Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Παρασκευή 16 Ιουλίου 2010

Η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΕΝΑ BLOG ΜΕ Ο,ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΤΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ: ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΓΟΝΕΩΝ ΣΤΗΝ ΡΕΜΑΤΙΑ



ΜΕ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ!
Είναι το πρώτο αποκλειστικό video από εκδηλώσεις στον δήμο μας. Θα ακολουθήσουν κι άλλα. Στείλτε μας τα δικά σας!

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΣΥΛΛΕΚΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ

Μια μικρή συμβολή στον προβληματισμό όσων ομιλούν για πολυσυλλεκτικές δημοτικές παρατάξεις που θα προτάξουν το συμφέρον της πόλης και των δημοτών επιχειρούμε, περιγράφοντας κάποια χαρακτηριστικά που πρέπει να έχει μια πραγματικά νέα πολυσυλλεκτική προσπάθεια:

1ον Δεν έχει ηγέτη, αρχηγό, αυτοκράτορα. Έχει επικεφαλής!

2ον. Πολυσυλλεκτικότητα σημαίνει ΣΥΝΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ πολιτικών, απόψεων, προτάσεων, κοινή δράση, εξαντλητικός διάλογος για επίτευξη πολιτικών συμφωνιών. Δεν σημαίνει ... "και ένας μαϊντανός από το άλλο κόμμα".

3ον Πολυσυλλεκτικότητα σημαίνει ότι δεν παρεμβαίνουν με κάθετο τρόπο μηχανισμοί εκτός του σχήματος όπως κομματικά στελέχη τοπικών, νομαρχιακών, παραδιπλανών, που όταν δεν μπορούν να επιβάλλουν την άποψή τους στο σχήμα μπλοκάρουν τα πάντα.

4ον Πολυσυλλεκτικότητα δεν σημαίνει καταγγελία των κομμάτων. Σημαίνει ότι τα κόμματα ΕΜΠΙΣΤΕΥΟΝΤΑΙ τα στελέχη που στέλνουν να κάνουν κουμάντο στην πόλη και δεν τα ποδηγετούν, δεν τα χρησιμοποιούν ως μαριονέτες ώστε να επιβάλλουν τις απόψεις τους – και επειδή σπανίως πλέον έχουν συλλογικά επεξεργασμένες απόψεις – να επιβάλλουν επιλογές συγκεκριμένων συμφερόντων και προσώπων.

5ον Πολυσυλλεκτικότητα δεν σημαίνει ΤΑΥΤΙΣΗ ΑΠΟΨΕΩΝ! Σημαίνει συμφωνία σε ένα πλαίσιο ΕΦΑΡΜΟΣΙΜΩΝ ΣΤΟΧΩΝ που θα προσπαθήσουν κάποιοι άνθρωποι να πετύχουν 4 χρόνια στον δήμο. Αν συμφωνούν ή όχι για την … παγκοσμιοποίηση μικρή σημασία έχει αφού έτσι και αλλιώς η παγκοσμιοποίηση δεν θα τους ρωτήσει. Κανένα πάρκο όμως μπορεί να γίνει, κανένα πρόγραμμα για τα παιδιά μας μπορεί να εφαρμοστεί και πάει λέγοντας.

6ον Πολυσυλλεκτικότητα είναι πρόταση για το μέλλον. Δεν είναι εξωραϊσμός του παρελθόντος. Δεν είναι πέπλο για να κρυφτούν από κάτω οι γνωστές λογικές του κομματισμού για να εξαπατήσουν την κοινωνία και τους πολίτες και να τους υφαρπάξουν την ψήφο.

7ον Νέα προσπάθεια δεν σημαίνει ότι αποκλείονται εξ ορισμού στελέχη της κοινωνίας που έχουν παρελθόν κοινωνικής δράσης και παρουσίας. Δεν σημαίνει παρθενογένεση διότι μας τελείωσαν οι κρίνοι. Σημαίνει ότι το ερώτημα που θα τεθεί στους πολίτες είναι να κρίνουν αρχικά το ΣΥΛΛΟΓΙΚΟ ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΟ και όχι μεμονωμένα πρόσωπα. Αυτά θα τα κρίνουν με την σταυροδοσία. Το ψηφοδέλτιο όμως θα το ρίξουν μέσα στο κουτί κρίνοντας το σύνολο και το πρόγραμμα. Άρα το σύνολο δεν μπορεί να αποπνέει τρία μεγάλα αρνητικά: ΦΘΟΡΑ, ΝΕΠΟΤΙΣΜΟ, ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ και το πρόγραμμα ΑΣΑΦΕΙΑ.

8ον Νέα προσπάθεια σημαίνει ότι θα είναι συμβατή με την εποχή, προσπάθεια. Κατασπατάληση χιλιάδων ευρώ, εκστρατείες που προκαλούν και υποθηκεύουν το μέλλον σε χρηματοδοτήσεις τεραστίων διαστάσεων ΜYΡΙΖΟΥΝ ΕΞ ΑΡΧΗΣ ΑΝΟΜΕΣ ΜΠΙΖΝΕΣ. (Οι νόμιμες μπίζνες δεν έχουν σήμερα κερδοφορίες τέτοιες που να επιτρέπουν αποσβέσεις μεγάλων προεκλογικών δαπανών.) Λελογισμένα έξοδα, διαφάνεια στα οικονομικά, λίγα χρήματα από πολλούς. Η εποχή της «επικοινωνιας» δίνει πλέον την θέση της στην εποχή της ουσίας.

9ον Νέα συλλογική προσπάθεια σημαίνει ΑΠΟΤΥΠΩΣΗ ΣΤΗΝ ΣΥΝΘΕΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΘΗΚΩΝ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ. Επιστήμονες, υπάλληλοι, εργάτες, επιχειρηματίες, ελεύθεροι επαγγελματίες, εργολάβοι, πλούσιοι, φτωχοί πρέπει να εκπροσωπούνται ΣΟΒΑΡΑ διότι αυτή είναι η κοινωνία και μόνο έτσι θα υπάρχει ΕΠΑΦΗ με τα προβλήματα της καθημερινότητας.

10ο ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ – ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ– ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ - ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΛΟΓΟΔΟΣΙΑ!

Εμείς έτσι το βλέπουμε το πράγμα και συγνώμη που είμαστε «άτακτα παιδιά».

Η ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΑΝΑΤΑΡΑΧΗ ΚΑΙ Η ΜΙΚΡΟΨΥΧΙΑ «ΕΦΑΓΑΝ» ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥΣ

Σε μια εποχή που η ψυχαγωγία για την μέση ελληνική οικογένεια γίνεται πολυτέλεια, ο δήμος Χαλανδρίου δηλώνει ανίκανος να λειτουργήσει τους δημοτικούς θερινούς κινηματογράφους.

Άλλοθι για την επιλογή έδωσε η απειλή για προσφυγή στην δικαιοσύνη γνωστού μοναχικού πολίτη, πολέμιου των σινεμά.

Φαίνεται ότι αυτό που για όλη την αυτοδιοίκηση είναι αυτονόητο και δεδομένο, η λειτουργία δηλαδή θερινών κινηματογράφων σε προαύλια σχολείων (Αγ. Παρασκευή, Μελίσσια, Χολαργός κ.α) για την πόλη μας είναι παράνομο.

Βέβαια εκεί όπου λειτουργούν οι θερινοί κινηματογράφοι οι υπηρεσίες του δήμου δεν εχθρεύονται η μία την άλλη και ο συντονισμός από τον Δήμαρχο είναι αποδεκτός από τους αντιδημάρχους.

Αν σε αυτό προσθέσετε την ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΑ υψηλή τιμή του εισιτηρίου για τις παραστάσεις του θεάτρου της ρεματιάς (20 € ακόμα και 22 € το άτομο – όσο δηλαδή είναι το εισιτήρια σε ΙΔΙΩΤΙΚΑ θέατρα) τότε καταλήγουμε στο απλό συμπέρασμα: ΦΕΤΟΣ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΕ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΧΑΛΑΝΔΡΑΙΟΥΣ.