Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2011

ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΚΑΘΕΣΤΩΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΑΙΣΧΟΣ ΤΗΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ! ΑΠΟΛΑΥΣΤΕ!


Το "ειδωλολατρικό δέντρο" που θα ανάψει το απόγευμα στις 18.30, ο Δήμαρχος κ. Κουράσης.

 
ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑ 1:

" Ναι μωρέ! Το ΕΙΔΩΛΟΛΑΤΡΙΚΟ δέντρο τόσα χρόνια δεν τους πείραξε. Το παγοδρόμιο τους πείραζε"

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Διευκρίνιση: ΕΙΔΩΛΟΛΑΤΡΙΚΟ ΔΕΝΤΡΟ, εννοούν το ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΙΑΤΙΚΟ ΔΕΝΤΡΟ, που έμπαινε και το οποίο - ως γνωστό - δεν είναι ελληνικόν έθιμο αλλά Βορειοευρωπαϊκής προελεύσεως.
Τώρα τι σχέση έχει αυτό με το θέμα δεν είναι - από εμάς τους τρελούς - κατανοητό. ΠΑΓΟΔΡΟΜΙΟ ΣΤΟΛΙΣΑΝΕ. ΚΑΡΑΒΑΚΙ ΒΑΛΑΝΕ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΚΑΤΗΓΟΡΗΣΑΜΕ ή ΦΑΤΝΗ;;;;

ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑ 2:

"ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΗ Η ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ. ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ. ΔΕΝ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΜΟΝΙΜΑ".

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Αλήθεια;;; Γιατί δεν το αφήνετε μόνιμα;;;; (Δεν ντρεπόμαστε!)


ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑ 3:

ΜΟΝΟ ΕΝΑΣ ΑΝΤΙΔΡΑ ΓΙΑΤΙ ΜΠΛΑ - ΜΠΛΑ - ΜΠΛΑ

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: 3 ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ ΠΟΥ ΕΚΦΡΑΖΟΥΝ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ 30 % ΤΩΝ ΧΑΛΑΝΔΡΑΙΩΝ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ, ΜΑΖΙ ΚΑΙ Ο "ΕΝΑΣ" .... Πολλοί μαζεύτηκαν. Και αν προσθέσω όσους έχουν εκφράσει την συμπαράστασή τους αλλά - δυστυχώς - ΚΩΛΩΝΟΥΝ ΝΑ ΜΙΛΗΣΟΥΝ .....

ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑ 4:
Η αγορά του Χαλανδρίου πρέπει να ενισχυθεί.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Η αγορά του Χαλανδρίου θα υποστεί βλάβη από την κοινωνική αναταραχή που ΕΣΕΙΣ και ΟΙ ΥΠΕΡΒΟΛΕΣ σας ΠΡΟΚΑΛΕΣΑΤΕ.
Η αγορά του Χαλανδρίου έχει ΟΦΕΛΟΣ να υπάρχει ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΙΡΗΝΗ και ΝΑ ΜΗΝ ΣΤΡΕΦΟΝΤΑΙ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ - δηλαδή οι ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ - κατά των ΕΜΠΟΡΩΝ! ΚΑΙ  ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΕΡΓΟ ΣΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΕΧΕΤΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΒΙΩΝΕΙ Η ΜΕΣΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ.


ΕΠΙΧΕΊΡΗΜΑ 5:

ΘΑ ΧΑΣΟΥΜΕ 40000 ΕΥΡΩ!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: ΑΛΗΘΕΙΑ;;;; ΠΟΙΟΙ ΘΑ ΤΑ "ΧΑΣΟΥΜΕ";;;;
Ο δήμος θα πάρει  40000 ευρώ από αυτό;;;
Υπάρχει ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ;;;
 Πού είναι να την δούμε;;;
Έγινε διαγωνιστική διαδικασία;;;
Υπήρξε  ανάρτηση για εκδήλωση ενδιαφέροντος;;;; Μπορεί άλλος να έδινε περισσότερα, όπως λέει και κάποιος "διώκτης του Οικονομικού εγκλήματος" που τώρα ΣΙΩΠΑ! ΚΑΙ ΣΙΩΠΑ ΔΙΟΤΙ ΕΧΕΙ ΣΥΝΕΝΟΧΗ!

ΠΟΙΟΣ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΝΑ ΕΚΜΙΣΘΩΣΕΙ ΤΟΝ ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΩΡΟ και με ποιες διαδικασίες;;;
ΔΙΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΓΚΡΙΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜ. ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΓΙΑ ΕΚΜΙΣΘΩΣΗ!!!!

Και θυμίζω ότι για ΔΕΚΑΤΕΥΟΝΤΟΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ ΜΙΣΘΩΣΕΙΣ, ΚΑΙ ΕΝΩ ΕΧΟΥΝ ΤΗΡΗΘΕΙ ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΡΟΒΛΕΠΟΜΕΝΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ, σε πολύ υποδεέστερης σημασίας  ΔΗΜΟΣΙΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ, ΕΧΟΥΝ ΑΚΟΥΣΤΕΙ ΦΙΔΙΑ.
ΜΕ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ - ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ - ΑΔΕΙΕΣ - ΣΦΡΑΓΙΔΕΣ ΚΑΙ ΒΟΥΛΕΣ! ΕΔΩ;;;;

ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ ΠΑΝΤΩΝ ΟΥΔΕΙΣ ΨΗΦΙΣΕ ΣΤΟ Δ.Σ. ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΒΓΟΥΝ ΛΕΦΤΑ!

ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΔΡΩΜΕΝΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΝΙΣΧΥΘΕΙ Η ΑΓΟΡΑ ΕΙΠΑΝ.
ΑΡΑ ΠΑΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑ.


ΚΑΙ ΤΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ;;; Εδώ σε μια γλάστα έχουν εμφανίσει ότι κινδυνεύουν να χαθούν ζωές ! ΑΝ ΓΙΝΕΙ ΕΝΑ ΑΤΥΧΗΜΑ ΕΚΕΙ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΛΟΓΟΔΟΤΗΣΕΙ;;;;
Ο ΤΟΥΙΤΥ;;;;

 (ΑΥΤΟΚΡΙΤΙΚΗ:ΑΥΤΟ το περι ασφαλείας ΟΝΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΟΝΟ ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΕΥΡΑ ΜΑΣ, ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΑΡΧΙΣΑΜΕ ΕΜΕΙΣ ΤΙΣ ΥΠΕΡΒΟΛΕΣ - ΕΧΕΤΕ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ ΠΕΙ ....)

ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑ 6: ΤΟ ΧΟΥΝΤΙΚΟ ΜΝΗΜΕΙΟ .......



Πρόκειτε για γελοιότητα, θράσσος, γκαιμπελισμό.
Είναι γνωστό ότι πολλοί είμαστε που επιθυμούμε ένα άλλο μνημείο από αυτό που έχουμε και που ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΡΕΣΕΙ!
ΟΜΩΣ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΤΟ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ, ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΝΗΜΕΙΟ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ!
ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΡΜΑΡΟ.
 ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΜΒΟΛΙΣΜΟ!
Αυτό το επιχείρημά είναι απλά μία ΝΤΡΟΠΗ, για όποιον το ξεστομίζει. ΜΟΝΟ ΕΘΝΟΜΗΔΕΝΙΣΤΕΣ, ΞΕΝΟΔΟΥΛΟΙ, ΓΕΡΜΑΝΟΤΣΟΛΙΑΔΕΣ, θα έλεγαν "έλα μωρέ με το κωλομνημείο, άσε να το κάνουμε βάση για κάνα παγοδρόμιο, να βγάλουμε κάνα φράγκο".
ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΙΜΩΝ ΣΤΟΥΣ ΠΕΣΟΝΤΕΣ ΔΙΑ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΜΑΣ, ΠΡΟΓΟΝΟΥΣ ΜΑΣ!


ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑ ΕΣΧΑΤΟΝ:
Το είπε κάποιος ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΛΑΜΨΕΙ ΔΙΑ ΤΗΣ ΣΙΩΠΗΣ ΤΟΥ: "Ε μωρέ, ο κόσμος πεινάει, τώρα για αντιδράσεις είμαστε, αφήστε το να περάσει"!

ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΑΙΔΙΚΗ ΧΑΡΑ

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: ΣΩΣΤΑ! Και επειδή  "πεινάει ο κόσμος"  του πήραΤΕ - ΤΟΝΙΖΩ ΤΟ "ΤΕ" διότι στηρίζεις -  και την δυνατότητα να πάει μια βόλτα τα πιστιρίκια  του στην Πλατεία χωρίς να του κοστίσει - για πλάκα - ένα τριαντάρι. (4 άτομα Χ 5 = 20 ΜΟΝΟ ΤΑ ΕΙΣΗΤΗΡΙΑ)

ΕΜΕΙΣ ΕΠΙΜΕΝΟΥΜΕ!

ΝΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΕΚΤΕΛΕΣΑΝ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ - ΑΙΣΧΟΣ, ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΑΝΥΠΟΛΗΨΙΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΣΙΩΠΟΥΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΝΩΝΟΥΝ ΤΗΝ ΦΩΝΗ ΤΟΥΣ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΝΤΡΙΠΤΙΚΗ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΕΠΑΝΕΛΘΕΙ ΑΜΕΣΑ ΜΙΑ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ, δηλαδή:

1. Να φύγει το Παγοδρόμιο από το ηρώο. ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΑΕΙ ΑΝΕΤΑ ΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟ,  ΕΙΤΕ ΣΤΟ ΚΤΗΜΑ ΜΑΜΜΟΠΟΥΛΟΥ (Πάντα αναζητούμε την ΧΡΥΣΗ ΤΟΜΗ, πάντα κάνουμε συμβιβαστικές λύσεις.)

2. Να μειωθεί το αίσχος του λούνα παρκ ΚΑΙ ΝΑ ΜΠΟΥΝ ΚΑΙ - αν δεν γίνεται ΜΟΝΟ - ΔΩΡΕΑΝ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ.

3. Να προγραμματιστούν σε συνεργασία με ΥΠΑΡΧΟΝΤΕΣ ΦΟΡΕΙΣ πραγματικά πολιτιστικά δρώμενα. (Π.Χ. ΤΟ ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΤΗΣ ΝΕΑΝΙΚΗΣ ΕΣΤΙΑΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ, ΤΟ ΙΔΡΥΜΑ ΖΗΣΗ  - μου έρχονται γρήγορα στο μυαλό, θα μπορούσαν να συμβάλλουν στην ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΗ ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ και ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ που θα ΒΟΗΘΟΥΣΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ).

Η ΠΟΛΗ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΜΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΣΕ ΚΑΙΡΟ ΚΡΙΣΗΣ ΚΑΙ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ.

Και μετά την σημερινή μέρα - του "ανάμματος του δέντρου" - όσοι έχουν σιωπήσει ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΑΙΣΧΟΥΣ, μην λένε μετά άλλα.

ΕΙΔΙΚΑ ΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ - ΔΗΛΑΔΗ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ ΝΑ ΟΜΙΛΟΥΝ ΣΕ ΤΕΤΟΙΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΕΜΒΕΝΟΥΝ.

ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ Η ΠΛΑΤΕΙΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΑΝΑΜΜΑ ΤΟΥ ΔΕΝΤΡΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΒΓΑΛΟΥΜΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΟΣΟΥΣ ΚΑΜΑΡΩΝΟΥΝ ΣΑΝ ΓΥΦΤΙΚΑ ΣΚΕΠΑΡΝΙΑ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΙΣΧΟΣ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου