Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Πέμπτη 28 Ιουλίου 2011

ΑΝΕΚΔΟΤΑΚΙ

Ένα δωδεκάχρονο παιδάκι βλέποντας τις ειδήσεις ρωτάει τον μπαμπά του:

- Μπαμπά, τι είναι πολιτική;

Ο πατέρας, που είναι φανερά ικανοποιημένος που ο γιος του δείχνει σημάδια ωριμότητας, του απαντάει με ένα παράδειγμα:

- Κοίταξε παιδί μου... Μια χώρα είναι σαν μια οικογένεια. Πάρε για παράδειγμα τη δική μας.

Η μαμά, είναι σαν την κυβέρνηση, κανονίζει τα πάντα μέσα στο σπίτι. Εγώ, ο πατέρας, είμαι σαν το μεγάλο κεφάλαιο, στηρίζω την οικονομία του σπιτιού.

Η υπηρέτρια, είναι σαν την εργατική τάξη, κάνει όλες τις εργασίες που πρέπει να γίνουν.

Εσύ, είσαι η κοινή γνώμη που παρατηρεί τα όσα συμβαίνουν γύρω της. Τέλος, το μωρό που έχουμε σπίτι συμβολίζει το μέλλoν της χώρας.

Σκέψου τα όλα αυτά το βράδυ, και αύριο θα συζητήσουμε για τα συμπεράσματα που έβγαλες, εντάξει;

- Εντάξει μπαμπά, απαντάει ο μικρός, και σκεφτικός πηγαίνει στο κρεβάτι του.

Στη διάρκεια της νύχτας και ενώ σκεφτόταν τα σοφά λόγια του πατέρα, ακούει κλάματα από την κούνια του μωρού. Σηκώνεται πάνω, πλησιάζει την κούνια και βλέπει ότι το μωρό έχει λερωθεί...
Πηγαίνει στην κρεβατοκάμαρα να το πει στην μητέρα του, ανοίγει την πόρτα και βλέπει μόνο τη μητέρα του στο κρεβάτι να κοιμάται.

Ο πατέρας άφαντος! Τον πιάνει πανικός!

Από την μισάνοιχτη πόρτα του δωματίου υπηρεσίας, ακούει ύποπτους θορύβους...
Πλησιάζει, κοιτάει και βλέπει τον πατέρα του με την υπηρέτρια στα τέσσερα!

"Τι να κάνω;", σκέφτεται, "να ξυπνήσω την μαμά; Θα δει τον μπαμπά με την υπηρέτρια.

Να διακόψω τον μπαμπά; Ντρέπομαι, και ποιος θα αλλάξει το μωρό;;; Εγώ δεν ξέρω να το κάνω..."

Αποφασίζει, λοιπόν να κάνει την πάπια και πάει για ύπνο. Το επόμενο μεσημέρι, μετά το φαγητό, λέει ο πατέρας στον γιο:

- Λοιπόν; Σκέφτηκες αυτά που σου είπα εχθές;
- Ναι πατέρα, τα σκέφτηκα.
- Και τι συμπέρασμα έβγαλες;

- Όταν η κυβέρνηση κοιμάται, το μεγάλο κεφάλαιο πηδάει την εργατική τάξη , η κοινή γνώμη αδιαφορεί, και το μέλλον της χώρας είναι βυθισμένο στα σκατά !!

ΩΡΑΙΟΣ, ΝΕΟΣ ΚΑΙ ΑΦΘΑΡΤΟΣ!

Ο Καμίνης ζητά 290.000 αναδρομικά από το δημόσιο!!!

Δεν είναι μόνο οι βουλευτές που ζητούν αναδρομικά. Είναι και ο Δήμαρχος Αθηναίων Γ. Καμίνης, ο οποίος ζητά σχεδόν 290.000 ευρώ ως αναδρομικές αμοιβές για την θέση του Συνηγόρου του Πολίτη!!!
Ο Δήμαρχος Αθηναίων, όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα «Αυγή» , με αγωγή του στο Διοικητικό Πρωτοδικείο Αθηνών ζητεί, από το ελληνικό δημόσιο να του καταβάλει νομιμοτόκως το ποσό των 289.220,08 ευρώ διότι υπέστη ζημιά από την παράνομη συμπεριφορά της διοικήσεως; Σε τι συνίσταται η παράνομη συμπεριφορά της διοικήσεως; Στο ότι δεν του έδωσε όσα χρήματα ήθελε (διότι ουδείς είναι υπεράνω των χρημάτων)!
Ο Γ. Καμίνης θεωρεί ότι «από τον Μάιο του 2003, οπότε και ανέλαβε Συνήγορος του Πολίτη, μέχρι τον Δεκέμβριο του 2007, δεν προσαρμόστηκαν οι αποδοχές του με αυτές του προέδρου της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων ούτε του προέδρου του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους»!
Στα επιχειρήματα που προβάλλει στην αγωγή του (στις 3 Ιουλίου 2009) είναι μεταξύ άλλων ότι, ως πρόεδρος Ανεξάρτητης Αρχής, «πρέπει να περιβάλλεται από μείζονες εγγυήσεις ανεξαρτησίας» και τα 290.000 ευρώ είναι μία «μισθολογική εγγύηση»!

Πρόγευση των πολυδιαφημισμένων "γερμανικών επενδύσεων"

 Reporter.gr
Σκληρό «παζάρι» θα «παιχτεί» από δω και στο εξής στον ΟΤΕ, καθώς η διοίκηση της εταιρείας προσανατολίζεται προς την καθιέρωση τετραήμερης εβδομαδιαίας εργασίας για το προσωπικό της.
Το θέμα ήδη έχει θέσει ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΤΕ κ. Μιχ. Τσαμάζ στη διοίκηση της ΟΜΕ-ΟΤΕ μέσω επιστολής.

Η εκ περιτροπής εργασία θα οδηγήσει σε μείωση του μισθοδοτικού κόστους κατά 15% έως 20% και μπορεί να φτάσει ή και να ξεπεράσει τα 100 εκατ. ευρώ ετησίως.
Το ποσό αυτό είναι 8 – 10 φορές μεγαλύτερο από την εξοικονόμηση που επιτυγχάνεται από μια θεωρητική άρση των χρονοεπιδομάτων (ωριμάνσεις) που εκτιμάται ότι θα εξοικονομήσουν περί τα 12 εκατ. ευρώ ετησίως.
Να σημειωθεί ότι μεταξύ των «μέτρων» για τη μείωση του λειτουργικού κόστους, συζητείται ο «Λογαριασμός Νεότητας», ο οποίος μπορεί να εξοικονομήσει 30 εκατ. ευρώ ετησίως, η άρση των χρονοεπιδομάτων κ. ά.
Τα όποια μέτρα θα πρέπει να συναποφασιστούν μέχρι τέλος Αυγούστου χωρίς να υπάρχει άλλο περιθώριο συζητήσεων.

Το ελληνικό ολοκαύτωμα για το οποίο όλοι κάνουν πως δεν γνωρίζουν! (Σπάνιο οπτικό ντοκουμέντο)

 Το ελληνικό ολοκαύτωμα από την γερμανική βαρβαρική θηριωδία, και η προσπάθεια αφανισμού του ελληνισμού που προκάλεσαν οι σημερινοί μας οικονομικοί διώκτες και άρπαγες, για το οποίο όλοι κάνουν πως δεν γνωρίζουν, και προτιμούν φορώντας το σκουφάκι να εορτάζουν μόνο το Εβραϊκό. Αν δεν μετανοήσουμε σαν έθνος και δεν μας ελεήσει ο Θεός, το ίδιο θα συμβεί και σήμερα με τα δικά μας παιδιά από τους ίδιους βαρβάρους, οι οποίοι μαγάρισαν από την πρώτη στιγμή την ελληνική ανεξαρτησία και τον απελευθερωτικό αγώνα του 1821 και μας καταδιώκουν μέχρι σήμερα.
 Για όσους έχουν μάθει να ζουν σε ένα γυάλινο κόσμο, ας μην το δουν γιατί περιέχει σκηνές σκληρές από την ζωή και τον θάνατο των παππούδων μας και των γιαγιάδων μας.



Το ελληνικό ολοκαύτωμα από την γερμανική βαρβαρική θηριωδία, και η προσπάθεια αφανισμού του ελληνισμού που προκάλεσαν οι σημερινοί μας οικονομικοί διώκτες και άρπαγες, για το οποίο όλοι κάνουν πως δεν γνωρίζουν, και προτιμούν φορώντας το σκουφάκι να εορτάζουν μόνο το Εβραϊκό.
 Αν δεν μετανοήσουμε σαν έθνος και δεν μας ελεήσει ο Θεός, το ίδιο θα συμβεί και σήμερα με τα δικά μας παιδιά από τους ίδιους βαρβάρους, οι οποίοι μαγάρισαν από την πρώτη στιγμή την ελληνική ανεξαρτησία και τον απελευθερωτικό αγώνα του 1821 και μας καταδιώκουν μέχρι σήμερα.
 Για όσους έχουν μάθει να ζουν σε ένα γυάλινο κόσμο, ας μην το δουν γιατί περιέχει σκηνές σκληρές από την ζωή και τον θάνατο των παππούδων μας και των γιαγιάδων μας.



Από την ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΣΥΝΘΕΣΗ