Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Δευτέρα 23 Μαΐου 2011

Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΥΣ

Το τελικό κείμενο της απόφασης του Δ.Σ. για το θέμα των συμβασιούχων ήταν αποτέλεσμα διακοπής της συνεδρίασης και διαπραγμάτευσης μεταξύ της διοίκησης, των παρατάξεων και του συλλόγου των εργαζομένων.
Πρωταγωνιστικό ρόλο στην τελική διαμόρφωση της απόφασης είχε η κα Καρατζά που ουσιαστικά συνέταξε - όπως είδαμε όσοι ήμασταν εκεί - το τελικό κείμενο.

Το κείμενο λοιπόν αυτό, περιμέναμε μέρες τώρα να το βρούμε στο επίσημο site του δήμου, για να σας ενημερώσουμε, αφού αποτελεί ΑΠΟΦΑΣΗ του Δημοτικού Συμβουλίου.

Το site του δήμου Χαλανδρίου όμως έχει πολύ καιρό να ενημερωθεί, όπως μπορείτε να δείτε μόνοι σας με μια επίσκεψη στο www.halandri.gr.

Το κείμενο τελικά ανάρτησε εχθές - ευτυχώς - ο Νίκος Πανταζής στο προσωπικό του blog στην διεύθυνση http://pantazisnikos.blogspot.com/2011/05/blog-post_22.html?spref=fb μαζί με δήλωση της παράταξής του που αναδημοσιεύουμε :

"Στηρίζουμε του νέους και το δικαίωμα στην εργασία.Ο Νίκος Πανταζής δήλωσε ότι ο συνδυασμός του απο τώρα και στο εξής δεν θα ψηφίσει καμία πρόσληψη συμβασιούχου παρά μόνο μόνιμες προσλήψεις. Η ομηρία των νέων πρέπει να σταματήσει" .

Βεβαίως η ΠΛΑΤΕΙΑ είναι πάντα πρόθυμη να φιλοξενήσει οποιαδήποτε άποψη, τόσο για αυτό το ΚΡΙΣΙΜΟΤΑΤΟ θέμα, όσο και για ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ άλλο επιθυμούν οι δημοτικές παράτάξεις.

Κριτική όμως  γιατί δεν δημοσιεύσαμε μια ΑΠΟΦΑΣΗ του Δ.Σ. που ούτε στο κασετοφωνάκι μας δεν υπάρχει - και πώς να υπάρχει άλλωστε - δεν αποδεχόμαστε.

Γι' αυτό υπάρχει και το Γραφείο Τύπου του Δήμου: Για να ενημερώνει υπεύθυνα τον τοπικό τύπο για τις αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου.  Τι να κάνουμε δηλαδή; Να παρακαλάμε γονατιστοί την κα Κούκα να μας δώσει τις αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου και να μας λέει "... και ποιοι είστε εσείς...." λες και ζητάμε πρόσβαση στα αρχεία της ... ΕΥΠ;;;

Ε ΔΕΝ ΛΕΕΙ ....

Η ΟΜΟΦΩΝΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜ. ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΥΣ

Το Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Χαλανδρίου για τους συμβασιούχους

Αποφασίζει  Ομόφωνα:

Τάσσεται υπέρ της ικανοποίησης των αιτημάτων των συμβασιούχων και θα επιβεβαιώσει την στήριξη του αγώνα τους με οποιοδήποτε πρόσφορο και νόμιμο μέσο.

Οι εργαζόμενοι συμβασιούχοι του Δήμου Χαλανδρίου και των Ν.Π. αυτού, με τις αλλεπάλληλες διακοπές των συμβάσεών τους, στερούν το Δήμο από απαραίτητο προσωπικό που χρειάζεται για να καλύπτει πάγιες και διαρκείς λειτουργικές του ανάγκες.

Παρά το γεγονός ότι, οι εργαζόμενοι προσελήφθησαν με συγκεκριμένες συμβάσεις και για περιορισμένο χρονικό διάστημα στην πράξη εργάστηκαν καλύπτοντας λειτουργικές ανάγκες, πάγιες και μόνιμες για τις οποίες δεν υπήρχε η αναγκαία κάλυψη από θέσεις μόνιμου προσωπικού.

Η σχέση εργασίας τους ήταν σχέση εξαρτημένης εργασίας καθ’ υπόδειξη και εντολή των ανωτέρων τους με συγκεκριμένα καθήκοντα σε συγκεκριμένο τόπο και ωράριο. Ο Δήμος Χαλανδρίου αδυνατεί να λειτουργήσει σε σοβαρούς τομείς χωρίς αυτό το προσωπικό.

Ζητά από το Υπουργείο Εσωτερικών Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης και από το Υπουργείο Οικονομικών άμεσα:

- Να μην απολυθεί κανένας συμβασιούχος εργαζόμενος

- Να θεωρηθούν όλοι οι εργαζόμενοι χωρίς όρους και προϋποθέσεις εργαζόμενοι με σχέση εργασίας αορίστου χρόνου , τόσο όσοι σήμερα εργάζονται όσο και όσοι έχουν προσφύγει ή πρόκειται να προσφύγουν σε ένδικα μέσα λόγω λήξης των συμβάσεών τους.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΩΝ



Χαλάνδρι 23 Μαΐου 2011


Δελτίο Τύπου

Καλούνται όλα τα μέλη του Συνδέσμου μας, σε επαναληπτική και τελική Γενική Συνέλευση,

την Κυριακή 29 Μαΐου 2011 και ώρα 11.00 π.μ.
στα γραφεία μας, επί της οδού Μικράς Ασίας 21 και Ν. Καρελλά 13 στο Συνοικισμό Χαλανδρίου.

Ο λόγος είναι η μη επίτευξη απαρτίας κατά την πρώτη, της 22ας Μαΐου. Η Συνέλευση θα πραγματοποιηθεί μία εβδομάδα ακριβώς μετά, όπως προβλέπεται από το καταστατικό μας.

Κατά τη συνέλευση θα γίνει ο απολογισμός του απερχόμενου Διοικητικού Συμβουλίου και η εκλογή νέου, με τα παρόντα πλέον μέλη.

Δικαίωμα συμμετοχής τόσο για το εκλέγειν όσο και για το εκλέγεσθαι έχουν όλα τα ήδη εγγεγραμμένα μέλη του Συνδέσμου μας, καθώς και όσα εγγραφούν κατά τη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης και είναι ταμειακώς εντάξει για το έτος 2011.
Τα μέλη αυτά πρέπει να είναι, είτε τα ίδια προσφυγικής καταγωγής από Μικρά Ασία ή Κωνσταντινούπολη, είτε να έχουν πρώτο βαθμό συγγένειας με προσφυγικής καταγωγής άτομο.



Για το Διοικητικό Συμβούλιο
Η πρόεδρος                                                                    Η γενική γραμματέας

Μαρία Καραμπουρνιώτη                                                Αφροδίτη Χατζηγεωργίου-Θεοχαρίδου


Μικράς Ασίας 21 & Ν. Καρελλά 13 Χαλάνδρι Τ.Κ. 15233 τηλ. & fax 2106817747

ΔΙΟΡΘΩΣΗ ΛΑΘΟΥΣ ΜΑΣ:

Σε τηλεφωνική μας επικοινωνία με την κα Καρατζά μας επισημάνθηκε λάθος σε προηγούμενη ανάρτησή μας που αφορά τον απολογισμό του Αετοπούλειου:

Η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ δεν ψήφισε τον απολογισμό του Αετοπούλειου, όπως και η Αντίταση.

Το λάθος έγινε από κεκτημένη ταχύτητά μας, αφού γνωρίζουμε ότι οι παρατάξεις της αριστεράς δεν ψηφίζουν τους απολογισμούς, έτσι κι αλλιώς.

ΖΗΤΟΥΜΕ ΣΥΓΝΩΜΗ ΚΑΙ ΕΠΑΝΟΡΘΩΝΟΥΜΕ.

ΕΙΠΑΜΕ: ΤΑ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΝΤΑΙ!


ΔΙΠΛΑ ΣΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΑΠΟ ΤΟ ΟΠΌΙΟ ΜΑΣ ΑΦΑΙΡΕΘΗΚΑΝ ΚΙΓΚΛΙΔΩΜΑΤΑ ΜΕ ΑΔΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ, 

ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΣΗΜΑ ΤΗΣ ΤΡΟΧΑΙΑΣ!!
(ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΜΕΝΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΕΧΝΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ??)
ΠΑΡΑΝΟΜΗ, ΚΑΡΑΠΑΡΑΝΟΜΗ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ.

Μπορεί ο Κ. Βάσιος να μην την έχει δει, γι' αυτό σήμερα του την δείχνουμε σε περίπτωση που αποφασίσει να κάνει σωστά τη δουλεία του.

(Δίπλα ακριβώς υπάρχει χωροθετημένη οδοσήμανση συναδέλφου, από εκείνες που σε άλλα σημεία του Χαλανδίου αφαιρέθηκαν γιατί ήταν .... χαμηλά. Βέβαια η αυθαίρετα τοποθετημένη, πάνω στο σήμα της τροχαίας, πινακίδα είναι πιο χαμηλά, αλλά ... δεν πειράζει).