Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2011

ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΑΓΓΕΛΟΥ ΝΤΑΒΙΑ

Επανέρχεται συνεχώς, προκλητικά, χυδαία και τελικά ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΚΑ το θέμα της εργασίας μου, κάθε φορά που κάποιος νιώθει ότι απειλείται από την ΑΣΥΜΒΙΒΑΣΤΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ και ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΜΟΥ ΔΡΑΣΗ.

Είμαι επαγγελματίας στον χώρο του marketing και της παραγωγής διαφήμισης από το 1985, πολύ πριν εκλεγώ για πρώτη φορά δημοτικός σύμβουλος.
Έχω και ένσημα για τους δύσπιστους δηλαδή από τότε. Αρχικά ΙΚΑ (όταν δούλευα στο εμπορικό τμήμα της εταιρείας ΚΥΚΛΟΣ) και αργότερα ως ελεύθερος επαγγελματίας από τον ΟΑΕΕ.
Ως τέτοιος λοιπόν εκλέχθηκα δημοτικός σύμβουλος το 1990, πρώτη φορά, ως τέτοιος έθεσα υποψηφιότητα για Δήμαρχος της πόλης, με αυτή μου την επαγγελματική ιδιότητα κυκλοφορώ στην πόλη επί 26 συναπτά έτη.
Είναι πάρα πολύ κουραστικό για μένα, κάθε φορά που εμφανίζεται και ένας περαστικός να νομίζει ότι ανακάλυψε την Αμερική.
Δηλαδή ότι είμαι διαφημιστής και να κάνει θέμα με αυτό.
Αποτελεί πια ΤΙΤΛΟ ΤΙΜΗΣ ότι ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΠΟΤΕ ΝΑ ΠΟΥΝ ΚΑΤΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΜΟΥ ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΣΤΑ ΚΟΙΝΑ, το μόνο μεμπτό που βρίσκουν οι χυδαιολόγοι της πολιτικής είναι ότι είμαι διαφημιστής.

ΛΕΣ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΟ!

Και μετά αρχίζουν τα περί «ηθικού» αφού ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΟ και αφού πρέπει να βρουν οπωσδήποτε ένα τρόπο να με πλήξουν.

Λοιπόν είναι τόσο παράνομο να είσαι στο ΔΣ της ΦΛΥΑ ενώ είσαι διαφημιστης, όσο παράνομο είναι να είσαι στο Αετοπούλειο αν είσαι ηθοποιός ή συγγραφέας, στο ΣΚΕΠΙ αν είσαι γιατρός, στην ΦΛΥΑ αν είσαι μηχανικός ή μεσίτης επειδή  εκμεταλλεύεται ακίνητα.

ΠΑΡΑΝΟΜΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΣΥ Ή ΣΥΓΓΕΝΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΠΡΩΤΟΥ ΒΑΘΜΟΥ!
Ε! ΔΕΝ ΕΧΩ!!!
ΚΑΙ ΑΝΗΘΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΚΡΥΒΕΙΣ ΤΗΝ ΙΔΙΟΤΗΤΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΣΟΥ ΜΕ ... ΕΤΑΙΡΙΕΙΕΣ.
Η ΚΡΥΣΤΑΛΛΙΝΗ, ΔΙΑΦΑΝΗΣ ΣΤΑΣΗ  ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ "ΑΝΗΘΙΚΗ".
Θα μου απαγορέψουν και να εργάζομαι τώρα εκτός από το να βάζω υποψηφιότητα για τον δήμο Χαλανδρίου;;; 
Και βέβαια δεν έχω όρεξη να αποδεικνύω σε κάθε περαστικό από το Χαλάνδρι ότι δεν είμαι ελέφαντας.
ΤΟ ΞΕΡΕΤΕ ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΣΥΝΔΗΜΟΤΕΣ ΜΟΥ.
Κάποιοι άλλοι φρέσκοι στην πόλη είναι καλό να μας αποδείξουν ΤΙ ΕΙΔΟΥΣ ΠΑΧΥΔΕΡΜΑ ΕΙΝΑΙ.
Δεν θα ξανασχοληθώ με το συγκεκριμένο.
Άμα θέλουν ας πάνε δικαστικώς.

ΜΥΛΟΣ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΧΕΙΡΙΣΜΟΥΣ ΜΠΑΛΕΡΜΠΑ ΣΤΗΝ ΦΛΥΑ

Μύλος έγινε το δημοτικό συμβούλιο της Τετάρτης στην προ ημερησίας συζήτηση.

Το μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ΦΛΥΑ (διευθυντής της Πλατείας και ΦΑΝΕΡΟΣ συνεργάτης μας, παραγωγός διαφήμισης,  γνωστό τοις πάσοι) Άγγελος Νταβίας, κατήγγειλε ότι ο νέος Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρίας Θανάσης Μπαλέρμπας «ξέχασε» να καταθέσει προς είσπραξη εγγυητικές επιστολές αξίας 110.000 ευρώ, εταιρίας υπαίθριας διαφήμισης ΤΗΣ ΟΠΟΙΑΣ Η ΣΥΜΒΑΣΗ ΕΛΗΞΕ ΣΤΙΣ 31-8-2011 και οι οφειλές της προς την ΦΛΥΑ ΑΕ δεν έχουν τακτοποιηθεί.
Ο Άγγελος Νταβίας προηγουμένως είχε αναφέρει – ως όφειλε – το θέμα τόσο στην διοίκηση της ΦΛΥΑ, όσο και στον Δήμαρχο και τον Πρόεδρο του Δ.Σ. ζητώντας την παρέμβασή τους, χωρίς να πάρει καμία απάντηση.
Η μόνη ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ που έλαβε ΚΑΙ ΜΕΣΑ στο δημοτικό συμβούλιο είναι ότι «δεν έχει χαθεί η δυνατότητα να διεκδικηθούν στα δικαστήρια τα χρήματα ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΣΤΗΝ ΔΙΑΘΕΣΗ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ ΚΑΙ Ο ΔΙΕΥΘΥΝΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΔΕΝ ΠΗΓΕ ΝΑ ΤΑ ΕΙΣΠΡΑΞΕΙ» .
Βέβαια ο κος Μπαλέρμπας, συνεπικουρούμενος από τους Στάθη Ανδρεόπουλο, Κική Γκότση και βέβαια τον Δήμαρχο κο Κουράση ΠΟΥ ΤΟΥ ΑΠΕΝΕΙΜΕ ΚΑΙ ΕΥΣΗΜΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΠΟΥ ΔΙΑΧΕΙΡΙΖΕΤΑΙ ΤΑ ΤΗΣ ΦΛΥΑ, δεν παρέλειψε να κάνει επίθεση στην …. BLANK, ισχυριζόμενος ότι «οφείλει 1500 ευρώ εγγυητική επιστολή και δεν την έχει πάει (!!!!)»  και να ομιλήσει για ταύτιση των συμφερόντων «κάποιων» (τον Νταβία μάλλον εννοούσε αλλά δεν είμαστε και σίγουροι LOL) με συμφέροντα «διαφημιστικών εταιριών» - όπως θα ακούσετε και στο ηχητικό. (Εμείς θα αποδείξουμε με στοιχεία ότι έχουμε ανταποκριθεί στο ακέραιο στις υποχρεώσεις μας μέχρι το τέλος του 2010 και έχουμε δώσει αξιόγραφα που καλύπτουν ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΩΝ ΕΝ ΙΣΧΥ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΜΑΣ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΛΗΞΗ ΤΟΥΣ, ΤΟ 2013, αφού ΟΥΔΕΠΟΤΕ ΖΗΤΗΣΑΜΕ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΕΥΝΟΪΚΗ ΜΕΤΑΧΕΙΡΗΣΗ).
Μάλιστα ο κος Μπαλέρμπας εγκάλεσε τις προηγούμενες διοικήσεις διότι ΔΕΧΘΗΚΑΝ ΑΠΕΧΘΗΣ  - ΛΕΕΙ - ΟΡΟΥΣ ΣΤΗΝ ΕΓΓΥΗΤΙΚΗ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ (ΤΡΙΠΟΝΤΟ)!
Αποσβολωμένοι παρακολούθησαν τον έντονο διάλογο Νταβία – Μπαλέρμπα οι δημοτικοί σύμβουλοι μέχρι που η κα Καρατζά παρενέβη – όπως πάντα – με τρόπο που ξεκαθάριζε τα πράγματα έτσι που να καταλαβαίνουν ΟΛΟΙ:
«Δηλαδή είχαμε τα λεφτά στην τσέπη και τα γυρίσαμε πίσω για να τα διεκδικήσουμε νομικά στα δικαστήρια κύριε Μπαλέρμπα;»
Όμως το θέμα δεν τέλειωσε εκεί για τον κο Μπαλέρμπα. Διότι αντί να απολογηθεί βρέθηκε να κάνει και φροντιστήριο στο δημοτικό συμβούλιο (συνήθειες):
«Έκανα το καθήκον μου με τον καλύτερο τρόπο. Έχω κάνει ήδη νομικές ενέργειες, έχω στείλει εξώδικα»
Εκεί πια η κατάσταση έγινε ΡΟΚ! Διότι ο Άγγελος Νταβίας ΔΙΑΒΑΣΕ ΓΡΑΠΤΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ που του έστειλε η Νομική Σύμβουλος της εταιρείας Φωτεινή Κεφαλίδου, όπου ΚΑΘΑΡΑ λέει ότι ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΛΑΒΕΙ ΚΑΜΙΑ ΕΝΤΟΛΗ ΓΙΑ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΝΟΜΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ ΤΗΣ ΟΦΕΙΛΗΣ»!
Οπότε δέχτηκε την απόλυτη ΑΠΑΝΤΗΣΗ: «Έφτιαξα μόνος μου το εξώδικο και το έστειλα» είπε ο κος Μπαλέρμπας – οπότε έγινε της Αλεπούς ο θάνατος..
Τα πράγματα «ανέλαβε να διορθώσει ο Πρόεδρος της ΦΛΥΑ Σωτήρης Παρασκευόπουλος o οποίος δεν έμεινε στην τοποθέτηση Μπαλέρμπα που έλεγε ότι όλα τα είχε κάνει καλά αλλά είπε ότι δεν ΜΠΟΡΟΥΣΕ Ο ΚΟΣ ΜΠΑΛΕΡΜΠΑΣ ΝΑ ΕΙΣΠΡΑΞΕΙ ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΚΛΕΙΔΙΑ ΤΗΣ ΘΥΡΙΔΑΣ στην οποία βρισκόταν η εγγυητική το είχε ο λογιστής! (ΤΡΙΠΟΝΤΟ ΚΑΙ ΜΙΑ ΒΟΛΗ)!
Το συμβούλιο διακόπηκε μέσα σε ένταση.
Όταν ξανάρχισε το συμβούλιο ο Α.  Νταβίας είχε αποχωρήσει οπότε βρήκε ευκαιρία ο κος Μπαλέρμπας να πάρει τον λόγο, να επαναλάβει την χιλιοειπωμένη κατηγορία ότι ο Νταβίας είναι υπάλληλος διαφημιστικής εταιρίας (φανερός εννοούσε, ενώ θα έπρεπε να ήταν κρυφός) και υπέδειξε στο συμβούλιο να τον καθαιρέσει από το ΔΣ της ΦΛΥΑ προκαλώντας αλγεινή εντύπωση και θύελλα αντιδράσεων.
Η  ΛΟΥΛΑ ΚΑΡΑΤΖΑ ζήτησε να τον εγκαλέσει ο δήμαρχος στην τάξη:
«Εάν υπάρχει ΝΟΜΙΜΟ επαγγελματικό ασυμβίβαστο βεβαίως και πρέπει να βγει και αυτός και όποιος άλλος από τους συμμετέχοντες στο συμβούλιο της ΦΛΥΑ έχει διαφημιστική εταιρία"
Αλλά
"Ποιος είσαι εσύ και από πού σε φέρανε να κάνεις υποδείξεις στο δημοτικό συμβούλιο της πόλης ποιον θα έχει στα νομικά πρόσωπα.
Καθόμαστε εδώ και σε ακούμε να μας κάνεις μάθημα, ενώ δεν έκανες σωστά την δουλειά σου.  Εμείς είμαστε αιρετοί.
ΕΧΕΙΣ ΚΑΝΕΙ ΣΟΒΑΡΗ ΠΑΡΑΛΕΙΨΗ ΣΤΑ ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ ΣΟΥ και πρέπει να παραιτηθείς ή να σε αντικαταστήσουν»
Παρόλα αυτά ο Δήμαρχος ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΣΕ ΤΟΝ ΚΟ ΜΠΑΛΕΡΜΠΑ για τον άψογο χειρισμό του και τον κο Στάθη Ανδρεόπουλο για την «υπεύθυνη αντιπολίτευση» που κάνει.
Για την επιλογή του Άγγελου Νταβία να φέρει το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο θετικά τοποθετήθηκε και ο Κώστας Παττακός, ο οποίος στάθηκε ιδιαίτερα στο γεγονός ότι η νομική σύμβουλος της εταιρείας δεν είχε λάβει εντολή για ενέργειες ενώ για «δυσοσμία» που βγαίνει από την ΦΛΥΑ έκανε λόγο ο Σίμος Ρούσσος.
Για απόδοση ευθυνών αν υπάρξει απώλεια εσόδων έκανε λόγο ο Γιάννης Κεχαγιόγλου, ενώ ενδιαφέρον είχε και η τοποθέτηση του Στάθη Ανδρεόπουλου που επανέλαβε την θέση του για «παράνομες συμβάσεις».
Ακούστε το ηχητικό – δυστυχώς μέχρι την διακοπή - και βγάλτε τα συμπεράσματά σας.

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΛΟΙΠΟΝ ΚΑΙ .... Η ΑΛΗΘΕΙΑ! ΣΕ ΤΜΗΜΑΤΑ ΛΟΓΩ YOUTUBE






QUIZ:

QUIZ 1:

Ποιος Αντιδήμαρχος, μετά την θυελλώδη συνεδρίαση της Τετάρτης (σε λίγο θα ακούσετε), εξηγούσε ότι ευθύνη γιατί τον Αύγουστο του 2011 δεν εισπράχθηκε οφειλή από την ΦΛΥΑ φταίει ο διευθύνων σύμβουλος που αποχώρησε το 2009 ;;;;

ΝΑΙ! ΝΑΙ! Το βρήκατε!

QUIZ 2 :

Ποια μεγάλη είδηση - που αναδεικνύει την υποκρισία και αποδεικνύει και στον πιο κακόπιστο, τους λόγους για τους οποίους έχουμε δεχτεί αυτή την χυδαία επαγγελματική επίθεση,

που δεν μπορέσαμε να βγάλουμε εμείς οι ερασιτέχνες, ξετρύπωσε Η ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ στο προχθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο;;;

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΝΕΟΣ ΜΑΣ .... ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΣ;;;;

ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΣΕ ΛΙΓΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΔΙΑΘΕΣΗ ΣΑΣ ΤΑ ΗΧΗΤΙΚΑ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΤΕΤΑΡΤΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΒΓΑΛΕΤΕ ΤΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ!

ΕΙΣΗΓΗΤΕΣ!!!!

"Να εισηγηθεί η κυβέρνηση στην τρόικα αποφάσίσε η Κυβερνητική Επιτροπή"!! ‏
ΡΕΠΟΡΤΑΖ:esos.gr
Διαδικτυακή Πύλη Ενημέρωσης για την Παιδεία
Να εισηγηθεί η κυβέρνηση στην τρόικα την άρση του περιορισμού του αριθμού των εκτάκτων εκπαιδευτικών στα Πανεπιστήμια και ΤΕΙ αποφασίστηκε απόψε στην Κυβερνητική Επιτροπή, που συνεδρίασε υπό τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου.

Η υπουργός Αννα Διαμαντοπούλου ανέπτυξε στην κυβερνητική επιτροπή τις συνέπειες στην λειτουργία των ΑΕΙ από τη δραστική μείωση των εκτάκτων και εισήγηθηκε να εξαιρεθεί ο περιορισμός από τα ΑΕΙ.
Με την εισήγηση συμφώνησε ο πρωθυπουργός, ο αντιπρόεδρος Θ Πάγκαλος και οι συμμετέχοντες υπουργοί και αναμένεται να κοινοποιηθεί στην τρόικα.
Να προσέξουν οι "εισηγητές" ποιός θα πάει και πως θα το πει, να έχει το κατάλληλο ύφος, μην τους μαλώσουν ή φάνε και καμιά σφαλιάρα....

Μουσείο Νόμπελ στο Χαλάνδρι - Από την Δημοκρατία


29.09.2011
Το όραμά του να δημιουργήσει το πρώτο -σε παγκόσμιο επίπεδο- Μουσείο Συλλογής Νόμπελ μπορεί να σκόνταψε στα εμπόδια της οικονομικής κρίσης, σε καμία περίπτωση όμως δεν έσβησε.

Ο καθηγητής Γιώργος Μάρκου, ο οποίος αφιέρωσε είκοσι χρόνια από τη ζωή του συλλέγοντας με επιμέλεια όλα τα αντικείμενα που σχετίζονται με τον Σουηδό -αλλά αποδεδειγμένα φιλέλληνα- Αλφρεντ Νόμπελ, δημιούργησε στο Χαλάνδρι ένα επιβλητικό μουσείο που την επόμενη χρονιά αναμένεται να ανοίξει τις πύλες του στο κοινό. Τα εκθέματά του, που προς το παρόν φυλάσσονται σε θυρίδες (!), είναι σπάνια ευρήματα των βραβευμένων νομπελιστών αλλά και υλικό από την αυθεντική συλλογή του Νόμπελ. Του Σουηδού χημικού και βιομηχάνου, που όλοι γνωρίζουν με την ιδιότητα του ιδρυτή του ομώνυμου βραβείου, αλλά λίγοι ξέρουν ότι υπήρξε γνήσιος φιλέλληνας, ο οποίος μάλιστα βοήθησε στη διάνοιξη της διώρυγας του Ισθμού της Κορίνθου, παρέχοντας εκρηκτικούς μηχανισμούς, και πληρώθηκε με μετοχές του Ισθμού (οι οποίες επίσης θα φιλοξενούνται στο μουσείο).

«Η υλοποίηση της ιδέας ήταν μεν πρωτότυπη, αλλά πολύ δύσκολη για την εποχή, το 1980 δηλαδή, διότι δεν υπήρχαν εκθέματα» εξηγεί στη «δημοκρατία» ο πρόεδρος και χορηγός του μουσείου κ. Μάρκου. «Μάλιστα δεν ήταν καθόλου εύκολο να ανακαλύψεις εκθέματα που αφορούσαν τον Νόμπελ. Οργανώθηκα και δημιούργησα έξι επιτροπές από επιστήμονες -ιδιαιτέρως ικανά και ταλαντούχα άτομα- στη Νέα Υόρκη, στο Σαντιάγο, στο Λονδίνο, στο Παρίσι, στη Ρώμη και στο Μιλάνο. Από το 1980 έως το 2000 είχαν αγοράσει για λογαριασμό μου ό,τι υπήρχε στην παγκόσμια σκηνή και αφορούσε τον Σουηδό εφευρέτη» εξηγεί ο κ. Μάρκου, ο οποίος έχει υπάρξει καθηγητής στη Νομική του πανεπιστημίου της Ρώμης αλλά και στη Νομική Σχολή του Ποντιφίκιου Πανεπιστημίου Ανατολικών Σπουδών του Βατικανού.

Ο συνολικός αριθμός των εκθεμάτων που συγκεντρώθηκαν ξεπερνά τα 3.500, υλικό που προέρχεται από 123 ιδιωτικές συλλογές και 62 κράτη σε όλο τον κόσμο. Εκατοντάδες επιστολές της οικογένειας Νόμπελ, χάρτες, σχέδια, διπλώματα ευρεσιτεχνιών, σπάνιο φωτογραφικό υλικό, χειρόγραφα του Νόμπελ, μικροαντικείμενα, βιβλία κι ακόμη πολλά αυθεντικά και πολύτιμα ευρήματα, πολλά εκ των οποίων κινδύνευαν να βυθιστούν για πάντα στη λησμονιά.

Περίοπτη θέση στη συλλογή κατέχει και ένα ποίημα με την υπογραφή του Αλμπερτ Αϊνστάιν, το μοναδικό που είχε γράψει ο θεμελιωτής της θεωρίας της σχετικότητας, καθώς και σπάνιο φωτογραφικό υλικό του Ερνεστ Χέμινγουεϊ.

Το κτίριο έκτασης 3.250 τ.μ ακόμη παραμένει κλειστό, θύμα και εκείνο της οικονομικής κρίσης. Το αποτέλεσμα, οι επιβλητικές εγκαταστάσεις να είναι ακόμη άδειες και τα εκθέματα να βρίσκονται προς το παρόν ασφαλισμένα σε τραπεζικές θυρίδες της Ελλάδας και του εξωτερικού. «Το οικονομικό οργανόγραμμα για το χτίσιμο του μουσείου πληγώθηκε από τη γενικότερη οικονομική κρίση που ταλαιπωρεί την πατρίδα μας» δηλώνει ο κ. Μάρκου.

Ο χώρος θα περιλαμβάνει αμφιθέατρο, αίθουσα εκθεμάτων, βιβλιοθήκη, αλλά και έναν όμορφο κήπο που σύντομα ευελπιστούν όλοι να γεμίσει με ζωή.

«Πάνω στο γραφείο μου έχω τον χαρτοκόπτη που είχε στην κατοχή του ο Αλφρέντ Νόμπελ» λέει ο καθηγητής κ. Μάρκου, ο οποίος τονίζει ότι ο Νόμπελ ήταν βαθιά φιλέλληνας.

«Οταν του πρότειναν διάφορα ονόματα γερμανικής και σουηδικής προέλευσης για την ανακάλυψή του, ο ίδιος επέβαλε τη λέξη δυναμίτης, διότι αγαπούσε την αρχαία Ελλάδα. Ακόμη, είχε βαφτίσει το τέταρτο κατά σειρά πετρελαιοφόρο πλοίο που ναυπηγήθηκε στη βάση των πετρελαιοπηγών της οικογένειας Νόμπελ “Σωκράτη”. Μάλιστα, είναι χαρακτηριστικό ότι στη βίλα που αγόρασε στο Σαν Ρέμο για να ζήσει τα τελευταία χρόνια της ζωής του (πέθανε το 1896) είχε κατασκευάσει ένα ναό ιωνικού ρυθμού από όπου θαύμαζε τη Μεσόγειο».

Αν και το μουσείο παραμένει ακόμη κλειστό, ο εμπνευστής του δέχεται πολύ συχνά τηλεφωνήματα για επισκέψεις:

«Χθες με πήραν τηλέφωνο οι καθηγητές από ένα κολέγιο του Παρισιού για να με ενημερώσουν ότι έρχονται στην Ελλάδα και ότι θέλουν να επισκεφθούν το μουσείο. Δυστυχώς όμως τους είπα ότι ακόμη είναι κλειστό».


Γιώτα Βαζούρα
http://www.dimokratianews.gr/content/2599/%CE%BC%CE%BF%CF%85%CF%83%CE%B5%CE%AF%CE%BF-%CE%BD%CF%8C%CE%BC%CF%80%CE%B5%CE%BB-%CF%83%CF%84%CE%BF-%CF%87%CE%B1%CE%BB%CE%AC%CE%BD%CE%B4%CF%81%CE%B9

ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟΥ - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ



ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ                                          Χαλάνδρι 29/9/2011
ΔΗΜΟΥ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ                                                   Α.Π 27/29-9-11

                                         ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων της ΠΟΕ-ΟΤΑ, το Δ.Σ του Συλλόγου Εργαζομένων του Δήμου Χαλανδρίου κάλεσε τους εργαζόμενους σε συμβολική Κατάληψη του Δημαρχείου την Τετάρτη 28/9/2011, από τις 11 το πρωί έως τις 15:00.
Η κατάληψη είχε μεγάλη επιτυχία λόγω της συμμετοχής περισσότερων από 200 συναδέλφων. Μετά από σχεδόν καθολικό αίτημα των συναδέλφων αποφασίσαμε από κοινού να συντομεύσουμε την προγραμματισμένη για τις 15:00 έκτακτη Γενική Συνέλευση, η οποία πραγματοποιήθηκε στις 12:30 στο ισόγειο του υπό κατάληψη Δημαρχείου.
Η Γενική Συνέλευση αποφάσισε ομόφωνα ότι σε οποιαδήποτε προσπάθεια να ζητηθούν στοιχεία για πλεονάζον προσωπικό, για να τεθεί σε εφεδρεία – απόλυση, θα υπάρξει άμεση αντίδραση με κατάληψη των υπηρεσιών διοικητικού προσωπικού και με ευθύνη του Δ.Σ του Συλλόγου να μην δοθούν στοιχεία.
Λόγω της σοβαρότητας των προβλημάτων που μας απασχολούν αποφασίσαμε την πραγματοποίηση νέας έκτακτης Γενικής Συνέλευσης, την ερχόμενη Τρίτη 4/10/11 στις 15:00 στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, με κύριο θέμα το πρόγραμμα δράσης του Συλλόγου Εργαζομένων, απέναντι στα νέα μέτρα, το επόμενο διάστημα.
Για το Διοικητικό Συμβούλιο
Ο Πρόεδρος                                Ο Γραμματέας
Αλέκος Βαρβέρης                       Γιώργος Ανδρεδάκης




Δ.Σ. Συλλόγου Εργαζομένων

(πατήστε στον παρακάτω σύνδεσμο για να δείτε όλες τις ανακοινώσεις μας
στο διαδίκτυο http://sedhalandriou.blogspot.com/)