβάλλει όποιος μπορεί για την ακριβέστερη μετάδοση των ειδήσεων.

3/ Δεν καταλαβαίνω ποιος ο λόγος να φουσκώνετε περισσότερο απ' ό,τι πρέπει μια καλοπροαίρετη παρατήρηση που σας έγινε (την οποία παρεπιπτόντως έχω καταθέσει και στον κ. Πανταζή).

Τα υπόλοιπα τώρα που αφορούν την ευρύτερη λειτουργία της ΔΙΑΥΓΕΙΑΣ στο ΔΗΜΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ και το ποιος εκπρόσωπος της δημοτικής αρχής πρέπει να απαντάει σε ερωτήσεις θεσμικών προσώπων απ' το ΔΗΜΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ, και το αν το timing είναι κατάλληλο ή όχι, είναι καλό που θίχτηκαν αλλά δεν καταλαβαίνω γιατί συνδέθηκαν προσωπικά με το mail μου, σαν να εκπροσωπώ κάποια θεσμική πολιτική δύναμη

Αν το ύφος του mail μου εκλήφθηκε ως τέτοιο, τότε παρανόηση.

Ευχαριστώ και πάλι για το χρόνο σας.

Με εκτίμηση

Νίκος Γώγος

ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΗ ΠΑΤΕΙΑΣ:

Κε Γκόγκο δεν υπάρχει καμμία παρεξήγηση, πολύ δε περισσότερο καμία πρόθεση αντιπαράθεσης. Βρήκαμε απλά ευκαιρία να πούμε κάποια πράγματα. Πάντα ευπρόσδετες οι απόψεις σας.

Με Εκτίμηση
ΠΛΑΤΕΙΑ

Ο ΒΑΣΙΛΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΟΝ ΓΕΡΟΛΥΜΑΤΟ

Τραγικές διαστάσεις για τους εργαζόμενους της "Γερολυμάτος" από το «σκάνδαλο Λαυρεντιάδη»...



Από τον ΒΑΣΙΛΗ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΑΤΤΙΚΗΣ
(ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ)

ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς: Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης
Υπουργό Οικονομικών

Θέμα: Τραγικές διαστάσεις για τους εργαζόμενους της εταιρείας Γερολυμάτος – Cosmetics, λαμβάνει το «σκάνδαλο Λαυρεντιάδη».
Κύριοι Υπουργοί,
Επανερχόμαστε στο λεγόμενο «σκάνδαλο Λαυρεντιάδη», για το οποίο έχουμε υποβάλλει σχετική ερώτηση στην Βουλή (Αρ. Πρωτ. 21127/1046.02.08.2011) αναφορικά με την Proton Bank προς το Υπουργείο Οικονομικών. Όπως πληροφορούμαστε οι εκπρόσωποι της εταιρείας Γερολυμάτος – Cosmetics, που είχε εξαγοραστεί από τον επιχειρηματία Λαυρέντη Λαυρεντιάδη, οδηγήθηκαν στο αυτόφωρο κατόπιν...
μήνυσης που κατέθεσαν οι εργαζόμενοι κατά των εκπροσώπων της εταιρείας για μη καταβολή δεδουλευμένων και για τη απόφασή τους να κλείσει η εταιρεία και να απολυθούν οι 330 εργαζόμενοι χωρίς να καταβληθούν οι προβλεπόμενες από τους νόμους αποζημιώσεις. Όπως καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι, μέλος του διοικητικού συμβουλίου της εταιρείας τους ενημέρωσε ηλεκτρονικά ότι η εταιρεία έχασε συμβόλαια μεγάλων εταιρειών του κλάδου για την διανομή των προϊόντων τους στην Ελλάδα και τους ζητεί να ισχύσει σύστημα διαλείπουσας απασχόλησης με τυπική εργασία μία ημέρα την εβδομάδα, καθεστώς το οποίο και θα ισχύσει μέχρι νεωτέρας ειδοποίησης. Η συνέπεια της «ρύθμισης» αυτής που προτείνει το ΔΣ της εταιρείας συνεπάγεται ότι οι εργαζόμενοι δεν θα έχουν επί της ουσίας μισθό, δεν θα εργάζονται, δεν θα αποζημιωθούν για την ιδιότυπη απόλυσή τους, δεν μπορούν καν να μπουν σε ταμείο ανεργίας! Στην ουσία το ΔΣ της εταιρείας τους υποχρεώνει να παραιτηθούν προκειμένου να διαφύγει της υποχρέωσης καταβολής αποζημίωσης. Προκειμένου να αντιμετωπίσουν αυτές τις εξελίξεις οι εργαζόμενοι, στην πλειοψηφία τους γυναίκες, έχουν προβεί σε περιφρούρηση των αποθηκών της εταιρείας προκειμένου να μην απομακρυνθούν τα προϊόντα που όπως υποστηρίζουν αποτελούν και τα μοναδικά περιουσιακά στοιχεία της εταιρείας.
Καθώς μέχρι σήμερα δεν έχει υπάρξει κάποια επίσημη κυβερνητική αντίδραση για να προστατευτούν οι εργαζόμενοι της εταιρείας από τα τεχνάσματα του διοικητικού συμβουλίου,
Ερωτάστε:
Πώς σκοπεύετε να διασφαλίσετε τα δικαιώματα των εργαζομένων έναντι των τεχνασμάτων του ΔΣ της θυγατρικής του ομίλου Alapis εταιρείας Γερολυμάτος – Cosmetics;
Πώς σκοπεύετε να διασφαλίσετε νομικά ότι κανείς εργαζόμενος στην χώρα μας δεν θα μπορεί να πέσει θύμα ανάλογων επιχειρηματικών τεχνασμάτων;

Ο ΕΡΩΤΩΝ

ΒΑΣΙΛΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ