Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Τετάρτη 13 Οκτωβρίου 2010

Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΣΟΥΚΑΛΑΣ - ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΟΝ ΒΟΡΕΙΟ ΤΟΜΕΑ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ



π. Πρόεδρος της ΟΤΟΕ (ομοσπονδία Τραπεζουπαλληλικών οργανώσεων ελλάδος) και Γραμματέας της ΠΑΣΚ Τραπεζοϋπαλλήλων.

ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΖΑΦΕΙΡΟΠΟΥΛΟΣ - ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΩΝ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ ΒΟΡΕΙΟΥ ΤΟΜΕΑ‏

Αθήνα, 13 Οκτωβρίου 2010

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ





Ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Βόρειου Τομέα Αθήνας Γρηγόρης Επαμ. Ζαφειρόπουλος, με τον συνδυασμό του υποψήφιου περιφερειάρχη Βασίλη Κικίλια «Αττική Νέα Προοπτική», θα παρουσιάσει τους υποψηφίους περιφερειακούς συμβούλους του τομέα του, σε εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 18 Οκτωβρίου 2010 και ώρα 13.00 στην αίθουσα εκδηλώσεων του κτιρίου της εφημερίδας «Αμαρυσία» (Αμαρυσίας Αρτέμιδος 27 Αγ. Θωμάς, Μαρούσι).

Στα Δικαστήρια ΥΠ.ΕΣ. - ΠΟΕ ΟΤΑ

Στα Δικαστήρια ΥΠ.ΕΣ. - ΠΟΕ ΟΤΑ

Η ΤΟΥΦΑ ΑΓΚΑΛΙΑΣΕ ΤΟΝ ΝΙΚΟ ΠΑΝΤΑΖΗ …….ΠΑΡΑ ΤΗΝ ΒΡΟΧΗ.



Στιγμές κεφιού, αλλά και πολιτικού προβληματισμού, έζησαν οι κάτοικοι της Τούφας την Δεύτερα 11 Οκτωβρίου, στον προαύλιο χώρο του ναού της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος. Μεγάλο πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε για να παρακολουθήσει την εκδήλωση που διοργάνωσε ο ανεξάρτητος συνδυασμός «ΧΑΛΑΝΔΡΙ - ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ». Εντύπωση έκανε το γεγονός ότι παρά την βροχή ο κόσμος δεν αποχωρούσε, αλλά με ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρακολούθησε την δυναμική παρέμβαση του υποψήφιου δήμαρχου Νίκου Πανταζή, ο οποίος καταχειροκροτήθηκε με θέρμη. Ο κόσμος με την παρουσία και τον παλμό του, έδειξε ότι η Τούφα βλέπει στο πρόσωπο του Νίκου Πανταζή, ένα τοπικό άρχοντα έτοιμο να αντιμετωπίσει τα προβλήματα της περιοχής με ρεαλιστικές προτάσεις και όχι ευχολόγια.

Ο ανεξάρτητος συνδυασμός «ΧΑΛΑΝΔΡΙ - ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ» ευχαριστεί ιδιαίτερα την εθελοντική προσφορά του κ. Τσελέντη, των μουσικών και του συγκροτήματος των φοιτητών που χόρεψαν αφιλοκερδώς. 
Ο ανεξάρτητος συνδυασμός «ΧΑΛΑΝΔΡΙ - ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ» προγραμματίζει ανάλογες εκδηλώσεις και σε άλλες περιοχές του Χαλανδρίου, για τις όποιες θα ανακοινωθούν οι λεπτομέρειες πολύ σύντομα.

Χαλάνδρι 13, Οκτωβρίου 2010
Υπεύθυνος Γραφείου Τύπου
Νίκος Σιαπέρας

Ο ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΟΣ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΟΣ


Του Βασιλείου Ν. Θεοδώρου, Ψυχολόγου – Ψυχοθεραπευτή Συμπεριφοράς

Σχόλιο

Στα σοβαρά: Ο ψυχολογικός τραυματισμός είναι ένα σοβαρό πρόβλημα που έχουμε βιώσει ή έχουν βιώσει στο περιβάλλον μας. Στη Χιλή οι εγκλωβισμένοι μεταλλωρύχοι βγαίνουν στην επιφάνεια σιγά σιγά. Θα χρειαστούν ιατρική και ψυχολογική φροντίδα.
Στα αστεία: Μήπως χρειαστούν θεραπεία από το τραύμα και οι υποψήφιοι που απορρίπτονται τελευταία στιγμή από τις «καραμπόλες» των συνδυασμών για τις επερχόμενες εκλογές; Η πολιτική θέλει γερά νεύρα και αντοχή στην απόρριψη.

Άρθρο

Οι τραυματικές εμπειρίες είναι ακραίες καταστάσεις που υπερβαίνουν τα συνηθισμένα γεγονότα της ζωής. Σε αυτές συμπεριλαμβάνονται η σοβαρή απειλή κατά της ζωής ή της σωματικής ακεραιότητας, η απειλή κατά των παιδιών ή των συγγενών μας, η ξαφνική απώλεια του σπιτιού μας ή οι σοβαρές ζημίες στην περιοχή κατοικίας μας και η παρακολούθηση ενός θανάτου από τροχαίο ή από άσκηση σωματικής βίας.
Το τραύμα καταστρέφει τις σχέσεις εμπιστοσύνης μεταξύ του θύματος και του κόσμου. Δημιουργεί ένα υπερβολικό στρες με ψυχικές, συναισθηματικές και σωματικές επιπτώσεις. Το άτομο μοιάζει να μην ξέρει πια τι πρέπει να κάνει για να επιβιώσει και επιπλέον δεν μπορεί να κάνει εκτιμήσεις για το άμεσο μέλλον. Τα συμπτώματα, που συνήθως εμφανίζει, περιγράφονται με τον όρο Μετατραυματική Διαταραχή Στρες.

Η ΜΔΣ είναι μια ασθένεια που προσβάλλει κυρίως ανθρώπους θύματα βίαιων συμπεριφορών ή καταστάσεων. Οφείλεται κυρίως στην έκθεση σε ψυχοτραυματικά γεγονότα και έχει συνδεθεί με γεγονότα όπως ο πόλεμος, η αιχμαλωσία, τα βασανιστήρια, οι φυσικές ή τεχνικές καταστροφές και η εθνοκάθαρση. Ωστόσο μπορεί να προσβάλλει και κάποιους που φρόντισαν ή με κάποιο τρόπο ενεπλάκησαν με τα θύματα (π.χ. οι πυροσβέστες που καθάρισαν τα συντρίμμια των δίδυμων πύργων, τα παιδιά των βετεράνων πολεμιστών κ.α.). Τότε την χαρακτηρίζουμε δευτερογενή.

Το Μετατραυματικό Στρες είναι στην ουσία μια αποτυχημένη προσπάθεια ανάνηψης από το ψυχολογικό τραύμα. Έχει ως βασικά χαρακτηριστικά, την επαναβίωση της εμπειρίας με τη μορφή 1) επίμονων παρεισφρητικών εικόνων, 2) τη συνεχή αναπαράσταση του γεγονότος, καθώς το άτομο προσπαθεί νοερά να «αλλάξει» το συμβάν και να «ελέγξει» την κατάσταση, 3) τον ψυχολογικό πόνο και τη θυματοποίηση και 4) την πλήρη απώλεια ενδιαφέροντος για το μέλλον.
Λόγω των παραπάνω υπάρχει υπερδιέγερση, έντονη δυσφορία, απόσυρση από το περιβάλλον, ενοχή για όσους δεν επέζησαν, μούδιασμα και έντονη αποφυγή καταστάσεων και δραστηριοτήτων που θυμίζουν το τραυματικό γεγονός. Άγχος, κατάθλιψη, κατάχρηση αλκοόλ και άλλων εξαρτησιογόνων ουσιών αποτελούν συχνές επιπλοκές της ΜΔΣ.

Οι πιθανότητες για τις γυναίκες να αναπτύξουν ΜΔΣ είναι διπλάσιες. Το γεγονός αυτό οφείλεται πιθανά στο ότι βιώνουν συνήθως περισσότερη βία (ενδοοικογενειακή βία, βιασμός ή άλλη μορφή κακοποίησης).

Το χρόνιο στρες καθιστά τον άνθρωπο ευάλωτο στο ψυχολογικό τραύμα. Επίσης άλλοι παράγοντες όπως η μειωμένη κοινωνική λειτουργικότητα, το χαμηλό ηθικό και η κακή σωματική υγεία αποτελούν τυπικά αποτελέσματα της αδυναμίας διαχείρισης του στρες.

Μελέτες έδειξαν ότι η κατάλληλη προετοιμασία για στρεσσογόνες καταστάσεις, όταν αυτό είναι εφικτό, μπορεί να προστατεύσει από τις επιπτώσεις του στρες.

Αν ζήσουμε ένα τραυματικό γεγονός, μπορεί να έχουμε αμέσως ή αργότερα αισθηματικές ή σωματικές αντιδράσεις σ΄ αυτό το γεγονός. Είναι πολύ κοινό, πολύ φυσιολογικό για κάθε άνθρωπο να βρεθεί σε κατάσταση σοκ, αφού περάσει ένα τραυματικό γεγονός. Τα σημάδια ή συμπτώματα του στρες μπορεί να διαρκέσουν μερικές ημέρες, εβδομάδες ή και μήνες ανάλογα με τη δριμύτητα του τραυματικού γεγονότος.

Όταν δεν μπορούμε να διαχειριστούμε το ψυχολογικό τραύμα χωρίς βοήθεια, πιθανά χρειάζεται η παρέμβαση ψυχολόγου. Η πιο αποτελεσματική ψυχοθεραπευτική μέθοδος είναι η Γνωσιακή-Συμπεριφοριστική. Θεραπεία μπορεί να γίνει επίσης από ψυχίατρο με τη χορήγηση των κατάλληλων φαρμάκων. Τέλος είναι δυνατός και ο συνδυασμός των δυο μεθόδων.

Δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα "Επταήμερη", Αρ. φύλλου 19, Παρασκευή 7 Ιανουαρίου 2005

ΕΝΑΣ ΕΚ ΤΩΝ ΔΙΕΚΔΙΚΗΤΩΝ ΤΟΥ ΧΡΙΣΜΑΤΟΣ ΠΑΣΟΚ ΣΤΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙ - Ο Κ. ΜΑΝΙΑΤΗΣ - ΥΠ. ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΜΕ ΤΟΝ Γ. ΣΓΟΥΡΟ.

Αφού διεκδίκησε ανεπιτυχώς το χρίσμα του ΠΑΣΟΚ για δήμαρχος Χαλανδρίου, ο πρ. πρόεδρος της ΟΛΜΕ κος Κ. Μανιάτης τελικά θα είναι ο υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης του κου Σγουρού στον Βόρειο Τομέα της Αθήνας.

ΚΟΥΙΖΖΖΖΖΖΖΖ:

ΠΟΙΟΣ ΒΛΑΧΟ - "ΔΗΜΑΡΧΟΣ" ΕΧΕΙ ΣΥΛΛΗΦΘΕΙ ΣΕ ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΚΑΤΑ ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΝΑ ΒΑΖΕΙ ΣΤΑΥΡΟΥΣ ΣΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΜΕΤΡΗΣΗ ΤΩΝ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΩΝ ΤΟΥ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ ΤΟΥ ;;;

ΟΠΟΙΟΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ ΚΕΡΔΙΖΕΙ ΔΩΡΕΑΝ ΤΣΕΚ ΑΠ ΣΤΟ ΝΙΜΙΤΣ!



Ο ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΑΠΑΤΕΩΝΑΣ  - Ο ΠΟΛΙΤΙΚΑΝΤΗΣ ΤΗΣ ΔΕΚΑΡΑΣ ΝΟΜΙΖΕΙ ΟΤΙ ΘΑ ΕΠΗΡΡΕΑΣΕΙ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ!!!

ΣΟΥ ΚΑΛΥΨΑΝΕ ΤΗΝ ΑΦΙΣΣΑ ΕΕΕΕΕ????

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ πρΟΤΑση ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ

Με αφορμή της συζήτησης για το ενιαίο Μισθολόγιο το οποίο θα εφαρμοστεί από το Ιανουάριο του 2011 θα θέλαμε να καταθέσουμε τις απόψεις μας .

Τα τελευταία 15 χρόνια έχουν κατατεθεί δύο (2) μισθολόγια (Ν.2470/97 και Ν. 3205/2003) για τους υπαλλήλους του Δημοσίου, με την ονομασία ενιαίο Μισθολόγιο, χωρίς καμιά επιτυχία. Παντού εφαρμόστηκε με εξαιρέσεις, αφού οι επιδοματικές πολιτικές των κυβερνήσεων στην ουσία τα ανέτρεψαν στην πράξη .

Αποτέλεσμα αυτών των επιδοματικών πολιτικών , ήταν ένας υπάλληλος με την ίδια ειδικότητα και τα ίδια τυπικά προσόντα να έχει διαφορετικές αποδοχές στο Υπουργείο και διαφορετικές αποδοχές σε άλλη Δημόσια υπηρεσία π.χ σε Δήμο .


Το ερώτημα που προκύπτει είναι αν κάποια στιγμή εξομοιωθούν οι διαφορές και ψηφισθεί ένα μισθολόγιο πραγματικά ενιαίο και δίκαιο, το οποίο θα ισχύει για όλο το Δημόσιο τομέα χωρίς εξαιρέσεις και φυσικά θα ανταποκρίνεται στις ανάγκες της πραγματικής οικονομίας.


Η Συντακτική Ομάδα της
«πρΟΤΑσης εργαζομένων Δήμου Χαλανδρίου»
Άκης Γκόγκος, Παναγιώτης Κατσαρλίνος,
Δημήτρης Μ. Χανιωτάκης, Πέτρος Χριστοδούλου

ΔΗΜΟΣ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ - STREET SOCCER

ΔΗΜΟΣ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ


ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
210 6860730, 210 6860740
http://www.halandri.gr/
email: press@halandri.gr



Χαλάνδρι, 12 Οκτωβρίου 2010

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Δήμος Χαλανδρίου και ο Οργανισμός Νεολαίας και Άθλησης, σε συνεργασία με τον ποδοσφαιρικό άσσο Νίκο Σαργκάνη, διοργανώνουν το STREET SOCCER EVENT 3X3,την Κυριακή 17 Οκτωβρίου, ώρα 10:00 π.μ. στο «Αθλητικό Κέντρο Μάρκος Παπαδάκης», Σαρανταπόρου & Μεθώνης στο Κάτω Χαλάνδρι.

Η γνώση και η εκπαίδευση παίζουν καθοριστικό ρόλο στην εξέλιξη και την ανάπτυξη των παιδιών. Όμως η ζωή, για τα παιδιά μας που αποτελούν το μέλλον για έναν καλύτερο κόσμο, δεν είναι μόνο διάβασμα και υποχρεώσεις. Το STREET SOCCER EVENT 3X3, αποτελεί μια ευχάριστη και διασκεδαστική διέξοδο προς την χαρά του αθλητισμού, την επικοινωνία και την ευγενή άμυλα.

Σε μια εποχή μεγάλης οικονομικής κρίσης, όπου τα καθημερινά προβλήματα τείνουν να γίνουν κανόνας, ο Δήμος Χαλανδρίου αποφάσισε την διοργάνωση του STREET SOCCER EVENT 3X3, με την ελπίδα να χαρούμε όλοι μαζί, μικροί και μεγάλοι, μερικές στιγμές ξεγνοιασιάς.

Δικαίωμα συμμετοχής στο τουρνουά έχουν αγόρια και κορίτσια, ηλικίας 7 έως 16 ετών.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στον Ο.Ν.Α. στα τηλέφωνα 210-6819350 και 210-6814328.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ