Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Σάββατο 25 Ιουνίου 2011

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΚΕ ΠΑΠΟΥΤΣΗ! ΚΕΡΔΙΣΑMΕ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΘΕΣΗ ΣΤΙΣ ΦΩΤΟ ΤΟΥ TIME ΤΗΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ


Το περιοδικό "Time" επιλέγει κάθε Κυριακή τις καλύτερες φωτογραφίες της προηγούμενης εβδομάδας απ' όλο τον κόσμο.
Με... όσα συνέβησαν στην χώρα μας το διάστημα από 10-17 Ιουνίου δεν θα μπορούσε να απουσιάζει η Ελλάδα. Δείτε, λοιπόν, ποια φωτογραφία συμπεριέλαβε ανάμεσα στις κορυφαίες διεθνώς το αμερικάνικο περιοδικό.

σ.σ. Ευχαριστούμε τον φίλο που μας το έστειλε.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΗΣ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΧΡΥΣΑΣ ΑΓΑΠΗΤΟΥ ΣΤΗΝ ΦΛΥΑΡΙΑ. ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΗ ΚΑΙ ΣΟΒΑΡΗ.

Η νέα αντιδήμαρχος Οικονομικών στο Χαλάνδρι κα Χρύσα Αγαπητού, είναι μια νέα γυναίκα, νέα και στην τοπική αυτοδιοίκηση αφού είναι πρωτοεκλεγείσσα δημοτική σύμβουλος.

Με την κα Αγαπητού έχουμε συναντηθεί για επαγγελματικά μας θέματα 3 φορές στο γραφείο της και έχουμε διαμορφώσει μια πρώτη άποψη για την λειτουργία της στην ηλεκτρική καρέκλα που κάθεται.

Βέβαια ακόμα είναι νωρίς να ΔΗΜΟΣΙΟΠΟΙΗΣΟΥΜΕ συμπεράσματα γιατί οι σφαλιάρες που έχουμε φάει από ανθρώπους που "έμοιαζαν" σοβαροί και "παντελονάτοι" δεν μας επιτρέπουν εύκολες κρίσεις.

Πάντως αν συναντήσετε και μιλήσετε με την Αντιδήμαρχο θα διαπιστώσετε:

1. Ότι ΣΑΣ ΑΚΟΥΕΙ, χωρίς να σας διακόπτει, ΠΡΟΣΕΧΕΙ αυτά που της λέτε. ΚΑΙ ΣΗΜΕΙΩΝΕΙ!

2. ΔΕΝ ΤΑΖΕΙ ότι "ΚΑΤΟΠΙΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΕΝΕΡΓΕΙΩΝ ΤΗΣ" θα λύσει το πρόβλημά σας.
Θα σας απαντήσει εκείνο το σπαστικό - στο πρώτο του άκουσμα -  "ΑΦΗΣΤΕ ΜΕ ΝΑ ΤΟ ΔΩ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ" και "ΘΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΩ ΚΑΙ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ".
Δηλαδή ΣΑΣ ΛΕΕΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ.
Τώρα - εδώ βρίσκεται το λεπτό σημείο : ΕΜΕΙΣ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΑΜΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΤΟ ΛΕΕΙ ΜΟΝΟ! Ασχολείται με τα θέματα! ΚΑΙ ΦΤΙΑΧΝΕΙ ΓΡΑΜΜΕΣ ΑΝΤΙΜΑΤΩΠΙΣΗΣ ΤΟΥΣ.

3. Είναι ΣΟΒΑΡΗ! Δεν σου βγάζει ΕΞΟΥΣΙΑ. Δεν ΒΛΑΧΟΔΗΜΑΡΧΙΖΕΙ. Γιατί δεν διοικεί ως επισμηνίας αλλά ως μάνατζερ και δεν έχει κομματόσημα, οπότε δεν ΚΟΥΤΟΠΟΝΗΡΙΖΕΙ.

Εκ πρώτη όψεως δηλαδή έχει όλα εκείνα τα στοιχεία που ΘΑ ΤΗΝ ΟΔΗΓΗΣΟΥΝ ΣΕ ΣΙΓΟΥΡΗ ΑΠΟΤΥΧΙΑ!

Πρόσφατα έδωσε συνέντευξη στην ΦΛΥΑΡΙΑ.

Δυστυχώς για την κα Αγαπητού, οι πρώτες εκτιμήσεις μας γι' αυτήν επιβεβαιώθηκαν και από τον δημόσιο λόγο της.

ΔΕΝ ΜΕΤΕΘΕΣΕ ΕΥΘΥΝΕΣ στην διοίκηση Παττακού, Ζαφειρόπουλου, Μανιάτη, δεν είπε ότι παρέλαβε χάος , δεν είπε ότι ήρθε να μας σώσει από τους προηγούμενους κακούς, δεν είπε ότι "από εδώ και πέρα όλα θα φτιάξουν ...", δεν κατηγόρησε την υπηρεσία του δήμου ...

Η κα Αγαπητού εξέθεσε τις απόψεις της, περιέγραψε τους στόχους της και τις προτεραιότητες του δήμου. Τοποθέτησε δηλαδή τον πήχη εκεί που φιλοδοξεί να δουλέψει και να τον περάσει.

ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ.

ΧΑΛΙΑ!

ΕΚΤΟΣ ΓΡΑΜΜΗΣ!

Μια Παρατήρηση Μόνο στη Συνένεντευξή της:

ΚΑΝΕΝΑΣ, ΜΑ ΚΑΝΕΝΑΣ - ούτε και η ΣΟΒΑΡΗ κα ΑΓΑΠΗΤΟΥ - δεν έχει τοποθετηθεί, δεν έχει πει μια κουβέντα για την διάψευση από τα επίσημα στοιχεία του Υπ. Εσωτερικών, όσων έλεγαν εδώ και χρόνια ότι ο Δήμος Χαλανδρίου είναι σε κατάσταση χρεοκοπίας.

Εκτός από τον Κώστα Παττακό, για το συγκεκριμένο θέμα δεν έχει μιλήσει κανείς. ΓΙΑΤΙ;;;;

Ε, έξυπνα παιδιά είστε, ΠΛΑΤΕΙΑ διαβάζετε, βγάτε και κάνα συμπέρασμα μόνοι σας!

(ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥ ΚΩΛΟΥ!)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΗΣ ΚΑΣ ΑΓΑΠΗΤΟΥ ΣΤΗΝ ΦΥΑΡΙΑ:

http://flyaria.org.gr/extradocs/FLYARIA186.pdf

ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ........ (ή τουλάχιστον θα προσπαθήσουμε)

ΘΩΜΑΣ ΡΟΜΠΟΠΟΥΛΟΣ: ΔΕΝ ΨΗΦΙΖΩ ΤΟ ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΟ

«δεν ξέρουμε ποιο θα είναι το χρέος μας. Θα δώσουμε γη και ύδωρ για να πάρουμε μία δόση. Πάνω από όλα είναι η Ελλάδα. Δεν είναι κομματικό θέμα».

ΤΟΝ ΣΕΒΑΣΜΟ ΜΑΣ ΚΑΙ ΣΕ ΣΑΣ ΚΕ ΒΟΥΛΕΥΤΑ.

ΞΕΝΕΣ ΓΛΩΣΣΕΣ ΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ. ΤΙ ΘΑ ΙΣΧΥΣΕΙ ΤΕΛΙΚΑ

 
ΘΕΜΑ: «ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΤΩΝ ΞΕΝΩΝ ΓΛΩΣΣΩΝ ΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ»
Έχοντας υπόψη:
1. Τις διατάξεις του Ν. 1566/85 (ΦΕΚ Α΄167) «Δομή και λειτουργία της Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης και άλλες διατάξεις».
2. Τις διατάξεις του Ν. 2525/1997 (ΦΕΚ Α΄ 188) «Ενιαίο Λύκειο, Πρόσβαση των Αποφοίτων στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, Αξιολόγηση του Εκπαιδευτικού Έργου και άλλες διατάξεις».
3. Τη με αρ. πρωτ. 105954/Γ2/03-09-2009 (ΦΕΚ Β΄ 1890) Υπουργική Απόφαση που καθορίζει το Ωρολόγιο Πρόγραμμα του Ημερησίου Γυμνασίου.
4. Την 1120/H/7-1-2010 (ΦΕΚ Β1) κοινή Απόφαση του Πρωθυπουργού και της Υπουργού Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων με θέμα: «Καθορισμός αρμοδιοτήτων των Υφυπουργών του Υπουργείου Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων».
5. Τις διατάξεις του άρθρου 90 του κώδικα Νομοθεσίας για την Κυβέρνηση και τα Κυβερνητικά όργανα που κυρώθηκε με το άρθρο πρώτο του Π.Δ. 63/2005 (ΦΕΚ Α΄ 98).
6. Το γεγονός ότι από την παρούσα απόφαση δεν προκαλείται δαπάνη εις βάρος του κρατικού Προϋπολογισμού.
 
Αποφασίζουμε

1) Οι μαθητές της Α΄ τάξης Γυμνασίου θα διδάσκονται ως β΄ ξένη γλώσσα την Γαλλική ή την Γερμανική ή την Ιταλική ή την Ισπανική (παράλληλη διδασκαλία).
Η δημιουργία τμημάτων παράλληλης διδασκαλίας ξένης γλώσσας θα γίνεται με τις εξής προϋποθέσεις:
α) Ο ελάχιστος αριθμός μαθητών που απαιτείται για τη δημιουργία τμήματος είναι δεκαπέντε (15). Σε περιπτώσεις ειδικών λειτουργικών συνθηκών (νησιωτικότητα, ορεινότητα, δυσχέρειες πρόσβασης, κλπ.) μπορούν να λειτουργήσουν τμήματα με ελάχιστο αριθμό δώδεκα (12) μαθητών μετά από απόφαση του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης και β) Η ύπαρξη οργανικής θέσης εκπαιδευτικού της ξένης γλώσσας που θα διδάσκονται οι μαθητές.
Για την Α΄ τάξη του Γυμνασίου, οι Διευθυντές θα συγκεντρώσουν τα ενυπόγραφα σημειώματα των μαθητών που φοιτούν στη ΣΤ΄ Δημοτικού για τη γλώσσα που επιθυμούν να διδαχθούν και λαμβάνοντας υπόψη τις ανωτέρω προϋποθέσεις θα προβούν στη δημιουργία τμημάτων παράλληλης διδασκαλίας.
2) Οι μαθητές της Β΄ και Γ΄ τάξης του Γυμνασίου του σχολικού έτους 2011-2012 θα συνεχίσουν να διδάσκονται τη γλώσσα που έχουν διδαχθεί κατά το σχολικό έτος 2010-2011 με τις εξής προϋποθέσεις:
α) Ο ελάχιστος αριθμός μαθητών που απαιτείται για τη δημιουργία τμήματος είναι δεκαπέντε (15). Σε περιπτώσεις ειδικών λειτουργικών συνθηκών (νησιωτικότητα, ορεινότητα, δυσχέρειες πρόσβασης, κλπ.) μπορούν να λειτουργήσουν τμήματα με ελάχιστο αριθμό δώδεκα (12) μαθητών μετά από απόφαση του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης και β) Η ύπαρξη οργανικής θέσης εκπαιδευτικού της ξένης γλώσσας που διδάσκονται οι μαθητές.
Εφόσον, σύμφωνα με τα ανωτέρω, δε δημιουργηθούν τμήματα για τους μαθητές της Β΄ και Γ΄ τάξης του Γυμνασίου του σχολικού έτους 2011-2012, οι μαθητές έχουν τις εξής δυνατότητες:
· ή να ισχύσει το Π.Δ. 188/1985 (άρθρο 2, παρ. 1)
· ή μετεγγραφή του μαθητή σε όμορο Γυμνάσιο που θα διδάσκεται η ίδια γλώσσα που διδασκόταν ο μαθητής.
Οι με αρ. πρωτ. 66302/Γ2/10-06-2011, 62780/Γ2/02-06-2011, 85970/Γ2/29-08-2006 (ΦΕΚ Β΄1415) και 89409/Γ2/08-07-2008 (ΦΕΚ Β΄ 1351) Υπουργικές Αποφάσεις και η με αρ. πρωτ. Γ2/4637/04-09-2001 απόφαση καταργούνται.
Η ισχύς της παρούσης αρχίζει από το σχολικό έτος 2011-12.
Η παρούσα να δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης.
Η ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ
ΕΥΗ ΧΡΙΣΤΟΦΙΛΟΠΟΥΛΟΥ

ECONOMIST: ΝΑ ΔΙΑΓΡΑΦΕΙ ΤΟ ΜΙΣΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΧΡΕΟΣ!

ΤΩΡΑ, ΓΙΑΤΙ ΑΥΡΙΟ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ!
Με πρωτοσέλιδο τίτλο «Αν χαθεί η
Ελλάδα», ένα αντίστοιχο κύριο θέμα και τρία ακόμη άρθρα για την Ελλάδα κυκλοφορεί σήμερα το περιοδικό Economist. Στο κύριο άρθρο του, το βρετανικό περιοδικό εκτιμά ότι η ευκαιρία των Ευρωπαίων ηγετών για την αποτροπή μιας καταστροφής συρρικνώνεται με γοργό ρυθμό, επαναλαμβάνοντας την άποψή του ότι είναι καιρός να σταματήσουν να παρατείνουν το πρόβλημα. Εκτιμώντας ότι η χρηματοδότηση της Ελλάδας γίνεται ολοένα πιο τοξική, οι επενδυτές την αποφεύγουν αναμένοντας τη χρεοκοπία, ενώ ο φόβος της μετάδοσης μεγαλώνει.
Σημειώνει δε ότι υπάρχει πλέον η εκτίμηση ότι μια ελληνική χρεοκοπία θα αποτελούσε μια «στιγμή Lehman» που θα συμπαρέσυρε πολλούς ακόμη και θα κατέστρεφε την παγκόσμια οικονομία. Μεταξύ μαζικών μεταβιβάσεων κεφαλαίων που θα θύμωναν τους υπόλοιπους Ευρωπαίους και μιας μη ελεγχόμενης στάσης πληρωμών που θα αποσταθεροποιούσε τις αγορές και θα απειλούσε το ευρωπαϊκό οικοδόμημα, αντιπροτείνει μία ελεγχόμενη αναδιάρθρωση, που θα μείωνε το ελληνικό χρέος στο 80% του ΑΕΠ, σε συνδυασμό με εξωτερική υποστήριξη, μεγαλύτερη πολιτική ένωση στην Ευρωζώνη και εσωτερικές μεταρρυθμίσεις στην Ελλάδα.

Οπως μάλιστα προειδοποιεί, αυτή η επιλογή δεν θα είναι διαθέσιμη για πολύ καιρό ακόμη, και προτρέπει τους Ευρωπαίους να την αρπάξουν όσο ακόμη μπορούν. Στη στήλη «Καρλομάγνος», εξάλλου, περιγράφει την ένταση στην πρώτη παρουσία του νέου υπουργού Οικονομικών Ευ. Βενιζέλου στο Eurogroup, ιδιαίτερα όταν εκτίμησε ότι οι Ευρωπαίοι δεν έχουν άλλη επιλογή από το να σώσουν την Ελλάδα, διότι μια χρεοκοπία της θα ήταν πιο επώδυνη για την Ευρωζώνη απ' ό, τι για την Ελλάδα. Ο Economist συμφωνεί, πάντως, και σημειώνει ότι η Ελλάδα έχει μπροστά της πολλές παγίδες: την κοινή γνώμη στο εσωτερικό και τις πιστώτριες χώρες, τη στάση του ΔΝΤ κ. ά.

Όπως λέει, στόχος πλέον είναι η Ελλάδα να τη βγάλει μέχρι τον Σεπτέμβριο, όταν θα έχει ετοιμαστεί το δεύτερο πρόγραμμα για τη χώρα που θα την προστατέψει μέχρι το 2014. Ακόμη όμως και αν μπορεί να σωθεί η Ελλάδα, σημειώνει ότι θα τεθεί σύντομα το ζήτημα της σωτηρίας του ευρώ, κάτι για το οποίο δεν υπάρχει κοινή προσέγγιση.
 
**** Το πρωτότυπο δημοσίευμα:
IF GREECE GOES...
The opportunity for Europe's leaders to avoid disaster is shrinking fast
THE European Union seems to have adopted a new rule: if a plan is not working, stick to it. Despite the thousands protesting in Athens, despite the judders in the markets, Europe's leaders have a neat timetable to solve the euro zone's problems. Next week Greece is likely to pass a new austerity package. It will then get the next €12 billion ($17 billion) of its first €110 billion bail-out, which it needs by mid-July. Assuming the Europeans agree on a face-saving "voluntary" participation by private creditors to please the Germans, a second bail-out of some €100 billion will follow. This will keep the country afloat through 2013, when a permanent euro-zone bail-out fund, the European Stability Mechanism (ESM), will take effect. The euro will be saved and the world will applaud.