Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Πέμπτη 17 Μαρτίου 2011

ΑΙΔΩΣ ΑΡΓΕΙΟΙ! "Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΤΡΥΠΑ ΤΟΥ ΖΟΥΡΝΑ ..." ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΚΥΡΙΟΙ!

Τι ακριβώς έγινε τελικά με αυτό το θέμα του καθαρισμού του καταυλισμού των τσιγγάνων; 

Ας τρέξουμε με δυο λόγια το ιστορικό:

2006. Ο τότε υφυπουργός Εσωτερικών κος Νάκος (κυβέρνηση ΝΔ) εγκρίνει κονδύλι για να γίνουν εργασίες καθαρισμού στον καταυλισμό των τσιγγάνων (ΡΟΜΑ για τους κουλτουριάρηδες). Αφορά κυρίως συγκομιδή και μεταφορά μπαζών. (Ο κος Λέκκας μας ενημέρωσε ότι εργασίες έγιναν τόσο στον καταυλισμό στο Πεύκο Πολίτη (Νομισματοκοπείο) και την γύρω περιοχή όσο και στο Πάτημα 1). Το θέμα έρχεται στο Δημοτικό Συμβούλιο για απόφαση και έγκρισή. Η απόφαση παίρνεται κατά πλειοψηφία. Η κα Καρατζά προσφεύγει στην Περιφέρεια καταγγέλοντας τις διαδικασίες ως παράνομες.

Γίνεται από την υπηρεσία προμηθειών του δήμου η διαδικασία επιλογής αναδόχου - μέσω της δημαρχιακής επιτροπής - όπου και εκεί η κα Καρατζά που εκπροσωπεί ολόκληρη την αντιπολίτευση, καταψηφίζει.

Η προσφυγή της κα Καρατζά απορρίπτεται από την επιτροπή της περιφέρειας.

Από 1-1-2007 στην δημαρχιακή επιτροπή συμμετέχει μόνο η παράταξη του κου Ανδρεόπουλου με δύο μέλη.

Το έργο ξεκινάει, επιβλέπεται από την τεχνική υπηρεσία - με πολιτικό προϊστάμενο τότε τον Αντιδήμαρχο κο Βαγ. Λέκκα. Αντιδήμαρχος καθαριότητας είναι ο κος Βάσιος.

Το έργο εκτελείται, η τεχνική υπηρεσία βεβαιώνει την εκτέλεση και καλεί την επιτροπή οριστικής παραλαβής του, που αποτελείται από τον κο Βάσιο και τον υπηρεσιακό  Παναγιώτη Ζήκα να παραλάβουν το έργο και να πιστοποιήσουν την εκτέλεση των εργασιών.

Υπογράφεται πρωτόκολλο παραλαβής του έργου από τα δύο μέλη της επιτροπής - αυτή την υπογραφή θυμήθηκε τώρα μετά από 4  χρόνια , να αμφισβητήσει ο κ. Βάσιος - και ο αντιδήμαρχος Βαγγέλης Λέκκας βεβαιώνει το γνήσιο της υπογραφής των δύο μελών της επιτροπής.

Η τεχνική υπηρεσία τελειώνει με το έργο και ο φάκελός του πηγαίνει στην οικονομική υπηρεσία για οικονομική τακτοποίηση. Ποσό; 830.000 ευρώ πλέον ΦΠΑ.

Βγαίνει το ένταλμα για πληρωμή και με όλα τα δικαιολογητικά - δηλαδή και με το πρωτόκολλο παραλαβής με την υπογραφή Βάσιου και την απόφαση Δ.Σ. που υπογράφει ο Πρόεδρος πάει στον επίτροπο του Ελεγκτικού Συνεδρίου για θεώρηση. Ο επίτροπος ελέγχει τον φάκελο και ΕΠΙΚΥΡΩΝΕΙ το ένταλμα.

 Ο εργολάβος πληρώνεται και το θέμα γραφειοκρατικά λήγει.

Πολύ αργότερα  στο δημοτικό συμβούλιο  αρχίζει το πάρτυ. Ο Στάθης Ανδρεόπουλος ξαναθέτει το θέμα στο Δ.Σ. και μιλάει για υπερτιμολογήσεις.

Στις συζητήσεις που γίνονται στο Δ.Σ. βέβαια παρευρίσκεται και ο ... κ. Βάσιος όπου ΟΥΔΕΠΟΤΕ παίρνει τον λόγο να πει "ξέρετε, η υπογραφή μου στο πρωτόκολλο είναι μαϊμού".

 Ο Στάθης κάθε τόσο το επαναφέρει μέσα στο συμβούλιο, έξω από αυτό και η κα Καρατζά υπενθυμίζει συνεχώς ότι εκείνη ζήτησε με προσφυγή τον έλεγχο των εργασιών πρώτη και φτάνουμε έτσι στην προεκλογική περίοδο.

Και εκεί στα μέσα του 2010 αρχίζει η βυζαντινή καμαρίλα. Σε αυτό θα αναφερθούμε μια άλλη φορά αφού πρέπει να δούμε πρώτα τα ΓΕΓΟΝΟΤΑ και μετά το παρασκήνιο, άσε που για το παρασκήνιο οι αποδείξεις των γραφομένων είναι δύσκολες και θα την φάμε την μήνυση αν το παρατραβήξουμε και άντε να έρθει μάρτυρας κανείς.

Το θέμα ξαναέρχεται στο προσκήνιο προεκλογικά από τον Στάθη. Το παίρνει και ο Μάκης Τριανταφυλλόπουλος στο Zougla.gr.  Μάλιστα κάνει και προσφυγή στον Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης. Τι καινούργιο να υπάρχει; Προεκλογική φωτοβολίδα ή μήπως κάτι νέο είχε διασφαλίσει ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης;

Πριν μερικές μέρες, πρώτοι μαθαίνετε από την ΠΛΑΤΕΙΑ ότι μια επιστολή Βάσιου έχει αναστατώσει τον δήμο.
Γράφουμε επίσης ότι η επιστολή έχει σταλεί επιλεκτικά σε μία ΜΟΝΟ τοπική εφημερίδα.
Πρόκειται για τη νέα εφημερίδα της Φιλικής Πόλης που εκδίδει ο νέος συνάδελφος κος Πράσσος - υποψήφιος του Στάθη στις δημοτικές εκλογές . (Καλή επιτυχία παρεμπιπτόντως).

Πάντως - δεν αφορά την εφημερίδα που έκανε την δουλειά της - δεν είναι περίεργο μια τέτοια επιστολή να πάει σε εφημερίδα της αντίπαλης παράταξης επιλεκτικά; Ασήμαντο αλλά ίσως κάτι να λέει.

Η επιστολή διαβάστηκε επιτέλους στο χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο αφού για μια εβδομάδα στο προεδρείο του δημοτικού συμβουλίου νόμιζαν ότι φύλαγαν τα μυστικά του κράτους και ο κος Θεοδώρου την είχε δει "ο φύλακας των μυστικών του σύμπαντος".

Τι λέει η επιστολή "Δεν έχω καμία εμπλοκή με το έργο και έχω κάνει μήνυση κατ' αγνώστων".

Η επιστολή Βάσιου ΔΕΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ από τον πρόεδρο κατά την έναρξη της συνεδρίασης, ούτε καν μετά τα θέματα που έθεσαν οι επικεφαλής της αντιπολίτευση παρά αφού το θέμα ξαναέθεσε ο Στάθης στο τέλος της συνεδρίασης.

Είναι προφανές ότι ο Στάθης κέρδισε - επιτέλους - την πρώτη του μάχη, αφού ο κ. Βάσιος ουσιαστικά βάζει μπουρλότο στη νομιμότητα του έργου αμφισβητώντας τη νομιμότητα της παραλαβής.
ΤΩΡΑ ΟΜΩΣ!

Και αυτό το τώρα έχει μεγάλη σημασία αφού ΟΛΕΣ οι διαδικασίες ελέγχου της νομιμότητας του έργου βασίστηκαν επί χρόνια στο ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟ ΠΑΡΑΛΑΒΗΣ!
Που ήξερε ότι έχει την υπογραφή του και δεν είχε πει τίποτα. ΑΚΡΑ ΤΟΥ ΤΑΦΟΥ ΣΙΩΠΗ επί τόσα χρόνια.

Ο κος Βάσιος πήρε τον λόγο στο συμβούλιο και είπε : '¨Εχω καταθέσει μήνυση κατ' αγνώστων και όποιος αναφέρει το όνομά μου σε συσχέτιση με το έργο θα μηνυθεί' (Πάλι θα τρέχουμε στα δικαστήρια γμ την τρέλα μου...) αποδοκιμαζόμενος από όλη σχεδόν την αντιπολίτευση (Οι κύριοι Πανταζής και Λιερός μείναν αμέτοχοι κακώς κατά την ταπεινή μας γνώμη αφού όταν "η αδικία γίνεται κανόνας, η αντιδραση είναι υποχρέωση").

Η κα Καρατζά τοποθετήθηκε στο συμβούλιο και είπε ότι δεν πρέπει να αποθαρρυνθεί ο κος Βάσιος να πει ό,τι έχει να πει, το έργο είναι - κατά εκείνη - υπερτιμολογημένο και εκείνη έκανε αυτό που επιτάσσει το καθήκον της και προσέφυγε αλλά δεν δικαιώθηκε αφού σε αυτές τις περιπτώσεις οι σκοπιμότητες επικρατούν.

Ο Στάθης δικαιωμένος επιτέθηκε στον κο Βάσιο και ο έμπειρος κ. Παττακός - αποφεύγοντας να μπει στην ουσία (και πώς να μπει κανείς, εδώ είναι θέμα ελεγκτικών μηχανισμών, γραφολόγων και ίσως και ... ψυχιάτρων) έμεινε στο πολιτικό επίπεδο καταθέτοντας την απόλυτα ΚΑΘΑΡΗ ΘΕΣΗ (περίεργο για τον κ. Παττακό) ότι με την πράξη του αυτή ο κος Βάσιος ουσιαστικά αμφισβητεί και τη νομιμότητα της υπηρεσίας της οποίας προΐσταται, χωρίς μάλιστα να κατονομάζει κάποιον συγκεκριμένο υπάλληλο  άρα ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ.

Μετά από πρόκληση του κ. Ανδρεόπουλου τελικά τοποθετήθηκε και ο Δήμαρχος κος Κουράσης ο οποίος είπε ότι "Εγώ έκανα αυτό που όφειλα και διέταξα Ε.Δ.Ε." (ο Πρόεδρος της συνεδρίασης του Δ.Σ.  που ψηφίστηκε το έργο είναι και αυτός αμέτοχος και ψάχνει στους ... υπάλληλους!!!)
 (Θα έρθουμε ξανά σε αυτό).

Στην συζήτηση παρενέβη και ο νέος Πρόεδρος του Συλλόγου των Εργαζομένων Αλέκος Βαρβέρης ο οποίος υπογράμμισε "ότι αυτά τα φαινόμενα παράγονται κυρίως στο πολιτικό επίπεδο και κάποιες φορές έχουν και προεκτάσεις σε υπηρεσιακούς. Το θέμα είναι δύσκολο, είπε ο κ. Βαρβέρης και ο σύλλογος το παρακολουθεί και θα παρέμβει αν ΑΔΙΚΗΘΟΥΝ αθώοι εργαζόμενοι. Δεν είμαστε συμμορία να ζητήσουμε να καλυφθούν όλοι οι εργαζόμενοι".

Τώρα όμως ας αναλύσουμε λίγο ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ και ΤΙΣ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ:

Ξεκινάμε από την - βιαστική και ΛΑΝΘΑΣΜΕΝΗ κίνηση του Δημάρχου να διατάξει ΕΔΕ με την κατάθεση της επιστολής.
(ΧΑ! Θα πούνε τώρα κάποιοι ότι ο Νταβίας δεν θέλει την ΕΔΕ γιατί δεν θέλει να διερευνηθεί το θέμα! Γνωστές οι γκεμπελικές μέθοδοι δεν με αγγίζουν, θα κρίνετε αν φτάσετε μέχρι το τέλος την ανάγνωση).

Ε.Δ.Ε. γίνεται από υπηρεσιακούς παράγοντες για ευθύνες υπηρεσιακών παραγόντων.
 Στην Ε.Δ.Ε. δεν μπορούν οι υπηρεσιακοί να καλέσουν πολιτικά πρόσωπα. Αλλά εδώ το θέμα είναι η ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΒΑΣΙΟΥ! Τι να διερευνήσουν οι υπηρεσιακοί; Αν την έβαλε ή δεν την έβαλε;  Και πώς αν δεν την έβαλε ο κος Λέκκας βεβαίωσε το γνήσιο της; ΘΑ ΤΡΕΛΑΘΟΥΜΕ ΤΕΛΕΙΩΣ!

Η Ε.Δ.Ε. θα έχει νόημα ΜΕΤΑ ΤΟ ΠΟΡΙΣΜΑ ΤΟΥ ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ κου ΡΑΚΙΝΤΖΗ, στον οποίο έχει προσφύγει ο Στάθης, αν εκεί βεβαιωθούν ΜΕΙΖΟΝΕΣ παραβάσεις στην διαδικασία ανάθεσης του έργου ή στην διαδικασία ενταλματοποίησης και πληρωμής του.

ΣΗΜΕΡΑ - και χωρίς το πόρισμα -  Η ΔΙΑΤΑΓΗ ΤΗΣ ΕΔΕ, μόνο με την επιστολή Βάσιου είναι μια πράξη ΗΘΙΚΑ ΕΠΙΛΗΨΙΜΗ από τον κορυφαίο πολιτικό προϊστάμενο του δήμου αφού ουσιαστικά υπονοεί ΕΥΘΥΝΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΩΝ που δεν έχουν πουθενά κατονομαστεί ή υποδειχτεί και μάλιστα για ένα φάκελο που ως προς την ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ έχει ελεγχθεί.

Άρα η ΕΔΕ  γίνεται ΜΟΝΟ για ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ και ΓΙΑ ΝΑ ΔΩΘΕΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗ ΣΤΟΝ κο ΒΑΣΙΟ και την επιστολή του!

Είναι απόπειρα να σπιλωθεί Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΤΡΥΠΑ ΤΟΥ ΖΟΥΡΝΑ, όπως είπε η κα Καρατζά, για τους εργαζόμενους και να φύγει η κριτική από ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΠΡΟΣΩΠΑ.

ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΠΡΟΣΩΠΑ τα οποία παραμένουν ακόμα στις θέσεις του ΕΝΩ ΕΜΠΛΕΚΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ. Και εμπλέκονται στην υπόθεση ΑΥΤΑΠΟΔΕΙΚΤΑ αφού ακόμα και η ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΜΕΝΗ αντίδραση - αν υποθέσουμε ότι έχει δίκιο ο κος Βάσιος σχετικά με την υπογραφή του, κάτι που αμφισβητείται έντονα και με επιχειρήματα από πολλούς αλλά μένει να αποδειχτεί) - έχει προκαλέσει ΣΕΙΡΑ συνεπειών στις υπηρεσίες του Δήμου, της Περιφέρειας ακόμα και τον ίδιο τον Επίτροπο του Ελεγκτικού Συνεδρίου που θεώρησε το ένταλμα βασιζόμενος στο ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟ ΠΑΡΑΛΑΒΗΣ.

Στοιχειώδης ευαισθησία επιβάλλει την παραίτηση τυ κου Βάσιου μέχρι να ξεκαθαρίσει η υπόθεση.
Αν δεν το κάνει ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ να σταματήσει να τον καλύπτει πολιτικά ΑΜΕΣΩΣ ενώ έχει βγάλει στη σέντρα όλες τις υπηρεσίες του δήμου με την διαταγή της ΕΔΕ και να του ζητήσει να παραιτηθεί.

Αλήθεια οι υπάλληλοι που θα διενεργήσουν την ΕΔΕ ΤΙ ΘΑ ΕΞΕΤΑΣΟΥΝ;
Θα προκαταλάβουν το πόρισμα Ρακιντζή; Θα το προβλέψουν; Θα πάνε σε καφετζού;
ΤΙ ΘΑ ΕΛΕΓΞΟΥΝ;
 Και αν βγάλουν απόφαση διαφορετική από το πόρισμα ΠΟΙΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Η ΘΕΣΗ ΤΟΥΣ; (Φιλική προειδοποίηση).
Αλήθεια ο κος Βάσιος πώς θα διοικήσει την υπηρεσία; Πώς θα παράξει έργο; ΠΟΙΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ - καλοπροαίρετος ή κακοπροαίρετος - θα εκτελεί τις εντολές του αν δεν είναι γραπτές και με γνήσιο της υπογραφής από την αστυνομία, αν ξέρει ότι η διοίκηση είναι έτοιμη να τους αδειάσει γιατί δεν μπορεί να αναλάβει την ευθύνη ούτε για ένα δημοσίευμα και δείχνει αμέσως με το δάκτυλο τους εργαζόμενους ακόμα και όταν ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΡΟΚΥΨΕΙ ΤΙΠΟΤΑ συγκεκριμένο, όπως σε αυτή την περίπτωση, που ό,τι και αν αμφισβητεί  η επιστολή Βάσιου ΑΦΟΡΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΠΡΟΣΩΠΑ;

Ο κος Κουράσης έκανε ΛΑΘΟΣ! Και οφείλει γρήγορα να το αποκαταστήσει.
Οφείλει να ζητήσει από τον κο Βάσιο να παραιτηθεί και να καθαρίσει την υπόθεση στην δικαιοσύνη και οφείλει ΝΑ ΑΝΑΣΤΕΙΛΕΙ ΤΗΝ ΕΔΕ μέχρι την κοινοποίηση του πορίσματος ΡΑΚΙΝΤΖΗ ώστε η ΕΔΕ να αναζητήσει ευθύνες εκεί που θα προκύψουν - ΑΝ ΠΡΟΚΥΨΟΥΝ - προβλήματα.

Ό,τι άλλο γίνει θα είναι ΕΚ ΤΟΥ ΠΟΝΗΡΟΥ  και οι εργαζόμενοι - και όσοι εμπλέκονται στην διαδικασία αλλά και όσοι εμπλακούν στην ΕΔΕ πριν το πόρισμα, θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί. Και ο σύλλογος σε εγρήγορση αφού ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΑΔΙΚΗΘΟΥΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΜΙΑ ΕΞ ΟΡΙΣΜΟΥ ΑΔΙΚΗ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ του θέματος που προτρέχει για τους υπηρεσιακούς και σφηρίζει αδιάφορα για τις ευθύνες πολιτικών προσώπων.

Αυτά και δύο αξιώματα από την μακρόχρονη εμπειρία μου, αν τα χρειάζονται νέοι αυτοδιοικητικοί.

Αξίωμα 1.
Αν οι διαδικασίες εξασφάλιζαν από μόνες τους το δημόσιο συμφέρον θα ήταν παράνομες (παράφραση γνωστού αναρχικού συνθήματος). Τα μεγαλύτερα σκάνδαλα έχουν γίνει με ΣΥΝΝΟΜΟ τρόπο. Το δημόσιο συμφέρον εξασφαλίζεται από ανθρώπους - αιρετούς και υπηρεσιακούς - που δρουν με πρώτιστο ενδιαφέρον αυτό, την παραγωγή  έργου για τους πολίτες και όχι το ... όνομά τους. Όποιος θέλει να μην ακούγεται το όνομα του ΝΑ ΠΑΕΙ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ! Η δημόσια δράση έχει και δημόσια ΚΡΙΤΙΚΗ.

Αξίωμα 2.
Το πολύ το comme il faut κρύβει τεράστια υποκρισία. Εκεί στον δήμο το παίζουν πια "Λύκειο των Ελληνίδων" έτσι και κανένας ελευθερόστομος (εγώ είμαι ο χειρότερος, αλλά αφορά και κάποιους άλλους), πει καμιά κουβέντα και μεταφέρουν όλη τη συζήτηση στην ... κουβέντα και τον τόνο της φωνής για να κρύψουν την ουσία. ΟΜΩΣ Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΟΥΣΙΑΣ ΕΧΕΙ ΕΡΘΕΙ ΠΙΑ!

Αυτά προς το παρόν.

ΜΑΖΙ ΤΑ ΦΑΓΑΜΕ .... ΤΑ ΓΙΑΟΥΡΤΙΑ!

fimotro: ΤΟ ΓΙΑΟΥΡΤΩΜΑ ΤΟΥ ΠΑΓΚΑΛΟΥ ΣΤΑ ΚΑΛΥΒΙΑ...

"ΜΟΙΡΑΙΟΙ ΚΑΙ ΑΒΟΥΛΟΙ ΑΝΤΑΜΑ ...." - ΤΟ ΧΘΕΣΙΝΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ!

Θέατρο σκιών το χθεσινό δημοτικό συμβούλιο όπου επιτέλους ανακοινώθηκε το μεγάλο "μυστικό", η επιστολή Βάσιου για την οποία σας είχαμε ενημερώσει πριν καμιά εβδομάδα.

Από πού να αρχίσουμε πραγματικά δεν ξέρουμε για αυτό το σούργελο.

Από τα πιο ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ενδιαφέροντα και το παρασκήνιο;

Από τον τρόπο που απευθύνθηκε στο δημοτικό συμβούλιο ο απόστρατος ταγματάρχης;
Μόνο 'ΝΕΟΥΣ ΠΡΟΥΣΧΗ' δεν διέταξε ..

Από την ουσία της υπόθεσης;

Από τον χειρισμό της κρίσης από τον Δήμαρχο Χαλανδρίου;

Από το νέο στυλάκι του Γιώργου Κουράση που από τον άνθρωπο με το χαμόγελο και την γαλήνια ηρεμία μετατράπηκε - σε τρεις μήνες μόνο εξουσία - σε έναν δήμαρχο που "μαλώνει" όσους του θέτουν θέματα (απευθύνθηκε με προσβλητικό τρόπο στον κ. Παττακό σε ερώτηση του πρώην δημάρχου);

Από την στεναχώρια και τον προβληματισμό στα μάτια των πιο έμπειρων, σοβαρών και προβληματισμένων συμβούλων που κατανοούσαν ότι αυτή η ιστορία ουσιαστικά έβαλε ΤΕΛΟΣ στην δυνατότητα αυτής της διοίκησης να παράξει έστω και υποτυπώδεις λύσεις σε προβλήματα της πόλης; Μέχρι και ο συνήθως στρογγυλός Παττακός ζήτησε την ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ του κου Βάσιου για να μπορέσει να λειτουργήσει ο δήμος.

Για όλα υπάρχουν πολλά και μέσα στις επόμενες ώρες θα γραφτούν.

Απλά θέλουμε - πρωί, πρωί - να ενημερώσουμε ότι στην ΔΙΑΤΑΓΗ - ΑΠΕΙΛΗ του αντιδημάρχου, που είπε στο δημοτικό συμβούλιο λες και απευθυνόταν σε νεοσύλλεκτους το περιβόητο : "ΟΠΟΙΟΣ ΞΑΝΑΑΝΑΦΕΡΕΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΜΟΥ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΘΑ ΤΟΝ ΜΗΝΥΣΩ"  - παραλίγο να του ξεφύγει και να πει 'θα φάει 20ήμερη στέρηση εξόδου' - δεν πρόκειται να πειθαρχήσουμε και στις επόμενες αναρτήσεις θα αναφέρουμε ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ, ΕΙΔΑΜΕ και ΑΚΟΥΣΑΜΕ στο δημοτικό συμβούλιο! Ας δώσει εντολή στους δικηγόρους του.

Δεν μπορούμε να μην χρησιμοποιήσουμε το όνομα του κου Βάσιου. Είναι μπλεγμένο από το πρωτόκολλο παραλαβής του έργου,  είναι μπλεγμένο ΓΙΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΠΟΘΕΣΗ ΠΟΥ ΥΠΟΝΟΕΙΤΑΙ ΔΙΑΣΠΑΘΙΣΗ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ (δεν είναι προσωπική υπόθεση, ούτε προσωπικό δεδομένο) και τέλος  ΕΚΕΙΝΟΣ ΕΚΑΝΕ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ και  ΕΚΕΙΝΟΣ παραμένει αντιδήμαρχος και δεν έχει την ευαισθησία να παραιτηθεί μέχρι να ξεκαθαρίσει η υπόθεση και αν δικαιωθεί να ζητήσει να επανέλθει.

Εκτός πάλι αν δεν τον λέμε με το όνομά του και αναφερόμαστε σε αυτόν ως ο ΑΚΑΤΑΝΟΜΑΣΤΟΣ για να γλυτώσουμε την μήνυση. Αλλά πάλι δεν είναι προσβλητικό αυτό;

Ο Πανούσης το είχε κάνει αυτό στον Νταλάρα και δεν ήταν πολύ κομψό ....
" Θυμάστε εκείνο το φοβερό του Τζιμάκου " .... και επειδή μου περίσσεψαν κάποια λεφτά ΝΤΑΛΑΡΑΣ, ΝΤΑΛΑΡΑΣ, ΝΤΑΛΑΡΑΣ";

Τες πάντων. Στην επόμενη ανάρτηση θα σοβαρευτούμε .....

SOS ΦΑΣΙΣΜΟΣ!

" Όποιος ξαναπεί το όνομά μου θα του κάνω μήνυση"

Παναγιώτης Βάσιος - Αντιδήμαρχος στο χθεσινό δημοτικό συμβούλιο.

(Τελικά πώς είναι το σωστό; Θα σε μηνύσω ή θα σου κάνω μήνυση; ποτέ δεν κατάφερα να καταλήξω.)