Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Σάββατο 2 Οκτωβρίου 2010

αττική συνεργασία όχι στο μνημόνιο: Ερωτήσεις – απαντήσεις από την συνέντευξη Τύπου γι...

αττική συνεργασία όχι στο μνημόνιο: Ερωτήσεις – απαντήσεις από την συνέντευξη Τύπου γι...: "Ο επικεφαλής της Περιφερειακής Κίνησης «Αττική Συνεργασία- Όχι στο Μνημόνιο» Αλ. Μητρόπουλος παρουσίασε σήμερα την πολιτική διακήρυξη της Κί..."

ΕΠΙΣΗΜΑ Η ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΩΝ ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ ΠΡΑΣΙΝΩΝ ΣΤΟΝ ΣΙΜΟ ΡΟΥΣΣΟ!

ΠΡΑΣΙΝΟ στο Χαλάνδρι!


ΠΡΑΣΙΝΟ στην «αντίΣΤΑΣΗ με τους Πολίτες του Χαλανδρίου»!



Στις 7 Νοεμβρίου στηρίζουμε την υποψηφιότητα του ΣΙΜΟΥ ΡΟΥΣΣΟΥ για το Δήμο μας


Το 2006, με τη δημοτική κίνηση «αντίΣΤΑΣΗ με τους πολίτες του Χαλανδρίου», άνθρωποι από διαφορετικές πολιτικές και ιδεολογικές αφετηρίες συναντηθήκαμε σε ένα πρωτότυπο πείραμα δημοκρατικής συνεργασίας και αυτοδιοικητικής παρέμβασης.

Σήμερα, τέσσερα χρόνια αργότερα, θεωρούμε ότι η επιλογή αυτή δικαιώθηκε. Βρεθήκαμε δίπλα στους κατοίκους της πόλης στους αγώνες για τη διαφύλαξη των ελεύθερων χώρων του Χαλανδρίου, την προστασία της Ρεματιάς, την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων για ασφαλείς συνθήκες εργασίας και διαβίωσης, τις προσπάθειες ανάδειξης εναλλακτικών τρόπων εξόδου από την κρίση.

Για τους Οικολόγους Πράσινους οι επιλογές μας στις δημοτικές εκλογές είναι πρώτα από όλα αυτοδιοικητικές. Στο δρόμο προς τις κάλπες, είναι απαραίτητο να αναδειχθούν βιώσιμες τοπικές απαντήσεις για την οικονομική, κοινωνική και περιβαλλοντική κρίση και να τεθούν οι βάσεις για ένα νέο κοινωνικό συμβόλαιο, στηριγμένο πρώτα από όλα στην αναβάθμιση των συλλογικών αγαθών, όπου η αυτοδιοίκηση μπορεί και πρέπει να έχει ζωτικό ρόλο.

Στις 7 Νοεμβρίου, καλούμε τους πολίτες του Χαλανδρίου να δώσουν το δικό τους Πράσινο μήνυμα! Πράσινο στο Χαλάνδρι! Πράσινο στην «Αντίσταση με τους Πολίτες του Χαλανδρίου» με επικεφαλής το Σίμο Ρούσσο, του οποίου η προσωπική διαδρομή και ακεραιότητα, αποτελούν εγγύηση για μια δυναμική όσο και ουσιαστική εκπροσώπηση των πολιτών του Χαλανδρίου και στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο.

Πολιτική Κίνηση Οικολόγων Πράσινων Χαλανδρίου-Βριλησσίων-Πεντέλης


Θα προστατεύσουμε τη Ρεματιά ή θα την αφήσουμε σε χέρια ασύγγνωστα αμελών; Από τη Νένα Ρήγα.

Μπαίνοντας στη Ρεματιά από την Ηρώδου του Αττικού στο ύψος του Αγίου Παντελεήμονα βλέπεις τα δέντρα με την φθινοπωρινή τους φορεσιά και τα πρώτα φιντανάκια να ξεπροβάλλουν από το νοτισμένο χώμα. Αρκετά τμήματα όμως είναι ξερά και ένα αφρόντιστο νεροφάγωμα προαναγγέλλουν νέα δημοτικά έργα με άφθονη πέτρα για την αποτροπή της κατάρρευσης του πρανούς. Ποιο πέρα οι ανθρώπινες παρεμβάσεις μας δίνουν το μέτρο της κρατικής αδιαφορίας και της αντικοινωνικής συμπεριφοράς ορισμένων συμπολιτών μας. Σκάφτηκε ο χώρος για να δημιουργηθούν αναχώματα και να κάνουν σούζες με τα ποδήλατα, έγιναν αυθαίρετες κατασκευές και μετά από δυο χρόνια αλληλογραφίας και πιέσεων αποφάσισε ο Δήμος να αποκαταστήσει την νομιμότητα και το τοπίο. Και το αποτέλεσμα; Μεγαλύτερη καταστροφή. Σύμφωνα με έγγραφο του ΥΠΕΚΑ, οι τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου Χαλανδρίου "εισχώρησαν στη ρεματιά και κατεδάφισαν αυθαίρετες κατασκευές...όμως αλλοίωσαν το ανάγλυφο του τοπίου και δημιούργησαν ευρεία δίοδο με κίνδυνο την περαιτέρω διευκόλυνση των παρανομούντων ". Και τώρα περιμένουμε τις πρώτες νεροποντές για να συμπληρωθεί η καταστροφή.

Τι και αν η ίδια υπηρεσία και ο Συνήγορος του Πολίτη στον οποίο προσέφυγε ο Σύλλογος Προστασίας Ρεματιάς προτρέπουν τις υπηρεσίες να εκπονήσουν μελέτη ανακατασκευής του πρανούς; Οι προτροπές πέφτουν στο κενό. Έτσι θα συνεχίσουμε;

Νένα Ρήγα

Η φύση αναγεννάται αρκεί να την αφήσουμε στην ησυχία της.


Ως και με υπόσκαφτα ''πλούτισαν '' τη Ρεματιά η ασυνειδησία ή η άγνοια συμπολιτών μας και ο Δήμος συμπλήρωσε την καταστροφή



Έτσι θα καταντήσει η Ρεματιά αν την αφήσουμε στα χέρια αυτών που την "φρόντζαν" μέχρι σήμερα...

ΠΡΟΤΑΣΗ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΔΙΑΛΟΓΟΥ ΤΩΝ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΔΗΜΑΡΧΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΙΜΟ ΡΟΥΣΣΟ

Οι νέες συνθήκες υπαγωγής της χώρας και της αυτοδιοίκησης στο ΔΝΤ, μέσω της εφαρμογής του Καλλικράτη, κάνουν επιτακτική την ανάγκη επαναξιολόγησης του τρόπου με τον οποίο διεξάγονται παραδοσιακά στην πόλη μας οι προεκλογικές καμπάνιες.


Έχουμε την πεποίθηση ότι οι παράλληλοι μονόλογοι δεν είναι ο προσφορότερος τρόπος για να διαμορφώσουν οι πολίτες του Χαλανδρίου επαρκή άποψη των προτάσεων και των διαφορετικών μας στρατηγικών για την πόλη και την αυτοδιοίκηση στην καινούργια εποχή.

Για τους παραπάνω λόγους, προτείνουμε σε όλους τους υποψήφιους δημάρχους την διεξαγωγή μιας ή περισσότερων δημόσιων συζητήσεων όπου θα έχουμε όλοι την δυνατότητα απολογισμού της δράσης μας και ανάπτυξης των θέσεων και των προτάσεών μας.

Η κεντρική πλατεία, το γυμναστήριο ή το Παπαδάκης θα μπορούσαν να αναδειχτούν σε χώρους εμφάνισης ενός διαφορετικού πολιτικού πολιτισμού.

Ελπίζοντας στην θετική σας απάντηση,

Σίμος Ρούσσος, επικεφαλής της αντίΣΤαΣΗΣ με τους Πολίτες του Χαλανδρίου.

4 χρόνια αντίΣΤαΣΗ με τους Πολίτες του Χαλανδρίου.Συνεχίζουμε...

Το δεύτερο μέρος της εκλογικής διακήρυξης της παράταξης.

ΔΗΜΟΣ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΔΗΜΟΣ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ


ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
210 6860730, 210 6860740
http://www.halandri.gr/
email: press@halandri.gr


Χαλάνδρι, 30 Σεπτεμβρίου 2010


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Υπό την αιγίδα του Δήμου Χαλανδρίου θα πραγματοποιηθεί το Κυριακή 3 Οκτωβρίου 2010 το μεσημέρι, στον πεζόδρομο Ηρακλείου & Ιφικράτους, η εκδήλωση «Party πεζόδρομου Χαλανδρίου».

Σκοπός της εκδήλωσης, είναι το καλωσόρισμα από πλευράς των καταστηματαρχών της νέας σαιζόν. Μια σαιζόν στην οποία οι επαγγελματίες της πόλης υπόσχονται να συνεχίσουν να εξυπηρετούν τον καταναλωτή με την απαιτούμενη σοβαρότητα και αξιοπιστία που τους διακρίνει, με στόχο την ποιοτική διασκέδαση.

Διοργανωτές της συγκεκριμένης γιορτής είναι τα καταστήματα, Boarding pass, Boarding pass cocktail bar, B-side, B-blues, Bara, Details, Αχαιοί, Mona’s, Life, Ρακοκάζανο και Πηρούνι.

Κατά την διάρκεια του party, θα διοργανωθούν αρκετά happenings, ενώ από 19:00 ο ραδιοφωνικός σταθμός Nitro radio102,5 θα εκπέμπει ζωντανό πρόγραμμα από τον πεζόδρομο.

Επίσης τα καταστήματα που συμμετέχουν στο event, θα έχουν μειωμένες τιμές στα ποτά τους.


ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΔΗΜΟΣ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ

ΔΗΜΟΣ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
210 6860730, 210 6860740
http://www.halandri.gr/
email: press@halandri.gr

Χαλάνδρι, 30 Σεπτεμβρίου 2010


Επίσκεψη στο Χαλάνδρι πραγματοποίησε σήμερα, Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου 2010, ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής κ. Βασίλης Κικίλιας.

Ο κ. Κικίλιας συνοδευόταν από τον Δήμαρχο Χαλανδρίου και υποψήφιο Αντιπερειφερειάρχη Βόρειας Αθήνας κ. Γρηγόρη Επαμ. Ζαφειρόπουλο, τον υποψήφιο Δήμαρχο Χαλανδρίου με την παράταξη της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιώργο Κουράση, καθώς και τον πρόεδρο του εμπορικού συλλόγου κ. Γιώργο Ασημακόπουλο.

Ο κ. Κικίλιας ξεναγήθηκε στο εμπορικό-ιστορικό κέντρο της πόλης, όπου είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με φορείς της τοπικής κοινωνίας, αλλά και απλούς πολίτες της πόλης, αφουγκραζόμενος τους προβληματισμούς και τις ανάγκες τους, αλλά και τα όνειρά τους για ένα λαμπρό μέλλον.

Τόσο ό κ. Κικίλιας, όσο και ο κ. Ζαφειρόπουλος έμειναν ικανοποιημένοι από την σύντομη βόλτα τους μιας και ο κόσμος έδειξε έτοιμος να στηρίξει τους νέους, φιλόδοξους και οραματιστές πολιτικούς, που έχουν αποδείξει πολλάκις την αξία τους στον αυτοδιοικητικό στίβο.